Politie Podcast-logo

Politie Podcast

News & Politics Podcasts >

Opsporing, acties en het laatste politienieuws hoor je wekelijks in de Politie Podcast van de eenheid Midden-Nederland

Opsporing, acties en het laatste politienieuws hoor je wekelijks in de Politie Podcast van de eenheid Midden-Nederland
More Information

Location:

Netherlands

Description:

Opsporing, acties en het laatste politienieuws hoor je wekelijks in de Politie Podcast van de eenheid Midden-Nederland

Language:

Dutch


Episodes

#15 Aangehouden! En dan?

8/1/2019
More
Hoe ziet een politiecel er uit? En hoe werkt het als je ingesloten wordt? In deze aflevering hoor je wat er met je gebeurt nadat je bent aangehouden.

Duration:00:20:42

#14 Politiepraat: een kroket en een hele boze kerel

6/4/2019
More
Wat politiemensen elkaar vertellen bij de koffie, in de kantine of aan de tap van hun stamkroeg, blijft meestal binnenshuis. Tot nu. In deze podcastserie maken we je deelgenoot van al het moois dat wordt verteld. Kom aan tafel. Ga zitten. Luister. Verbaas je. En geniet mee. Deze keer het verhaal van Jack Druppers, wijkagent in Amsterdam. Over een kroket, een kroegbaas en een hele boze, lelijke kerel.

Duration:00:09:43

#13: Het heftige verhaal van motoragent Tim

4/23/2019
More
Koningsdag 2018 raakt motoragent Tim in Beverwijk in gevecht met een snorfietser. In de Politie Podcast vertelt hij zijn heftige verhaal en blikt hij terug op een jaar vol ellende. “Met de podcast wil ik graag mijn verhaal vertellen. Vooral om mensen uitleg te geven dat een kleine beslissing enorme gevolgen kan hebben. Had deze man een taxi genomen, dan was ik hem nooit tegen gekomen. Maar hij maakte de beslissing om met drank en drugs op te gaan rijden”, vertelt Tim. “Met de podcast wil ik...

Duration:00:26:39

#12 De koning op Koningsdag in Amersfoort

4/19/2019
More
Het wauw-gevoel blijft overheersen voor André Becker van de Amersfoortse politie. De komst van de koninklijke familie naar Amersfoort is fantastisch en tegelijk een hele verantwoordelijkheid voor het van de Amersfoortse basisteamchef. Wat de rol is van de politie en hoe Koningsdag vooral een vrolijke en veilige dag moet worden, vertelt André Becker in deze aflevering van de Politie Podcast.

Duration:00:11:02

#Teaser: Motoragent Tim: “Een rot jaar”

4/16/2019
More
Koningsdag 2018 raakt motoragent Tim in Beverwijk in gevecht met een snorfietser. In de Politie Podcast vertelt hij zijn verhaal en blikt hij terug op een jaar vol ellende. Zo loopt Tim door het gevecht een whiplash op, stopt hij met de noodhulp, heeft hij psychische klachten en ook zijn gezin heeft ernstig te lijden onder de gevolgen. Na het incident staan er een paar regels in de regionale krant. Met zijn verhaal wil de motoragent vertellen wat er achter die paar regeltjes nog meer...

Duration:00:02:34

#11: De zoektocht naar het motief

4/3/2019
More
Waarom? Die korte vraag is van groot belang bij strafzaken, zoals bijvoorbeeld het schietincident aan het 24 Oktoberplein in Utrecht. Twee teamchefs, één van de dienst regionale recherche (DRR) en één van dienst regionale informatie organisatie (DRIO) in de eenheid Midden-Nederland leggen in de Politie Podcast uit hoe de zoektocht naar een motief in zijn werk gaat en waarom het geduld soms op de proef wordt gesteld.

