Tankesmedjan-logo

Tankesmedjan

Sveriges Radio

Tankesmedjan är ett humor- och satirprogram om nyheter, aktuella ämnen och samhällsdebatter med ett särskilt fokus på inrikespolitik.

Tankesmedjan är ett humor- och satirprogram om nyheter, aktuella ämnen och samhällsdebatter med ett särskilt fokus på inrikespolitik.
More Information

Location:

Sweden

Description:

Tankesmedjan är ett humor- och satirprogram om nyheter, aktuella ämnen och samhällsdebatter med ett särskilt fokus på inrikespolitik.

Language:

Swedish


Episodes

Snickra en musfälla

8/21/2019
More
Fredrik har lösningen för alla utbrända bloggerskor. Moa har receptet till framgång. Anna rasar över dyra it-system och hyllar internet-kingen Hanif Bali. Christopher drömmer om att sitta i fängelset.

Duration:00:49:54

Dejta en rasist

8/14/2019
More
Moa uppmärksammar att skilsmässosäsongen är här bland vanligt folk och extremister. Anna sågar skolan och likejagande influencerlärare. Fredrik undrar om det går att dejta en rasist.

Duration:00:35:37

Sexig harmagedon

8/7/2019
More
Anna konstaterar att rocken är död. Fredrik om malmöbuss-gate. Ingrid Altino kastar ljus på lagar som klubbats i skuggan av rökförbudet. Christopher spår nästa trend Jehovas och en sexigare undergång.

Duration:00:50:47

Politiker vi minns

7/31/2019
More
Moa vill leva med moderaten Hans Rothenberg, Anna skärskådar avundsjukan mot Amineh Kakabaveh, Christopher bryter opartiskheten och lovebombar Rickard Wall och Fredrik sms-stalkar som Emma Wallrup.

Duration:00:41:28

Tips för hängmattan

7/24/2019
More
Rebecca gör ett djupdyk i kulturen runt Stureplan, Christopher har skrivit Jonas Gardells självbiografi, Hör Annas inspirationstal: Hitta din inre Emil i Lönneberga och Fredrik hyllar en kvinna.

Duration:00:45:46

Storkukarna Söderholm

7/17/2019
More
Fredrik tar upp kampen om rätten att få vara en idiot. Anna undrar varför David Eberhard inte får ett alldeles eget tv-progam. Sandra Ilar omfamnar gentrifieringen av orten.

Duration:00:47:03

Fet och on fire

7/10/2019
More
Rebecka förfäras över att Asap Rocky skakar svenskt galler. Albin smolkar VM-bronsbägaren. Oraklet Moa vet hur vi får bukt med kokainets baksida. Fredrik om Jimmies viktpendlande och politisk form.

Duration:00:39:59

Har Sigge Eklund sett brorsans porrfilm?

7/4/2019
More
Tankesmedjan live från Almedalen med centerns Emil Källström och författaren Sigge Eklund . Självklart också med Moa Wallin, Christopher Garplind och Fredrik Söderholm. Rättelse: Under flera livesändningar av Tankesmedjan i Almedalen ställde programledaren Christopher Garplind frågan "vad tycker du om att Micael Bindefeld - när han pratar om surrogaten som födde hans barn helt enkelt refererar till henne som ägget? till gästen i programmet. Påståendet är felaktigt. Det stämmer inte att...

Duration:00:41:01

Ministerns PK-haveri och Ekis Ekman till motattack

7/3/2019
More
Tankesmedjan live från Almedalen med jämställdhetsministern Åsa Lindhagen och vänsterdebattören Kajsa Ekis Ekman. Självklart också med Moa Wallin, Christopher Garplind och Fredrik Söderholm. Rättelse: Under flera livesändningar av Tankesmedjan i Almedalen ställde programledaren Christopher Garplind frågan "vad tycker du om att Micael Bindefeld - när han pratar om surrogaten som födde hans barn helt enkelt refererar till henne som ägget? till gästen i programmet. Påståendet är felaktigt....

