Rebellradion - Star Wars Podcast-logo

Rebellradion - Star Wars Podcast

Film >

More Information

Location:

Sweden

Language:

Swedish


Episodes

Rebellradion - #94 - Juli 2018

7/4/2018
More
Sommarlov och terminsavslutning för Rebellradion! Vi sätter oss ner en ljummen fotbolls-VM-kväll och pratar Star Wars. Vi gläds bland annat över att Lucasfilm kammat hem flera fina priser för The Last Jedi och Rebels TV-serien, vi har en lyssnarfråga som leder till en intressant diskussion om hur Kraften porträtteras på film, i TV och andra medier. Allt detta och mer! Vi avslutar dessutom med säsongens sista frågesport i succétävlingen - Vem Vet What?! Hjärtligt välkomna ska ni vara.

Duration:01:16:48

Rebellradion - #93 - Jun 2018

6/17/2018
More
I svallvågorna efter vidrig mobbing av Kelly Marie Tran kommer en ny Rebellradionpodcast, det här vill vi så klart aldrig mer uppleva, vi som fans måste hålla en bättre ton på sociala medier. Vi pratar även nyheter och fortsätter gotta oss i fantastiska Solo: A Star Wars Story.

Duration:01:39:59

Escape Pod Avsnitt 12 - Solo

6/4/2018
More
Självklart vill vi också prata Solo och vi gör det utifrån tre utvalda teman: Vad känner vi inför politiken och dess korrekthet i Star Wars? Hur skapar man en sann Star Wars känsla? Och går det inte att skapa alternativa fortsättningar till karaktärer som inte dyker upp senare i filmkronologin, annat än att döda dem? (obs - spoilers)

Duration:01:15:52

Rebellradion - Solo Spoilerspecial - Maj 2018

5/27/2018
More
Äntligen dags för Solo: A Star Wars Story SPOILERSPECIAL! Vi samlas för att prata igenom filmen i så mycket detalj vi bara kan, är den bra? Är den dålig? Vilka expanded universe kopplingar och påskägg har vi hittat och vad betyder historen för Star Wars sagan i stort? Välkomna till eftersnacket till sommarens stora film!

Duration:02:24:31

Rebellradion - #90 - Maj 2018

5/8/2018
More
Vi fortsätter så klart nedräkningen till Solo: A Star Wars Story och vad kunde passa bättre än att recensera den helt nya Solo, Last Shot boken!? Är det bara snygg? Eller är den lite bra också? Ja lyssna så ska vi berätta för er. Vi hinner med att prata lite om Becoming Solo featuretten med innan vi spelar succetävlingen Vem Vet What!? Välkomna!

Duration:01:26:45

Rebellradion - #89 - Apr 2018

4/25/2018
More
Din favorit Stjärnornas Krig-pod är tillbaka! Den här veckan tar vi en djupdykining i det mastiga, för att inte säga mustiga extramaterialet som kom med hemvidoutgåvan av Star Wars: The Last Jedi. Vi ger er våra synpunkter och hyllar och dissar. Vi passar också på at recensera The Last Jedi romanen, och som om inte det vore nog så blir det en omgång Vem Vet What?! Hjärtligt välkomna!

Duration:04:22:06

Rebellradion - #88 - April 2018

4/10/2018
More
Ny trailer för Solo: A Star Wars story! Ökar peppen? Eller svalnar det? Vi tar en ordentlig titt på det här och tar pulsen. Häng med!

Duration:01:16:27

Rebellradion - #87 - Mars 2018

3/23/2018
More
När är det igentligen lagom att introducera Star Wars för ens barn? Vi pratar om glädjen att få introducera världens bästa filmäventyr för våra younglings. Sen tar vi en titt på senaste nytt om Solo A Star Wars Story och meganyheten att Jon Favreau ska producera en liveaction TV-serie. Och så kör vi en Rebelsrunda i succétävlingen Vem Vet What?! Hjärtligt välkomna till Rebellradion.

Duration:03:36:28

Rebellradion - #86 - Mars 2018

3/6/2018
More
Välkomna till ett något annorlunda Rebellradioavsnitt. Den här gången pratar Robert med Anna Vikmanis som varit på Hoth! Eller i Finse snarare, där hölls ett litet konvent för ett par helger sen och vi får en rapport. Sen pratar vi samlande på en helt ny nivå och följer med lite bakom kulisserna hos den ambulerande vintage toys leksaksaffären Toy Villain. Hjärtligt välkomna!

Duration:02:31:52

Rebellradion - #82 - The Last Jedi Spoilerspecial - Dec 2017

12/18/2017
More
Episod 8 - Star Wars : The Last Jedi har äntligen haft premiär och här kommer Rebellradions Spoilerspecial! I panelen idag har vi Robert, Fredrik, Hanna B, Hanna G och ingen mindre än Danijel. Vi ska under den närmaste en och en halv timmen dissekera, diskutera och spekulera i allt vi tycker och känner efter att ha varit på premiären. Hur bra är den? Vad betyder allt det här? Vi benar ut hur vi känner och vågar oss till sist på någon sorts betyg.

