DoubleDutch-logo

DoubleDutch

Podcasts >

Correspondenten Reinout van Wagtendonk en Freke Vuijst volgen het Amerikaanse verkiezingscircus op de voet.

Correspondenten Reinout van Wagtendonk en Freke Vuijst volgen het Amerikaanse verkiezingscircus op de voet.
More Information

Location:

Netherlands

Genres:

Podcasts

Description:

Correspondenten Reinout van Wagtendonk en Freke Vuijst volgen het Amerikaanse verkiezingscircus op de voet.

Language:

Dutch


Episodes

Mr. Rogers' Neighborhood

12/5/2019
More
Joe Biden is nu de Mr. Rogers van de Amerikaanse presidentsstrijd. Wie die Mr. Rogers is en hoe Obamas vice-president op hem lijkt of niet hoor je in deze geheel aan de Democratische voorverkiezingen gewijde DoubleDutch.

Duration:00:36:42

Proefwerk

11/21/2019
More
Meer dan 60% van de VS zou zakken voor de inburgeringstest die immigranten moeten halen om Amerikaan te kunnen worden. Freke staat vlak voor dit examen en kreeg daarom van Reinout een onverwacht proefwerk voorgelegd. Hoe deed zij het, en hoe zouden jullie scoren?

Duration:00:37:59

Een blauwtje voor Trump

11/7/2019
More
Trump bond de verkiezingskansen van Kentuckys Republikeinse goeverneur Matt Bevin aan zn eigen presidentiële jaspanden. Die campagnesteun heeft Bevin niet geholpen. Maar voorspelt die blauwe golf van Democratische stembuszeges nu ook Trumps einde op Election Day 2020, over precies een jaar?

Duration:00:39:14

Just the Facts, Ma'am

10/24/2019
More
Een nieuwgebouwde school met bochtige gangen en andere hindernissen om het binnendringende schutters moeilijker te maken. Want in de VS ga je natuurlijk niet het probleem van de vuurwapens zelf aanpakken... Dit, en feiten, feiten, feiten over de laatste impeachmentontwikkelingen en de Democratische voorverkiezingen.

Duration:00:37:44

Verkeersdialect

10/10/2019
More
In deze DoubleDutch: impeachment, constitutionele crisis, Syrië, de stokoude dominee Pat Robertson, en de krankzinnige gewoonte in Michigan van (vrijwel alle) automobilisten om op de snelweg bij het eerste waarschuwingsbord voor een wegversmalling acht kilometer verderop al meteen keurig netjes te gaan voorsorteren. Dit rare verkeersdialect betekent dat je acht kilometer lang achter elkaar aansukkelt terwijl de prima berijdbare rijstrook naast je helemaal leeg blijft. Als niet-Michigander...

Duration:00:38:24

EXTRA EDITIE: Historische tijden

9/25/2019
More
Stop de persen voor een ingelaste episode van DoubleDutch! Reinout kwam er nog net niet helemaal terug voor van vakantie, maar het scheelde niet veel. Want zo belangrijk kan het moment dat oppositieleider Nancy Pelosi het impeachmentonderzoek tegen Donald Trump aankondigde uiteindelijk worden.

Duration:00:28:34

R.I.P G.O.P

9/19/2019
More
Rust in vrede, Republikeinse partij... Dat belooft de titel van een nieuw boek waarin de aanstaande ondergang van de partij van Trump wordt voorspeld. Maar betekenen de demografische trends in het nieuwe Amerika echt het electorale einde voor de Republikeinen, of is het slechts het wishful thinking van wanhopig naar strohalmen grijpende Democraten? Luister naar de nieuwe DoubleDutch

Duration:00:39:34

Yes We Will

9/4/2019
More
Een journalist die met een Trump-adviseur op de vuist wilde mag van de rechter het Witte Huis weer in. Het initiatief om het College van Kiesmannen buitenspel te zetten (gaat nog wel even duren). En de uitslag van de zwaar bevochten DoubleDutch bumperstickerwedstrijd! Nu online beschikbaar.

