IB Podcast - Voor iedereen die van God en het Joodse volk houdt-logo

IB Podcast - Voor iedereen die van God en het Joodse volk houdt

Religion & Spirituality Podcasts

IB Podcast bevat bijbelstudies, info over Messiasbelijdende Joden en het jodendom, nieuws, verhalen uit het veld en veel Israël-gerelateerde onderwerpen. Stichting Israël en de Bijbel verspreidt Bijbels onder het Joodse volk en geeft onderwijs over Gods plan met Israël.

IB Podcast bevat bijbelstudies, info over Messiasbelijdende Joden en het jodendom, nieuws, verhalen uit het veld en veel Israël-gerelateerde onderwerpen. Stichting Israël en de Bijbel verspreidt Bijbels onder het Joodse volk en geeft onderwijs over Gods plan met Israël.

Location:

Netherlands

Description:

IB Podcast bevat bijbelstudies, info over Messiasbelijdende Joden en het jodendom, nieuws, verhalen uit het veld en veel Israël-gerelateerde onderwerpen. Stichting Israël en de Bijbel verspreidt Bijbels onder het Joodse volk en geeft onderwijs over Gods plan met Israël.

Language:

Dutch

Contact:

0348565697


Episodes

Is Israël al een koninkrijk van priesters?

10/14/2021
Kunnen we zeggen dat Israël vandaag een koninkrijk van priesters is? Of is dat station allang gepasseerd en heeft God een ander plan? Een bijbelstudie van David van Wijck. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefTelegramWhatsAppSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:27:59

Brazilië: land van samba, voetbal en het Joodse volk!

9/23/2021
In Brazilië wonen zo'n 120.000 Joden. Onze veldwerkers Richard en Daisy verspreiden vanuit Rio de Janeiro Bijbels onder hen en vertellen hierover. Aan het einde van het gesprek heeft Daisy nog een verzoek. Misschien wel aan jou? Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsAppSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:27:39

De Mitnagdiem, de tegenstanders

9/2/2021
Bijna de helft van de ultraorthodoxe Joden behoort niet tot het chassidische Jodendom, zoals o.a. de Mitnagdiem (= tegenstanders). Vanwege de negatieve lading van het woord worden ze vandaag liever Litvaks of jesjivische Joden genoemd. In deze podcast praten we over hen, en natuurlijk doen we dat weer met professor Pieter Siebesma. Meer info Meer achtergronden over het Jodendom? Klik hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB Magazinenieuwsbriefonline bijbelstudiesSupport the show...

Duration:00:21:09

Steun voor Israël keldert!

7/14/2021
Israël heeft altijd kunnen rekenen op de onvoorwaardelijke steun van de evangelische christenen in Amerika. Maar nieuw onderzoek laat zien dat deze steun onder de jonge christenen in het land is gehalveerd. Hoe komt dat en wat betekent het voor Israël? Brokkelt in Nederland de steun aan Israël ook af? Moeten we ons hierover zorgen maken? Wat zou de houding van gelovigen tegenover Israël moeten zijn? Een kort gesprekje met Hella Rijsdijk hierover. Meer info Meer weten over Israël en de...

Duration:00:13:22

Liefde voor Jezus, het Joodse volk en muziek

7/9/2021
Sigrid Secherling is een van de gelukkigen die van haar hobby zingen haar beroep heeft gemaakt. Daarnaast is ze ook al heel lang betrokken bij Stichting Israël en de Bijbel. Hoog tijd dus voor een podcast met Sigrids verhaal én natuurlijk met haar songs! Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB Magazinenieuwsbriefonline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:25:32

Een nieuwe regering voor Israël

6/25/2021
De 36e regering van Israël is een feit, bestaande uit een coalitie van 8 partijen met totaal verschillende en tegengestelde ideeën. Wat is er gebeurd en wat betekent dit voor het land, voor de orthodoxe Joden, en natuurlijk voor de Messiasbelijdende Joden? Een kort gesprek hierover. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB Magazinenieuwsbriefonline bijbelstudies Support the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:16:42

Liberale Joden: waar geloven ze (nog) in?

6/17/2021
De liberale Joden vertegenwoordigen de grootste groepering in het Jodendom. Toch is er maar weinig over hen bekend. Wie zijn ze en waar geloven ze (nog) in? Een gesprek met prof. Pieter Siebesma. Meer info Voor meer artikelen over het Jodendom: klik hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsAppSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:21:16

Jacques Brunt: Gods heerlijkheid is dichtbij gekomen!

5/27/2021
Een van de meest unieke aspecten van de relatie tussen God en Israël was dat Hij bij Zijn volk wilde wonen. Om heel dichtbij hen te kunnen zijn, liet Hij in de woestijn de tabernakel bouwen. In deze podcast spreekt Jacques Brunt over Gods heerlijkheid, voor het eerst getoond aan het Joodse volk. Maar het gaat nog een stap verder: de heerlijkheid van God is intussen voor iedereen zo dichtbij! Immers God zelf is onder ons komen wonen in de persoon van Zijn Zoon, Jezus Christus. Meer...

