Den2Radio - Samfund-logo

Den2Radio - Samfund

Podcasts >

More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Genres:

Podcasts

Twitter:

@den2radio

Language:

Danish


Episodes

Norden i Europa - Norden, EU og tilbagetogets helte

5/19/2019
More
Norden, EU og tilbagetogets helte har holdet bag ’Norden i Europa’ kaldt denne udsendelse hvor den 16-årige svenske miljøaktivist Greta Thunberg er på vej til København. D.25.maj – dagen før Europa Parlamentsvalget – taler hun miljøets sag, og hun repræsenterer de mange, der ikke har stemmeret endnu. Dertil er der et interview med professor i samfundsøkonomi Jesper Jespersen om hans nye bog...

Duration:00:38:03

InterMetzo: Sovsekandens frie fald

5/17/2019
More
Overskriften på ugens Intermetzo er ’Sovsekandens frie fald. Det uigenkaldelige nådestab i parallelsamfundets enevældsrest’. Sagen handler om den tidligere kammerherre, ridder af Dannebrog af 1.grad og hofjægermester Christian Kjær – tidligere, pga. hans tåbelige handling ved et cykelløb sidste sommer. Den tidligere kammerherre blev så irriteret over, at hans vej til bageren var spærret at han ignorerede en official...

Duration:00:06:38

Landbrugsmagasinet: Landbruget og dyrene

5/11/2019
More
Landbrugsmagasinet tager os i denne uge med på besøg hos foreningen Dyrenes Beskyttelse, en forening der siden 1875 har kæmpet for dyrenes tarv - også produktionsdyrene. Hvordan er dialogen med landbruget og hvilke forhold - set fra direktøren i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis stol - ligger bag den aktuelle konflikt om en ny Dyrevelfærdslov.

Duration:00:46:17

Intermetzo: Når hovedet er af led

5/10/2019
More
Georg Metz spidder i sit Intermetzo Dansk Folkepartis transportordfører og formand for Færdselssikkerhedskommissionen Kim Christiansen, der kløede sig i øret bag rattet for nylig. Det sagde han i hvert fald først, da han fik serveret en video der viser ham med mobilen for øret. Siden forklarede han at han hørt musik! Man forbløffes!!.

Duration:00:06:42

H.C. Andersen og operaen

5/10/2019
More
Vi ved meget om H.C.Andersen først og fremmest fra ham selv. Han skrev dagbog igennem hele sit voksne liv helt ned i detaljer. Han var vild med teatret og forsøgte i de første år i København som ganske ung at blive næsten hvad som helst på Det kgl teater: Balletdanser, skuespiller eller sanger. Det gik slet ikke, til gengæld kunne han jo skrive. Efter han fik sit første rejselegat som 26-årig rejste han i hele Europa igennem 40...

Duration:00:41:28

Norden i Europa: Europa Stemmer

5/10/2019
More
Norden i Europa lægger nogle af brikkerne til et billede af samspillet mellem Norden og Europa, historisk og aktuelt. Her på falderebet til Europaparlamentsvalget har Kommissionen en række politiske anbefalinger til hvordan Europa kan forme sin fremtid i en stadig mere multipolær og usikker verden. Hør også EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager i et klip fra tænketanken Europas årlige konference.

Duration:00:41:44

Kinesere i Danmark 2

5/10/2019
More
Man kan føle sig meget alene, når man kommer til Danmark som politisk flygtning. Det fortæller Aihua Yan, der kom som flygtning fra Kina efter demonstrationerne i 1989, hvor hun ikke selv deltog, men hjalp andre. Det med at hjælpe andre har hun fortsat med i Danmark, hvor hun også har engageret sig politisk.

Duration:00:24:30

Kampen om den danske nationalsang

5/10/2019
More
Ideen med nationalsange greb om sig i starten af 1800 tallet, en tid, hvor landene rundt om i Europa for alvor blev klar over deres egen identitet. Det var ikke usædvanligt at høre soldater rundt omkring i skyttegravene synge sange til deres eget lands ære. Og de danske officerer kunne godt tænke sig, at vores egne soldater kunne være med i den sangdyst. I 1819 udskrev man derfor en konkurrence om en dansk nationalsang, som fremover kunne synges, når vores...

Duration:00:14:18

Norden i Europa: Norden, EU og ILO hånd i hånd

5/4/2019
More
Som alibi for Danmarks indtræden i Irak-krigen rettede daværende Venstre-statsminister Anders Fogh Rasmussen i 2003 et kraftigt angreb på samarbejdspolitikken under 2. Verdenskrig. Han kaldte den fej og ussel, en skamplet, som tilmed høstede profit af underkastelsen for nazisterne. Han nævnte ikke, at hans eget parti deltog i samarbejdspolitikken og bl.a. i ly af besættelsesmagten i Folketinget krævede fastfrysning af lønningerne i – som...

Duration:00:11:15

Kinesere i Danmark 1

5/3/2019
More
Hvordan var det at leve som barn i Kina under Det store spring fremad og Kulturrevolutionen. Aihua Yan har prøvet det, og med højtuddannede forældre fik hun en isoleret position. Men efter Kulturrevolutionen skete der store ændringer. Henrik Morell har tilrettelagt.