Duration:00:39:43

Jonas Sjöstedts 3D-klitoris

7/2/2019
More
Tankesmedjan live från den absurda Almedalen med vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Och Moa Wallin, Christopher Garplind och Fredrik Söderholm så klart. Rättelse: Under flera livesändningar av Tankesmedjan i Almedalen ställde programledaren Christopher Garplind frågan "vad tycker du om att Micael Bindefeld - när han pratar om surrogaten som födde hans barn helt enkelt refererar till henne som ägget? till gästen i programmet. Påståendet är felaktigt. Det stämmer inte att Micael...

Duration:00:41:12

Tapirhängd halvfigur

7/1/2019
More
Tankesmedjan live från den absurda Almedalen med gästerna Hanif Bali och Alexander Schulman. Och så Moa Wallin, Christopher Garplind och Fredrik Söderholm förstås. Rättelse: Under flera livesändningar av Tankesmedjan i Almedalen ställde programledaren Christopher Garplind frågan "vad tycker du om att Micael Bindefeld - när han pratar om surrogaten som födde hans barn helt enkelt refererar till henne som ägget? till gästen i programmet. Påståendet är felaktigt. Det stämmer inte att Micael...

Duration:00:38:43

Hemorrojdkräm är receptfritt!

6/26/2019
More
Moa bearbetar OS-förnedringen. Fredrik rycker ut till nätläkarnas försvar, Albin genomskådar kapitalistisk goodwill och Rebecka avslöjar midsommar som en kommunistisk högtid.

Duration:00:44:03

Jimmie moments och bögpedofiler

6/19/2019
More
Moa hatar på svenska hjältar och Christopher synar SvD:s pedofilböggräv. Fredrik drabbas av Jimmie moments. Och Rebecka introducerar loppisskammen.

Duration:00:43:51

Bögarnas abort

6/12/2019
More
Anna sågar den liberala traditionen studentflak. Albin sätter stop för Jag-förfäras-å-dina-vägnar-folket. Fredrik vill ha HIV och hör Moa om sina aborterade änglabarn.

Duration:00:46:00

Camilla Läckberg är Don Draper

6/5/2019
More
Christopher avslöjar motivet bakom Vällinges nya demensby, Anna förkastar äktenskapsförordet, Moa hånar den svenska ängsligheten som bortförklaring och hör om oliven som förändrade Fredriks liv.

Duration:00:48:08

Våldtäktsmannen den nya kingen

5/29/2019
More
Christopher hyllar hanteringen av SDs senaste tafshärva, Anna förutspår: våldtätksmannen- den nya Kingen, Moa avslöjar lögnerna bakom skolbarnens porrlekar och Fredrik har hyrt en slav.

Duration:00:46:44

Våldtäktsmannen den nya kingen

5/29/2019
More
Christopher hyllar hanteringen av SDs senaste tafshärva, Anna förutspår: våldtätksmannen- den nya Kingen, Moa avslöjar lögnerna bakom skolbarnens porrlekar och Fredrik har hyrt en slav.

Duration:00:46:46

Mannen vid bensinmacken

5/22/2019
More
Christopher bombhotar EU, Moa rasar över Islands bidrag i melodifestivalen, Fredrik vill höja bensinpriset till 71 kr litern och hör Annas guide till hur du undviker att bli en tönt i EU-valet.

Duration:00:43:20

Alla gillar Europa men ingen gillar EU

5/15/2019
More
Fredrik sågar partiernas EU-filmsatsningar, Anna avslöjar skolans vidriga kamratstödjare. Christopher lovebombar de sinnessjuka 5G motståndarna. Moa ger röst åt en enbent alkoholists pensionsångest.

Duration:00:42:36

Soraya Post och demokratin

5/8/2019
More
Moa blickar tillbaka på FIs storhetstid, Anna ser samband mellan korta frisyrer och höga löner, Christopher har läst Fredrik Virtanens nya bok och Fredrik vill förstå klubbvärdinnorna i Dubai.

Duration:00:44:30