Duration:01:34:53

Escape Pod Avsnitt 9 - Ventress

12/1/2017
More
Sith, assassin, bounty hunter eller Sister? I Rebellradions systerpod Escape Pod plågas vi denna gång av den kluvna kärleken till "the bald banshee", Asajj Ventress. Vi plöjer igenom hennes liv från början till slut medan vi samtidigt försöker förstå den högst varierande porträtteringen av henne.

Duration:01:32:22

There's been an Awakening - Okt 2017 - Rebellradion - Svensk Star Wars Podcast

10/18/2017
More
Välkommen till ett nytt Rebellradion! Vi är tillbaka för att prata om The Last Jedi trailern som kom den 10:e oktober. Och vilken trailer sen! Vi har nästan fler frågor efter vi sett den än innan. Vi inviger också en ny triviatävling som du också kan delta i hemma på kammaren - Vem Vet What!? >UPDATERING

Duration:03:48:55

Escape Pod Avsnitt 8 - Kraften

10/11/2017
More
Inget Star Wars utan Kraften, men hur fungerar den egentligen? Vi reder ut begrepp, stövlar genom midiklorianträsket och filosoferar om ifall Kraften egentligen bara är något religiösa fanatiker har hallucinerat fram.

Duration:01:23:59

Escape Pod Avsnitt 7 - The Last Jedi

8/22/2017
More
Dags att börja ladda inför The Last Jedi! Det har varit förvånansvärt tyst kring Episod 8 men det ska Escape Pod råda bot på. Vi filosoferar om det ljusa och det mörka, försöker spå twister och tar en titt på det marknadsföringsmaterial som hittills har släppts.

Duration:01:20:25

Escape Pod Avsnitt 6 - Imperiet

7/21/2017
More
Med tonerna till Imperial March angriper vi vår favoritskurkorganisation utifrån och inifrån. Förstod folk verkligen hur onda de var? Förstod de själva det? Eller kanske är det vi filmtittare som har missuppfattat Imperiets ädla motiv om ordning i galaxen? Vi snöar in oss på Grand Moff Tarkin, får lite gåshud och granskar hans kanske största misstag någonsin.

Duration:01:26:34

Escape Pod Avsnitt 5 - Den lilla galaxen

4/30/2017
More
Den lilla galaxen Vi fortsätter vårt rymdepos och landar på planeterna. Hur överlever man egentligen på Tatooine? Med vem kan man bryta bröd på Mos Eisley Cantina Bar? Och finns det en risk med att veta att interplanetär kolonisation alltid finns som Plan B? Den ena Hanna har på sig både miljöingenjörs- och dietistexperten medan den andra Hanna gör det hon gör bäst, frågar en expert - denna gång arkeologen/arkivarien Susanne Fridh.

Duration:01:15:30

Escape Pod Avsnitt 4 - Den stora galaxen

4/9/2017
More
Vi tar oss an galaxen! I den första av två delar lajvar vi astrofysiker och funderar på hisnande begrepp såsom relativ tid, dubbla rotationsaxlar och hur många civilisationer som en galax egentligen kan tänkas rymmas. Till sin hjälp har Hanna denna gång miljöingenjören Hanna Granbom. Har du åsikter om podden, idéer om framtida ämnen eller bara vill motbevisa våra högst tveksamma hypoteser och beräkningar i detta avsnitt? Hör då av dig till oss, antingen i kommentarsfälten på facebook eller...

Duration:01:10:34

Escape Pod Avsnitt 3 - Jag älskar dig, men...

3/18/2017
More
Kan man älska Star Wars och ändå se dess svagheter? I det här avsnittet tar vi oss an livet som Star Wars-fan, genom att minnas när EU blev Legends, analysera fan-rollen och luska ut om det finns någon förklaring till de där märkliga detaljerna som normalt klassas som plotholes. Vi får hjälp av cancerforskaren Marika Nestor och prästen Ludvig Lindelöf som bidrar med erfarenheter från sina respektive områden.

Duration:01:57:48

EscapePod Avsnitt 2 - Sith

1/17/2017
More
Endast en Sith hanterar absolutvärden, men hur ska vi annars definiera ondska? I denna Escape Pod försöker vi förstå oss på Sith: Vilka är de egentligen och vad har gjort att de blivit vad de blivit? Vi gräver i historiska arkiv, tolkar filosofiska texter och tyder deras psyken. Vi vill också passa på att tacka psykolog Petrus Andersson som tog sig tiden att sätta sig in i Star Wars för att hjälpa oss tolka komplicerade begrepp om människans natur.

Duration:01:18:26

Rogue One SPOILER EXTRAVAGANZA - Dec 2016 - Rebellradion - Svensk Star Wars podcast

12/18/2016
More
Den är här! Rebellradions Rogue One-special! Vi har, precis som alla andra, sett Rogue One och månadens avsnitt gör vi en djupdykning i filmen - ända in i planetskölden! Frågorna är många! Hur bra var Mads? Funkar Jyn? Vem skrek när de såg Tarkin? Och är det, stilbytet till trots, fortfarande Star Wars? Allt detta och mycket, mycket mer i vår Rogue One SPOILER EXTRAVAGANZA! Så bara för att vara extra tydlig: det blir spoilers. Lyssna INTE om du inte sett Rogue One. Alla andra - kör hårt och...

Duration:01:56:49