HetiVálasz-logo

HetiVálasz

News & Politics Podcasts

A Válasz Online csapatának podcastja. Új műsor (nagyjából) minden héten!

A Válasz Online csapatának podcastja. Új műsor (nagyjából) minden héten!

Location:

Hungary

Description:

A Válasz Online csapatának podcastja. Új műsor (nagyjából) minden héten!

Language:

Hungarian

Contact:

+36 70 593 8989


Episodes

HETIVÁLASZ [1x10] A NAT-ról és a nekünk névtelenül nyilatkozó igazgatókról

2/19/2020
A Válasz Online podcastjának eheti adásának témája a Nemzeti alaptanterv. Múlt héten páros interjút közöltünk gimnáziumigazgatókkal, akik a beszélgetéshez nem vállalhatták a nevüket. Miért alakult így a helyzet? Milyen kormányzati módszer és szándék van az egész NAT-vita mögött? Élő Anita, Bódis András, Borbás Barna és Vörös Szabolcs beszélget.

Duration:00:43:59

HETIVÁLASZ [1x09] Az Orbán-taktika Európában: ezért nem zárták ki a Fideszt

2/13/2020
Meddig lesz tag a Fidesz az Európai Néppártban? Miért nyert brüsszeli csatát Orbán Viktor? Hogyan alakul a viszony a németekkel? Mibe bukott bele a Merkel természetes utódjának tekintett Annegret Kramp-Karrenbauer? Ezekről is szó lesz a HetiVálasz aktuális adásában. Akik beszélnek: Ablonczy Bálint, Sztankóczy András és Vörös Szabolcs.

Duration:00:45:08

HETIVÁLASZ [1x08] A Fidesztől Greta Thunbergig: vendégünk Balázs Zoltán politikatudós

2/5/2020
Műsorunkba ismét vendéget hívtunk: ezúttal Balázs Zoltán konzervatív politikatudóst, akit a közelmúltban megjelent két könyve (Irányzatok a magyar politikai gondolkodásban, valamint Homérosz napja. Politikáról, morálról, civilizációról) apropóján arra kértünk, fejtse meg a Fidesz eszméit, a kereszténydemokrácia kudarcát és a zöldpolitika csapdáit.

Duration:00:40:22

HETIVÁLASZ [1x07] A háborúkban megerőszakolt nők emlékezete (Skrabski–Pető–Kunt)

1/29/2020
Nagyon ritka az ilyen bal-jobb egység: itt a beszélgetés, amelyben új emlékművet álmodtak Budapestre. Rendhagyó adással jelentkezik a HetiVálasz, a Válasz Online hetente jelentkező internetes rádióműsora. Kunt Gergely Kipontozva című új, a II. világháború során megerőszakolt magyar nőkről szóló kötetének bemutatóján készült hangfelvételt közöljük, ahol először vetődött fel a megbecstelenített asszonyok pesti emlékművének ötlete. A szerző mellett beszél Skrabski Fruzsina és Pető Andrea....

Duration:01:06:46

HETIVÁLASZ [1x06] Gyöngyöspata: ez tényleg határpont

1/22/2020
Hatodik adásunkban Orbán Viktor miniszterelnöknek a gyöngyöspatai cigányoknak járó és a rossz börtönkörülmények miatt megítélt kártérítéssekkel kapcsolatos kijelentéseivel foglalkozunk. Akik beszélgetnek: Élő Anita, Bódis András, Borbás Barna és Stumpf András. A műsorvezető Vörös Szabolcs.

Duration:00:40:23

HETIVÁLASZ [1x05] Vallás, ideológia és politika a Star Wars mögött

1/15/2020
Decemberben 42 év filmes történetét zárta le Disney/Lucasfilm, ezért a HetiVálasz aktuális adását a Csillagok Háborújának szenteljük. Vendéget is hívtunk: Hodász András katolikus papot, a Papifrankó videócsatorna házigazdáját, mozirajongót. Nem hangos filmkritika lesz ez: kibeszéljük, milyen vallási, ideológiai, politikai háttere van a Star Warsnak. Kapcsolódó nagy cikkünk a Válasz Online-on olvasható.

Duration:00:38:33

HETIVÁLASZ [1x04] Lejtmenetben a Fidesz? Politikai évindító

1/8/2020
Egy héttel a külpolitikai idénynyitó után a Válasz Online podcastja most a Fidesz és a kormány előtt álló évvel foglalkozik, az elmúlt napokban megjelent belső kritikák apropóján. Lázározás, egészségügyezés, törökgáborozás – és még a Római Köztársaság párhuzama is előkerül. Akik beszélnek: Élő Anita, Ablonczy Bálint és Stumpf András. Műsorvezető: Vörös Szabolcs.

Duration:00:47:32

HETIVÁLASZ [1x03] Ki nyeri a 2020-as éveket: Kína vagy az USA?

1/2/2020
Elkerülhető-e 'Thuküdidész csapdája'? Miért életveszélyes Kína és Amerika vetélkedése? Vége van-e az egypólusú világnak? Hogy fog kinézni a világrend a 2020-as években? Ez a HetiVálasz januári első adásának témája. Vendégünk Salát Gergely Kína-kutató, a vitapartner Sztankóczy András külpolitikai újságíró. Műsorvezető: Borbás Barna. A HetiVálasz a Válasz Online szerkesztőségének podcastja. Ha szívesen hallgat minket, kérjük, támogassa a Válasz Online-t, mely 100%-ig szerkesztőségi tulajdonban...

Duration:00:52:33

HETIVÁLASZ [1x02] Mi van a kultúrharc hátterében?

12/18/2019
A HetiVálasz második adásában három témával foglalkozunk. Először az állami kultúrafinanszírozás átszabását vesszük elő (Stumpf András, Bódis András, Vörös Szabolcs), majd az 1918-19-es katonai összeomlás körüli vitákat egy új monográfián keresztül (Ablonczy Bálint, Borbás Barna), végül az Álomvölgy fantázianevű természetvédelmi területen történő botrányos építkezést (meghívott vendégünk, Szigeti Balázs és Borbás Barna). A HetiVálasz a Válasz Online szerkesztőségének podcastja. Ha szívesen...

Duration:00:38:14

HETIVÁLASZ [1x01] A Válasz Online első éve

12/11/2019
Indul a Válasz Online szerkesztőségének podcastja, a HetiVálasz! Az első adás témája lapunk első éve: szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2018. december 10-én jelent meg az oldalunk az online nyilvánosságban. Ha szívesen hallgat minket, kérjük, támogassa a Válasz Online-t, mely 100%-ig szerkesztőségi tulajdonban van, és közösségi finanszírozásban működik:

Duration:00:47:07