Filmpolitiet-logo

Filmpolitiet

494 Favorites

More Information

Location:

Oslo, Norway

Networks:

NRK Norway

Description:

P3s ukentlige filmshow! Birger Vestmo anmelder nye filmer og DVD'er

Language:

Norwegian


Episodes

Breaking Bad-skaper Vince Gilligan om Walter White

9/22/2017
More
I denne podkasten fra Filmpolitiet får du møte Breaking Bad-skaper Vince Gilligan, som har gjestet Nordiske Seriedager i Oslo. Sigurd forteller om serier han har sett smakebiter av på samme festival, og anmelder også sesong 2 av den norske serien Okkupert. Birger anmelder premierefilmene Kingsman: The Golden Circle, The Big Sick og Lego Ninjago Filmen, og det blir snakket om nyheter med stikkord Lukas Moodyson, Watchmen, Game of Thrones, Han Solo og Terminator 6!

Duration: 00:52:22


"Thelma" er stor filmkunst

9/15/2017
More
"Thelma" er en elegant og engasjerende thriller , "Mother!" er en reise inn i kaotisk galskap og "Jordmoren" er et voksent drama med to av Frankrikes flotteste skuespillere. Vi digger både sesong 2 av serien "Better Things" og det nye spillet "Destiny 2". Og vi spår hvem som vinner de viktigste Emmy-prisene, tv-bransjens Oscar-utdeling, natt til mandag. Programledere er Birger Vestmo og Sigurd Vik.

Duration: 00:41:15


"It" er et underholdende mareritt med frydefull klovneskrekk!

9/8/2017
More
I denne podkasten anmeldes premierefilmene "It", "The Beguiled", "What Happened To Monday" og "Borg", samt HBO-serien "The Deuce". Du får også høre den unge filmstjerna Elle Fanning fortelle om rådene hun fikk fra Nicole Kidman (også filmstjerne) under innspillingen av "The Beguiled". Tommy Wirkola skal skryte av svenske Noomi Rapace (litt filmstjerne), som spiller sju roller i hans nye film, "What Happened To Monday". Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Duration: 00:38:50


GoT-pod S07 oppsummert

9/5/2017
More
Da var det slutt da! Vi oppsummerer en sesong som har fått oss til å gråte i dragebegeistring og rive oss i håret av noen plotthull på størrelse med The Mountain. Marte og Sigurd er i studio og vi stiller spørsmålene: Er Dario en fuckboy? Er Jamie den beste rollefiguren? Er Arya vs Brienne den beste actionscenen? Og vil Jon være villig til å ofre Dany for å redde verden?

Duration: 01:57:17


"Detroit" er en kruttønne som smeller litt ujevnt.

9/1/2017
More
I dag anmeldes premierefilmene "Detroit", "The Hitman's Bodyguard", "Biler 3", "Tulip Fever" og "47 Meters Down". Vi skal også diskutere dokumentarfilmen "David Lynch: The Art Life" og "Twin Peaks", den siste episoden av "Game of Thrones" OG du får dommen over sesong 3 av "Narcos" som har premiere i dag!

Duration: 00:52:55


GoT-pod S07E07

8/31/2017
More
Game of Thrones S07 sesongfinalen er her! Vi diskuterer lasershow, slettede scener, barnevernsproblematikk i Westeros og krever rettferdighet for Gilly #justice4gilly Så smadrer vi noen drageskjelett og gir våre svar på hva Tyrion grubler p,å og om det egentlig er noe magi i veggen.

Duration: 02:17:40


Tom Cruise flyr igjen i "American Made"!

8/25/2017
More
I dag anmeldes premierefilmene "American Made", "Emoji-filmen" og "24 uker" og seriene "The Tick", "Atypical" og "The Defenders". Du får også høre om de fem beste titlene fra Filmfestivalen i Haugesund, og nyheter fra film- og serie-verden!

Duration: 00:55:32


GoT-pod S07E06

8/24/2017
More
Hvem er the Night King? Hvordan vil demokrati funke i Westeros? Hva er oppskriften på drageburger, og er det like kaldt i Lommedalen som nord for veggen? Marte, Sigurd og Andresas diskuterer ukas Game of Thrones-episode. Vi fråtser i spoilerer og ofrer en rød prest for å finne ut hva som skjer i neste episode!

Duration: 02:26:02


"Logan Lucky" følger ransfilmoppskrifta! "The Dark Tower" skuffer.

8/18/2017
More
I denne podkasten fra Filmpolitiet anmeldes premierefilmene "Logan Lucky" og "The Dark Tower". Vi har også sett de fire første episodene av Netflix-serien "The Defenders", vi spår hvem som vinner de viktigste prisene under årets Amanda-utdeling, og vi diskuterer de 16 norske filmene som har premiere mellom nå og jul. Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Duration: 01:08:28


GoT-pod S07E05

8/17/2017
More
Sigurd har aldri blitt så frustrert over en Game of Thrones-episode før, mens lettrørte Marte gråt masse underveis. I ukas GoT-pod diskuterer vi idiotiske påfunn, teite medisinmenn, graviditet og overgangsalder i Westeros. Så rundvasker vi ravnehuset i Oldtown og finner ut hva som skal skje i neste episode. Gjest er Sigrid "Siggen" Velle Dypbukt!

