VR-podden-logo

VR-podden

Technology Podcasts >

VR Sverige är Skandinaviens största informationsplats för allting som handlar om Virtual Reality/Augmented Reality/Mixed Reality samt 360-video. Vår podcast tar upp nyheter inom VR/AR/MR samt intervjuar branschfolk & experter om dessa revolutionerande teknologier.

VR Sverige är Skandinaviens största informationsplats för allting som handlar om Virtual Reality/Augmented Reality/Mixed Reality samt 360-video. Vår podcast tar upp nyheter inom VR/AR/MR samt intervjuar branschfolk & experter om dessa revolutionerande teknologier.
More Information

Location:

Sweden

Description:

VR Sverige är Skandinaviens största informationsplats för allting som handlar om Virtual Reality/Augmented Reality/Mixed Reality samt 360-video. Vår podcast tar upp nyheter inom VR/AR/MR samt intervjuar branschfolk & experter om dessa revolutionerande teknologier.

Twitter:

@vrsverige

Language:

Swedish


Episodes

VR-podden 19: Karin Eriksson, Jonas Carlson Almqvist, Ving

5/12/2017
More
Välkomna till avsnitt 19 av VR-podden! Den här veckan pratar jag och Johan om Cross video days i Paris, kemispelet SuperChem, Hermans dagbok del två, Statistik på headsetförsäljning och en hel del annat. Efter det så följer en intervju med Karin Eriksson och Jonas Carlson Almqvist på reseföretaget Ving som precis har börjat experimentera med Facebook Spaces som ett sätt att kunna visualisera resmål och hotell för sina kunder. God lyssning!

Duration:01:15:26

VR-podden 18: Open House #6, paneldiskussion

5/5/2017
More
I veckans VR-nyheter får vi lära oss om stresshantering med hjälp av VR, SSAB's satsning på AR och var rikskapitalet och investeringarna hamnar när det kommer till immersiva media. Efter detta får ni höra paneldebatten ifrån VR Open House#6 där temat den här gången var "Creative Brand Communication in VR & 360” Panelister: Pontus Jacobsson, Sightline Johan Hagegård, IMRSV Studios Pasi Helin, Mediamonks, Tomas Wall och Patrik Forsberg, Stiller Studios Johan Olsson, DDB...

Duration:00:38:30

VR-podden 13: Michael Wall, 360-filmare

3/24/2017
More
I veckans nyheter så kommer Johan och berättar om Qualcom’s nya standalone-HMD, del två i vår serie ”Kom igång med VR för Företag” och varför det är så få VR-arkader i Sverige. Gäst den här veckan är den internationellt prisbelönta 360-filmaren Michael Wall som berättar om sin historia som bildproducent på SVT, om steget över till 360-film och om sin dokumentärfilm Sepsis. Och på slutet så berättar jag om våra kommande tre öppna hus samt om vår nystartade FundedByMe-kampanj för vår nya...

Duration:00:57:10

VR-podden 12: Nackademin, Xenter

3/17/2017
More
Den här veckan pratar jag och Johan om vår nya artikelserie ”kom igång med VR för företag”, om skräckspel i VR, vårt senaste öppna hus och att vi nu äntligen utsett en vinnare i vår Webhallentävling där man kunde vinna en sprillans ny HTC Vive + en vr-redo dator. Som veckans gäster har vi Anders Lindgren och Lena Petterson ifrån Xenter och Mikael Boman ifrån Nackademin och de berättar om sina respektive 360- och VR-utbildningar som startar nu till hösten och pratar om innehåll,...

Duration:01:07:12

VR-podden 11: Mostly Harmless Games, Alexander Milton

3/10/2017
More
Välkomna till avsnitt 11! Den här veckan så berättar Johan om att det kommer att ställas till med bröllop inne i den sociala vr-appen Alt-space, om en ny 360-utbildning i Helsingborg och vikten av eye-tracking. Vår gäst denna vecka är Alexander Milton ifrån Mostly Harmless Games och han pratar om deras spel Munch, vi lär oss var Skövde ligger och om att ha en ganska utpräglad åksjukekänslighet och samtidigt vara vr-utvecklare. Mycket nöje!

Duration:00:58:34

VR-podden 10, Gleechi, Jakob Johansson

3/3/2017
More
Varmt välkomna till VR-podden som firar sitt tioende avsnitt den här veckan! Idag berättar Johan för oss bla om att LG's nya HMD och om vad som hände med vår Webhallen-tävling. Sedan tipsar vi asienintresserade VR-entreprenörer om möjligheten att hänga med till Kina och Sydkorea och bjuder in våra lyssnare till ett VR-hackaton med ett förstapris på 15 tusen. Och så berättar vi lite om vårt nästa Öppna Hus. Veckans intervju blir med Jakob Johansson från Gleechi om vikten av bra...

