Villanyóra-logo

Villanyóra

Technology Podcasts

A Villanyautósok.hu heti podcastja

A Villanyautósok.hu heti podcastja

Location:

Hungary

Description:

A Villanyautósok.hu heti podcastja

Language:

Hungarian


Episodes

Villanyóra #65 - Akkugyártás, akkucsere, újdonságok

2/27/2021
Még mindig az akkugyártás a kulcsa az elektromobilitásnak. Akinek nincs elég akkumulátora, az kénytelen mindenféle trükköket kitalálni, aki rossz akkut kap a beszállítóitól, az meg utólag kerülhet kellemetlen helyzetbe.

Villanyóra #64 - Évindító

1/29/2021
Egy hónap kihagyás után újra együtt a Villanyóra csapata, hogy beszélgessünk egy jót az elektromobilitásról. Tesla pénzügyi jelentés, 10 ezer eurós kínai villanyautó, hidrogénhajtás halála, szilárdtest akkuk eljövetele, villanyautós büntetések Európában.

Villanyóra #63 - A magyarok és az önvezetés

1/22/2021
Bár az önvezetés nem közvetlen kapcsolódik az elektromobilitáshoz, a két technológia szépen lassan összenőtt. A Villanyórában ezúttal az önvezetés jelenéről és jövőjéről beszélgettünk Janky Szabolccsal, az AIMotive termékmenedzserével.

Villanyóra #62 - Visszatekintés 2020-ra, mit várunk 2021-ben?

12/30/2020
A szilveszteri adásban 5-5 percben megvitattuk az év minden hónapjának legérdekesebb hírét, illetve beszélgettünk a 2021-ben érkező, bennünket leginkább foglalkoztató típusokat.

Villanyóra #61 - A Mobiliti applikáció következő nagy dobása

12/23/2020
Ezen a héten Binder Tamás a Mobiliti és az e-Mobi Technológiai vezetője volt a vendégünk, akivel a Mobiliti app múltja, jelene és egy kicsit a jövője mellett arról is beszélgettünk, hogy tényleg olcsóbb lehet az autózás a jövőben.

Villanyóra #60 - Villanyautó-gyártó nagyhatalom lesz Magyarország

12/18/2020
A héten két nagy német autógyártó is fontos bejelentést tett, és a töltőtelepítő cégek is rendkívül aktívak voltak. Akadt tehát bőven téma a Teslán kívül is, amiről beszélgethettünk.

Villanyóra #59 - Társasházi töltési megoldások az E.ON-tól

12/11/2020
Ezen a héten Sváb Katalin, az E.ON e-mobilitás szakterület vezetőjével beszélgettünk a villanyautók terjedése illetve a villanyautókkal szemben támasztott igények mellett a társasházi és a céges töltésekről.

Villanyóra #58 - Mennyire hihetünk a szakértőknek?

12/4/2020
Ismét sokszínűre sikerült a Villanyóra, amiben a tanulmánnyal trükköző Aston Martin és a hagyományos autókat a norvég piacról kivonó Hyundai mellett szó esett a fordított méretgazdaságosságról és a V3-as Superchargerekről is.

Villanyóra #57 - Meg kell-e menteni a Földet?

11/27/2020
Ebben az epizódban a Tesla ekézésétől a károsanyag-kibocsátás szükségességének kérdésén keresztül eljutottunk a budapesti taxikig.

Villanyóra #56 - Naperőművek

11/20/2020
Ezúttal az egyik legaktívabb olvasónk, Valentin (Szőke Bálint) és a zöld energiatermelés gazdasági oldalával gyakran foglalkozó szerzőnk Sol Invictus (Papp László) volt a vendégünk, akikkel a naperőművekről beszélgettünk.

Villanyóra #54 - Tűzveszélyes villanyautók

11/7/2020
Az utóbbi időben megszaporodtak a tűzesetekkel kapcsolatos villanyautó visszahívások, amelyek sorra az akkugyártókhoz vezethetők vissza. Mennyire nagy a gond? Mi állhat a háttérben? Emellett beszélgettünk a járvány idején mindenki számára biztosított ingyenes parkolásról, és persze egy kicsit a Tesláról is.

Villanyóra #53 - Így veszi be Kína Európát

10/30/2020
Taktikát váltottak a kínai gyártók, máshogy fogják letarolni az európai autópiacot, mint amire eddig számítottunk. Miért kell hackelni a fejegységet, hogy normális applikációkat tehessünk rá? Milyenek lesznek a jövő töltőállomásai? És az otthoni töltés?

Villanyóra #52 - Škoda Enyaq iV, Tesla FSD

10/23/2020
A jubileumi adásban a Škoda Enyaq iV, az Opel Mokka e, a Tesla FSD és a hazai töltőszolgáltatók újdonságai volt a téma. Folytassuk?

Villanyóra #51 - Megéri-e villanyautóra váltani? Kiszámoló!

10/16/2020
Van-e értelme a megéri-e vagy megtérül-e kérdésnek? Vagy esetleg egy teljesen más kérdést kell feltenni, hogy valaki megítélhesse, hogy tudatos fogyasztóként szabad-e villanyautót vegyen?

Villanyóra #50 - Jön az olcsó villanyautó

10/9/2020
Bár csak október 15-én derül ki, hogy mibe kerül majd, de már most előrendelhető a Dacia megfizethető árú villanyautóként beharangozott modellje a Spring.

Villanyóra #49 - Keszthelyi találkozó, Mazda MX-30 teszt

10/3/2020
Ezúttal egy kicsit lazábbra vettük a villanyórát, és vendégek nélkül, csak úgy beszélgettünk a keszthelyi találkozóról, a nálunk lévő tesztautókról és itt-ott a Tesla is szóba került.

Villanyóra #48 - Mire készül a Mobiliti?

9/25/2020
A héten a Mobiliti két vezetőjével, Balogh Szabolcs ügyvezetővel és Binder Tamás technológiai vezetővel beszélgettünk a Mobiliti töltési szolgáltatásáról és a jövőbeni terveiről, de azért kielemeztük a Tesla akkunap bejelentéseit is.

Villanyóra #47 - Meddig bírják a napelemek?

9/19/2020
A Villanyóra 47. adásában a napelemes rendszerek hazai történetéről, fejlődéséről és várható jövőjéről beszélgettünk. A szokásos csapatot Sol Invictus szerzőtársunk és Kitzinger Zsolt vendégünk egészítette ki.

Villanyóra #46 - Elektromos Járművek Világnapja az ABB támogatásával

9/12/2020
Az Elektromos Járművek Világnapja alkalmából beszélgettünk a kezdeményezés mögött álló ABB két szakemberével a termékekről és a technológiákról.