Duration:00:40:52

Complottheorie

8/15/2019
More
Is het nou Trump of Clinton die achter de dood van sex trafficker Jeffrey Epstein zit? En waarom zwijgt Double Dutch de oogverblindende presidentskandidate Tulsi Gabbard dood? Voor elke vraag een complottheorie als antwoord. Plus natuurlijk de door jullie bedachte verkiezingsslogans waar de Democraten het Witte Huis mee gaan terugwinnen!

Duration:00:37:34

Soundbite democratie

8/1/2019
More
Slogans en soundbites, hoe korter hoe beter. Het maakt de verkiezingspolitiek een reality TV-show met als logisch eindpunt een president die naar de normen en waarden van de reality-TV regeert. Hoe breken Trumps tegenkandidaten hier doorheen?

Duration:00:38:23

Introducing: Duke & Dana

7/18/2019
More
In deze nieuwe aflevering van Double Dutch: twee nieuwe leden van de DoubleDutch family, daklozen die tegen de muren van Adobes hoofdkwartier in San José, CA, hun tentjes opzetten en je mag Donald Trump geen racist noemen. Have fun listening!

Duration:00:44:20

Cijferen

7/4/2019
More
Megan Rapinoe en Trump's tanks komen voorbij. En ook een rekenpoging om te zien of de Democratsiche presidentskandidaten echt het geld hebben voor hun beloftes om de ongelijkheid in Amerika af te vlakken.

Duration:00:36:28

Kreeft

6/20/2019
More
Deze tweet van een kritische Double Dutch luisteraar: Waarom niet een uitzending maken met goede dingen die Trump doet/gedaan heeft, of is dat een uitdaging te ver? Ha! Zoals Barney Stinson altijd zei in How I Met Your Mother: Challenge accepted!

Duration:00:38:28

Stand your ground

6/6/2019
More
Een wildvreemde bezoeker die plotseling bij je in de keuken staat. Als er niet meteen geschoten wordt leidt zon verrassing In Amerika in ieder geval tot een discussie over vuurwapengeweld. In deze aflevering van Double Dutch. Luister!

Duration:00:34:21

Stabiel Genie

5/27/2019
More
De extreem strenge anti-abortuswetten die zijn aangenomen in een aantal staten: is Trumps Amerika nu zo ver dat het grondwettelijk geldig verklaarde recht van vrouwen op abortus zal worden afgeschaft? En ook: Donald Trump en Nancy Pelosi als Fred en Wilma Flintstone in hun eigen sitcom: 'I am an extremely stable genius!' Luister!

Duration:00:35:19

Gratis geld?

5/10/2019
More
Andrew Yang, wie kent m niet? Yang is één van de vele namen in het telefoonboek vol Democratische presidentskandidaten. Hij onderscheidt zich met een op het eerste gezicht on-Amerikaans idee: een universeel basisinkomen van 1.000 dollar per maand voor iedere volwassen burger. Gratis geld, ogenschijnlijk, en zeker een radicaal plan. Maar juist in Amerika opmerkelijk genoeg bespreekbaar bij links én rechts. Luister!

Duration:00:40:18

Boet-etsj-etsj

4/25/2019
More
De naam van de Amerikaanse presidentskandidaat Buttigieg spreek je in goed fonetisch Nederlands zo uit: Boet-etsj-etsj. Mayor Pete, burgemeester van de stad South Bend, is een van de inmiddels 20 Democratische kandidaten voor het Witte Huis.

Duration:00:34:08

Cloward-Piven, nooit meer vergeten!

4/11/2019
More
De door Obama in kooien opgesloten kinderen die zijn bevrijd door Trump (niet) en andere berichten van het immigratiefront. Dat en meer in een nieuwe editie van Double Dutch.

Duration:00:40:58

Grote Plannen

3/28/2019
More
Wat er nou precies in het Mueller-rapport staat weten we nog steeds niet, maar de samenvatting ervan door Trumps minister van Justitie heeft wel in één keer de obsessieve aandacht voor Russia-gate doorgeprikt.

Duration:00:42:45

Impeachalicious! Or not...

3/14/2019
More
Legale wiet en sociale (on)rechtvaardigheid bij Double Dutch om de hoek. (On)eerlijke verkiezingen en wel of niet het impeachementproces beginnen tegen Trump. Luister!

Duration:00:40:14