Rebellradion - Star Wars Podcast-logo

Rebellradion - Star Wars Podcast

Film >

More Information

Episodes

Rebellradion - #95 - Aug 2018

8/22/2018
More
Sommarlovet är över och vi sammanfattar sommarens nyheter, och vilka nyheter sen! Episod 9 är rollbesatt och spelas in för fullt, Clone Wars återuppstår med en ny säsong nästa höst och nu, den här hösten får vi den helt nya animerade TV-serien Star Wars Resistance. Star Wars-vänner, hjärtligt välkomna till en ny säsong med Rebellradion - Star Wars Podcast!

Duration:03:20:46

Rebellradion - #82 - The Last Jedi Spoilerspecial - Dec 2017

12/18/2017
More
Episod 8 - Star Wars : The Last Jedi har äntligen haft premiär och här kommer Rebellradions Spoilerspecial! I panelen idag har vi Robert, Fredrik, Hanna B, Hanna G och ingen mindre än Danijel. Vi ska under den närmaste en och en halv timmen dissekera, diskutera och spekulera i allt vi tycker och känner efter att ha varit på premiären. Hur bra är den? Vad betyder allt det här? Vi benar ut hur vi känner och vågar oss till sist på någon sorts betyg.

Duration:01:34:53

Escape Pod Avsnitt 9 - Ventress

12/1/2017
More
Sith, assassin, bounty hunter eller Sister? I Rebellradions systerpod Escape Pod plågas vi denna gång av den kluvna kärleken till "the bald banshee", Asajj Ventress. Vi plöjer igenom hennes liv från början till slut medan vi samtidigt försöker förstå den högst varierande porträtteringen av henne.

Duration:01:32:22

There's been an Awakening - Okt 2017 - Rebellradion - Svensk Star Wars Podcast

10/18/2017
More
Välkommen till ett nytt Rebellradion! Vi är tillbaka för att prata om The Last Jedi trailern som kom den 10:e oktober. Och vilken trailer sen! Vi har nästan fler frågor efter vi sett den än innan. Vi inviger också en ny triviatävling som du också kan delta i hemma på kammaren - Vem Vet What!? >UPDATERING

Duration:03:48:55

Escape Pod Avsnitt 8 - Kraften

10/11/2017
More
Inget Star Wars utan Kraften, men hur fungerar den egentligen? Vi reder ut begrepp, stövlar genom midiklorianträsket och filosoferar om ifall Kraften egentligen bara är något religiösa fanatiker har hallucinerat fram.

Duration:01:23:59

Escape Pod Avsnitt 7 - The Last Jedi

8/22/2017
More
Dags att börja ladda inför The Last Jedi! Det har varit förvånansvärt tyst kring Episod 8 men det ska Escape Pod råda bot på. Vi filosoferar om det ljusa och det mörka, försöker spå twister och tar en titt på det marknadsföringsmaterial som hittills har släppts.

Duration:01:20:25

Escape Pod Avsnitt 6 - Imperiet

7/21/2017
More
Med tonerna till Imperial March angriper vi vår favoritskurkorganisation utifrån och inifrån. Förstod folk verkligen hur onda de var? Förstod de själva det? Eller kanske är det vi filmtittare som har missuppfattat Imperiets ädla motiv om ordning i galaxen? Vi snöar in oss på Grand Moff Tarkin, får lite gåshud och granskar hans kanske största misstag någonsin.

Duration:01:26:34

Escape Pod Avsnitt 5 - Den lilla galaxen

4/30/2017
More
Den lilla galaxen Vi fortsätter vårt rymdepos och landar på planeterna. Hur överlever man egentligen på Tatooine? Med vem kan man bryta bröd på Mos Eisley Cantina Bar? Och finns det en risk med att veta att interplanetär kolonisation alltid finns som Plan B? Den ena Hanna har på sig både miljöingenjörs- och dietistexperten medan den andra Hanna gör det hon gör bäst, frågar en expert - denna gång arkeologen/arkivarien Susanne Fridh.

