Den2Radio - Samfund-logo

Den2Radio - Samfund

Podcasts >

More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Genres:

Podcasts

Twitter:

@den2radio

Language:

Danish


Episodes

Feed the World 2. Ud med kød og ind med hirse og lupinbønner !

8/11/2018
More
Klimaforandringerne er over os og udfordrer gængs praksis mht. landbrug, fødevarer og madsystemer globalt. Kød er for dyrt for økosystemerne og kalder på plantebaseret protein – lupinbønner, hestebønner, linser, ærter mv. Vi kan lære af Sydamerika og Afrika – dyrke og spise quinoa, amaranth, hirse

Duration:00:28:38

Håndværk : Tømrerfaget

8/10/2018
More
’Håndværk’ er overskriften på en ny serie vi går i gang med her på den2radio. En række håndværkere vil fortælle om deres håndværk og i den forbindelse tager vi temperaturen på de erhvervsfaglige uddannelser set i lyset af arbejdsmarkeds robotisering og fremtidens mangel på faglært arbejdskraft. Vi begynder med tømrerfaget.

Duration:00:23:06

InterMetzo: Den maskerede arrogance

8/10/2018
More
Georg Metz er også inde på diskussionen om burkaer og burkaforbud i sit Intermetzo.

Duration:00:06:39

InterMetzo: CNN for søvnløse

8/3/2018
More
Med undertitlen "Minutiøs dækning af det oversøiske civilisationssammenbrud" beskæftiger Georg Metz sig med præsident Trump, der jo altid er leveringsdygtigt i skrækindjagende utilregnelighed - sommer og vinter.

Duration:00:06:49

Feed the World 1

8/3/2018
More
Den2radio har været i Sverige for nylig for at besøge Stockholm Recilience Centre og høre om tværvidenskabelig forskning i det globale madsystem – om robusthed eller mangel på samme, når det gælder forholdet mellem de landskaber, hvor vi dyrker vores fødevarer, klima og verdens økosystemer.

Duration:00:20:11

Krig, nation og identitet 3

7/27/2018
More
Det tredje foredrag, i professor Nils Arne Sørensens foredragsrække om krig, nation og identitet, som han holder på de fire gamle kollegier i Købernhavn, foregår i denne omgang på Elers kollegium. Og emnet for foredraget er er tiden fra 1871 til 1939 og titlen er ”Den store krig og den politiske orden”

Duration:01:15:42

InterMetzo: Forurettelsensårsag

7/27/2018
More
I ugens InterMetzo funderer Georg Metz over parlamentarismens fordele og ulemper med udgangspunkt i det islandske Altings reaktion på Pia Kjærsgaard. Nogle tillod sig at udvandre, da hun kom på talerstolen i Reykjavik. Men var det nu nødvendigvis uopdragent, som fruen påstår?

Duration:00:06:25

Folkedrab 3: Dehumanisering

7/24/2018
More
Dehumanisering er et begreb, som bl.a. er blevet brugt i udforskningen af folkedrab, hvor man har forsøgt at forklare, hvordan bødlerne kan få sig selv til at udføre deres grusomheder. Det kan fx være bødlerne i kz-lejre, der pinte fangerne og slog dem ihjel. Postdoc Johannes Lang sætter i udsendelsen spørgsmålstegn ved, i hvor høj grad dehumanisering er brugbar som forklaring. Han mener, at det kan være nødvendigt...

Duration:00:29:27

Krig, nation og identitet 4

7/24/2018
More
Det fjerde og sidste foredrag om " Krig, nation og identitet", som professor Nils Arne Sørensen har holdt på de fire gamle kollegier i København, handler om ”Den gode krig: 2. verdenskrigs nationale og internationale fortællinger”.

Duration:01:11:06

Folkedrab 2: Seksuel vold i folkedrab

7/24/2018
More
Hvilken betydning har seksuel vold i folkedrab? Seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier Robin May Schott fortæller i udsendelsen om nogle af de måder man i forskningen har betragtet seksuel vold på, og kommer med eksempler på, hvordan den seksuelle vold har optrådt i historien. Hun mener selv, at seksuel vold i folkedrab har en særlig undergravende betydning, der rækker ud over seksuel vold som endnu et voldsinstrument....

Duration:00:25:54

Krig, Nation og identitet 2

7/21/2018
More
Gennem fire foredrag på de gamle kollegier fortæller Professor i moderne europæisk historie ved Syddansk Universitet, Nils Arne Sørensen om den betydning, det moderne Europas mange krige har haft for politik, nation og identitet. Dette foredrag handler om: Krig og nationsbygning: De italienske og tyske samlingskrige – og deres betydning for Danmark, 1848-1871.

