Bugged-logo

Bugged

Podcasts >

'Aflyttet' er radio iført skæg og blå briller, i hvert fald indeni.

'Aflyttet' er radio iført skæg og blå briller, i hvert fald indeni.
More Information

Location:

Denmark

Genres:

Podcasts

Description:

'Aflyttet' er radio iført skæg og blå briller, i hvert fald indeni.

Language:

Danish


Episodes

BornHack vs Black Hat

8/18/2019
More
Aflyttet har været på BornHack på Fyn og har besøg i studiet af Jens Chr. Monrad, der har været til Black Hat i Las Vegas. Fra BornHack kan du møde 'Moem', der leger med klor(og maler grafitti på containere), Thue Janus Kristensen, der mener der er hul i nemID og Johannes Nordskov, der har taget RoskildeFestivalens chip-armbånd under mindre kærlig behandling.

Duration:00:55:00

Når det digitale fundament gynger

8/11/2019
More
Holder CPR-nummeret sammen på et digitalt samfund, og er fundamentet under det godt nok? Willy Kofoed, næstformand i Dansk ITs udvalg for digitale fundamenter, mener vi står over for en række udfordringer og maner til eftertanke, sammen med Eva Flyvholm, IT-politisk ordfører for Enhedslisten. Og så har aflyttet talt med IBM om big data på SMUKFEST - og får en lille hilsen fra Bornhack.

Duration:00:55:02

Det anti-transhumanistiske manifest

8/4/2019
More
Transhumanister mener, de er fremtiden - halvt menneske og halvt maskine, ja måske endda med en uploaded digital bevidsthed, der vil leve for evigt? Tankegangen bag hærger tech-verdenen, ikke mindst hos futuristen og singularitaneren Ray Kurtzweil fra Google. Nu har en gruppe computer-videnskabsmænd skabt et modsvar - det Anti-Transhumanistiske Manifest. Aflyttet har talt med Sarah Spiekermann, professor ved Privacy & Sustainable Computing Lab ved Wiens Universitet, en af forfatterne bag.

Duration:00:54:59

Den islandske hund og de farlige hospitaler

7/28/2019
More
Professor Ross Andersson er ekspert i offentlig sikkerhed og bekymret. Der indfører masser af IT på hospitalerne, men sikkerheden er ikke fulgt med - det kan koste liv, siger han. Maja Smrekar fra Slovakiet har en Islandsk hund. Som hun har klonet med sig selv. Hun er kunstner og arbejder med kunstig intelligens og gensplejsning og det udfordrer vores opfattelser af hvad mennesker er og kan.

Duration:00:55:01

Pengetræet og andre sære historier om penge

7/21/2019
More
Aflyttet er til reception for en ny bog om penge: Form relation, system fiktion: En antologi om nutidige og fremtidige pengesystemer - vi taler om anonyme og knap så anonyme penge med en pengenørd, en digter, en designer og et medlem af Gode Penge.

Duration:00:55:00

Da Snowdenarkivet bed sig selv bagi

7/14/2019
More
Undersøgende journalist Henrik Moltke, tidligere Information og The Intercept, er en af de meget få, der har arbejdet direkte med Edward Snowdens originale læk, Snowden-arkivet, side om side med filmskaberen Laura Poitras, der stod bag dokumentarfilmen om Snowdens flugt og ophold i Hong Kong, CITIZENFOUR. Det blev en samtale med flere indbyggede bomber: Hør blandt andet om, hvordan det danske forsvar har leveret data til NSA under Irak og Afghanistan-krigen - og hvorfor det egentlig var...

Duration:00:55:00

Sikkerhed og genomer

7/7/2019
More
Bjarke Alling er formand for IT-Branchens IT-Sikkerhedsudvalg samt direktør i IT-virksomheden Liga og mener, at manglende sikkerhed er en bombe under den offentlige digitalisering. Thomas Birk Kristiansen, formand for Patientdataforeningen kommer til gengæld med gode nyheder om Nationalt Genomcenter - de vil nu minimere data!

Duration:00:55:00

Troldetale og Genomerier

6/30/2019
More
'Kan Trold Tæmmes - om trolling og debatkultur i en digital tidsalder' - hedder en ny bog af Nana Dall, cand mag og konfliktmægler Katrine Emmel Theilke og Maia Kahlke Lorentzen, cybersikkerhedsekspert og underviser i digital dannelse - vi taler om trolde og netkontrol. D.1. juli åbner national genomcenter - vi har besøg af Anders Beich, en af kritikerne, for at høre om hvad han forventer af fremtiden. I studiet har vi også Rasmus Malver med seneste nyt om ulovliglogning.dk.

Duration:00:55:00

Big Tele-data, biler der husker og alting, der logger?

6/23/2019
More
Vi ser på teledataskandalen hos Rigspolitiet hvor 10.000 sager nu skal revurderes efter at mangelfulde eller ødelagte teledata er blevet brugt i dem. DE data er indsamlet under den forkætrede logningsbekendtgørelse. Forsvarsadvokat Kaare Trabjerg Schmidt og Birgitte Arent Eiriksson, vicedirektør i Justitia og medlem af Datatisk Råd, taler om konsekvenserne. Men måske standser logningen ikke her - hvad med en logningsbekendtgørelse for Biler? Indtil videre kan man nu bestemme selv, siger...

Duration:00:55:00

Teknokrati som menneskets Herre - er et fremskridt til det værre.

6/14/2019
More
Vidste du, at din kommende ejendomsvurdering er baseret på dårlig kunstig intelligens og at skaberne bag regner med og accepterer, den kan regne op til 20 procent forkert, hver vej? Og var du klar over, at embedsvældet her i landet dagligt bøjer gældende love og regler for at kunne implementere endnu mere tvivlsom teknologi, eller havde du det kun på fornemmelsen? Og mener du ikke, vi kunne gøre det lidt bedre? Aflyttet leger digital julemand uden hue og har bedt om ønsker til den...