Duration:01:15:30

Escape Pod Avsnitt 4 - Den stora galaxen

4/9/2017
More
Vi tar oss an galaxen! I den första av två delar lajvar vi astrofysiker och funderar på hisnande begrepp såsom relativ tid, dubbla rotationsaxlar och hur många civilisationer som en galax egentligen kan tänkas rymmas. Till sin hjälp har Hanna denna gång miljöingenjören Hanna Granbom. Har du åsikter om podden, idéer om framtida ämnen eller bara vill motbevisa våra högst tveksamma hypoteser och beräkningar i detta avsnitt? Hör då av dig till oss, antingen i kommentarsfälten på facebook eller...

Duration:01:10:34

Escape Pod Avsnitt 3 - Jag älskar dig, men...

3/18/2017
More
Kan man älska Star Wars och ändå se dess svagheter? I det här avsnittet tar vi oss an livet som Star Wars-fan, genom att minnas när EU blev Legends, analysera fan-rollen och luska ut om det finns någon förklaring till de där märkliga detaljerna som normalt klassas som plotholes. Vi får hjälp av cancerforskaren Marika Nestor och prästen Ludvig Lindelöf som bidrar med erfarenheter från sina respektive områden.

Duration:01:57:48

EscapePod Avsnitt 2 - Sith

1/17/2017
More
Endast en Sith hanterar absolutvärden, men hur ska vi annars definiera ondska? I denna Escape Pod försöker vi förstå oss på Sith: Vilka är de egentligen och vad har gjort att de blivit vad de blivit? Vi gräver i historiska arkiv, tolkar filosofiska texter och tyder deras psyken. Vi vill också passa på att tacka psykolog Petrus Andersson som tog sig tiden att sätta sig in i Star Wars för att hjälpa oss tolka komplicerade begrepp om människans natur.

Duration:01:18:26

Rogue One SPOILER EXTRAVAGANZA - Dec 2016 - Rebellradion - Svensk Star Wars podcast

12/18/2016
More
Den är här! Rebellradions Rogue One-special! Vi har, precis som alla andra, sett Rogue One och månadens avsnitt gör vi en djupdykning i filmen - ända in i planetskölden! Frågorna är många! Hur bra var Mads? Funkar Jyn? Vem skrek när de såg Tarkin? Och är det, stilbytet till trots, fortfarande Star Wars? Allt detta och mycket, mycket mer i vår Rogue One SPOILER EXTRAVAGANZA! Så bara för att vara extra tydlig: det blir spoilers. Lyssna INTE om du inte sett Rogue One. Alla andra - kör hårt och...

Duration:01:56:49

En droidbyggares bekännelser - Nov 2016 - Rebellradion - Svensk Star Wars podcast

11/19/2016
More
November är här och dags för ett purfärskt avsnitt av Rebellradion! Denna gång har vi besökt Comic-con! Hur var egentligen evenemanget i år? Lyckades Robert och Danijel hitta några verkliga fynd? Dessutom har vi intervjuat männen bakom BB-8 och R2-D2. Har ni alltid undrat hur det är att käka lunch på Millenium Falcon - de vet. Vi fortsätter även Prequel-snacket från förra podden och ställer oss frågan vad från Prequels vill vi se i Episod 8 och 9? Och vilka är våra favoritscenener från dem?...

Duration:01:26:35

Escape Pod S1E01 - Pilotavsnitt

11/12/2016
More
Premiär för Rebellradion Escape Pod! Rebellradioveteranerna Hanna och Erik Strikes Back! Djupt i de uppländska skogarna har en hunger efter att prata Star Wars åter vaknat till liv. I Escape Pod kommer Hanna och Erik att göra djupdykningar i specifika Star Wars-ämnen och diskutera dem utömmande. I premiäravsnittet funderar de bland annat på i vilka skeden av livet som Star Wars gör sig bäst, ifall vi riskerar att ha en konstant utspädning av allas vår favoritfranchise och hur sjutton "Please...