Duration:01:53:02

Gamle pædagoger: Jakob Jespersen

7/20/2018
More
I serien GAMLE PÆDAGOGER har Egon Clausen en samtale om kravene til fremtidens uddannelse. Jakob Jespersen er lærer med erfaring fra undervisning i Danmark og fra langvarige ophold som rådgiver for udvikling på landet i Zimbabwe og Nepal. Hans bog om fremtidens folkeskole er blevet kaldt for "imponerende, nødvendig og meget modig." Fremsynet folkeskole - et dannelsesideal for det 21. århundrede, Forlaget Fjordager 2016.

Duration:00:34:54

InterMetzo: Den lumre lavalder

7/20/2018
More
Sommeren over får Georg Metz hver uge mulighed for at gribe fat i aktuelle tåbeligheder. Og i denne uge handler det om kriminalisering og straf af børn, og det munder ud i et logisk forslag: hvorfor ikke sætte den kriminelle lavalder ned til fødselstidspunktet. Vi er jo alligevel alle syndere for Herren.

Duration:00:06:23

De udødelige 3. Spis chokolade, træn og bliv 100 år!

7/17/2018
More
Mange ældre har ernæringsproblemer, enkelte er overvægtige, men flertallet spiser ikke nok og er underernærede. Er måltidet altid et vigtigt socialt omdrejningspunkt eller kan det være udmærket at spise alene? For at undersøge disse og flere spørgsmål bliver plejehjemmet "Bethania" besøgt. Der bliver talt med beboere og personale samt diætist og seniorforsker Anne Marie Beck. Kristina Grosmann Due har...

Duration:00:33:41

De udødelige 5

7/17/2018
More
Hvordan klarer vi vores dagligliv, når vi bliver gamle? Der er ikke én opskrift. I den femte udsendelse om "De udødelige" møder vi professor Kirsten Aulund ved Center for Sund Aldring, Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet. Hun giver bud på nogle af de sammenhænge den enkeltes liv er afhængig af, når vi taler om aldring og bevægeapparat. En ting er sikkert, det er aldrig for sent at begynde...

Duration:00:24:52

InterMetzo: Valget mellem intet og mindre

7/13/2018
More
I denne uge er Georg Metz’ overskrift: ”Valget mellem intet og mindre. Næste fase proklameres som frivillig tvangsudsmidning af uønskede.” Udgangspunktet er en tanke af Morten Messerschmidt angående fremtiden indvandringspolitik - som skal være en udsmidningspolitik – og hvor skal man så rejse hen?

Duration:00:06:38

En håndværkers perspektiv 2

7/6/2018
More
Peder Frederik Jensen, forfatter, bådebygger og aktuel med den roste novellesamling ” Banedanmark” taler i denne programserie med betonarbejder og forfatter, Jacob Mathiassen, der ligeledes er aktuel med bogen ”Kamppladser”. I anden del af programserien diskuteres konsekvenserne af den frie bevægelighed, forholdene på erhvervsuddannelserne og fagbevægelsens magtesløse kamp mod globaliseringen.

Duration:00:48:47

InterMetzo: Ned med dansk kultur

7/6/2018
More
den2radios Georg Metz har givet ugens InterMetzo titlen "Ned med dansk kultur".

Duration:00:06:49

De udødelige 1

7/6/2018
More
Den første udsendelse handler om velfærdssamfundet. Professor Jon Kvist fra Syddansk Universitet tegner et billede af det europæiske og især danske velfærdssamfund, og på aktivitetscentret på Nørrebro møder vi frivillige pensionister, der har været med til at bygge velfærdssamfundet. Udsendelsen er tilrettelagt af Anne Eggen. I redaktionen er Kristina Grosmann Due, Kirsten Rønn og Anne Eggen. Udsendelsesrækken er...

Duration:00:50:33

De udødelige 2

7/6/2018
More
Generationer i arbejdslivet er emnet for den anden udsendelse i Den2radio's nye serie 'De udødelige' - om aktiv aldring og solidaritet mellem generationer. En ung kontorelev og en pensioneret regnskabschef fortæller om drømme om karriere og erfaringer. Bagefter kommenterer fremtidsforsker og cand.scient.pol Johan Peter Paludan de to forskellige arbejdsliv og giver sit perspektiv på, hvordan fremtidens arbejdsliv vil komme til at se ud. Musikken er af...

Duration:00:35:00