Stram Diskurs-logo

Stram Diskurs

News & Politics Podcasts >

'Stram Diskurs' er en personlig og politisk portræt-serie, hvor Nima Zamani forsøger at tegne en kollage over den yderste højrefløjs bekymringer for friheden, fremtiden og fædrelandet.

'Stram Diskurs' er en personlig og politisk portræt-serie, hvor Nima Zamani forsøger at tegne en kollage over den yderste højrefløjs bekymringer for friheden, fremtiden og fædrelandet.
More Information

Location:

Denmark

Description:

'Stram Diskurs' er en personlig og politisk portræt-serie, hvor Nima Zamani forsøger at tegne en kollage over den yderste højrefløjs bekymringer for friheden, fremtiden og fædrelandet.

Language:

Danish


Episodes

Kenneth Kristensen Berth, medlem af Dansk Folkeparti.

10/31/2019
More
Stram Diskurs takker af med kage, øl og besøg fra Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth til en samtale om racismeparagraffen, sandforme der efterligner muslimske bygningsværker og hvordan Stram Kurs og Nye Borgerlige har foretaget en kannibalisering af Dansk Folkepartis brand.

Duration:00:54:59

Nicolai Sennels, psykolog og tidligere formand for Pegida Danmark

10/24/2019
More
Han er blevet forsøgt fyret to gange som offentligt ansat psykolog, grundet sine holdninger til muslimer. Han mener, at nutidens Danmark er så utrygt, at det ville være mere trygt, hvis civile havde ret til at bære våben. Han er på alle måder en kontroversiel repræsentant for den yderste højrefløj. Således er han denne uges gæst i Stram Diskurs.

Duration:00:55:00

Marie Krarup, Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti.

10/17/2019
More
Er danske islamkritikere radikaliserede eller redelige? Kan man være muslim og samtidig perfekt integreret? Og mener Marie Krarup stadig, at flygtningebørn skal indlejres uden retten til at indgå i det danske samfund i op til 16 år?

Duration:00:55:01

Martin Christensen, vicepartileder for Stram Kurs melder sig ud af partiet.

10/10/2019
More
Tidl. folketingskandidat, ungdomformand for Stram Kurs Ungdom og senest vicepartileder, Martin Christensen, skriver følgende til vært Nima Zamani: "Jeg tror, vi kunne have en ret interessant samtale, eftersom jeg er noget mere "identitært" og noget mindre islamkritisk indstillet end andre i Stram Kurs." Martin gæster programmet, hvor han officielt bekræfter, at han har meldt ud af Stram Kurs. I denne to-timers udgave af Stram Diskurs, diskuterer de Martins udmeldelse og Rasmus Paludan...

Duration:01:50:02

Sørine Gotfredsen, Sognepræst og Nationalkonservativ

10/3/2019
More
Var Anders Breiviks terrorangreb et produkt af det multikulturelle samfund eller et produkt af sit eget had? Er det et problem, at det tyske fodboldlandshold rummer så mange spillere med tyrkisk baggrund? Og minder Stram Kurs mere om Antifa end Enhedslisten? Sognepræst, samfundsdebattør og tidl. sportsjournalist, Sørine Gotfredsen, er ugens gæst.

Duration:00:55:00

Lars Hedegaard, historiker og forfatter

9/26/2019
More
I denne udgave af Stram Diskurs er Nima Zamani taget udenfor studiet i København for at besøge islamkritikeren, Lars Hedegaard, der lever i skjul på grund af trusler på livet. Fortryder Lars Hedegaard sin retorik omkring islam? Hvordan ser han på Danmarks fremtid som et multikulturelt samfund? Og får Nima en undskyldning fra Hedegaard, der i sin tid forsøgte at gøre drabet på radioværten, Nedim Yasar, der i øvrigt også var Nimas gode ven, til et spørgsmål om islam?

Duration:00:55:00

Henrik Søndergaard, kandidat for Stram Kurs

9/19/2019
More
Henrik Søndergaard - tidligere landsformand for Fremskridtspartiet og nuværende kandidat for Stram Kurs - er ugens gæst. Han mener, at en borgerkrig mellem danskerne og muslimerne er på vej, hvis ikke vi snarest mulig får smidt mere eller mindre alle med anden etnisk baggrund ud af landet. Samtidig er han utilfreds med folks konstante forsøg på at stemple ham som racist og/eller nazist. Men er han et uskyldigt offer eller der noget om snakken?

Duration:00:54:45

Dennis Corell Iversen, tidl. stabschef for Stram Kurs

9/12/2019
More
Dennis Corell Iversen meldte sig under Stram Kurs' faner i 2018. Han blev udnævnt som stabschef, men efter uenigheder i forbindelse med Stram Kurs' valgkamp i 2019 frasagde han sig titlen og er i dag betalende medlem af partiet. Han fortæller i denne uges udgave af Stram Diskurs om partiets interne magtkampe, deres brug af YouTube-videoer som propaganda og sine egne bekymringer for nationens fremtid.

Duration:00:55:00

Kim Møller, grundlægger af og redaktør på Uriasposten

9/5/2019
More
Fra De Grønne til SF til Radikale til Nye Borgerlige. Historiker og redaktør for Uriasposten Kim Møller har skiftet politiske ståsted gennem årene, men har siden 2003 været redaktør på den indvandrings- og islamkritiske blog Uriasposten. Han er utilfreds med de etablerede mediers vinkling af historier om Islam og muslimer, venstrefløjens hykleri, og udskifter i denne udgave af Stram Diskurs tastaturet med mikrofonen, når han besøger Nima Zamani.

