Lahlum-logo

Lahlum

Politics >

Nettrollenes mareritt: En kringkasting som faktisk ER styrt av Sosialistisk Venstreparti. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken gir deg din faste dose politisk korrekthet.

Nettrollenes mareritt: En kringkasting som faktisk ER styrt av Sosialistisk Venstreparti. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken gir deg din faste dose politisk korrekthet.
More Information

Location:

Norway

Description:

Nettrollenes mareritt: En kringkasting som faktisk ER styrt av Sosialistisk Venstreparti. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken gir deg din faste dose politisk korrekthet.

Twitter:

@svparti

Language:

Norwegian Bokmal


Episodes

Episode 58 Kald krig, varmt VM

6/14/2018
More
Lahlum og Lysbakken inviterer oberstløytnant Tormod Heier, som underviser ved Forsvarets høgskole, til en samtale om Norges forhold til Russland, om sikkerhet og forsvar. Ser vi begynnelsen på en ny kald krig? (Og så tar de praten om minst like viktige spørsmål som: Hvem vinner fotball-VM?)

Duration:00:31:42

Episode 57: Går Russland under om 100 år?

6/5/2018
More
Lahlum og Lysbakken tar en tur gjennom våren som gikk: Hva husker de egentlig fra stortingsvåren 2018? De tar også reisen rundt hele den russiske grensen med forfatter Erika Fatland. Hennes siste bok har skapt oppstandelse i Russiske medier og utestengelse fra Russland. Men hun får ikke innreiseforbud til Lahlum og Lysbakkens stortingsstudio.

Duration:00:34:29

Episode 56: Den amerikanske drømmen LIVE på Kulturhuset i Oslo

5/25/2018
More
Mens Trump avlyser Nobels fredspris-møtet med Nord-Korea, spør Lahlum og Lysbakken store spørsmål: Er den amerikanske drømmen mer virkelig i Norge enn i USA? Og ikke minst: Hva er frihet? Våre helter drar ut av studio og møter forfatter og leder i tankesmien Manifest, Magnus Marsdal, og adm.dir i NHO, Kristin Skogen Lund, live på Kulturhuset i Oslo.

Duration:00:42:02

Episode 55: Svenske tilstander i populismen

5/9/2018
More
Lahlum og Lysbakken snakker om Farida-saken. Og Audun snakker med Åsa Linderborg, kjent svensk forfatter, debattant på venstresiden, og kulturredaktør i Aftenbladet, om hennes nye bok, Populistiska manifestet. Hvorfor er populismen så populær, og hva kan venstresiden lære av det?

Duration:00:41:18

Første mai – festlig kampdag eller kampete festdag?

4/30/2018
More
Lahlum og Lysbakken er SÅ klar for første mai. Er du? Her dykker vår dynamiske duo ned i første mais historie, og snakker med fagforeningsaktivist Jonas Bals om hvor arbeidslivets viktigste kamper (og fester?) står nå.

Duration:00:35:58

Episode 53: Landkrabber til sjøs

4/20/2018
More
Lahlum og Lysbakken våger seg også ut av sitt komfortable stortingsstudio og setter sjøbein for å besøke In The Same Boat, en organisasjon som driver med plastrydding, for å snakke om det voksende plastproblemet til sjøs, og få servert plastikksnacks av Rolf-Ørjan Høgset. Ellers snakker de to ut om angrepet på Syria og hvordan venstresiden bør svare på det, og tar et oppgjør med konspirasjonsteorier. Og mimrer om Jon Michelet, som dessverre gikk bort siste uke.

Duration:00:33:48

Episode 52: Rikdommens pris

4/9/2018
More
Lahlum og Lysbakken får besøk av en av de fremste ekspertene på ulikhet i Norge, Kalle Moene, for en samtale om rikdom, fattigdom og ulikhet. Hva er problemet med at noen er ekstremt rike? En milliard her, en milliard der – er det så nøye liksom? Er det lett å bli rik i Norge? Er Lahlum og Lysbakken pasifister i handelskrigen som hjemsøker den vestlige verden? Og ikke minst: Hva er forholdet mellom elastisitet og rigiditet i lengderetning og tverrgående retning i et snowboard? Alt dette,...

Duration:00:40:37

Episode 51: Mistillit, avgang og oppstandelse med Knut Arild Hareide

3/24/2018
More
Nå er det straks påske, og hvem bedre å snakke ut om det, og den siste tids oppstandelse og mistillit med, enn KrF-leder Knut Arild Hareide? Hva tenkte Hareide under Listhaug-saken? Hvorfor er hatet mot Ap så farlig?Er det rom for tilgivelse i norsk politikk (det er jo påske)? Og ikke minst: Hva sto det egentlig på Knut Arild Hareides russekort?

Duration:00:37:03

Episode 50, 8. Mars, fotballbonanza, Olemic går av

3/8/2018
More
Gratulerer med 8. mars! Gjest Mina Finstad Berg med fotballbonanza, serieåpning, Fantasy Premier League, Olemic går av som stortingspresident.