Duration:00:31:48

den2sport: Charlotte Bach Thomassen

5/3/2019
More
Charlotte Bach Thomassen blev for et halvt år siden valgt som ny formand i DGI. Hun er den første kvinde på en ledende post i dansk idræt, og hun overtog formandsposten efter Søren Møller, som havde beklædt posten i 17 år. Vi har Charlotte i studiet til en samtale om hendes oplevelse af at blive formand og om den stort anlagte vision ’Bevæg dig for livet’. Visionen har stadig lidt svært ved at leve op til...

Duration:00:39:08

Radio Norden. Alkoholkultur i Grønland

5/3/2019
More
Radio Norden fortsætter serien om alkoholforbrug, alkoholvaner, alkoholproblemer og alkoholpolitik i Norden. I denne uge fortæller sygeplejerske, MPH, Turid B. Skifte fra Alkohol- og narkotikarådet i Grønland bl.a. om baggrunden for det faldende alkoholforbrug i Grønland, der nu har bragt Grønland under det danske niveau for årligt indtag af alkohol. Hun beskriver også de mange tiltag, der på dette område gøres specielt i...

Duration:00:15:01

InterMetzo: Brandstifteren

5/3/2019
More
Den nu opstillingsberettigede danske koranbrænder finder slægtskab i Dr. Goebbels, der efter magtovertagelsen arrangerede den første og største moderne landsomfattende autodafé i Tyskland. Selvfølgelig må historien med, når man undersøger de fænomener, der igen karakteriserer voldsberuset politisk adfærd. Den fejltagelse kan man nemt begå: ikke at tage bogbrænderen alvorligt og i tide notere sig hans ord...

Duration:00:06:53

InterMetzo: Hamskiftet

4/26/2019
More
Socialdemokratiets politiske kultur og kulturpolitik har længe været under visionsfattig nedbrydning i panik over livet i opposition. Nu fornægter lederne den særegne socialdemokratiske sjæl i kulturpolitikken med kunst-og kulturudbud i de altid nedsparede men fungerende institutioner. Alt det afskriver partiledelsen i Dansk Folkeparti-lignende anklager mod kulturens funktionærer og kunstnerne for at hørme københavnsk elite.

Duration:00:06:52

Radio Norden: Systembolaget og monopoler

4/26/2019
More
Vi genudsender i disse uger Radio Nordens serie om alkoholforbrug, alkoholvaner og alkoholpolitik i de nordiske lande. I denne uge handler det om monopoler og systembolaget. Danmark er det eneste af de nordiske lande, der ikke benytter en særlig butik, som f.eks. det Svenske systembolag, til at forhandle alkohol. Vi taler om emnet med Per Leimer, som politisk sekretær i IOGT - Sveriges største afholdsforening.

Duration:00:15:07

På Frans af Assisis veje: Assisi som mødested

4/26/2019
More
Det er det 3.program i serien ’På Frans af Assisis veje’ vi er nået til, og her taler den2radio’s Jørgen Johansen med professor i økonomi Jesper Jespersen om Frans af Assis som inspirationskilde.

Duration:00:47:01

At gå nøgen - om #MeeToo

4/26/2019
More
Forfatter Janne Teller har udgivet 21 essays om kunst, fremmedhed og forsøget på at være menneske, og de er samlet under titlen ’At gå nøgen’. Under den overskrift har Janne Teller og Jens Raahauge reflekteret over de overgreb, som finder sted i ytringsfrihedens og anonymitetens skær på de sociale medier. Hvordan kommer vi overgrebene til livs? Det er den fjerde samtale de to har her på den2radio.

Duration:00:37:34

På Frans af Assisis veje: Assisi – en by i Umbrien

4/20/2019
More
Seriens andet program har overskriften ”Assisi – en by i Umbrien. I San Francesco-basilikaen ser Jørgen Johansen blandt andet på fresker af Giotto og Cimabue sammen med broder Theodor.

Duration:00:57:58

Radio Norden. Alkoholens følgevirkninger

4/19/2019
More
Radio Norden fortsætter med serien om alkoholforbrug, alkoholvaner og alkoholpolitik i de nordiske lande. I denne uge taler Kirsten Rønn med Janne Tolstrup, som er forskingsleder og seniorforsker, dr.med, ph.d og cand.scient i humanbiologi fra Statens Institut for Folkesundhed på Syddansk universitet. Hun fortæller bl.a. om de psykologiske, sociale, biologiske og fysiologiske konsekvenser af et alkoholmisbrug.

Duration:00:20:04

Norden i Europa: Nordens EU-modstand in memoriam

4/19/2019
More
I denne uges program er der et indslag fra Tænketanken Europas årlige Europa-konference og både den nordiske højrefløj og venstrefløj er på retræte fra EU-modstanden, som tidligere bandt de to politiske poler sammen, siger Ove Weiss’ i en kommentar med overskriften: Nordens EU-modstand in memoriam.

Duration:00:37:45