Duration:01:23:14

VR-podden 09: CLVR Works, Viktor Peterson

2/25/2017
More
I veckans avsnitt så får vi reda på bland annat om Samsungs nya AR-brillor, att TV-profilen Fenjima startar AR-företag och att Svenska spelstudion Logtown fått in mer än 6 miljoner i investeringspengar. Sedan så pratar vi 360-video, dinosaurier och hur man beter sig när man träffar en Sheik i Dubai tillsammans med Viktor Peterson från CLVR Works, och avslutningsvis så kommer VR Sveriges VD Niclas Johansson att lite kort berätta om två spännande nyheter rörande VR Sverige. God lyssning!

Duration:00:50:33

VR-Podden 08: Univrses, Ricky Helgesson

2/17/2017
More
I veckans podcast pratar vår chefredaktör Johan om två nystartade VR-utbildningar i Stockholm, att Steam slopat sin Greenlight-plattform samt pratar om del två i vår branschundersökning där vi frågat Svenska vr-utvecklare om läget. Veckans gäst är Ricky Helgesson, grundare av Univrses, som hjälper oss att reda ut begrepp som "inside out", "room scale" och vad han tror om framtiden för immersiv media. God lyssning!

Duration:01:14:13

VR-podden 07: Svrvive, Faviana Vangelius

2/10/2017
More
Johan berättar om VR som smärtlindrare, VR och empati och den Japanska investeraren Kolopel som just nu placerar pengar i Nordisk VR-utveckling. Sedan pratar vi med vr-spelstudion Svrvive's medgrundare och VD Faviana Vangelius, som ger oss lite lärdomar ifrån deras första år som vr-utvecklare. Och sedan dyker Joel in och berättar lite om virtualreality.se som är vår nya affärsweb, som vi ny separerar ifrån vår redaktionella site vrsverige.se God lyssning!

Duration:01:08:05

VR-podden 06 - Oskar Burman, Fast Travel Games & Tommy Palm, Resolution Games

2/3/2017
More
I veckans VR-Nyheter så listar Johan 5 tips för dig som vill träna utan att tänka på det i VR, om huruvida VR är skadligt för barn och domen mellan Oculus och Zenimax. Sedan en intervju med Oskar Burman, som startat vr-spelstudion Fast Travel Games, och Tommy Palm som startat vr-spelstudion Resolution Games. Både Oskar och Tommy är industriveteraner inom Svensk spelutveckling och det är spännande att se att de båda valt att gå mot VR som nästa plattform.

Duration:01:07:43

Vr-podden 05: Niklas Sjöstedt, One Reality

1/27/2017
More
VR-podden har hunnit bli fem avsnitt gammal! Först ut är det som vanligt veckans vr-nyheter och efter detta kommer en intervju med Niklas Sjöstedt på One Reality, ett företag som jobbar med visualisering inom VR. Och till sist så kommer Joel och berättar om vårt nästa VR-Öppna Hus som VR Sverige arrangerar nu den 8:e Februari!

Duration:01:01:34

VR-podden 04

1/20/2017
More
I detta avsnittet så berättar vår chefredaktör Johan Hägerström om AR-spelförbudet i Kina, hur det är att hoppa som en känguru i VR och om den Utvecklarundersökning som VR Sverige gjort med fem Svenska utvecklare, om hur de ser på branschens framtid. Sedan åker jag och besöker William Hamilton på Mimerse och pratar med honom om mental hälsa och behandlingsmöjligheterna som möjliggörs via VR.

Duration:01:26:46

VR-podden 03

1/13/2017
More
Den här veckan får du som vanligt vr-nyheter med Johan Hägerström, sedan intervjuar jag Fredrik Jonsson från Sogeti om deras projekt tillsammans med Försäkringkassan om att visualisera Big Data och sedan har jag, Johan och vår VD Niclas Johanssson en liten diskussion om årets CES-mässa och de VR-produkter som visades där.

Duration:01:23:16

VR-podden 02

1/10/2017
More
I detta avsnittet intervjuas VR Sveriges chefredaktör Johan Hägerström om post-julens vr-nyheter, sedan pratar vi med Joachim Holmér ifrån Neat Corporation om deras spel Budget Cuts, och sist, men inte minst, en kort telefonintervju med vår nyaste skribent Almira Osmanovic-Thunström. Se mer om Budget Cuts här: http://www.neatcorporation.com/BudgetCuts/

Duration:00:59:20

VR-podden 01

1/10/2017
More
Första avsnittet av VR Sveriges podcast där vi får veckans nyheter av Johan Hägerström samt pratar med utvecklarna från Hatrabbit som precis släppt sitt första VR-spel "Merry Snowballs" lagom till jul. Johan pratar om: Occipital Bridge bridge.occipital.com/ Målarprogrammet Tilt Brush: www.tiltbrush.com/ Lego i VR: play.google.com/store/apps/detail…reambuilder&hl=en Och för skaparna bakom "Merry Snowballs": www.hatrabbit.se/

Duration:00:54:38