Internet Vandaag-logo

Internet Vandaag

Technology News >

De recap van wat er vandaag speelt op internet.

De recap van wat er vandaag speelt op internet.
More Information

Location:

Amsterdam, Netherlands

Description:

De recap van wat er vandaag speelt op internet.

Language:

Dutch


Episodes

SCHAAL VAN HEBBEN | Google Home Mini

11/16/2018
More
De slimme speaker van Google - de Google Home - is nu zo'n drie weken in Nederland te koop en in het Nederlands te gebruiken. In de Schaal van Hebben hoor je of dit apparaat op dit moment een nuttige toevoeging aan je huishouden is.

Duration:00:06:43

'Kaspersky-ban overheid slecht onderbouwd'

11/15/2018
More
Het besluit van de Nederlandse overheid om te stoppen met de antivirussoftware van Kaspersky is slecht onderbouwd. Dat concludeert beveiligingsdeskundige Brenno de Winter die daar in opdracht van Kaspersky onderzoek naar deed. Kaspersky ligt in meerdere landen onder vuur omdat critici vrezen dat de Russische overheid via het bedrijf kan spioneren en saboteren.

Duration:00:08:01

Belangrijke landen ondertekenen nieuw Frans cyberpact niet

11/13/2018
More
Rusland, China, de Verenigde Staten, Iran, Israël en Noord-Korea hebben een door de Franse president Macron geïntroduceerd cyber-pact niet ondertekend. In de 'Paris Call for Trust and Security in Cyberspace' worden enkele praktische zaken afgesproken als het om digitale beveiliging gaat, maar het spreekt vooral intenties uit om cyberaanvallen, online censuur en hatespeech tegen te gaan. 52 landen en 224 bedrijven hebben het cyberpact ondertekend, maar enkele prominente landen dus niet, wat...

Duration:00:03:29

Grote schoonmaak Flickr toch iets minder rigoureus dan aangekondigd

11/8/2018
More
Fotowebsite Flickr gaat foto's die beschikbaar zijn onder creative commons-licenties toch niet verwijderen bij de aankomende grote schoonmaak. Flickr brengt het opslaglimiet voor gratis accounts terug van 1 terabyte naar maximaal 1000 foto's. Foto's ouder dan de meeste recente duizend worden rücksichtslos verwijderd, maar bestaande creative commons-foto's worden daarvan uitgesloten, meldt Flickr nu.

Duration:00:03:26

SCHAAL VAN HEBBEN | The Frame van Samsung

11/5/2018
More
Tv's worden steeds groter, maar hoe voorkom je dat je een enorme zwarte doos aan de muur hebt hangen, als je tv uitstaat? Daar heeft Samsung iets op gevonden: een tv die tijdens de stand-by-modus een kunstwerk naar keuze toont.

Duration:00:05:23

EU experimenteert met AI-douanier

11/1/2018
More
Aan de buitengrenzen van de EU in Hongarije, Letland en Griekenland wordt de komende zes maanden getest met een leugendetector die kunstmatige intelligentie gebruikt. De 'virtuele agent' bepaalt - op basis van onder andere gezichtsexpressie - of je mogelijk niet eerlijk antwoordt op de gestelde vragen en beoordeelt of jouw hoofd wel lijkt op de foto op je paspoort. Die informatie dient vervolgens als hulpmiddel voor de menselijke douaniers. De technologie is momenteel nog vrij experimenteel...

Duration:00:03:54

Uber introduceert abonnementsdienst in VS

10/31/2018
More
Taxibedrijf Uber biedt in vijf Amerikaanse steden een abonnement op Uber-ritten aan. Mensen die het abonnement afnemen, betalen 15 dollar per maand en krijgen daarvoor een vaste, lagere prijs voor taxi-ritten terug. Volgens Uber kunnen klanten tot 15 procent besparen op wat ze maandelijks kwijt zijn aan reiskosten.

Duration:00:03:02

Groot-Brittannië komt met 'digitaks'

10/30/2018
More
De Britse regering gaat een belasting invoeren voor techbedrijven die verdienen aan Britse gebruikers. In Europa komen ze er nog lang niet uit als het gaat om een belasting op digitale diensten, maar in het Verenigd Koninkrijk ligt inmiddels een voorstel op tafel. Jaarlijks moet die 'digitaks' voor de Britten 450 miljoen euro in het laatje brengen.

Duration:00:07:11

Hacker achter Mirai-botnet moet forse schadevergoeding betalen

10/29/2018
More
De hacker achter het Mirai-botnet 8,6 miljoen dollar schadevergoeding betalen. Paras Jha zette samen met twee anderen een botnet op, dat bestond uit honderdduizenden slecht beveiligde IoT-apparaten en routers. Daarmee werden vervolgens DDoS-aanvallen uitgevoerd.

Duration:00:05:16

Koffiezetapparaat van Makita

10/26/2018
More
Je zal maar aan het klussen zijn en zin krijgen in koffie! Het Japanse Makita - bekend van de groenblauwe gereedschappen - heeft een koffie-apparaat op accu gemaakt, speciaal voor op de bouwplaats of in de klushal.

