Lahlum-logo

Lahlum

Politics >

Nettrollenes mareritt: En kringkasting som faktisk ER styrt av Sosialistisk Venstreparti. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken gir deg din faste dose politisk korrekthet.

Nettrollenes mareritt: En kringkasting som faktisk ER styrt av Sosialistisk Venstreparti. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken gir deg din faste dose politisk korrekthet.
More Information

Location:

Norway

Description:

Nettrollenes mareritt: En kringkasting som faktisk ER styrt av Sosialistisk Venstreparti. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken gir deg din faste dose politisk korrekthet.

Twitter:

@svparti

Language:

Norwegian Bokmal


Episodes

Løsarbeidersamfunnet #episode65

10/15/2018
More
Er vi på vei til et løsarbeidersamfunn, eller har vi kontroll? Forretningsmodellene endres, hva betyr det? Line Eldring og Elin Ørjasæter har skrevet bok.

Duration:00:27:26

Et ukristelig statsbudsjett

10/8/2018
More
Sola skinner på de rike i statsbudsjettet for 2019. Lahlum og Lysbakken går gjennom de viktigste oppturene og nedturene for folk. Hans Olav lurer på hva som skjer hvis Hareide får flertall på sitt landsmøte. Episode 64.

Duration:00:25:33

Episode 63 Løgn

9/24/2018
More
Donald Trump juger flere ganger hver dag, og kommer unna med det. Eller gjør han egentlig det? Hans Olav og Audun er fasinert. Journalist Heidi Taksdal Skjeseth har skrevet bok om Trumps løgner.

Duration:00:33:15

Episode 62 "Søta bror" i trøbbel

9/12/2018
More
Våre svenske naboer er i regjeringstrøbbel etter valget. Hans Olav Lahlum analyserer resultatet. Audun har vært på Vänsterpartiets valgvake i Stockholm. Hvem får rett, blir det Socialdemokraterna eller Moderaterna som får statsminister? Hans Olav og Audun vedder om hvem som får rett.

Duration:00:27:56

Episode 61: Blå, gul og grønn lykke

8/31/2018
More
Det nærmer seg valgdag i Sverige. Hans Olav Lahlum drar deg igjennom svensk politikk for dummies. Hva skjer med Sverigedemokraterna? Hva er decemberöverenskommelsen og hvordan holder den stand i september? Hvordan går det med de rødgrønne på andre siden av Svinesund? Lahlum og Lysbakken får også besøk i studio av skribent og forfatter Bjørn Stærk for å snakke om hva «grønn lykke» egentlig er.

Duration:00:39:13

Episode 60: LIVE. Arendalsuka, Holmlia og USA

8/17/2018
More
Tore Sagen knuste biler når han vokste opp på Holmlia, men brente de ikke. Er det svenske tilstander på Holmlia? Hilde Restad bringer oss siste nytt om Trump, høstens valg i USA. Skal Trump virkelig ha sin egen militærparade? Hans Olav og Audun i storslag på Lille Andevinge pub.

Duration:00:40:59

Episode 55: Svenske tilstander i populismen

5/9/2018
More
Lahlum og Lysbakken snakker om Farida-saken. Og Audun snakker med Åsa Linderborg, kjent svensk forfatter, debattant på venstresiden, og kulturredaktør i Aftenbladet, om hennes nye bok, Populistiska manifestet. Hvorfor er populismen så populær, og hva kan venstresiden lære av det?

Duration:00:41:18

Første mai – festlig kampdag eller kampete festdag?

4/30/2018
More
Lahlum og Lysbakken er SÅ klar for første mai. Er du? Her dykker vår dynamiske duo ned i første mais historie, og snakker med fagforeningsaktivist Jonas Bals om hvor arbeidslivets viktigste kamper (og fester?) står nå.

Duration:00:35:58

Episode 53: Landkrabber til sjøs

4/20/2018
More
Lahlum og Lysbakken våger seg også ut av sitt komfortable stortingsstudio og setter sjøbein for å besøke In The Same Boat, en organisasjon som driver med plastrydding, for å snakke om det voksende plastproblemet til sjøs, og få servert plastikksnacks av Rolf-Ørjan Høgset. Ellers snakker de to ut om angrepet på Syria og hvordan venstresiden bør svare på det, og tar et oppgjør med konspirasjonsteorier. Og mimrer om Jon Michelet, som dessverre gikk bort siste uke.

Duration:00:33:48

Episode 52: Rikdommens pris

4/9/2018
More
Lahlum og Lysbakken får besøk av en av de fremste ekspertene på ulikhet i Norge, Kalle Moene, for en samtale om rikdom, fattigdom og ulikhet. Hva er problemet med at noen er ekstremt rike? En milliard her, en milliard der – er det så nøye liksom? Er det lett å bli rik i Norge? Er Lahlum og Lysbakken pasifister i handelskrigen som hjemsøker den vestlige verden? Og ikke minst: Hva er forholdet mellom elastisitet og rigiditet i lengderetning og tverrgående retning i et snowboard? Alt dette, og...

