De Zelfspot-logo

De Zelfspot

0 Favorites

De Zelfspot is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen op een luchtige en speelse manier. Dit doen we in de podcast door verschillende thema’s te bespreken en hier wat opdrachtjes aan te verbinden die je gewoon thuis of onderweg kunt meedoen. Vergroot je veerkracht en kom in actie! Volg De Zelfspot op Instagram. Kijk ook op de website www.dezelfspot.nl of stuur een mailtje naar info@dezelfspot.nl

Location:

United States

Description:

De Zelfspot is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen op een luchtige en speelse manier. Dit doen we in de podcast door verschillende thema’s te bespreken en hier wat opdrachtjes aan te verbinden die je gewoon thuis of onderweg kunt meedoen. Vergroot je veerkracht en kom in actie! Volg De Zelfspot op Instagram. Kijk ook op de website www.dezelfspot.nl of stuur een mailtje naar info@dezelfspot.nl

Language:

Dutch


Episodes

Van Rups tot Vlinder (een hersentumor en nu met Albert Odijk)

10/12/2022
In een mensenleven zijn er momenten die levensveranderend zijn. Voor Albert was dit het moment toen hij erachter kwam dat hij een hersentumor had. Hij omschrijft dit als een overgang van rups naar vlinder, niet wetend waar deze vlinder heen zou vliegen. Sommige dingen in het leven overkomen je. Het enige waar je invloed op hebt is hoe je er vervolgens mee omgaat. Hij verteld zijn verhaal over zijn eigen invloed op het herstel in een ziekteproces en over de prachtige vlinder die is ontpopt.

Duration:00:28:30

De gekleurde Olifant (Kleurrijk leven met een handicap met Jacco Holthuis)

9/1/2022
Bij Jacco ligt er een gekleurde olifant thuis op zijn bank. Deze staat symbool voor al zijn eigenschappen, kwaliteiten en valkuilen. Dit is bij Jacco niet anders dan bij wie dan ook, al voelde dat voor hem niet altijd zo. Eén van zijn kleurtjes is zijn handicap, spasmen. Dit brengt uitdagingen met zich mee, maar maakt hem ook uniek. Wat zijn jouw kleurtjes?

Duration:00:27:43

De Zingende Jas (Stembevrijding met Lien Cornelissen)

8/5/2022
Een jas kan te groot zijn, te klein, niet jouw kleur of steil. Anderen kunnen jouw jas niet zo mooi vinden, waardoor jij een jas gaat dragen die jou niet zo goed past. Dit kun je lang volhouden, maar vroeg of laat scheur je er uit. Lien was in haar werk als jurist niet gelukkig. Het heeft haar veel bevrijding opgeleverd om te stoppen met wat ze deed en te zoeken naar wat beter bij haar paste. Haar stem werd haar bevrijding. Welke jas heb jij aan? Past die?

Duration:00:37:21

Samen op een vlot (verslaving en herstel met Nils Lechner)

7/1/2022
Het hebben van een verslaving kan voelen alsof je eenzaam en alleen op een vlot de rivier op drijft. De oplossing lag niet op zijn eigen vierkante meter. Hiervoor moest Nils vertrouwen op anderen. Hij meerde aan en liet mensen toe op zijn vlot om in herstel te komen. Uiteindelijk leerde hij ook anderen te helpen en ontstond er ruimte om dromen waar te maken.

Duration:00:30:42

Het Zwaard van Ramon (OCD met Ramon Potter)

6/3/2022
Het gevoel hebben dat er een zwaard boven je hoofd hangt... Dat is waar Ramon mee heeft rondgelopen door zijn dwangmatige angsten (OCD) over zijn seksualiteit en zelfbeeld. Hij durft hier nu open over te zijn en overwint zijn schaamte door er onder andere met zelfspot naar te kunnen kijken. Angsten zijn nooit helemaal weg. Ze zijn onderdeel van het leven, maar Ramon heeft manieren gevonden om hier anders mee om te gaan.

Duration:00:35:12

By Life Connected (Natuurbehoud met Lars Vermeer)

5/6/2022
Natuurbehoud gaat niet alleen over natuur. Het gaat vooral over het bij elkaar brengen van mensen, te luisteren en hen onderdeel te maken van een wereld die lief is voor onze natuur. Kunnen wij als mensen het tij keren om onze natuur te behouden? Hoe start je een project dat zo groot is en waar geen beginnen aan lijkt? Het begint allemaal met een droom… Lars van By Life Connected verteld hoe hij dit in Zambia aanpakt.

Duration:00:30:32

Het podium (in actie komen)

9/16/2021
Iets willen of echt iets doen zijn twee verschillende dingen. Het één speelt zich af in je hoofd, het ander vergt moed en beweging. Is er iets wat jij graag wilt doen, maar niet durft? Wat is jouw droom? Kom in actie en klim mee het podium op voor meer levensgeluk!

Duration:00:14:46

Veerkracht bij een eetstoornis (met Annaleid Bakker)

8/1/2021
We staan in deze podcast stil bij het hebben en herstellen van een eetstoornis. Daar is veerkracht en moed voor nodig. Annaleid vertelt openhartig hoe zij haar eetstoornis ervaren heeft en hoe het haar gelukt is de controle los te laten, met een vrijer en gelukkiger leven als resultaat.

Duration:00:31:14

Tuintjes onderhouden (aandacht aan levensgebieden)

4/30/2021
We hechten allemaal op een andere manier belang aan bepaalde levensgebieden zoals je werk, sociale contacten, hobby’s of je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt dit zien als allemaal kleine tuintjes die je zult moeten onderhouden. Neem door het luisteren en meeschrijven bij deze podcast eens de tijd om stil te staan bij jezelf. Welke tuintjes heb jij te veel of te weinig aandacht aan besteedt de afgelopen tijd? Dit doen we uiteraard weer met een gezonde dosis Zelfspot en geeft je hopelijk...

Duration:00:07:59

De strandbal (accepteren)

4/10/2021
In deze podcast geven we aandacht aan het omgaan met ongemak en pijn. Het geheim? Niet het weghalen van deze pijn, maar het accepteren. We gebruiken hiervoor een lelijke strandbal!

Duration:00:13:23

De bergtocht (verlies en rouwbegeleiding met Johanneke de Vries)

2/26/2021
Ik ben in gesprek gegaan met Johanneke de Vries. Zij vertelt aan de hand van haar persoonlijke verhaal hoe zij veerkrachtig heeft kunnen omgegaan met het verlies van haar kind aan de dood en hoe dit haar geïnspireerd heeft tot het geven van rouwbegeleiding. Wij hopen dat door het luisteren van deze podcast jij durft stil te staan bij je eigen verlieservaringen en iets leert om daar mee om te gaan. Ook voor mij was het maken deze podcast zeer persoonlijk en waardevol om te kunnen vertellen...

Duration:00:36:41

De valkuil (kwaliteiten en valkuilen)

2/19/2021
Iedereen heeft ze. Kwaliteiten en valkuilen. Herken je die van jou en hoe zorg je er voor dat je die kwaliteiten benut en je niet in je valkuilen struikelt? Schrijf mee en kom er achter in deze podcast.

Duration:00:22:33

De tijdmachine (Mindfulness, leven in het hier en nu)

1/15/2021
In deze podcast van De Zelfspot gaan we in op het leven in het hier en nu, ook wel mindfulness. Door meer in het hier en nu te zijn met je aandacht, kun je meer rust ervaren en ook meer genieten. Het leven speelt zich nu af en er kunnen zomaar heel veel mooie dingen aan je voorbij gaan. We stappen we uit de tijdmachine waar we soms onbewust ingestapt zijn.

Duration:00:17:18

Hou je koppie er bij (motivatie en doelen stellen voor school of werk)

1/14/2021
Deze aflevering is speciaal voor de kids die nu weer thuis les krijgen, maar ook voor hun juffen, meesters en ouders. Motivatie.. wat is dat en hoe krijg je het? Kom er achter door deze podcast te luisteren en mee te doen. Kom deze lockdown door en hou je koppie er bij!

Duration:00:14:05

Achter de waterval (omgaan met chaos in je hoofd)

1/14/2021
Soms is het chaos in je hoofd en soms praten we onszelf naar beneden. In deze tweede aflevering gaan we in op negatieve gedachten en hoe je daar mee om kunt gaan.

Duration:00:14:34

De waardevolle busreis (levenswaarden en daar naar handelen)

1/14/2021
In deze eerste aflevering van De Zelfspot kunnen we ontdekken wat jij nou eigenlijk belangrijk vindt en of je daar genoeg aandacht aan geeft. Leef naar je levenswaarden!

Duration:00:14:13