Werkverkenners-logo

Werkverkenners

Podcasts >

Presentator Rens de Jong gaat op zoek naar de antwoorden op jouw en zijn vragen over werk.

Presentator Rens de Jong gaat op zoek naar de antwoorden op jouw en zijn vragen over werk.
More Information

Location:

Amsterdam, Netherlands

Genres:

Podcasts

Description:

Presentator Rens de Jong gaat op zoek naar de antwoorden op jouw en zijn vragen over werk.

Language:

Dutch


Episodes

De perfecte vacaturetekst

8/14/2018
More
Deze zomer kan je de beste afleveringen van Werkverkenners nog een keer luisteren. Deze week: vacatureteksten. Die staan vaak vol met clichés, en daar hengel je dus geen toptalent mee binnen. Hoe zorg je ervoor dat je positief opvalt? Rens zoekt het voor je uit.

Duration:00:22:06

Is proactief een pré?

8/7/2018
More
Deze zomer kan je de beste afleveringen van Werkverkenners nog een keer luisteren. Deze week: proactieve werknemers. Het lijkt de droom van elke baas. Zelf geen brandjes te hoeven blussen, want de oplossingen vliegen je om de oren. Maar moet je dat echt wel willen... iedereen proactief? Rens zoekt het voor je uit.

Duration:00:23:49

Het perfecte salaris

7/31/2018
More
Deze zomer kan je de beste afleveringen van Werkverkenners nog een keer luisteren. Deze week: geld. Want we willen wel allemaal een hoger salaris of een vette bonus. Maar worden we daar nou echt gelukkiger van of een hardere werker? Dat zoekt Rens voor je uit.

Duration:00:24:36

De werkstress te lijf!

7/24/2018
More
Deze zomer kun je de beste afleveringen van Werkverkenners nog een keer beluisteren. Deze week: werkstress. Wanneer je het even wat rustiger aandoet, dan merk je pas dat je het wel heel druk hebt gehad. Rens zoekt uit hoe je weer een beetje ontspant en hoe je toekomstige werkstress voorkomt.

Duration:00:24:46

Zo word je een echte Plato

7/17/2018
More
Deze zomer kan je de beste afleveringen van Werkverkenners nog een keer luisteren. Deze week: kritisch denken. Een van de 21st Century Skills die je nodig hebt om je te wapenen tegen automatisering en robotisering. Rens zoekt voor je uit hoe je een kritisch denker wordt.

Duration:00:23:35

We willen wel, maar hoe dan?

7/10/2018
More
Met de vakantie voor de deur, begin je als bedrijf te reflecteren. Je moet veranderen, anders word je ingehaald. En stilstand is achteruitgang. Dat weten we allemaal, maar het blijft toch ontzettend lastig om te doen. In deze Werkverkenners zoekt Rens uit waarom we zo vastzitten in bepaalde gewoontes en routines en hoe we daaruit komen.

Duration:00:23:35

Kroonprinsjes en -prinsesjes

7/3/2018
More
Het is voor velen de gedroomde start van een carrière: een traineeship bij een groot bedrijf. Maar hoe waardevol is een trainee voor het bedrijf zelf? Creëer je niet gewoon een groep mensen die zich verheven voelt boven de rest? Rens zoekt uit hoe het ideale traineeship er uit zou moeten zien.

Duration:00:24:41

Vergaderen 3.0

6/26/2018
More
Van die strategiesessies waar de directie de jaarplannen presenteert, eindeloze vergaderingen waar iedereen z'n zegje wil doen. Dat moet een stuk leuker en beter kunnen. Rens neemt twee oplossingen door: zakelijk tekenen en debatteren.

Duration:00:25:07

Brengt een nieuwe wet de arbeidsmarkt in balans?

6/19/2018
More
Toen Minister Koolmees zijn wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans (WAB) presenteerde, kreeg hij kritiek van zowel de werkgevers als de werknemers. Wij nemen de balans op: wat is er goed aan de wet en wat kan er anders?

