IB Podcast - Voor iedereen die van God en het Joodse volk houdt-logo

IB Podcast - Voor iedereen die van God en het Joodse volk houdt

Religion & Spirituality Podcasts

IB Podcast bevat bijbelstudies, info over Messiasbelijdende Joden en het jodendom, nieuws, verhalen uit het veld en veel Israël-gerelateerde onderwerpen. Stichting Israël en de Bijbel verspreidt Bijbels onder het Joodse volk en geeft onderwijs over Gods plan met Israël.

IB Podcast bevat bijbelstudies, info over Messiasbelijdende Joden en het jodendom, nieuws, verhalen uit het veld en veel Israël-gerelateerde onderwerpen. Stichting Israël en de Bijbel verspreidt Bijbels onder het Joodse volk en geeft onderwijs over Gods plan met Israël.

Location:

Netherlands

Description:

IB Podcast bevat bijbelstudies, info over Messiasbelijdende Joden en het jodendom, nieuws, verhalen uit het veld en veel Israël-gerelateerde onderwerpen. Stichting Israël en de Bijbel verspreidt Bijbels onder het Joodse volk en geeft onderwijs over Gods plan met Israël.

Language:

Dutch

Contact:

0348565697


Episodes

Het lijden van Israël: Wat kunnen we daarvan leren?

1/25/2021
Waarom is er tegenslag en lijden? En vooral voor het Joodse volk? We praten met Sebastiaan de Graaf over het Jobslijden van Israël. Uitgangspunt voor het gesprek is zijn boek Omgaan met tegenslag dat in april 2021 zal verschijnen. Meer info Over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:25:06

Ik ben Joods en volgeling van Christus

1/6/2021
"Als ik in mijn Bijbel lees, dan voelt het zo eigen." Gerdina Korf over haar Joods zijn en haar zoektocht naar Messias Jezus. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:21:28

2020... God werkt door onder Israël

12/18/2020
Corona zette de wereld stil. Maar níét Gods werk onder Israël. Ook 2020 was A.D. - een jaar van onze Heere. Luister naar deze podcast en sta versteld over de kansen die Hij heeft gegeven! Daar word je echt stil van. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:32:57

Corona, complotten en Jodenhaat

12/4/2020
Is het coronavirus gecreëerd en de pandemie gepland? Worden we misleid? Zit er een chip verstopt in het coronavaccin? En is dat het merkteken van het beest? Staan we aan het begin van de Nieuwe Wereldorde? Wat heeft dit allemaal met Israël te maken en waarom zijn de Joden bij problemen in de wereld altijd weer de grote boosdoeners? In deze podcast geen antwoord op alle vragen. Wel een gesprek over wat de Bijbel zegt en waar we moeten zoeken om de waarheid boven tafel te krijgen? Meer...

Duration:00:48:01

Messiaanse Joden in Israël staan onder druk!

11/26/2020
"Juist de Messiasbelijdende Joden in Israël verdienen onze support, want ze hebben het echt zwaar." In deze podcast meer over: Wie steun je in Israël, Gods keuze voor Israël en over het belang van Bijbels voor Joodse mensen. "Want je schrikt ervan hoe weinig Joden een Bijbel hebben", aldus onze gast Orlando Bottenbleij. Meer info Over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show...

Duration:00:29:51

In elk Joods huis moet een Bijbel liggen!

11/10/2020
"Eigenlijk moet er in elk Joods huis een Bijbel liggen. Dat is nu belangrijk, maar ook in de toekomst. De Bijbel leert dat er nog zware tijden komen voor het Joodse volk, en dan moeten ze Gods Woord kunnen pakken." We praten met onze veldwerkers Wim en Jeannette over het bijbelverspreidingswerk in Israël. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show...

Duration:00:21:38

Jacques Brunt: ‘Naast Israël staan is goed, maar nooit zonder Jezus!’

10/23/2020
“Juist vandaag is het van groot belang om het Joodse volk in aanraking te brengen met hun Messias", zegt Jacques Brunt. Paulus had intens verdriet over het ongeloof van zijn volksgenoten. De Heere Jezus huilde over het lot van Jeruzalem. Maar hoe zit dat met ons? Houden wij het Evangelie voor onszelf? Of delen we het ook met Gods volk? Een nieuwe podcast met Jacques Brunt n.a.v. Romeinen 9. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte Via Facebook...

Duration:00:23:32

Jezus en Israël horen bij elkaar!

10/9/2020
Pieter Heijms is opgegroeid in een katholiek gezin en heeft via een ex-Jehova's getuige de Heere Jezus leren kennen. "Jezus en Israël horen bij elkaar. Mijn liefde voor het Joodse volk is een logisch gevolg van mijn bekering." Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:21:48

De Grote Verzoendag nadert...

