Lahlum-logo

Lahlum

Politics >

Nettrollenes mareritt: En kringkasting som faktisk ER styrt av Sosialistisk Venstreparti. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken gir deg din faste dose politisk korrekthet.

Nettrollenes mareritt: En kringkasting som faktisk ER styrt av Sosialistisk Venstreparti. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken gir deg din faste dose politisk korrekthet.
More Information

Location:

Norway

Description:

Nettrollenes mareritt: En kringkasting som faktisk ER styrt av Sosialistisk Venstreparti. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken gir deg din faste dose politisk korrekthet.

Twitter:

@svparti

Language:

Norwegian Bokmal


Episodes

Livet! Døden! Meningsmålingene! LIVE på Café Opera i Bergen

9/6/2019
More
I siste sving før valget tar Lahlum og Lysbakken en fot i bakken: Hvor er vi? Hvem er vi? Alle disse meningsmålingene som kom og gikk, var det egentlig livet? SV-politiker Oddny Miljeteig og journalist Kjersti Mjør snakker om Oddnys politiske liv, og hvorfor Lysbakken en gang tok opp geitemelk på Stortinget. Eduardo "Doddo" Andersen snakker om hvorfor det er alltid er noen som skal tas, politisk musikk, og om døden. Det blir også kvalitets-syting om Brann. Tallknuserguru og verdens...

Duration:00:28:01

LIVE på Blå!

8/27/2019
More
Lahlum og Lysbakken besøker et fullstappa Blå i Oslo for å ta en fot i bakken midt i valgkampen og fri til publikum ved å si pene ting om Oslo. Komiker Knut Nærum forteller hvorfor han synes valgkamp er meningsløst og serverer politiske sa-brura-vitser, mens forfatter og Stabæk-fan Ingebrigt Steen Jensen forteller skrøner fra ML-tiden og om det politiske drømmefotballlaget hans. (Denne episoden ble spilt inn lørdag 17. august 2019, men den er fortsatt *brennende* aktuell.)

Duration:00:30:41

LIVE i Stavanger

8/20/2019
More
En Lahlum i storform og en Lysbakken i valgkamp-matchform tar turen til Stavanger for å vinne valget i vest. De snakker med førstekandidat i Stavanger Eirik Faret Sakariassen om hvordan han vil vinne valget ved å gi velgerne gambling og alkohol. Og «hvor faen var Listhaug for to år siden?» spør Bettina Lindgren, aktivist fra Løvemamma-gruppen, som har kjempet for å få fikset pleiepengeordningen i årevis, uten drahjelp fra Frp.

Duration:00:18:55

LIVE fra Statsraad Lemkuhl

8/14/2019
More
Lahlum og Lysbakken er live fra Statsraad Lemkuhl, Bergens kanskje aller mest kjente tremasters seilskip. (Som ligger til kais ved Arendalsuka – norsk politikks Øyafestival). De snakker om sosial mobilitet med fagsjef i Agenda Sigrun Aasland. Og de snakker om valgkamp, spin og Arendalsuka med First House-rådgiver og tidligere spindoktor for Erna, Sigbjørn Aanes. Spørsmål som besvares: Hva betyr Statsraad Lemkuhl for folk på Gjøvik? Reiser First House hjem med varebiler fulle av lobbypenger?...

Duration:00:30:24

Sommerferie extra spesial deluxe megautgave med ekstra strøssel og solkrem på

6/28/2019
More
Hva var det? Hva i all verden var det som skjedde våren 2019? Hva skjer med valgkampen? Hvor er vi? Hvem er vi? Så mange spørsmål i det stadig mer bisarre norske politiske landskapet. Du får svar på alle disse spørsmål – og flere! – i denne sommerferiespesialutgaven av Lahlum og Lysbakken. På med solkremen og fram med iskremen (prøv ikke forveksle de to) – nå er det sommer.

Duration:00:25:00

Statens järnvyer / Norske vybaner og charterturen fra helvete

6/19/2019
More
Idag på Lahlum og Lysbakken: Privatiseringen av den norske jernbanen er veldig bra for det svenske statseide jernbaneselskapet, og Abbasi-familien ble dratt med på charterturen fra helvete på den norske statens regning. De får også sneiet innom det danske valget, Extinction Rebellion og Fabian Stang som driver med sivil ulydighet, Alta-aksjonen, fotball-VM for damer – og en kaffeautomat som streiker i solidaritet.

Duration:00:40:42

Stillesittende prat om å bevege seg

6/7/2019
More
En pod du kan høre på mens du går/løper/sykler/svømmer deg en tur:* Lahlum og Lysbakken har invitert Yngvar «Puls-Yngvar» Andersen til en veldig stillesittende og inaktiv prat rundt mikrofonene om hvorfor det er viktig med fysisk aktivitet. Viktig i skolen, viktig på jobben, viktig uansett. Og litt slitsomt da. Lahlum og Lysbakken snakker med treneren om hvorfor han brenner for folkehelse, hva man kan gjøre for å komme mer i bevegelse, og hvorfor han fant veien til å stille til valg for Oslo...

