Den2Radio - Kultur-logo

Den2Radio - Kultur

Podcasts >

More Information

Location:

Copenhagen, New Zealand

Genres:

Podcasts

Language:

English


Episodes

Teatermagasinet Kastesigten: Maj 2019

5/11/2019
More
Teatersæsonen lakker mod enden, den 22 maj begynder Københavns Teaterfestival, som traditionen tro afrundes med Reumert-prisuddelingen den 2 juni - og så er det sommerferie, i hvert fald for de fleste teatre. Her kaster den2radios teatermagasin et blik på sæsonens sidste premiere i Skuespilhuset, funderer over et politisk opråb forklædt som teater samt tager lytteren med til det kongeliges præsentation af næste sæson.

Duration:00:17:03

Kampen om den danske nationalsang

5/10/2019
More
Ideen med nationalsange greb om sig i starten af 1800 tallet, en tid, hvor landene rundt om i Europa for alvor blev klar over deres egen identitet. Det var ikke usædvanligt at høre soldater rundt omkring i skyttegravene synge sange til deres eget lands ære. Og de danske officerer kunne godt tænke sig, at vores egne soldater kunne være med i den sangdyst. I 1819 udskrev man derfor en konkurrence om en dansk nationalsang, som fremover kunne synges, når vores...

Duration:00:14:18

Teatermagasinet Kastesigten: Virginia Woolf

4/26/2019
More
Den2radios teatermagasin Kastesigten anmelder i denne uge sæsonens næstsidste premiere på Det Kongelige: klassikeren ’Hvem er bange for Virginia Woolf’. Stykket - og stykkets aktuelle opsætning - er intet mindre end fremragende og giver generøst masser at tænke over, hvis man ser om bag ægteskabsdramaet. Hør f.eks. hvordan radioens lokale hegelianer også får sneget den gamle tyske filosof Hegel ind i beskrivelsen af...

Duration:00:22:16

På Frans af Assisis veje: Assisi som mødested

4/26/2019
More
Det er det 3.program i serien ’På Frans af Assisis veje’ vi er nået til, og her taler den2radio’s Jørgen Johansen med professor i økonomi Jesper Jespersen om Frans af Assis som inspirationskilde.

Duration:00:47:01

At gå nøgen - om #MeeToo

4/26/2019
More
Forfatter Janne Teller har udgivet 21 essays om kunst, fremmedhed og forsøget på at være menneske, og de er samlet under titlen ’At gå nøgen’. Under den overskrift har Janne Teller og Jens Raahauge reflekteret over de overgreb, som finder sted i ytringsfrihedens og anonymitetens skær på de sociale medier. Hvordan kommer vi overgrebene til livs? Det er den fjerde samtale de to har her på den2radio.

Duration:00:37:34

På Frans af Assisis veje: Assisi – en by i Umbrien

4/20/2019
More
Seriens andet program har overskriften ”Assisi – en by i Umbrien. I San Francesco-basilikaen ser Jørgen Johansen blandt andet på fresker af Giotto og Cimabue sammen med broder Theodor.

Duration:00:57:58

Fortidsfåret i historiens tjeneste

4/19/2019
More
I podcastserien Radio Underjordisk har Den2Radios reporter Abelone Bregninge besøgt døde og levende får på Naturhistorisk Museum og i Sagnlandet Lejre. Vi får et indblik i videnskaben at holde styr på fortidsdyr, med et besøg i arkæologiske magasiner og knoglekasser sammen med Kristian Murphy Gregersen fra den kvartærzoologiske samling og dyrepasser Mia Carlsen i fortidens istidslandskab. Abelone Bregninge har tilrettelagt.

Duration:00:34:33

Radio Norden: Alkoholkultur i Finland, Danmark og Sverige

4/12/2019
More
Radio Norden er en serie magasinprogrammer om nordiske kultur- og samfundsforhold, både aktuelle og historiske. Et af de mange forhold er alkohol – forskellene på hvordan man ser på alkohol og regler og love om alkoholpolitikken i de nordiske lande. I denne uge møder vi Chrisoffer Tigersted fra Det finske institut for folkesundhed og vi skal også høre hvordan en ung svensker, Lucy Broström, der arbejder i Danmark og bor i Sverige oplever...

Duration:00:52:38

På Frans af Assisis veje: Håbets båd

4/12/2019
More
Som skytshelgen for miljø og økologi træder manden fra Assisi direkte og meget synligt ind i den nutidige debat om bæredygtighed, ligesom han med pave Frans som talsmand er blevet en central figur i debatten om flygtningene og Europa. I Assisi møder Jørgen Johansen blandt andet broder Theodor.

Duration:00:32:54

Teatermagasinet Kastesigten: April 2019

4/9/2019
More
Kastesigten har været på besøg i en verden af trolde, i Shakespeares kærlighedsliv og - i skarp kontrast - i en koncentrationslejr i efteråret 1944. Hør hvordan vores anmelder Rasmus Blædel Larsen har fordøjet disse oplevelser.