9/25/2020
Jom Kippoer of Grote Verzoendag is in het Jodendom de meest heilige dag van het jaar. Volgens de Joodse traditie bepaalt God op deze dag je lot voor het komende jaar. Het is een dag van rituelen, synagogebezoek, vasten en gebed om vergeving. Maar waarom wordt in de slotdienst van deze dag ook het boek Jona gelezen? Een korte overdenking van David van Wijck, medewerker van Israël en de Bijbel. Meer lezen over Jom Kippoer? Klik hier Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier...

Duration:00:16:10

'Joods en Jezus volgen was voor mij als een vegetariër en biefstuk'

9/10/2020
Asaf Pelled is een Messiasbelijdende Jood, opgegroeid in Israël. Hoewel hij niet religieus is opgevoed, wist hij één ding zeker: "Joods zijn en in Jezus geloven? Dat is onmogelijk! Het is als een vegetariër, die biefstuk eet." Totdat hij een Nieuw Testament in handen kreeg: "Tot mijn verbazing kon ik er niets on-joods in ontdekken." Jacqueline Looman praat met hem over zijn geloof in de Heere Jezus, over het Evangelie delen met zijn volksgenoten en over de groeiende kloof tussen...

Duration:00:27:53

Lees de Bijbel door Joodse ogen!

8/24/2020
"Waar Israël staat in de Bijbel moet je dat zo laten staan." Een gesprek met Bert Boer over de Joodse context van de Bijbel. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:27:24

Een nieuwe Bijbel voor Jacques Brunt

7/23/2020
Jacques Brunt is bijbelleraar en evangelist in hart en nieren. Spreken over de Heere Jezus is zijn passie. Wanneer hij oog krijgt voor de speciale plaats van Israël in God plan lijkt het alsof hij een nieuwe Bijbel heeft. Zoveel dingen vallen ineens op zijn plek. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:27:55

Heere, wanneer grijpt U in?

7/9/2020
Heere, waar bent U en wanneer gaat U ingrijpen in deze wereld? Het zijn vragen van Habakuk, die we vandaag ook vaak horen. Er zijn veel overeenkomsten tussen de tijd van Habakuk en nu. Wat was Gods antwoord op zijn vragen? Kunnen we daarvan iets leren en vooral: wat was het geheim van Habakuk? Een Bijbelstudie van Christian Stier. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline...

Duration:00:28:17

Bottenbleij: "Ik omarm het Joodse volk"

6/25/2020
Orlando Bottenbley over zijn liefde voor Israël, het Evangelie delen met Joodse mensen en hoe we moeten omgaan met Messiasbelijdende Joden. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:16:37

Jeruzalem, nu en in de toekomst

6/11/2020
Jeruzalem zal het centrum van de wereld zijn als de Messias in de stad woont. In vogelvlucht bekijken we de toekomst van de stad. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:25:40

Door corona vast in Israël

5/27/2020
Onze veldwerkers Jaap en Hennie zijn net in Israël als het land in lockdown gaat. Het verspreiden van Bijbels lijkt onmogelijk. Luister naar wat God voor hen in petto had. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:39:12

40 dagen onderwijs

5/7/2020
Tussen Jezus’ opstanding en hemelvaart liggen 40 dagen. Waarom 40 dagen en waaruit bestond het onderwijs dat de Heere toen aan Zijn discipelen gaf? Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:27:13

Israël, door God uitgekozen

5/5/2020
God noemt Israël Zijn volk en Zijn eigendom, door Hem gemaakt en apartgezet. Waarom verkiest de Heere juist Israël boven alle andere volken? Een korte studie van Piet van der Lugt. Meer lezen over Israël? Klik hier Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB Magazinenieuwsbriefonline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:15:21

Christenen en de Holocaust

4/17/2020
De Holocaust is voor veel christenen een gevoelig onderwerp. Moeten we schuld belijden? Kunnen we nog spreken over de Heere Jezus met het Joodse volk? David van Wijck kijkt naar wat er is misgegaan, maar vooral ook naar christenen die het Joodse volk hebben geholpen. Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudies Support the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:19:09

Pesach: Volgend jaar in Jeruzalem

4/4/2020
Pasen is het feest van Jezus’ opstanding. Joden vieren Pesach. Wat is het verschil? En waarom sluiten zij hun viering af met: Volgend jaar in Jeruzalem? Meer info Meer weten over Israël en de Bijbel? Klik hier en hier Blijf op de hoogte FacebookInstagramIB MagazinenieuwsbriefWhatsApponline bijbelstudiesSupport the show (http://www.israelendebijbel.nl/doneren)

Duration:00:23:22