Duration:00:03:27

Schilderijen gemaakt door AI: 'gaan we heel snel aan wennen'

10/26/2018
More
In New York is een schilderij geveild dat door een algoritme is gemaakt. Het werk leverde 432.000 dollar op, terwijl 7.000 tot 10.000 dollar was verwacht. Volgens kunst-consultant Willem Baars gaan we dit soort kunstwerken in de nabije toekomst heel normaal vinden.

Duration:00:03:48

Hoe Trump met iPhones omgaat 'mogelijk grootste communicatie-lek in geschiedenis Witte Huis'

10/25/2018
More
Donald Trump belt regelmatig vrienden, vertrouwelingen en zakelijke contacten met zijn eigen, persoonlijke iPhone. Amerikaanse inlichtingendiensten vrezen dat Chinese en Russische spionnen meeluisteren met die gesprekken, schrijft The New York Times.

Duration:00:07:40

Bedrijven vragen om terugtrekken Bloomberg-artikel over Chinese spionage-chips

10/23/2018
More
Na Apple keren nu ook Amazon en Super Micro zich tegen het artikel van Bloomberg waarin wordt beschreven hoe tientallen bedrijven gebruik zouden hebben gemaakt van servers waarin Chinese spionage-chips aangebracht waren. Topmannen van de drie bedrijven hebben Bloomberg opgeroepen het verhaal - dat is gebaseerd op zeventien anonieme bronnen - in te trekken, omdat het simpelweg niet waar zou zijn. Ook allerlei veiligheidsdiensten - in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk - hebben...

Duration:00:03:05

Uber wil binnen paar jaar hamburgers bezorgen met drones

10/22/2018
More
Tech- en taxibedrijf Uber wil binnen een paar jaar in meerdere landen eten gaan bezorgen met drones. Dat concludeert de Wall Street Journal naar aanleiding van een vacature bij Uber. Veel bedrijven testen met dronebezorgingen, maar lopen tegen technische uitdagingen of wet- en regelgeving aan. We praten er over met Wiebe de Jager, oprichter van Dronewatch.nl.

Duration:00:02:54

SCHAAL VAN HEBBEN | Nokia 2.1

10/19/2018
More
Nokia's worden tegenwoordig uitgebracht door HMD Global. Het bedrijf werd op 1 december 2016 opgericht door oud Nokia-medewerkers en heeft het exclusieve recht om mobiele telefoons onder de naam Nokia uit te brengen. In de Schaal van Hebben testen we de Nokia 2.1, een goedkope 'smartphone light'.

Duration:00:05:17

'Spammers achter Facebook-hack'

10/18/2018
More
De grote hack bij Facebook is geen gecoördineerde aanval van een staat, maar het werk van spammers die het techbedrijf al langer in de gaten hield. Dat is volgens de Wall Street Journal de voorlopige conclusie die Facebook heeft getrokken in het onderzoek naar het datalek.

Duration:00:04:46

YouTube maakt gerichte advertenties op tv-schermen mogelijk

10/17/2018
More
YouTube gaat het voor adverteerders mogelijk maken om advertenties alléén aan gebruikers van tv-schermen aan te bieden. Op die manier kunnen bijvoorbeeld de makers van gameconsoles juist bij die mensen hun advertentie laten zien en niet aan gebruikers van andere apparaten.

Duration:00:06:50

'Het opleggen van IoT-regels is niet de oplossing'

10/16/2018
More
Groot-Brittannië komt met gedragsregels voor producenten van Internet of Things (IoT)-apparaten. Het gaat om een zogeheten Code of Practice. Die moet ervoor zorgen dat fabrikanten van IoT-apparaten die apparaten zo goed mogelijk beveiligen. Mary-Jo de Leeuw, veiligheidsexpert bij het platform Internet of Toys, zegt dat gedragsregels alleen niet zoveel zin hebben.

Duration:00:08:49

'Nederland géén koploper cybersecurity'

10/15/2018
More
Nederland loopt internationaal gezien voorop wat betreft cybersecurity. Dat schrijft het CPB in een nieuw rapport. We doen het volgens het CPB onder meer goed als het gaat om het versleutelen van data en het tegengaan van DDoS-aanvallen. Volgens Inge Philips, directeur Cybersecurity bij Deloitte, is de kwaliteit van onze cybersecurity goed, maar zijn we zeker geen koploper.

Duration:00:08:43

Sony 1000XM3 bluetooth hoofdtelefoon

10/12/2018
More
Sony bracht onlangs de WH-1000XM3 noise cancelling hoofdtelefoon uit. Naast een vernieuwd ontwerp is onder meer de ruisonderdrukking verbeterd, doe je bijna vier uur langer met de accu na een quick charge van tien minuten en beschikt hij over adaptieve geluidsregeling.

Duration:00:03:07