Duration:00:25:28

Episode 49: Sjefen e tebake på jobb

2/27/2018
More
Audun Lysbakken er tilbake! Etter å ha fått hodet sitt operert slik alle hans motstandere har ønsket i så mange år, er han like venstreorientert. Lahlum og Lysbakken snakker om Stortingets nye og stadig dyrere tunnel og Stortingets pengebruk. Forfatter Olaug Nilssen kommer på besøk for å snakke om sin bok, Tung tids tale, og for å snakke om sin nyeste spalte i Klassekampen, der hun skrev om hva som skjer når ofrene må kjempe sin sak mot politikere og beslutningstakere.

Duration:00:32:09

Episode 48 Svart for Finnmark, Gerd Liv Valla om arbeidsliv

2/16/2018
More
Audun syk, Kirsti Bergstø er stand-in. Fylkessammenslåing, OL, og arbeidslivspolitikk med gjest Gerd Liv Valla.

Duration:00:31:00

Episode 47 Ny regjering går til venstre og Venstre går til Høyre, eller?

1/19/2018
More
Audun fortsatt syk, Kirsti Bergstø fortsatt stand-in. Regjeringserklæringen. Henriette Westhrin fra Norsk Folkehjelp om våpeneksport og internasjonal organisering.

Duration:00:24:00

Episode 46: Lahlum og Lysbakken, nå uten Lysbakken, med Bergstø

1/10/2018
More
Partilederen er sykemeldt og nestleder Kirsti Bergstø stepper inn noen måneder som podkastvert! Selv om Kirsti knapt vet hva en rating i iTunes egentlig er for noe, så blir dette bra, hevder hun. Kirsti og Hans Olav får besøk i studio av Dagbladets kommentator Marie Simonsen for å prøve å se utover nyhetsbildet og de konkrete sakene i #MeToo-kampanjen og se litt på hva de større forandringene betyr.

Duration:00:31:25

Episode 45: GARANTERT Carl I. Hagen-fri podkast

12/8/2017
More
Men apropos Nobelprisen og atomkrig: Nå er det lenge siden Lahlum og Lysbakken har snakket om Donald Trump. Så det gjør de. PS: Det blir noe mindre Lysbakken i podkasten de kommende ukene på grunn av sykefravær. Vi i SV er veldig imot vikarbyråer, så vi har fått inn en internt ansatt vikar. Få mer info om hvem denne mystiske personen er i denne episoden av Lahlum og Lysbakken (og Bergstø).

Duration:00:21:51

Episode 44: Tvilsomme tropeparadis og tvilsomme typer

11/17/2017
More
Avsløringene om seksuell trakassering i Norge øker i styrke og omfang. Lahlum og Lysbakken får besøk av Aftenpostens (og Aftenpoddens) Trine Eilertsen for å snakke om #metoo og den kjipe mannskulturen: Har vi den nå? Og: Aftenposten og ICIJ har avslørt enorme formuer i skatteparadis med Paradise Papers. Med Sigrid Klæboe Jacobsen fra Tax Justice Network diskuterer Eilertsen, Lahlum og Lysbakken hvordan vi skal få bukt med skatteparadisene.

Duration:00:33:56

Episode 42: Hva vil folk si?

10/17/2017
More
Lahlum og Lysbakken har utvidet repertoaret: De kan nå BÅDE lage podkast og få flertall i Stortinget. De to snakker ut om hvor vondt det er å være budsjettvinner. Gjest denne uken er Iram Haq, som har fått skryt fra både filmanmeldere og partiledere for sin nye, viktige film "Hva vil folk si?"

Duration:00:30:49

Episode 40: Valgets Kvaler

9/18/2017
More
Lahlum og Lysbakken trenger en debrief og en detox etter valgkampen. Det er på tide å stille de store spørsmål: Hvordan var det for Lahlum å være en vipper, som vippet inn og ut av Stortinget? Hvordan skal man forholde seg til et storting der alt – ALT – kan skje? Og ikke minst: Hvorfor føler Audun seg som en omvandrende baguett fra Flesland?

Duration:00:24:26

Episode 38: Litt under en time i Drammen

9/4/2017
More
Kan bruke bjørnespray på politiske motstandere? Blir dette det mest spennende valget noensinne? Dette OG MER får du svar på når Lahlum og Lysbakken er LIVE fra Drammen, med Arne Nævra fra Buskerud SV og Sigrun Aasland fra Tankesmien Agenda!

Duration:00:50:21

Episode 37 Live I Sandefjord

8/28/2017
More
Hva er vel en Lysbakken uten sin Lahlum? Godt spørsmål! Det kan du høre svaret på i denne episoden, der Lysbakken er på folkemøte i Sandefjord for å fortelle om SVs kamp mot den økende ulikheten.

Duration:00:28:38

Episode 36: Live i Tromsø

8/23/2017
More
Lahlum og Lysbakken rapporterer live fra valgkampens frontlinjer – denne gangen i Tromsø! Gjester er Ingrid Evertsen, skuespiller og komiker, og Torgeir Knag Fylkesnes, SVs førstekandidat i Troms. Lyden er kanskje ikke allverdens, men stemningen var topp!

Duration:00:49:59