Duration:00:54:32

Krypto, kviklån og Grundlov

6/9/2019
More
Hvordan kommer man ind i de kriminelles pengetransaktioner, hvis de bruger krypto-valuta? Sådan lyder opgaven for ITU i København. Vi taler med Carsten Schürmann, lektor ved IT-universitetet i København, der i første omgang kan berolige med, at BITCOINS slet ikke er anonyme, men desværre må tilføje, at det er der andre kryptovalutaer, der er, i hvertfald indtil ITU har haft fat i dem og pillet dem fra hinanden. Der bliver også brugt krypto i nemID, men det hjælper ikke noget, hvis man er...

Duration:00:55:00

Cybercrime og hjernebølger

6/2/2019
More
Aflyttet besøger CCCC19-konferencen og taler digital kriminalitet med Lars Frelle-Petersen, DI-digital, Jeppe Pilgaard Bjerre, Force Technology og Peter Kruuse, medstifter af CSIS. Og så slår vi endnu et sving forbi CLICK-festival i Helsingør og hører lidt om hjernebølger og hvordan de ser ud, altsammen akkompagneret af et Apple-ur, der kan sige hvad klokken er med Minnie Mouses stemme.

Duration:00:55:00

Politik i en facebook-tid

5/26/2019
More
Vi taler om demokrati, politik og mennesker i en Facebook-valg-tid, besøger CLICK-festivalen i Helsingør og den kunstige intelligens, AI Mary og så svinger vi forbi Julian Assange og Peter Kofod, der siger: Hvad sagde vi? I studiet: Imran Rashid, læge og forfatter, Asbjørn Ammitzbøll Flügge, cand.it og folketingskandidat for Alternativet og Rasmus Malver, jurist med speciale i menneske- og forfatningsret.

Duration:00:55:00

DISRUPTION 4.0 - hvordan Danmark blev besat af Silicon Valley

5/12/2019
More
Journalist på Weekendavisen, Markus Bernsen har skrevet en bog, 'Danmark Disruptet - tro håb og techgiganter' - vi taler med ham om hvad der er sket med politik, penge og magt her i kongeriget under den storm af disruption, vi har været igennem. Vi har også besøg af Lars Bangert Struwe, atlantsammenslutningen til en snak om Israels missilangreb på hackere fra Hamas og så kører vi en tur i taxa med Richard Stallman, manden bag GNU/linux.

Duration:00:55:00

Cybersikker i al hemmelighed

5/5/2019
More
Aflyttet ser på Cybersikkerheden i Danmark - som behandlet af Center for Cybersikkerhed og Digitaliseringsstyrelsen - vi bringer debat fra version2's Infosecurity Messe i København. Gæst i studiet er Rasmus Malver fra ulovliglogning.dk og på telefon har vi Peter Kofod til en snak om hvordan det går med Julian Assange, der netop er blevet idømt næsten et års fængsel i England - og som USA meget gerne vil have fat i.

Duration:00:55:00

REPLIKA og NSA

4/25/2019
More
Aflyttet taler overvågningskapitalisme, smarte byer, efterretningstjenester og sociale medier, ensomme maskiner og mennesker, der dater kunstige intelligenser, med David Murakami Wood, overvågningsekspert og professor i sociologi ved Queens University, Onterio Canada.

Duration:00:54:48

Bunkerfilosofi

4/21/2019
More
Aflyttet er på Fanø og ser i anledning af 9. april på bunkere, radarer og modstandskamp indsvøbt i flere meter tysk beton, sammen med Hans Egebo, fra foreningen Fanø i Atlantvolden

Duration:00:55:00

Julian Assange

4/14/2019
More
Aflyttet sætter fokus på den seneste udvikling i sagen om Wikileaks-stifteren Julian Assange. Det handler om manden Assange; kvinderne i Sverige; Chelsea Manning; Cablegate; 'Wikileaks Insurance Files' og andre ting i Julian Assanges spejlkabinet. Er Assange en helt? Eller er han bare et kvindefjendsk, narcissistisk røvhul? Med i studiet er aktivist Peter Kofod. Han har mødt Assange flere gange og skrevet om den svenske retssag. Freja Wedenborg, journalist og bagkvinde bag "Cryptoguide for...

Duration:00:54:09

Kontanter, Cybersikkerhed og samfundssind

4/7/2019
More
Aflyttet har besøg af forfatter og foredragsholder Mads Christensen, der har spenderbukserne på: Han har over 2000 kr i kontanter i baglommen, fordi han elsker rede penge og fordi han mener, vi skal holde systemet med kontanter igang, ellers ryger vi direkte ind i overvågningssamfundet - hvis vi det da ikke allerede er for sent? Vi taler også med Rikke Hvilshøj, direktør i Dansk IT og nyvalgt medlem af Dataetisk Råd og så er vi til cybersikkerhedskonference, hvor flere politikerne taler om...

Duration:00:55:00

Gener, copyright, fake news og farlig cybersikkerhed

3/31/2019
More
Kan du selv bestemme om dine gener skal i Nationalt Genomcenter, hvad sker der med den nye lov om Center for Cybersikkerhed, og hvad i alverden foregår der med artikel 13 i EUs nye copyrightdirektiv? Thomas Birk Kristiansen, læge og formand for Patientdataforeningen, Mia Amalie Holstein, Cepos og medlem af Etisk Råd, Jesper Lund, formand for IT-politisk forening og Mette Nikander, CEO Ccure, og medlem af DI's udvalg for Informationssikkerhed gennemgår det hele for dig og så kan du få en...

Duration:00:54:57