Duration:00:14:20

#10: Wat te doen na seksueel geweld

3/28/2019
More
Seksueel geweld laat vaak diepe sporen na bij slachtoffers. In deze aflevering praten we uitgebreid over wat je te wachten staat als je de politie of het Centrum Seksueel Geweld belt met je verhaal. We praten over wat wél en wat niet strafbaar is, hoe een verhoor in zijn werk gaat, wat het informatieve gesprek inhoudt, hoe een lichamelijk onderzoek gaat en welke psychologische hulp het beste werkt na seksueel geweld. Aan het woord komen zedenexpert van de politie Yet van Mastrigt en hoofd...

Duration:00:55:02

#9 Hoe de politie excessief geweld en ondermijning aanpakt

3/27/2019
More
Op 12 januari 2017 wordt in Overvecht een man doodgeschoten. Deze week doet de rechtbank uitspraak in de zaak. Deze zaak is een typisch voorbeeld van hoe ondermijning uit de hand kan lopen. In deze aflevering vertellen de Utrechtse districtschef Maas en hoofd van de regionale recherche Van Hartskamp hoe de politie ondermijning en de uitwassen daarvan aanpakt.

Duration:00:18:12

#8 Cold Case: "Voor mij is het een paar dagen geleden"

1/17/2019
More
#8 Cold Case: "Voor mij is het een paar dagen geleden" by Politie Nederland

Duration:00:12:55

Aflevering 7: Het onderzoek naar ernstige ongevallen

12/6/2018
More
Het tactisch verkeersteam komt in actie bij ernstige verkeersongevallen, zoals bijvoorbeeld gisteravond bij het dodelijke ongeval in Cothen bij Wijk bij Duurstede. Doel is om de ware toedracht boven tafel te krijgen en dat vraagt vaak om een diepgravend en langdurig onderzoek. Collega Vincent werkt voor het Tactisch Verkeersteam in Midden-Nederland. Hij vertelt over de impact van het werk, het contact met nabestaanden en de zoektocht naar de waarheid.

Duration:00:15:45

Aflevering 6: Anniko Van Santen over Opsporing Verzocht

11/1/2018
More
Met Opsporing Verzocht zijn dankzij jouw hulp al heel wat zaken opgelost. Maar hoe wordt dit programma nou gemaakt? Presentatrice Anniko van Santen vertelt in de Politie Podcast over haar passie om zaken op te lossen en de impact van de verhalen van slachtoffers.

Duration:00:14:18

Aflevering 5: Het hennepteam in actie

10/24/2018
More
Dankzij een anonieme tip wordt er op woensdag 24 oktober een hennepplantage ontdekt in Utrecht. Het hennepteam komt snel in actie en gaat het pand in. Rechercheur Ron is erbij en legt uit hoe het komt dat dit soort plantages levensgevaarlijk zijn voor de omgeving.

Duration:00:13:39

Aflevering 4: Rechercheur Flick over invallen Baarn

10/17/2018
More
In alle vroegte deed de politie op 17 oktober invallen bij zeven adressen in Baarn. Zeven personen werden aangehouden. Zij worden verdacht van het in georganiseerd verband plegen van woninginbraken in Baarn en omgeving. Rechercheur Flick vertelt hoe hij de verdachten op het spoor kwam en hoe de actie vanmorgen verliep.

Duration:00:05:59

Aflevering 3: Invallen bij leverancier grootschalige hennepteelt Nieuwegein

10/9/2018
More
Aflevering 3: Invallen bij leverancier grootschalige hennepteelt Nieuwegein by Politie Nederland

Duration:00:14:28

Aflevering 2: Woninginbraken, blurren en een wijkagent te gast

10/4/2018
More
Waarom worden verdachten soms onherkenbaar gemaakt in opsporingsbeelden? Wijkagent Jeffrey Halsema praat ons bij over zijn werk in Almere en in deze aflevering veel aandacht voor woninginbraken.

Duration:00:50:39

Aflevering 1: Agent Zefanja 100 dagen na de Marshalllaan

9/27/2018
More
Aflevering 1: Agent Zefanja 100 dagen na de Marshalllaan by Politie Nederland

Duration:00:16:44