Duration:00:24:47

Getrouwd én zakenpartners

6/12/2018
More
De laatste tijd hoor je veel over relaties op het werk, relatieleugens, en alle problemen die daarmee samenhangen. Maar wat als je relatie niet geheim is, maar je werkt wel samen: als zakenpartners. Werkt dat? Rens zoekt het uit.

Duration:00:24:47

Iedereen altijd bevlogen

6/5/2018
More
Het klinkt als een wondermiddel. Je zorgt ervoor dat je medewerkers bevlogen zijn. En dan gaan ze fluitend naar hun werk, werken ze harder en dat allemaal voor niets. Maar hoe is het om te werken in een bedrijf met alleen maar bevlogen collega's? En kost het echt geen geld? En zijn er ook nadelen? Rens zoekt het uit.

Duration:00:25:04

Fluitend naar je werk

5/29/2018
More
Als je energie krijgt van je werk, er plezier in hebt, en heel betrokken bent, dan zou je zomaar bevlogen kunnen zijn. En als baas wil je zoveel mogelijk van dit soort werknemers in je bedrijf. Hoe je dat voor elkaar krijgt, dat zoekt Rens uit.

Duration:00:24:42

Samenwerken-serie: introverten

5/22/2018
More
Niet iedereen heeft gelijk zn zegje klaar. Als je wat bedachtzamer bent, dan kan je nog weleens ondersneeuwen in vergaderingen en op de werkvloer. Hoe zorg je dat ook introverten tot hun recht komen? Rens zoekt het voor je uit.

Duration:00:24:12

Hoe gaan we om met de veranderende arbeidsmarkt?

5/15/2018
More
Banen worden steeds flexibeler. Als je al een baan weet te krijgen, want de robots komen eraan! Je kent de angstbeelden allemaal wel. Hoe gaan we om met die onzekerheid? Rens zoekt het uit.

Duration:00:24:43

Waarom vinden we werk zo belangrijk?

5/8/2018
More
We besteden heel veel tijd op ons werk, dus beïnvloedt het ook onze identiteit. Maar de vraag is hoe verstandig dat nou is. En: waarom hechten we zoveel waarde aan ons werk? Rens zoekt het uit.

Duration:00:24:25

Hoe ga je om met ziekteverzuim?

5/1/2018
More
Je telefoon gaat om 09.00 uur en je weet gelijk hoe laat het is: er is een zieke. Dat kan je als werkgevers honderden euro's per dag kosten. Hoe voorkom je nou ziekteverzuim en als het er al is, hoe ga je er dan mee om? Rens zoekt het uit.

Duration:00:24:54

Samenwerken-serie: vrienden - deel 2

4/24/2018
More
Je beste vrienden als collega's. Het klinkt in eerste instantie heel gezellig. Maar dat kan zomaar en heel snel misgaan. Hoe je dan toch de vriendschap kan redden, dat zoekt Rens voor je uit.

Duration:00:25:03

Samenwerken-serie: vrienden - deel 1

4/17/2018
More
Je beste vrienden als collega's. Klinkt misschien heel gezellig, maar het kan ook knap lastig zijn om met je vrienden samen te werken. Hoe je dat dan wel succesvol doet, en hoe je problemen voorkomt, dat zoekt Rens voor je uit.

Duration:00:25:05

Allemaal in vaste dienst

4/10/2018
More
Bedrijven zijn jarenlang bezig geweest met flexibilisering. Hartstikke handig voor piek en ziek en je kan als bedrijf grote veranderingen en crises aan. Maar er zijn ook bedrijven die juist iedereen een vast contract geven. Wat dat ze oplevert? Rens zoekt het uit!

Duration:00:25:10

Schaap met 5 poten

4/3/2018
More
Als ambtenaar 3.0 ben je van alle markten thuis. Je wilt iets betekenen voor de maatschappij, je hebt ambitie, je bent creatief, innovatief, je werkt efficiënt en je kan tegen de bureaucratie. Hoe aantrekkelijk is het beroep van ambtenaar? Rens zoekt het uit.

Duration:00:24:37