Duration:00:37:52

Ut av oljealderen?

5/30/2019
More
Lahlum og Lysbakken får besøk av sjefsanalytiker for bærekraftig finans i Nordea, Thina Saltvedt for å snakke om hvordan finansmarkedene og de rette investeringer kanskje kan hjelpe Norge ut av oljealderen. Og de sveiper også innom valget i Danmark: Landet der Venstre er Høyre, Radikale Venstre er sentrum og Stram Kurs får demokratiet til å balansere på slakk line.

Duration:00:19:09

Sosialister om sosialdemokrati, europeere om USA

5/22/2019
More
Hvem burde en god, norsk sosialist heie på i det amerikanske preisdentvalget? Godt spørsmål! Lahlum og Lysbakken prøver å komme med et svar. Og så får de besøk av forfatter Halvor Finess Tretvoll som har skrevet bok om det europeiske sosialdemokratiet og hvorfor det er litt tungt å være sosialdemokrat om dagen.

Duration:01:03:21

Knus de jævla klimagassutslippene

5/13/2019
More
Lahlum og Lysbakken: En kringkasting som faktisk ER styrt av de jævla sosialistene. Lahlum og Lysbakken snakker ut om at alle plutselig hater sosialister, og de klimastreikende ungdommene kommer på besøk når Natur og Ungdom-leder Gaute Eiterjord gjester podden.

Duration:00:33:16

Oppvarming til 1.mai! Live-podcast med Lahlum & Lysbakken

4/30/2019
More
Perfekt oppvarming til 1. mai fra scenen på Skatten. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken vil som vanlig komme med en dose politisk korrekthet. Gjester er lege, forsker, direktør for Folkehelseinstituttet, og leder av utvalget som har undersøkt kjønnsforskjellene i skolen; Camilla Stoltenberg, og Jan Olav Andersen, forbundsleder i EL og IT Forbundet Norge.

Duration:00:50:15

Ut av skyggene

4/18/2019
More
Den lange veien mot likestilling for innvandrerkvinnene. Hans Olav og Audun bokbader VG-journalist og forfatter Shazia Majids nye bok "Ut av skyggene".

Duration:00:32:38

Påskeopprør

4/11/2019
More
Audun og Hans Olav rører i vei om påsken, Brexit, oljen og den politiske situasjonen. Det går så som så.

Duration:00:20:25

Landsmøte spesial

3/31/2019
More
På tampen av landsmøtet: Får Ingrid Kristine kastet ut Høyre i Stavanger, og hvorfor skiftet Inger parti til SV? Hans Olav og Audun fritter ut to førstegangsdelegater. Hvordan er det å være ny landsmøtedelegat, og fikk de egentlig festet nok?

Duration:00:31:06

Arv og miljø

3/27/2019
More
66 av Norges hundre rikeste er arvinger. Makt og rikdom går i arv. Hva gjør det med samfunnet? Lahlum og Lysbakken får besøk av sosialantropologen Runar Døving for å snakke om hva arv gjør med et samfunn.

Duration:00:24:07

But Vy?

3/14/2019
More
LIVE i Trondheim. Nå koser vi oss. Fantastisk navnebytte. NRKs Are Sende Osen vil heller bli tatt naken enn å kjøpe VG. Tone Sofie Aglen flykter fra Adresseavisa til VG, hun er lei av Trond Giske. Audun støtter elevene i klimastreik, mens Hans Olav var aldri barn, så han vet ikke hvordan det er.

Duration:00:59:38

Dramatisk økning i forskjellene i antall gullmedaljer

3/5/2019
More
Lahlum og Lysbakken fikk velge ett tema hver, så da valgte Lahlum den dramatiske økningen i forskjellene mellom antall gullmedaljer Norge har og antall gullmedaljer hele resten av verden har. Lysbakken, på sin side ville heller snakke om den suverene utklassingen i ulikhetsdebatten som skjedde på fredag da regjeringen la frem sin melding om ulikhet og Siv Jensen ble tatt i uredeligheter. Til slutt: Et innstendig ønske fra gutteklubben Lahlum og Lysbakken: Alle må gå i tog på kvinnedagen.

Duration:00:27:00

LIVE med Trond-Viggo Torgersen og Marthe Valle

2/11/2019
More
Trond-Viggo Torgersen har mye på hjertet. Det har også Marthe Valle, som kommer rett fra flyktningene i Hellas. Bli med Hans Olav og Audun til Kvarteret, i den vakre byen Bergen.

Duration:00:51:17

Skoleklokka ringer

1/31/2019
More
Simon Malkenes, lærer og Fritt Ords Pris-vinner, går til kjernen i skolen. Har Darwin rett, og hvilke konsekvenser bør det få for tilpasset opplæring?

Duration:00:28:06

Klarer du 1, så klarer du 2

1/21/2019
More
Audun og Hans Olav feirer ny flertallsregjering. Klarer du ett sentrumsparti, så klarer du to. Eller?

Duration:00:23:01