Bilar med sladd-logo

Bilar med sladd

Technology Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Language:

Swedish


Episodes

Lyssnarduellen: Biogas eller Elbil?

11/11/2019
More
Utsläppen i Sverige fortsätter att öka, och det är transportsektorn som är boven - vad ska vi göra åt det? Vi avhandlar en hel drös lyssnarbrev som handlar om kärnkraft, elbilars pris och biogas. Elbilsteatern besöker Toyotas presskonferens. Och är det inte så att Fabian och Anders egentligen lever i en bubbla?

Duration:01:04:48

Nu blir vattenskotern elektrisk!

10/21/2019
More
I denna veckas avsnitt pratar vi om vindkraftprotester, solpaneler, elektriska snö- och vattenskotrar. Vi rapporterar om nya Toyota Mirai och hör från en lyssnare som har ett scoop om vätgas. Vi diskuterar begreppet klimatflyktingar. Och självklart är elbilsteatern tillbaka!

Duration:01:15:09

Volkswagen ID3 - slutet för fossilbranschen

10/9/2019
More
Volksvagen ID.3 är lanserad på årets Frankfurt-mässa - blir det en Tesladödare eller inte? Vi hör ett nytt avsnitt av elbilsteatern och pratar om NEVS framtidsplaner. Fabians solcellsinstallation går framåt och Anders familj ska bli helt fossilfri 2020.

Duration:01:25:47

Exklusivt: Vi provkör första serietillverkade svenska elbilen

9/25/2019
More
I denna veckas avsnitt har vi besökt Sveriges största elbilsfabrik, NEVS, och har fått ett exklusivt bakom-kulisserna-reportage från dem som faktiskt ritar och designar våra framtida fordon. Vi bemöter elbilskritiken i SR-serien Prylarnas pris, och samtalar om hur det att ställa om världen till att bli mer miljövänlig med små handlingar. Dessutom ett helt nytt inslag: elbilsteatern!

Duration:01:20:26

Porsche Taycan - slår tyskarna äntligen Tesla?

9/8/2019
More
Vi rivstartar hösten med säsongsstarten av Bilar Med Sladd! Vi hör allt om Porsche Taycan som nyligen lanserades! Hur går det för BMW egentligen? Nissan Leaf kommer med nytt batteri men just nu verkar det vara kineserna som är mest sugna på att över stafettpinnen när det gäller elektrifiering! Och så stjäls det Teslor - i sverige!

Duration:00:57:44

Bonusavsnitt: Jaguar i-Pace – bättre än Tesla?

8/18/2019
More
I sommarens bonusavsnitt av Bilar med sladd, hamnar BMW i skottlinjen! Mini Cooper har precis släppts i en hånad elversion samtidigt som BMW:s VD fått gå. Fabian berättar om sina fossilproblem under Pridefestivalen, Anders har varit på långresa med elbil också har vi provkört Jaguar i-pace.

Duration:01:03:59

Så bra är Audi e-tron

6/17/2019
More
Vi har fått en exklusiv provkörning av Audis nya el-suv, e-tron och Anders delar med sig av sina intryck. Toyota gör en helomvändning och kommer nu äntligen börja bygga elbilar. I Tyskland bygger posten elbilar, men i Kina har man satsat för hårt på elbilsbyggandet. Och hur många elbilar finns det egentligen i Tysklands huvudstad?

Duration:01:05:15

Exklusiv förhandstitt: Här är Polestar 2

6/2/2019
More
I denna veckas avsnitt hör vi om hur svenska Volvo äntligen är på gång med elbilsproduktion via syster-varumärket Polestar. Fabian har fått ett exklusivt besök hos Polestar och ger oss alla snaskiga detaljer i ett unikt möte bakom kulisserna. Dessutom pratar vi om bensinskatteupproret, Fabian försökte köpa Nissan Leaf, och Anders har pratat i finsk radio. Och hur mycket kostar egentligen en liter bensin?

Duration:01:10:20

3 anledningar att inte ha miljöskam

5/19/2019
More
Nu har vi fått veta att elbilar är smutsigare än diesel - eller hur var det med den saken egentligen? Vi diskuterar miljöskam och frågan kring vad som kan kallas miljövänligt och inte. Hur länge håller batteriet i din bil? Hur ska elbilar låta i framtiden? Det verkar bli en batterifabrik i Sverige trots allt. IKEA börja sälja solceller. Anders har krupit på vinden och Fabian har dåligt cashflow i sitt Apple Pay.

Duration:00:51:49

De självkörande bilarna är här

5/6/2019
More
Vi snackar Teslas självkörning och kommande robot-taxi. Vi hör också mer om Jaguar i-Pace, och så verkar fossiljättarna nu ha börjat fuska med den nya mätstandarden WLTP. Fabian försökte flyga till Madrid utan pass och Anders har fått sin första repa.

