Hav och samhälle Podcast-logo

Hav och samhälle Podcast

Science Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Language:

Swedish


Episodes

#5 Fritidsbåtarna och miljön

6/15/2018
More
När medelhavsvärmen parkerat sig över Sverige träffade vi doktorande Jenny Egardt för att prata om ett ämne som engagerar många just nu, nämligen fritidsbåtar. Båtlivet betyder mycket för många, men har också negativ påverkan på miljön i kustområden. Hör vilken påverkan det handlar om och vad man som båtägare kan göra för att minska sitt avtryck. Jenny Egardt som har varit doktorand vid institutionen för biologi och miljövetenskap vid Göteborgs universitet har nyligen disputerat med en...

Duration:00:27:10

# 2 Hummer och ostron till nyår även i framtiden?

12/21/2017
More
I andra avsnittet av Hav och samhälle Podcast handlar det om mat från havet. Till nyårsmiddagen är det många som vill festa till det med hummer, ostron och andra skaldjur. Kan vi göra det med gott samvete? Och kommer kanske framtidens skaldjur från en odling? Albin Dahlin samtalar med Snuttan Sundell och Susanne Lindegarth som forskar vid Göteborgs universitet och Sofia Olsson som är kökschef på restaurang vRÅ i Göteborg.

Duration:00:28:07

# 1 Vad är vitsen med att prata hav och samhälle?

12/11/2017
More
Välkomna till det här allra första avsnittet av Hav och samhälle Podcast från Göteborgs universitet. I den här podcasten hoppas vi kunna bidra till att sprida kunskap och väcka intresse för frågor som rör havet på olika sätt. Albin Dahlin samtalar denna gång med Lena Gipperth, Kerstin Johannesson och Sverker Jagers.

Duration:00:26:48