Duration:00:40:37

Episode 51: Mistillit, avgang og oppstandelse med Knut Arild Hareide

3/24/2018
More
Nå er det straks påske, og hvem bedre å snakke ut om det, og den siste tids oppstandelse og mistillit med, enn KrF-leder Knut Arild Hareide? Hva tenkte Hareide under Listhaug-saken? Hvorfor er hatet mot Ap så farlig?Er det rom for tilgivelse i norsk politikk (det er jo påske)? Og ikke minst: Hva sto det egentlig på Knut Arild Hareides russekort?

Duration:00:37:03

Episode 50, 8. Mars, fotballbonanza, Olemic går av

3/8/2018
More
Gratulerer med 8. mars! Gjest Mina Finstad Berg med fotballbonanza, serieåpning, Fantasy Premier League, Olemic går av som stortingspresident.

Duration:00:25:28

Episode 49: Sjefen e tebake på jobb

2/27/2018
More
Audun Lysbakken er tilbake! Etter å ha fått hodet sitt operert slik alle hans motstandere har ønsket i så mange år, er han like venstreorientert. Lahlum og Lysbakken snakker om Stortingets nye og stadig dyrere tunnel og Stortingets pengebruk. Forfatter Olaug Nilssen kommer på besøk for å snakke om sin bok, Tung tids tale, og for å snakke om sin nyeste spalte i Klassekampen, der hun skrev om hva som skjer når ofrene må kjempe sin sak mot politikere og beslutningstakere.

Duration:00:32:09

Episode 48 Svart for Finnmark, Gerd Liv Valla om arbeidsliv

2/16/2018
More
Audun syk, Kirsti Bergstø er stand-in. Fylkessammenslåing, OL, og arbeidslivspolitikk med gjest Gerd Liv Valla.

Duration:00:31:00

Episode 47 Ny regjering går til venstre og Venstre går til Høyre, eller?

1/19/2018
More
Audun fortsatt syk, Kirsti Bergstø fortsatt stand-in. Regjeringserklæringen. Henriette Westhrin fra Norsk Folkehjelp om våpeneksport og internasjonal organisering.

Duration:00:24:00

Episode 46: Lahlum og Lysbakken, nå uten Lysbakken, med Bergstø

1/10/2018
More
Partilederen er sykemeldt og nestleder Kirsti Bergstø stepper inn noen måneder som podkastvert! Selv om Kirsti knapt vet hva en rating i iTunes egentlig er for noe, så blir dette bra, hevder hun. Kirsti og Hans Olav får besøk i studio av Dagbladets kommentator Marie Simonsen for å prøve å se utover nyhetsbildet og de konkrete sakene i #MeToo-kampanjen og se litt på hva de større forandringene betyr.

Duration:00:31:25

Episode 45: GARANTERT Carl I. Hagen-fri podkast

12/8/2017
More
Men apropos Nobelprisen og atomkrig: Nå er det lenge siden Lahlum og Lysbakken har snakket om Donald Trump. Så det gjør de. PS: Det blir noe mindre Lysbakken i podkasten de kommende ukene på grunn av sykefravær. Vi i SV er veldig imot vikarbyråer, så vi har fått inn en internt ansatt vikar. Få mer info om hvem denne mystiske personen er i denne episoden av Lahlum og Lysbakken (og Bergstø).

Duration:00:21:51

Episode 44: Tvilsomme tropeparadis og tvilsomme typer

11/17/2017
More
Avsløringene om seksuell trakassering i Norge øker i styrke og omfang. Lahlum og Lysbakken får besøk av Aftenpostens (og Aftenpoddens) Trine Eilertsen for å snakke om #metoo og den kjipe mannskulturen: Har vi den nå? Og: Aftenposten og ICIJ har avslørt enorme formuer i skatteparadis med Paradise Papers. Med Sigrid Klæboe Jacobsen fra Tax Justice Network diskuterer Eilertsen, Lahlum og Lysbakken hvordan vi skal få bukt med skatteparadisene.

Duration:00:33:56

Episode 43: Populismens Popularitet

10/26/2017
More
Lahlum og Lysbakken er på plass, nå i nytt studio! (For Lysbakken har fått nytt og større kontor etter valget.) Gjest denne gangen er forfatter og journalist Simen Ekern, som har snakket med Marine Le Pen og mange av lederne i europeisk høyrepopulisme. Hvorfor er populismen på frammarsj? Hva tenker Lahlum og Lysbakken om den nye utenriksministeren? Og sist, men ikke minst – eller, jo, kanskje egentlig minst: Hva er greien med den slanke bananslørsoppen (Cortinarius mussivus)?

Duration:00:31:58

Episode 42: Hva vil folk si?

10/17/2017
More
Lahlum og Lysbakken har utvidet repertoaret: De kan nå BÅDE lage podkast og få flertall i Stortinget. De to snakker ut om hvor vondt det er å være budsjettvinner. Gjest denne uken er Iram Haq, som har fått skryt fra både filmanmeldere og partiledere for sin nye, viktige film "Hva vil folk si?"

Duration:00:30:49