Internet Vandaag-logo

Internet Vandaag

Technology News >

De recap van wat er vandaag speelt op internet.

De recap van wat er vandaag speelt op internet.
More Information

Location:

Amsterdam, Netherlands

Description:

De recap van wat er vandaag speelt op internet.

Language:

Dutch


Episodes

Microsoft heeft ook AI-bot die telefoontjes pleegt

5/23/2018
More
Begin deze maand demonstreerde Google een systeem dat met een AI-stem kappers en restaurants belt om een reservering te maken. Wat blijkt nu: Microsoft test zo'n systeem al langer, maar alleen in China en in het Chinees, meldt The Verge. Xiaoice, zoals het AI heet, zou al een miljoen telefoontjes gepleegd hebben.

Duration:00:03:43

R. Kelly merkt weinig van Spotify-ban

5/22/2018
More
Zanger R. Kelly merkt er weinig van dat Spotify hem niet meer actief promoot. Spotify stopte met het plaatsen van Kelly's muziek in openbare playlists en aanbevelingen, omdat de zanger al tijden verdacht wordt van seksueel misbruik en uitbuiting van vrouwen. Volgens AP blijkt nu dat mensen daardoor niet minder gaan luisteren.

Duration:00:02:52

Spectacles

5/18/2018
More
Film- en fotobril Spectacles van Snap Inc. is tegenwoordig ook in Nederland te koop. De beelden die je met de bril maakt, kan je vervolgens op Snapchat plaatsen.

Duration:00:04:47

Kunstmatige intelligentie herkent gasten Royal Wedding realtime

5/18/2018
More
Tv-zender Sky News laat morgen - tijdens het huwelijk tussen de Britse prins Harry en Meghan Markle - realtime zien wie de arriverende gasten zijn. Daarvoor wordt technologie van Amazon ingezet. In beeld zal de naam van de gast in kwestie te zien zijn, evenals wat zijn of haar link tot het koppel is. Ideaal voor tv-commentatoren die de lijst met aanwezigen nog niet bestudeerd hebben.

Duration:00:04:02

Maatregelen tegen automatisch afspelende audio in Chrome deels teruggedraaid

5/16/2018
More
Google is iets te ver gegaan in z'n offensief om irritante reclames in webbrowser Chrome te blokkeren. Zo worden onder andere automatisch afspelende video's en audio geblokkeerd, maar ontwikkelaars hebben nu geklaagd dat hun toepassingen in de browser niet meer werken, omdat Chrome de audio te agressief blokkeert.

Duration:00:03:30

Slaapmonitor Nokia Sleep

5/11/2018
More
De Nokia Sleep is een matje dat je onder je matras legt. Eenmaal aangesloten en ingesteld registreert het apparaat hoe je slaapt. Via een app kan je dat uitlezen en patronen herkennen.

Duration:00:03:48

USB-sticks in de ban voor medewerkers IBM

5/11/2018
More
Eventjes wat bestandjes van het ene naar het andere apparaat verplaatsen met een USB-stickje is er niet meer bij voor de honderdduizenden medewerkers van IBM. De USB-stick gaat daar in de ban, meldt The Register.

Duration:00:04:17

Microsoft houdt minder in op verkochte apps

5/8/2018
More
Ontwikkelaars van apps die in de Microsoft Store staan, houden binnenkort meer over aan de verkopen van die apps. Microsoft houdt dan nog slechts 5 procent van de opbrengst in, in plaats van de eerdere 30 procent. De stores van Apple en Google houden ook ongeveer 30 procent in, daarmee wordt de Microsoft Store ineens een stuk interessanter voor ontwikkelaars dan voorheen.

Duration:00:03:57

MIT creëert zelfrijdende techniek die geen kaart nodig heeft

5/7/2018
More
Onderzoeksuniversiteit MIT heeft techniek voor zelfrijdende auto's ontwikkeld die geen kaart nodig heeft. Het systeem werkt volledig met GPS en sensortechnologie en is speciaal bedoeld voor wegen die niet goed in kaart zijn gebracht, zoals landweggetjes. Daar kunnen zelfrijdende auto's de weg nu vaak niet goed vinden.

Duration:00:03:36

Zelfvouwspeelgoed Nintendo Labo

5/4/2018
More
Knutselen krijgt anno 2018 misschien wel een nieuwe betekenis, dankzij Nintendo Labo. Dit zelfvouwspeelgoed biedt uren aan bouw- en speelvermaak en je zou het ook nog enigszins educatief kunnen noemen.