Duration:01:21:02

O Donald, Where Art Thou? - Okt 2016 - Rebellradion - Svensk Star Wars Podcast

10/28/2016
More
Oktober är snart slut och inte en dag för tidigt kommer månadens rykande färska avsnitt av Rebellradion. Denna månad tar vi oss ännu en gång an Prequel-trilogin med hjälp av dokumentärfilmen The Prequels Strike Back. Vi har också en bokrecension av bästsäljaren Star Wars: Ahsoka - var den verkligen så bra som vi hade hoppats? Och som om inte det vore nog så pratar vi om den nya Rogue One-trailern, det blir casting-nyheter för Han Solo-filmen och så djupdyker vi i Rebels säsong 3 så här...

Duration:01:42:47

På Battlefronten intet nytt - Sep 2016 - Rebellradion - Svensk Star Wars Podcast

9/15/2016
More
Vi har skickat en reporter till Västerås för att träffa Jabba The Hutt! Jo, det är sant. Och så pratar vi om Star Wars Battlefront ett år efter releasen. Hur har spelet utvecklats? Vi pratar också om mobilspelet Star Wars Uprising. Sedan dissikerarar vi en rolig Fan-teori, Boba Fett ÄR Snoke! Allt detta och mycket mer! (Eller en eller två saker till i alla fall.) Välkomna!

Duration:01:07:05

"Förlåt, men sa du Kraftmunk?" - Aug 2016 - Rebellradion - Svensk Star Wars podcast

8/20/2016
More
Rebellradion är tillbaka med det mest späckade programmet på länge! Vi tar farväl av såväl Celebration som Kenny Baker, mannen som gav R2-D2 ett hjärta. Det blir också ett avsnitt av jämförelser, hur står sig den andra Rogue One-trailern jämtemot den första? Hur står sig Christoffer mot konkurrensen på nordiska mästerskapen i X-wing (spoiler: inte så bra)? Vad är bättre: Tatooine eller verkligheten? Och slutligen, är "Aftermath: Life Debt" bättre än boken den är uppföljare till (det vill...

Duration:05:46:41

Celebration 2016: Efterfesten - Juli 2016 - Rebellradion - Svensk Star Wars podcast

7/22/2016
More
Vi är på Star Wars Celebration i London! I den här podden, som gästas av Lisa och Jakob pratar Robert och Danijel om sina upplevelser på Star Wars Celebration i London. Hur blev det? Blev det kö-kaos? Vad fick vi för nyheter? Häng med på efterfesten! Välkomna! OBS!!! I en tidigare version av podden kom en än så länge relativt okänd spoiler med. Efter den första publiceringen har vi valt att klippa om podden och lägga upp den på nytt. Detta för att inte förstöra upplevelsen av vare sig...

Duration:01:28:31

Bromance Celebration - Juni 2016 - Rebellradion - Svensk Star Wars Podcast

6/19/2016
More
Glad Midsommar! Vi firar ljuset med att gå ihop med Starwars.se! Välkomna till ett nytt Rebellradion, nu i sammarbete med sveriges största Star Wars site! Den här månaden pratar vi lite om Rogue One som går in i en period av kompletterande inspelningar nu i sommar och vi kommenterar rykten som spridids som löpeld angåned just detta. Vi peppar inför Star Wars Celebration i juli och vi analyserar en fan-teori igen. Är det geni eller galenskap? Döm själva.

Duration:01:01:22

Scream Face & Monkey Brow - Maj 2016 - Rebellradion Svensk Star Wars Podcast

5/21/2016
More
Star Wars-dagen, May the Fourth, har kommit och gått, relativt obemärkt det här året faktiskt. Men det betyder verkligen inte att det inte finns massor av intressant att prata om! Vi har läst Claudia Grays nya bok Star Wars: Bloodline och serierna Poe Dameron och Darth Vader och pratar en hel del kring dessa. Sen drar vi igång ett nytt segment i Rebellradion: Fan-teorier, from a certain point of view. Och så måste vi ju prata om bilderna som 'läckt' ut på nätet från Rogue One Visual Story...

Duration:01:25:11