Duration:00:18:48

At gå nøgen - om magt

4/5/2019
More
At gå nøgen om magt. Forfatteren Janne Teller har udgivet 21 essays om kunst, fremmedhed og forsøget på at være menneske. I denne tredje samtale taler hun med Jens Raahauge specielt om magtens karakter og mange ansigter i en verden, der er på vildspor.

Duration:00:36:00

Andelsvirksomhed i Uganda 3. ”Coffee is our gold”

4/2/2019
More
I udsendelsen Andelsvirksomhed i Uganda 3, ”Coffee is our gold” medvirker Jane Nalunga fra den økologiske paraplyorganisation, NOGAMU, Charles Kahtison, manager i Nyakabingo Kaffekooperativ og Longino Masareka, leder af lanboorganisationen SATNET. Kristina Grosmann Due har tilrettelagt.

Duration:00:24:21

Norden i Europa: Europa Endlos

4/2/2019
More
den2radio’s serie Norden i Europa har et indslag om Kunsthal Charlottenborg i København, der netop har åbnet en tankevækkende udstilling om Europas aktuelle tilstand Europa Endlos. Kurator Henriette Bretton-Meyer har udvalgt en række kunstværker, der forholder sig til temaer som identitet, grænser, fællesskab og migration, temaer, der spiller en central rolle i den aktuelle EU-valgkamp. Et andet indslag fortæller at de...

Duration:00:39:02

1.april. Dagen med sjove drillerier

3/29/2019
More
Kalenderen viser 1. april, men hvad betyder det, udover foråret nu bebuder sin ankomst? Altså, kort og godt, en ægte aprilsnar, men hvor stammer skikken fra, og hvordan har man, når det kun skulle være for sjov, narret sine omgivelserne, gennem tiderne? spurgte Pia Koppelman fra Den2Radio, seniorforsker hos Dansk Folkemindesamling, Caroline Nyvang, om, da de mødtes til en snak om historien og traditioner bag, at lave aprilsnar.

Duration:00:17:09

Kærlighed til Danmark

3/22/2019
More
Egon Clausens debutdigte Tilnærmelser og de vestjyske danmarksbilleder, som udkom her 49 år senere, beskriver to mentale rejser mellem Hemmet og hovedstaden i en bestræbelse på at have begge disse verdener i sig, land og by, det vestjyske sogn og hovedstaden.

Duration:00:27:02

Sønderjylland fortæller Danmarkshistorie - Rødding

3/20/2019
More
I denne uge slutter serien ’Sønderjylland fortæller Danmarkshistorie’ og det bliver i Rødding, hvor verdens første folkehøjskole blev grundlagt. Hør om Grundtvig og højskoletanken, om skiftende forstandere og om en mindesten for forfatteren Jakob Knudsen.

Duration:00:34:35

Sønderjylland fortæller Danmarkshistorie 9 : Christiansfeld

3/16/2019
More
Finn Slumstrup og Jørgen Johansen er på deres rejse rundt mellem de sønderjyske erindringssteder nået til Christiansfeld, der er udpeget til verdenskulturarv. Om herrnhutternes ankomst til Danmark og om brødremenigheden i dag. Om byplan og huse og om maleren Jeppe Madsen Ohlsen. I programmet hører du også Jørgen Bøytler fra Brødremenigheden.

Duration:00:29:23

Der er sandhed til - samtale med Max Ulrich Klinker

3/8/2019
More
Pilot, advokat i Sydfrankrig, katolik og forfatter – profilen er utypisk, fællesnævneren er værdier. Dem vi lever efter eller bør leve vores personlige og sociale liv i overensstemmelse med. I 2018 udgav Max Ulrich Klinker sin tredje bog, Padderok, syv holdningsmættede noveller. den2radio’s Jesper Tang har mødt ham i Nice, hvorfra han fortæller om blandt andet sin yndlingsværdi og læser novellen "Sommerfuglen".

Duration:00:25:51

Internationale danske klassiske solister: Eva Johansson

3/1/2019
More
I 'Internationale danske klassiske solister' skal vi denne gang møde en af de førende dramatiske sopraner, Eva Johansson, der i dag er 58 år og stadig efterspurgt i store roller i operaer af Ricard Strauss og Ricard Wagner. Hun har sunget alle de store steder som Metropolitan Operaen i New York, La Scala Operaen i Milano, Covent Garden i London, Pariser Operaen, Wiener Operaen, de store operahuse i Berlin og på Bayreuth festspillene. Vi fangede hende i...

Duration:00:36:05

Bolognese - en ny bog af Helle og Alfredo Tesio

2/15/2019
More
Jørgen Johansen har talt med Helle og Alfredo Tesio om deres nye bog om ”Bolognese og mange andre velsignede varianter af pastasovs”, som er udgivet på Forlaget Muusmann.

Duration:00:17:17