Duration: 02:13:41


"Annabelle 2" er en effektiv skremmer! "Prebz og Dennis: The Movie" skuffer.

8/11/2017
More
"Annabelle 2" er en effektiv skremmer med et intenst tempo og mange ekle «jump scares». "Prebz og Dennis: The Movie" er en samling banale sketsjer og kjedelige påfunn som du like gjerne kan se gratis på YouTube. Og "Loch Ness" er tam britisk seriemorderkrim i naturskjønne omgivelser. Programledere: Birger Vestmo og Sigurd Vik.

Duration: 00:18:15


GoT-pod S07E04

8/10/2017
More
I ukas GoT-pod hyller vi en av seriens aller beste episoder! Vi diskuterer ogs gifttolernasen til drager, cowboyer mot indianere, incest og Tyrions alkoholvaner. Så spør vi noen Winterfell-vakter om hva som skjer i neste episode. Spesialgjest er super-Got-fan Ken Wasenius-Nilsen.

Duration: 02:08:36


04.08.2017 "Baby Driver" får det til å rykke i gasspedalfoten

8/4/2017
More
"Baby Driver" er en gledelig god krim-, musikk- og bilfilm! "Valerian and the City of a Thousand Planets" er et visuelt sirkus med svake hovedroller. "Ulv i fåreklær" er en nabokrangel som ikke klarer å overraske. Og "Den andre siden av håpet" er en tørrvittig fulltreffer fra Finland! Dette er premierefilmene som skal anmeldes i dag. Du får også høre fra Filmpolitiets "Game of Thrones"-event, der Kristofer Hivju fortalte hvordan de beskytter seg mot lekkasjer fra settet. Programleder er...

Duration: 00:20:57


GoT-pod S07E03

8/3/2017
More
I ukas GoT-pod diskuteres det heftig om hva som var bra og dårlig med den tredje episoden i Game of Thrones, sesong syv. Har det blitt for lite pupp og penis i serien? Vi diskuterer lytternes fanteorier, bekymrer oss for sadismen til Euron og elsker på Olenna Tyrell. Og så slenger vi et par testikler på bålet får å se hva som skjer i neste episode!

Duration: 02:04:57


GoT-pod med Kristofer Hivju

8/2/2017
More
Filmpolitiets GoT-pod inviterer til livepodkast med Kristofer Hivju! Hivju aka Tormund Giantsbane tok seg tid til en prat med Sigurd og Marte på utestedet Work-Work i Trondheim. Der var det stappfullt av spente Game of Thrones-fans, og stemninga var god. Hva var det egentlig Tormund sa til Brienne i sesongpremieren? Hvem håper Hivju ender opp på Jerntronen til slutt? Og hva er egentlig den ultimate fighten mellom to Game of Thrones-rollefigurer? Dette og mye annet får du svar på i denne...

Duration: 01:09:19


28.07.2017 Filmpolitiet

7/28/2017
More
I dagens sending får du blant annet anmeldelse av Atomic Blonde, der Charlize Theron spiller beinhard, hardslående spion. Du skal få anmeldelse av den kule og rørende svarte komedien Burn Burn Burn. Også må du selvsagt få dommen over ukas koseligste film – kattedokumentaren Kedi!

Duration: 00:16:48


GoT-pod S07E02

7/27/2017
More
Etter en pangstart fikk vi en ujevn Game of Thrones-episode denne uka. *SPOILERADVARSEL* Vi elsker Sams hesligheter i Oldtown og Aryas apetitt på bakevarer, men vi er møkk lei sandslangene og dårlige replikker. Vi diskuterer dårlige slagplaner, forfengelige akademikere, fine sexscener og mangelen på "walk and talk" i Westeros. Og det blir fanteorier! Skal Jon ut å jakte på "The Horn of Winter"? Hva gjør Dany hvis dragene dør? Og dør Petyr Littlefinger allerede i neste episode?

Duration: 01:51:00


21.07.2017 Dunkirk er utmattende og veldig god

7/21/2017
More
Dunkirk er en visuelt imponerende krigsfilm fra Christopher Nolan. Game of Thrones leverer en av sine beste sesongåpninger, Netflix-serien Ozark er en greit underholdende finansvri på Breaking Bad og Splatoon 2 er et moro skytespill fra Nintendo.

Duration: 00:17:00


GoT-pod S07E01

7/20/2017
More
Sesong 7 av Game of Thrones er endelig i gang. Vi digga episoden, men håper at Ed Sheeran blir ulvemat i neste episode! Vi diskuterer det vi elska og hata med sesongpremieren, og kaster oss ut i fanteoriland med innsendte spørsmål og teorier fra lytterne. Har Sam funnet en kur for greyscale-sykdommen? Har Arya fått rollen til Lady Stoneheart? Og klarer Arya å overleve denne sesongen? Her spekuleres det i fleng, så er du redd for potensielle spoilere er ikke dette podden for deg!

Duration: 01:34:46


14.07.2017 War for the Planet of the Apes er knall popkornaction

7/14/2017
More
War for the Planet of the Apes er en stilig blanding av hevnwestern og effektaction. Friends From College har flotte ingredienser, men blir en kjedelig komediesuppe om studietid på overtid. Og så har Emmy-nominasjonene kommet - vi diskuterer hvem som bør vinne og hvem som bør være fornærmet for at de ble utelatt.

Duration: 00:20:19

See More