Duration:00:05:14

Google investeert in start-ups die met Assistant aan de slag gaan

5/3/2018
More
Goed nieuws voor mensen die met een briljant idee voor Google Assistant rondlopen: Google gaat investeren in startups die applicaties in het Assistant-ecosysteem bouwen. Naast geld bestaat het programma onder andere uit advies en begeleiding.

Duration:00:03:15

Facebook lanceert Tinder-concurrent

5/2/2018
More
Formeel is Facebook F8 een ontwikkelaarsconferentie, maar ook voor gewone gebruikers van het sociale medium levert het event vaak interessante nieuwtjes op. Zo komt Facebook met een datingdienst. Als het bedrijf daadwerkelijk zo veel over ons weet, koppelt het je dan ook gelijk aan de ware?

Duration:00:03:58

'Bill Gates weigerde baan die Trump hem aanbod'

5/1/2018
More
Microsoft-icoon Bill Gates heeft een baan als wetenschapsadviseur in het Witte Huis aangeboden gekregen van de Amerikaanse president Donald Trump. Gates heeft echter voor de eer bedankt, omdat hij het geen goede besteding van zijn tijd zou vinden, vertelt hij aan wetenschaps-website STAT.

Duration:00:03:45

Snapchat test reclames die je niet kunt overslaan

4/26/2018
More
Snapchat gaat binnenkort testen met korte reclames die niet overgeslagen kunnen worden. Dat gebeurt tijdens 'Snapchat Shows', een soort tv-programma's die speciaal voor Snapchat gemaakt zijn, meldt Digiday. De test moet uitwijzen of gebruikers dan afhaken of niet.

Duration:00:03:36

'Veel misverstanden over privacy bij privé- of incognitobrowsen'

4/25/2018
More
Veel mensen die de privé- of incognitofunctie van hun browser gebruiken, weten niet precies waar deze functie hen eigenlijk tegen beschermt, blijkt uit onderzoek. Zo schermt zo'n incognitobrowser het ip-adres of de locatie van de gebruiker niet per se af.

Duration:00:03:29

'Chinese techbedrijven discrimineren vrouwen in vacatures'

4/24/2018
More
Chinese techbedrijven als Alibaba, Baidu en Tencent staan niet bepaald open voor vrouwen, als het om nieuwe medewerkers gaat. Dat blijkt uit onderzoek van Human Rights Watch. Zo wordt in sommige vacatures benoemd dat er 'prachtige meisjes' bij het bedrijf werken. In andere worden eisen gesteld aan vrouwelijke sollicitanten, bijvoorbeeld met betrekking tot lengte, uiterlijk en temperament.

Duration:00:06:23

Gmail-gebruikers zien spam in mailbox die ze zelf verstuurd zouden hebben

4/23/2018
More
Meerdere gebruikers - ook in Nederland - melden iets geks in hun Gmail-account: spammails in hun Verzonden Items of Inbox, die afkomstig zouden zijn van de eigenaar van dat Gmail-adres. Volgens Mashable werkt Google aan een oplossing.

Duration:00:04:58

Bluetoothspeaker Sony SRS-XB41

4/20/2018
More
Het wordt heerlijk weer, dit weekend. Als je naar het park of het strand gaat, neem je met bluetoothspeaker Sony SRS-XB41 gemakkelijk muziek mee... en een hoop lol!

Duration:00:05:55

100 miljoen mensen hebben Amazon Prime-abonnement

4/19/2018
More
Voor het eerst heeft Amazon inzicht gegeven in het aantal mensen dat een abonnement op de Prime-dienst van het bedrijf heeft. Dat zijn er meer dan 100 miljoen, laat Amazon-CEO Jeff Bezos weten in een brief aan aandeelhouders. Mensen die een abonnement op Prime nemen, krijgen hun bestellingen bij Amazon snel en gratis thuisbezorgd, ook omvat het onder andere streamingdiensten.

Duration:00:03:17

5.000 dollar opgehaald om fatsoenlijke bank voor Elon Musk te kopen

4/18/2018
More
Een inzamelingsactie via GoFundMe om een fatsoenlijke (slaap)bank voor Elon Musk te kopen, heeft al bijna 5.000 dollar opgebracht. Vanwege de productieproblemen bij Tesla slaapt Musk regelmatig 'op de zaak', vertelde hij aan een journalist tijdens een rondleiding door de fabriek. Alleen de bank waarop de multimiljardair slaapt, bleek niet echt comfortabel.

Duration:00:03:51

Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads