פרודקטיבי - פודקאסט ניהול מוצר מבית Startup for Startup-logo

פרודקטיבי - פודקאסט ניהול מוצר מבית Startup for Startup

Technology Podcasts

פרודקטיבי הוא הפודקאסט למנהלי ומנהלות מוצר מבית Startup for Startup, שבו אנחנו מביאים סיפורים אמיתיים של מנהלי ומנהלות מוצר מחברות שונות על בעיות מוצריות שהם נתקלו בהן, איך הם ניגשו לפתור אותן, ומה הלמידות שהם אספו בדרך. את הפודקאסט מגיש רן ארז, Product Lead במאנדיי, ומי שהקים ומנהל את קהילת Becoming Product Managers. רעיונות לשיפור? נושאים לשימור? ספרו לנו מה חשבתם על הפרק!

Location:

United States

Description:

פרודקטיבי הוא הפודקאסט למנהלי ומנהלות מוצר מבית Startup for Startup, שבו אנחנו מביאים סיפורים אמיתיים של מנהלי ומנהלות מוצר מחברות שונות על בעיות מוצריות שהם נתקלו בהן, איך הם ניגשו לפתור אותן, ומה הלמידות שהם אספו בדרך. את הפודקאסט מגיש רן ארז, Product Lead במאנדיי, ומי שהקים ומנהל את קהילת Becoming Product Managers. רעיונות לשיפור? נושאים לשימור? ספרו לנו מה חשבתם על הפרק!

Language:

Hebrew


Episodes
Ask host to enable sharing for playback control

15: איך משנים הרגלים של משתמשים קיימים? (לידור ניצן)

5/7/2024
אחד האתגרים הגדולים של מנהלי ומנהלות מוצר הוא לעזור למשתמשים שלנו לאמץ פיצ׳רים חדשים, אבל מה קורה כשההרגלים של המשתמשים הקיימים שלנו כבר התקבעו? האם הם לא משתמשים בפיצ׳ר בגלל שהוא לא מספיק טוב, או שאולי יכולה להיות סיבה אחרת? השבוע בפודקאסט רן ארז מדבר עם לידור ניצן, Senior Product Manager במאנדיי, על איך היא והצוות שלה הצליחו לבודד את האתגר של שימוש בפיצ׳ר חדש למשתמשים קיימים לעומת משתמשים חדשים, דברים שניסו כדי להתמודד עם הבעיה ולמה הם לא עבדו, ועל דרכים להכניס פיצ׳רים לשגרת העבודה המוכרת של המשתמשים שלנו. הירשמו כאן לאירוע שלנו על הגדרה ומדידה של הצלחה, שבו נקליט גם פרק של ״פרודקטיבי״. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:24:06

Ask host to enable sharing for playback control

הכל על מחקר מתחרים - פרק מתוך הפודקאסט ״Startup for Startup"

4/23/2024
מהן הטעויות שכדאי להימנע מהן כשעושים מחקר מתחרים? איך עושים את זה בחברות B2C ו-B2B? ומה הדרך הכי טובה ללמוד עוד על המתחרים שלנו? הפרקים הרגילים של פרודקטיבי יחזרו אחרי פסח, אבל בינתיים אנחנו שמחים לשדר לכם פרק מוצרי מהפודקאסט ״Startup for Startup״, הפודקאסט שבו מאנדיי חולקת מהידע הניסיון והתובנות שלה ושל חברות אחרות. --- מחקר מתחרים הוא אחד הכלים הכי חשובים לסטארטאפ בכלל ולמנהלי מוצר בפרט – הוא יכול לעזור לנו ללמוד עוד על השוק שבו אנחנו פועלים ולוודא שאנחנו מבדילים את עצמנו משאר התחרות. עם זאת, כשניגשים למחקר מתחרים יש לא מעט טעויות שכדאי להימנע מהן, ופרקטיקות שניתן ליישם כדי לוודא שאנחנו מאפטמים את השימוש בכלי הזה. בפרק, אדוה שיסגל מדברת עם רן ארז על כל מה שצריך לדעת על מחקר מתחרים. רן משתף בסוג המתחרים שצריך לקחת בחשבון כשעושים מחקר כזה, בשיטות ללמוד על המתחרים ישירות מהמשתמשים שלהם, ובאיזה נקודות בחיי סטארטאפ נכון להתמקד בזה. אתרים ותוכן נוסף שהוזכר בפרק: https://www.usertesting.com/ ההרצאה של רן בפרודקט איקס על שיטת SUSHI 49: ראיונות משתמשים – דאטה זה לא רק מספרים https://www.g2.com/ WayBack Machine מוזמנים להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהמשיך את השיח - www.facebook.com/groups/startupforstartup/ ניתן למצוא את כל הפרקים ותכנים נוספים באתר שלנו - https://www.startupforstartup.com/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:36:38

Ask host to enable sharing for playback control

14: איך נותנים ערך לפלח שוק חדש בלי לשנות את המוצר (נועה שטרית, Artlist)

4/9/2024
מה עושים כשמזהים שינוי בקרב המשתמשים שלנו? איך מתאימים את העבודה המוצרית לשינוי בפוקוס? איך מתמקדים בקהל חדש לשנות לחלוטין את המוצר המקורי? בכל מוצר שאנחנו מוציאים יכולים לגעת סוגים רבים של משתמשים, אולם לעיתים מגיע רגע שאנחנו מזהים פוטנציאל ייחודי בסוג יוזרים אחד ומחליטים להתמקד בו. זה בדיוק מה שקרה ב-Artlist לפני כשנה וחצי, שם אחרי תקופה ארוכה של דגש על לקוחות פרטיים (B2C), החליטו להפנות את הזרקור על חברות אנטרפרייז לאור התזוזות בשוק. השבוע ב״פרודקטיבי״, רן ארז מדבר עם נועה שטרית, Head of Product ב-Artlist, על הרציונל מאחורי ההחלטה להביא ערך נפרד לסוג אחד של לקוחות, על השאלות שזה הציב בפני החברה ועל האתגרים המוצריים שנותרו להם. --- מוזמנים להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהמשיך את השיח - www.facebook.com/groups/startupforstartup/ ניתן למצוא את כל הפרקים ותכנים נוספים באתר שלנו - https://www.startupforstartup.com/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:27:36

Ask host to enable sharing for playback control

13: איך לרוץ מהר במינימום סיכון (תמר שולץ, Taboola)

3/26/2024
איך אפשר להתקדם מהר בבניית מוצר מבלי להסתכן? איך מאזנים את המתח שבין מהירות לאיכות? מתי נכון להמשיך לבצע עוד יוזר-טסט ומתי כדאי לזנוח את המתודולוגיה ופשוט לצאת לדרך? בניהול מוצר יש פעמים שצריך לעבוד לאט ויסודי. ולפעמים, מכל מיני סיבות כמו מחסור בכוח אדם או העובדה שאנחנו עסק מתחיל וקטן שהמשאבים שלו מוגבלים - אנחנו צריכים לעבוד בצורה מאוד Lean ולרוץ מאוד מהר. הבעיה היא שלפעמים זה נוגד את שיטות העבודה שלימדו אותנו ב״שיעורי מוצר״. בפרק החדש רן ארז מדבר עם תמר שולץ, Head of Product בטאבולה, על שלושה סיפורים במהלך הקריירה שלה שבה התמודדה עם דילמת האיזון בין מהירות לאיכות: איך מפגש אחד עם משתמשים ברכבת חידד מה ששבועות בהעלאת היפותזות לא הצליחו להבהיר, מתי החליטה לסמוך על האינסטינקטים המקצועיים ולוותר על ולידציה, ועל הפעם שרק כשהגיעה לנקודת ה״להיות או לחדול״ - קיבלה החלטה מוצרית אמיצה. --- מוזמנים להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהמשיך את השיח - www.facebook.com/groups/startupforstartup/ ניתן למצוא את כל הפרקים ותכנים נוספים באתר שלנו - https://www.startupforstartup.com/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:26:48

Ask host to enable sharing for playback control

12: איך יודעים שמוצר מספיק טוב כדי לצאת לשוק (עומר גרצמן, Gong.io)

3/12/2024
מתי הגיע הזמן לשחרר מוצר ללקוחות? מה ההזדמנות בחיבור בין אנשי הדאטה-סיינס לפרודקט? איך קובעים מדדים אמינים ולא לפי תחושת בטן שיאפשרו לנו לרוץ קדימה? לפעמים להוציא פיצ׳ר לוקח זמן - יותר מדי זמן. קשה לנו להגיע למצב שבו מכריזים שהוא מספיק טוב ולהוציא אותו החוצה, אז אנחנו דוחים את זה שוב ושוב, אומרים שנעבוד עליו רק עוד קצת ואז שוב מוסיפים מקצה שיפורים. ישנן התמודדויות בנושא הזה כמו הפער בין התפיסה של אנשי הדאטה סיינס מצד אחד שבוחנים מטריקות פנימיות ומנסים לקבל החלטה משם - ומהצד השני ההתבוננות של המוצר על מטריקות שקשורות ללקוחות. אז איך מוצאים את המטריקה הנכונה שתאפשר לנו לקבל החלטות מוצריות מבוססות יותר? השבוע רן ארז מדבר עם עומר גרצמן, Senior Director of Product Management בגונג, על הדילמות שעמדו בפניו כשרצה לשחרר פיצ׳ר חדש וכיצד התמודד עימן. הם מדברים על מציאת מדד טוב שמחבר את הדאטה סיינס ואת הצד של הביזנס, על השאלה למי המוצר הזה מספיק טוב ומה הוא למד מהתהליך שהיה רוצה לדעת כשרק יצא לדרך. --- מוזמנים להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהמשיך את השיח - www.facebook.com/groups/startupforstartup/ ניתן למצוא את כל הפרקים ותכנים נוספים באתר שלנו - https://www.startupforstartup.com/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:27:32

Ask host to enable sharing for playback control

11: תובנות מוצריות של משתתפי "פרודקט איקס"

2/27/2024
למה ״ללכלך את הידיים״ יהפוך אותנו למנהלי מוצר טובים יותר? איך עבודה ״lean״ יכולה להקפיץ את המוצר שלנו? ולמה לפעמים כדאי להגדיר במה אנחנו לא מתמקדים ולא במה כן מתמקדים? הפעם אנחנו בפרק ספיישל של ״פרודקטיבי״! בתחילת פברואר הגענו להתארח עם הפודקאסט בכנס השנתי של ״פרודקט איקס״ כדי לדבר איתכם, המאזינים של הפודקאסט, אנשי ונשות מוצר. בין ההרצאות בכנס תפסנו אתכם וביקשנו מכם לחלוק איתנו תובנה מוצרית אחת שלמדתם בתפקיד. אז בפרק היום נשמע את התובנות המעולות שחלקתם. תודה גדולה לכל מי שהתארח בפרק: ג׳רמי גדג׳ (מטא), לירן רורליך (ווקמי), שיר אזאצ׳י סולימה (צה״ל), סיוון שביט (צה״ל), עומר גרצמן (גונג), עמיחי אבן חן (מאנדיי), שירה ויינברג הראל (Product with Shira), טלי אטינג (וורקטו), אופיר נתן (פרקטיקל AI), שיר ירקוני (מאנדיי), דור סנד (גונג), דדי עטר (מונטרה) —------ מוזמנים להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהמשיך את השיח - www.facebook.com/groups/startupforstartup/ ניתן למצוא את כל הפרקים ותכנים נוספים באתר שלנו - https://www.startupforstartup.com/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:16:11

Ask host to enable sharing for playback control

10: איך לוודא שהמוצר שלנו מתפתח בהתאם לסקייל של החברה (מיכל פרנקל, monday.com)

2/13/2024
איך מוודאים שהמוצר שלנו לא נשאר מאחור עם הצמיחה של החברה? איך פועלים לעדכון מבלי לאבד את הלקוחות הקודמים? ולמה לא צריך לפחד מחשיבה מחודשת על הנחות שנוגעות למוצר - שהיו עד עכשיו מובנות מאליהן? מזל טוב! החברה שלכם גדלה, הגעתם לscale חדש ואפשר לסמן הצלחה. אבל במוצר, כמו בחיים, גדילה מצריכה התבגרות. ובמקרים רבים, בעוד האקו-סיסטם שמקיף את המוצר גדל ומתפתח בהתאם לscale הנדרש - דווקא המוצר עצמו יכול להשאר מאחור. עולה השאלה - אךי שומרים על אותו "הקסם" שהתרגלנו אליו ושעבד לנו כל כך טוב, במקביל לניהול תהליכים הרבה יותר מורכבים ובמספרים גדולים יותר? איזה יעדים אנחנו מציבים לעצמנו, ואיך אנחנו מייצרים מוצר ותשתיות שיוכלו לפגוש את היעדים האלה. השבוע בפודקאסט רן ארז מדבר עם מיכל פרנקל, Group Product Manager ב-monday.com, שמספרת על האתגרים שעמדו בפניה עם הגדילה של החברה ושל המשתמשים שלה, והצורך להתאים את המוצר לסקייל. היא מספרת איזה שאלות שאלו בדרך לפתרון הבעיה, איך התמודדה עם הצורך לשפר את הקיים במקום לרוץ ליצור פיצ'ר חדש, ואיך התהליך הוביל לחשיבת עומק מחודשת על המוצר ובעקבותיה להתבגרות מוצרית רחבה. --- מוזמנים להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהמשיך את השיח - www.facebook.com/groups/startupforstartup/ ניתן למצוא את כל הפרקים ותכנים נוספים באתר שלנו - https://www.startupforstartup.com/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:22:42

Ask host to enable sharing for playback control

ניהול בתנאי אי-וודאות (פרק מיוחד בשיתוף עם מוצרלה)

2/4/2024
התקופה האחרונה הייתה מלאה בהרבה מאוד אי וודאות עבור כולנו, שזלגה גם לחיים האישיים, וגם לאלו המקצועיים. עבור מנהלי ומנהלות מוצר, תכנון שנתי ורבעוני בתקופה של אי-וודאות מהווה אתגר משמעותי, ועבור מנהלים מצטרף לכך גם הקושי בניהול צוותים שמתמודדים עם מילואים, או קשיים נפשיים ורגשיים בעבודה היום יומית. בדצמבר ערכנו אירוע משותף של פרודקטיבי ומוצרלה, שבו פז אביב - פרודקט ליט בריסקיפייד וחברת צוות מוצרלה, ורן ארז - מגיש פרודקטיבי ופרודקט ליד במאנדיי, שיתפו באיך מנהלים מוצר, ואיך מנהלים מנהלי מוצר בתנאי חוסר וודאות - מה למדו בעבר ומיישמים היום, מה צריך להשתנות לאור המצב, ומה עדיין מאתגר. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:42:10

Ask host to enable sharing for playback control

9: איך מבינים אם AI נכון למוצר שלי? (שלי שמורק, walmart aspectiva)

1/30/2024
מה צריך לשאול את עצמנו כדאי לדעת אם AI מתאים למוצר שלנו? מה יכולים להיות הסיכונים בהטמעת AI במוצר? כמה זה באמת משמעותי למשתמשים שלנו? בשנה וחצי האחרונות, ההתקדמות הטכנולוגית הפכה את ה-AI לאחד הנושאים הכי מדוברים, מה שהוביל לא מעט חברות לבחון הטמעה של AI במוצר שלהן. אבל עם היכולות שהטכנולוגיה הזו מביאה איתה מגיעים גם אתגרים וסיכונים, שנכון לבחון לפני שמטמיעים אותה במוצר - בין אם כפיצ׳ר, או ממש בליבה שלו. השבוע, רן ארז מדבר עם שלי שמורק, Product Leader בחברת Walmart Aspectiva, על איך לדעת אם AI בכלל נכון למוצר שלנו. שלי שיתפה בשיעורים שלמדו מהטמעה לא נכונה של טכנולוגיות AI, איזה שאלות חשוב לשאול את עצמנו לפני שיוצאים לדרך, וביתרונות והחסרונות של AI שכדאי לקחת החשבון. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:29:50

Ask host to enable sharing for playback control

8: איך מפשטים מוצר אנטרפרייז גדול כך שיתאים ללקוחות קטנים? (יעל בן ארי, מיקרוסופט)

1/16/2024
איך מפשטים מוצר כך שיתאים לצרכים של לקוחות שונים? איך להבין על איזה יכולות לשמור ועל איזה לוותר? ומה עושים כשמבינים שיש צורך בפיצ׳רים חדשים לגמרי? אחד האתגרים הנפוצים שמנהלי מוצר נתקלים בו הוא איך להתאים את המוצר ללקוחות יותר ויותר גדולים, אבל מה הייתם עושים אם הייתם צריכים להתמודד עם הכיוון ההפוך? השבוע, רן ארז מדבר עם יעל בן ארי, Senior Product Manager במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, על איך הם לקחו מוצר אנטרפרייז והתאימו אותו ללקוחות קטנים. יעל משתפת באתגרים והלמידות שהיו בדרך, איך מנהלי ומנהלות מוצר אחרים יכולים ליישם אותם אצלם במוצר, ולמה לפעמים חשוב לתת גם למשתמשים שהמוצר לא מתאים להם, להתנסות בו. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:24:43

Ask host to enable sharing for playback control

7: איך מייצרים ערך ראשוני באמצעות דיזיין פרטנרס (נועה גולדמן, Dagshub)

9/27/2023
מתי ואיך נכון לעבוד עם דיזיין פרטרנס? כמה דיזיין פרטנרס צריך? ולמה בפנייה לאנשים הרלוונטים, כדאי קודם כל לבוא כאנשי פרודקט ולא כאנשי מכירות? כשאנחנו כמנהלי ומנהלות מוצר עובדים על מוצר חדש שלא באמת קיים בשוק, אנחנו נתקלים באתגר - כשאין סטנדרטיזציה, כשאין מתחרים גדולים שאפשר להסתכל עליהם, הוכחה של ערך ראשוני הופכת מורכבת יותר. איך בכלל מתחילים להבין מה הערך שאנחנו רוצים ויכולים לתת למשתמשים, ומה הדרך הטובה ביותר שתביא אותנו לשם? השבוע בפודקאסט רן ארז מדבר עם נועה גולדמן, Lead Product Manager ב-Dagshub, שמספרת מדוע בחרה לעבוד עם דיזיין פרטרנס, כמנהלת מוצר יחידה בסטארט-אפ קטן למוצר מורכב שאין לו סטנדרט. היא מספרת איך מצאו את האנשים המתאימים להם, איך שכנעו אותם לדבר איתם, ואיך ניהול נכון של הקשרים איתם עזר להם לייצר ולדייק את המוצר שהם בנו. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:28:20

Ask host to enable sharing for playback control

6: איך לבנות מוצר כשאין לנו מספיק דאטה להגדרת בייסליין (דויד בלסם, PointFive)

9/11/2023
איך מגדירים בייסליין כשאין לנו דאטה זמינה? למה חשוב לזהות מה סוג הבייסליין הספציפי הנכון לנו? ולמה לפעמים, ובניגוד למה שאפשר לחשוב, אין דבר מעניין כמו דוחות פיננסיים של חברות ציבוריות? להיות מנהל או מנהלת מוצר ראשונים בסטארט-אפ מגיע עם שלל אתגרים - ואחד המשמעותיים שבהם הוא העדר הבייסליין. בין אם אנחנו בונים את הפיצ'רים הראשונים בחברה, ובין אם אנחנו בונים פיצ'ר חדש מאפס, אמורים להיות לנו יעדים. אבל כשאנחנו פועלים עם לוח חלק, קשה יותר להגדיר לאן אנחנו רוצים להגיע, מה ייחשב טוב ואיך בכלל נדע שאנחנו מצליחים. השבוע בפודקאסט רן ארז מדבר עם דויד בלסם, VP Product וחלק מצוות ההקמה של הסטארט-אפ PointFive, שהיה מנהל מוצר ראשון בכמה חברות שונות (ביניהן Melio ו-Freightos). דויד משתף באתגרים השונים שנתקל בהם אצל כל אחת מהחברות סביב הגדרת בייסליין בתחילת הדרך, והדרכים שבהן הצליח להגיע לבייסליין הנכון לכל אחת מהן. הוא מדבר על השיטות השונות בהן הצליח להגיע לדאטה רלוונטית, מתי ולמה כדאי להחליף בייסליין ומה הם הטיפים שאסף לאורך הדרך. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:29:15

Ask host to enable sharing for playback control

5: איך לגרום למשתמשים להשתמש בפיצ'ר ששחררנו (עמיחי אבן חן, monday.com)

8/28/2023
מה עושים אם שחררנו פיצ'ר והמשתמשים לא משתמשים בו? למה כדי לפתור את הבעיה חשוב לדבר לא רק עם מי שמשתמש בו - אלא גם עם מי שלא? ולמה למרות המכה הקשה לאגו וההשקעה הרבה שכבר נעשתה, לפעמים הדבר הנכון הוא לעצור פרוייקט? אין מנהל או מנהלת מוצר שלא מכירים את הבעיה הזו: יש לנו פיצ'ר שאנחנו מאמינים בו, ומבחינתנו זה פיצ'ר חכם, מושקע, מבוסס דאטה ושעונה בדיוק על מה שהוא צריך לענות - אבל מה, המשתמשים פשוט לא עושים בו שימוש. במקום שהפיצ'ר יעשה את תפקידו, הוא נותר שומם וחסר שימוש במערכת. השבוע בפודקאסט רן ארז מדבר עם עמיחי אבן חן, Product Manager ב- monday.com, שמספר מה עשה כשהבין שהפתרון לבעיה שניסה לפתור עבור המשתמשים, טמון בפונקציה שכבר קיימת במערכת, רק שרוב המשתמשים לא ידעו עליה. הוא מדבר על תהליך זיהוי הבעיה, למה חשוב לא רק לשאול אנשים מה הם חושבים על הפיצ'ר, אלא איך הם משתמשים בוואיך בסוף, ממחשבה על פתרון באמצעות שדרוג שדרש חודשי פיתוח ארוכים, הגיעו לפתרון פשוט ומיידי הרבה יותר. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:22:27

Ask host to enable sharing for playback control

4: איך לא מעמיסים על המשתמשים שלנו (קייט ניר, Tastewise)

8/15/2023
איך מנגישים דאטה למשתמשים? למה חשוב לזכור שחווית המשתמש שלנו כמנהלי מוצר לא משקפת בהכרח את החוויה "הממוצעת"? ולמה לפעמים וויתור על לקוחות, אפילו כסטארט-אפ קטן, יכול לייצר גדילה? בעולם של היום - רווי המידע, ההזדמנויות והאפשרויות - אנחנו נוטים פעמים רבות להעמיס על הלקוחות שלנו דאטה. להראות להם את כל הדברים שאנחנו מסוגלים לתת להם, את כל היכולות שלנו ואת כל הרעיונות הנהדרים שלנו בבת אחת. אך כל הרצון הטוב הזה עלול להוביל לכך, שבפועל, המשתמש נשאר להתמודד לבד עם הרבה מידע שהוא לא בהכרח יודע מה לעשות איתו. השבוע בפודקאסט רן ארז מארח את קייט ניר, VP Product בחברת Tastewise, שמשתפת על האופן בו הצליחו להנגיש למשתמשים מוצר המבוסס דאטה, ולפשט אותו כך שיפנה למשתמשים רבים. היא מספרת איפה ואיך זיהו את הקושי של המשתמשים שלהם, איך הצליחו לפשט את הדאטה באופן ברור יותר ואילו וויתורים שעשו בדרך הביאו דווקא לערך נוסף עבור הלקוחות. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:30:29

Ask host to enable sharing for playback control

3: איך עושים ולידציה להזדמנות חדשה במוצר קיים? (רון קמחי, monday.com)

8/2/2023
איך עושים ולידציה להזדמנות חדשה במוצר קיים? מתי עדיף להשתמש במשאבים הקיימיים ולא למהר לפתח חדשים? ולמה למנהלי מוצר כדאי לפעמים להיות גם קצת אנשי עסקים? כמנהלי מוצר אנחנו עלולים למצוא את עצמנו הרבה פעמים בפוזיציה של אלו שצריכים להגיד ׳לא׳.. אנחנו נחשפים להרבה מאוד הזדמנויות, והצורך להתפקס על המשימה הנוכחית מצד אחד והחשש מלפספס הזדמנויות מצד שני - מאלץ אותנו לבחור כל הזמן באופן אקטיבי על מה אנחנו מתמקדים ועל מה אנחנו מוותרים. הדרך להכריע בסוגיות כאלו היא כמעט תמיד ולידציה - מספר שלבים שיוכלו להכריע האם ההזדמנות החדשה שזיהינו שווה השקעה. השבוע בפודקאסט רן ארז מדבר עם רון קמחי, Senior Product Manager בחברת monday.com, שמספר כיצד זיהוי נכון של הזדמנות הוביל לפיתוח מערכת ה-CRM (ניהול קשרי לקוחות) של מאנדיי. הם מדברים על כיצד וידאו שאכן יש פה הזדמנות שנכון להתפקס עליה, איך גייסו את החברה לטובת הפיתוח החדש, ואיך הצליחו לפתח את המוצר כצוות קטן של "מפתח וחצי". See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:23:20

Ask host to enable sharing for playback control

2: איך מדברים למשתמשים שונים לגמרי באותו המוצר? (אילת לב ארי, Healthy.io)

7/25/2023
מתי מוצר בשל להתרחב ולענות על צרכים של משתמשים חדשים? איך משיגים ערך לא רק לכל סוג משתמש, אלא גם באינטראקציה ביניהם? ומתי, בניגוד לאינטואציה, דווקא נכון לא להמעיט פריקשן עבור המשתמש? בעיית ריבוי סוגי המשתמשים תתפוס את רובנו בשלב מסוים של פיתוח המוצר. בין אם המוצר שלנו פונה מראש לסוגים שונים של משתמשים, או שאנחנו רוצים להתרחב לשוק חדש לגמרי, השאלה נשארת זהה - איך אנחנו יכולים לענות על צרכים של משתמשים שונים לגמרי באותו המוצר? השבוע רן ארז מארח את אילת לב ארי, Product Director בחברת Healthy.io. אילת משתפת במעבר ממוצר שנועד לצוותים רפואיים למוצר שמשמש גם את המטופלים, ועל איך הצליחו לענות באותו המוצר על צרכים של יוזרים שונים לגמרי, בעלי אינטרסים שונים ובעלי יכולות שונות - החל בגילאים המבוגרים של המטופלים, שעלולים להביא ליכולות טכנולוגיות מוגבלות, דרך הטרמינולוגיה הרפואית השונה ועד תחושת המעורבות שכל אחד מסוגי המשתמשים ירצה מהמוצר. רוצים לעזור לנו להשתפר? ספרו לנו מה חשבתם על הפרק See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:23:48

Ask host to enable sharing for playback control

1: איך לגשר בין הערך שהמוצר נותן לחברה שקנתה אותו לבין הערך למשתמש בפועל? (יעל אלטשול, AppsFlyer)

7/24/2023
מה עושים כשפיצ׳ר שהיינו בטוחים שיצליח לא מתרומם? למה חשוב לזהות את הצ׳מפיון שלנו בארגון? ואיך מגשרים על הפער בין מי שמשלם על המוצר לבין מי שמשתמש בו בפועל? כשמוצר שאנחנו מאמינים בו לא מתרומם כמצופה, נוח לנו כמנהלי מוצר למהר לשיפור ה-UI או להוספת עוד פיצ׳רים, ואנחנו עלולים לדלג מעל שאלה מהותית קודמת - מה במוצר לא עובד לא עבור מי שמשתמש בו בפועל? או, במילים אחרות, כיצד אנחנו מייצרים ערך לא רק לחברה הרוכשת, אלא גם למי שבא במגע עם המוצר ביום יום. השבוע בפודקאסט רן ארז מארח את יעל אלטשול, Senior Product Manager בחברת AppsFlyer, שמשתפת על האופן בו הצליחו להתמודד עם קונפליקט שזיהו כשהשיקו מוצר שנועד לעזור למנוע התקנות fraud לא לגיטימיות - קונפליקט בין האופן שבו הצ׳מפיון של המוצר נמדד מול המנהלים שלו, לבין הערך שהמוצר מביא לחברה. הם מדברים על איך זיהו את הקונפליקט, מה עשו כדי לפתור אותו, וכיצד הצליחו לזקק את ההבנה הזו לכדי מינוף של המוצר. רוצים לעזור לנו להשתפר? ספרו לנו מה חשבתם על הפרק See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:24:01

Ask host to enable sharing for playback control

0: טריילר

7/23/2023
See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:01:55