Duration:00:55:02

’Peter’, medlem af Stram Kurs

8/29/2019
More
I den sidste udgave af Stram Diskurs får Nima besøg af ’Peter’ på 19, som er medlem af Stram Kurs. Han mener ikke, at medlem af Stram Kurs Carsten Normann Munk – som også har været gæst i Stram Diskurs - formåede at formidle partiets politik ordentligt. Derfor er ’Peter’ taget fra Jylland for at fremlægge sin vision for partiet og diskutere, hvad der skal ændres internt i partiet.

Duration:00:55:01

Morten Uhrskov Jensen, partiformand for Dansk Samling

8/28/2019
More
Morten Uhrskov Jensen medgiver, at han tilhører den ydre højrefløj - dog ikke den yderste. Han er villig til at betale 300.000 udlændinge op mod en million kroner hver for at flytte tilbage til deres hjemlande. Han besøger Nima og de to diskuterer den demografiske udvikling i Danmark og forholdet mellem danskhed og etnicitet.

Duration:00:55:00

For stram til Stram Kurs - Lars Grønbæk Larsen, tidligere talsperson for...

8/26/2019
More
Lars Grønbæk Larsen voksede op med Fremskridtspartiet som politisk følgespot. Sidenhen har han været involveret i flere ekstreme højrefløjsgrupperinger inklusive Danish Defence League. Stram Kurs tilbød ham at stille op for partiet - et tilbud, partiet dog hurtigt trak tilbage.

Duration:00:54:58

Aurelija Aniulyte Beattie - talsperson for Generation Identitær

8/22/2019
More
Den patriotiske ungdomsbevægelse Generation Identitær har som mål at "værne om det europæiske folk, og vores fælles civilisation med særskilte nationale og regionale kulturer". Bevægelsens talsperson Aurelija Aniulyte Beattie og vært Nima Zamani diskuterer bevægelsens aktivisme, hvem det er, Europa skal værnes mod og om Nima kan blive medlem af Generation Identitær.

Duration:00:55:00

Helmuth Nyborg, tidl. professor i udviklingspsykologi og forhenværende medlem...

8/21/2019
More
Den kontroversielle IQ-professor Helmuth Nyborg takkede ja da Stram Kurs spurgte, om han ville stille op som folketingskandidat for partiet. For nyligt meldte han sig ud af partiet efter at have modtaget persontrusler. Han gæster studiet for at diskutere genetik, IQ, islam og indvandring. Men er det eks-folketingskandidaten med de politiske visioner eller professoren, der med sandsynlighedsberegninger og statistik i baghånden møder vært Nima Zamani?

Duration:00:54:56

Anahita Malakians, medlem af Nye Borgerlige

8/20/2019
More
Anahita Malakians kom til Danmark som flygtning med sin familie i 1991. Da hun gik i skole i Iran bar hun tørklæde. I dag mener hun, at man bør indføre en aldersgrænse for at bære selvsamme tørklæde. De to 'præmieperkere' Nima og Anahita mødes til en diskussion om flygtninge, tørklæder og danskhed.

Duration:00:54:51

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige

8/19/2019
More
Er Nima Zamani besat af Pernille Vermund? Og er Pernille Vermund besat af indvandrere? Nima har inviteret Pernille i studiet til en diskussion om bannere på studentervogne og om Nye Borgerliges forslag om, at personer, der kommer fra enten Irak, Afghanistan, Iran, Marokko, Pakistan, Somalia, Syrien eller Tyrkiet ikke kan få dansk statsborgerskab.

Duration:00:54:58

Carsten Normann Munk, fængselsbetjent og medlem af Stram Kurs

8/15/2019
More
Til dagligt arbejder Carsten Normann Munk som fængselsbetjent i Aalborg Arrest. I april meldte han sig ind i Stram Kurs som resultat af de voldsomme optøjer på Nørrebro, som opstod på grund af Rasmus Paludans demonstrationer. Carstens filippinske kone var årsagen til, at Stram Kurs ændrede partiets politiske retningslinjer vedrørende udenlandske ægtefæller. I dag sidder han ansigt til ansigt med Nima Zamani til en snak om indvandring og værdsatte fremmede.

Duration:00:54:56

Fra Enhedslisten til Stram Kurs

8/13/2019
More
Nima mødes med Theis, der ved Folketingsvalget i 2015 stemte på Enhedslisten. I 2019 stemte han på Stram Kurs. Til trods for, at han både deler bolig med en muslim og har flere muslimske kollegaer, mener han, at Stram Kurs tilbyder et værktøj, han kan bruge til at slå i bordet med. Et værktøj, som han i yderste konsekvens også kan komme til at ramme Nima med.

Duration:00:54:58

Iben Thranholm, tidligere folketingskandidat for Stram Kurs

8/12/2019
More
”Trods vores meget forskellige politiske ståsteder tænkte jeg dengang, at du var et hæderligt menneske. Ingen vrede herfra. Nyheden gjorde mig primært ked af det. Faktisk rigtig ked af det. Jeg kunne rigtig godt li' dig - både som kollega og veninde. Jeg ved ikke, hvorfor eller hvordan du sidenhen er blevet ophobet med så meget had.” Sådan skrev vært Nima Zamani til teolog og tidligere folketingskandidat for Stram Kurs, Iben Thranholm, da hun i juni måned meddelte sit kandidatur for det...

Duration:00:54:59