Duration:01:02:48

Väderkändisen från SVT: Därför blev elbilen 20 år försenad

4/24/2019
More
Denna vecka gästas vi av en riktig klimatkändis! Den från SVT kända meterologen Pär Holmgren har lämnat TV-världen och kandiderar nu till EU-parlamentet för Miljöpartiet. Hur illa är det egentligen ställt med klimatet? Anders och Fabian funderar på hur elbilspolitiken skulle utformas om de själva fick bestämma. Dessutom har Anders elbil börjat rosta och Fabian har fått sin första repa.

Duration:01:38:02

Här är Tesla Model 3

4/7/2019
More
Äntligen har Tesla Model 3 anlänt till Sverige och Europa! Fabian har hämtat ut sin sprillans 40-års-kris-röda Model 3 och i veckans avsnitt får vi höra allt om Teslas nya elbilsmodell. Men vad hände med folkelbilen - bilen för vanligt folk? Fabian har gjort en dokumentärserie om Model 3 för att svara på detta. Dessutom: Hör hur Anders har kört fast med sin Model X på sin egen tomt.

Duration:00:54:04

Journalisterna hade fel - Elbilen bäst för klimatet

3/25/2019
More
I veckans program möter vi en av upphovsmännen bakom 2019 års stora nysläppta svenska elbilsstudie, Daniel Kulin från Power Circle. Dessutom rapporterar vi om det nya EU-direktiv som kommer att underlätta för alla elbilister där ute. Också är Fabians Tesla Model 3 äntligen på ingång.

Duration:01:00:40

Mattias Goldmann - en riddare för elbilen

3/10/2019
More
Detta avsnitt dedikerar vi helt till den prisbelönte och världskände miljödebattören Mattias Goldmann! Mattias är en riktig tungviktare inom internationell miljöpolitik och har dubbats till riddare av den franska regeringen för sitt internationella klimatarbete. Vi kan förstås inte undvika att nämna Polestar 2 som nyligen presenterades - och det ser väldigt lovande ut! Dessutom försöker Fabian fortfarande med varierande framgång sälja sin Tesla Model S, och Anders har åkt tåg.

Duration:01:20:55

Med elbil i Europa

2/24/2019
More
Anders rapporterar live från sin elbilsresa i Europa och vi pratar om laddning på långresor. Volvo Trucks levererar sina första helt eldrivna lastbilar - vilket ju passar bra eftersom EU är på offensiven. Och så förklarar Fabian sin kärlek till sin nya värmepanna.

Duration:01:16:50

Elbil på vintern

2/10/2019
More
I veckans avsnitt pratar vi alternativ till elbilar! Kommer framtiden bestå av fordon drivna på rapsolja, etanol eller kanske biogas? Vi hör också om mängder av nya elbilsmodeller som i all hast ska ut på marknaden under 2019 och har mer information om Volvos efterlängtade Polestar 2. Fabian har kört i diket och Anders berättar om sitt elbilsägande i den smällkalla norska vintern.

Duration:01:21:06

Bilar med sladd i regeringen

1/27/2019
More
Nu pratar vi politik! Hur ska egentligen effektiv elbilspolitik utformas? Porsche planerar att producera massor av Taycan. Det blir lite sött och salt i nyhetsväg från Teslavärlden. Och hur ska egentligen Kobolt uttalas?

Duration:01:24:48

Volvos elbilsrevanch?

1/13/2019
More
I veckans avsnitt går diskussionerna varma runt hur man egentligen bör ladda en elbil. Vi hör om Volvos kommande batteribil och vilka elektriska fordon vi kan förvänta oss under 2019. Dessutom ännu mer om kobolt och varför du inte behöver oroa dig för bränder när du laddar din bil.

Duration:01:20:07

Julspecial: Vi kör Kia Niro Electric

12/28/2018
More
I säsongsavslutningen av Bilar Med Sladd löses kanske inte de globala klimatutmaningarna, men Fabian och Anders ger iallafall svaren på problemen i Afrika. Dessutom har vi massor av elbilsnyheter, vi hör ett reportage från en träff för Renault Zoe-ägare och Fabian har provkört Kia Niro EV.

Duration:01:29:29

En outsourcad framtidsspaning

12/16/2018
More
I veckans avsnitt är det dags för Anders framtidsspaning! Vi får hjälp av romanförfattaren Alfred Ruth att reda ut vad som faktiskt händer i framtiden! Dessutom kan Tesla Model 3 äntligen beställas och Fabian har beställt en (och är helt såld), men det har inte Anders gjort.

Duration:01:10:14