Duration:00:18:08

Bidden bij het graf van de rebbe

5/6/2021
Elk jaar trekken tienduizenden ultraorthodoxe Joden naar Oeman om te bidden bij het graf van rebbe Nachman van Breslov. Waarom doen zij dit? Waarom wordt deze stroming 'de dode chassidiem’ genoemd, en wat maakt hen zo populair bij seculiere Joden? We praten hierover met een kenner: prof. dr. Pieter Siebesma. Meer info Over het ultraorthodoxe Jodendom? Klik hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB Magazinenieuwsbriefonline bijbelstudiesSupport the show...

Duration:00:19:44

Gospel Mission: bijbelschool met Israëlvisie

4/16/2021
Israël en de Bijbel geeft elk jaar onderwijs bij Gospel Mission. In deze podcast praten we met Leander Janse over de school en hoe tijdens de opleiding het thema Israël en de evangelieverkondiging aan het Joodse volk aan bod komt. Meer info Over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:20:35

Een opvallend ingrijpen van Jezus vlak voor Pasen

3/26/2021
In de week voor Zijn kruisiging en opstanding deed de Here Jezus iets heel opmerkelijks. Luister naar een korte studie van David van Wijck. Het uitgebreide artikel is te lezen in IB Magazine. Belangstelling? Vraag dan het aprilnummer aan. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB Magazinenieuwsbriefonline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:14:51

Heeft het Joodse volk Jezus nodig? (dl 2)

3/13/2021
Een 2e studie van Bert Boer over Romeinen 10. Moet aan het Joodse volk het Evangelie worden verkondigd? Of moeten we het met hen maar niet over de Heere Jezus hebben? Wat zegt God Zelf hierover? Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB Magazinenieuwsbriefonline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:17:58

Heeft het Joodse volk Jezus nodig? (dl 1)

2/26/2021
Luister naar deel 1 van de bijbelstudie van Bert Boer over Rom. 10. Heeft het Joodse volk het Evangelie wel nodig? Of is er voor hen een andere weg tot behoud? Wat zegt God Zelf hierover? Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:16:45

Praktijkverhalen: Bijbels voor Israël

2/12/2021
Bijbels verspreiden onder het Joodse volk? Waarom zou je dat doen? En hoe pak je zoiets aan en werkt het in de praktijk? Een gesprek met Daan en Brigitte, veldwerkers van Israël en de Bijbel. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:20:10

Het Jobs-lijden van Israël: wat kunnen we daarvan leren?

1/25/2021
Waarom is er tegenslag en lijden? En vooral voor het Joodse volk? We praten met Sebastiaan de Graaf over het Jobs-lijden van Israël. Uitgangspunt voor het gesprek is zijn boek Omgaan met tegenslag. Meer info Over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:25:06

Ik ben Joods en volgeling van Jezus

1/6/2021
"Als ik in mijn Bijbel lees, dan voelt het zo eigen." Gerdina Korf over haar Joods zijn en haar zoektocht naar Messias Jezus. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:21:28

2020... God werkt door onder Israël

12/18/2020
Corona zette de wereld stil. Maar níét Gods werk onder Israël. Ook 2020 was A.D. - een jaar van onze Heere. Luister naar deze podcast en sta versteld over de kansen die Hij heeft gegeven! Daar word je echt stil van. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:32:57

Corona, complotten en Jodenhaat

12/4/2020
Is het coronavirus gecreëerd en de pandemie gepland? Worden we misleid? Zit er een chip verstopt in het coronavaccin? En is dat het merkteken van het beest? Staan we aan het begin van de Nieuwe Wereldorde? Wat heeft dit allemaal met Israël te maken en waarom zijn de Joden bij problemen in de wereld altijd weer de grote boosdoeners? In deze podcast geen antwoord op alle vragen. Wel een gesprek over wat de Bijbel zegt en waar we moeten zoeken om de waarheid boven tafel te krijgen? Meer...

Duration:00:48:01

Messiaanse Joden in Israël onder druk!

11/26/2020
"Juist de Messiasbelijdende Joden in Israël verdienen onze support, want ze hebben het echt zwaar." In deze podcast Orlando Bottenbleij over: Wie steun je in Israël, over Gods keuze voor Israël en het belang van Bijbels voor Joodse mensen. "Want je schrikt ervan hoe weinig Joden een Bijbel hebben." Meer info Over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show...

Duration:00:29:51

In elk Joods huis moet een Bijbel liggen!

11/10/2020
"Eigenlijk moet er in elk Joods huis een Bijbel liggen. Dat is nu belangrijk, maar ook in de toekomst. De Bijbel leert dat er nog zware tijden komen voor het Joodse volk, en dan moeten ze Gods Woord kunnen pakken." We praten met onze veldwerkers Wim en Jeannette over het bijbelverspreidingswerk in Israël. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show...

Duration:00:21:38