Filmpolitiet-logo

Filmpolitiet

NRK Norway

P3s ukentlige filmshow! Birger Vestmo anmelder nye filmer og DVD'er

P3s ukentlige filmshow! Birger Vestmo anmelder nye filmer og DVD'er
More Information

Location:

Oslo, Norway

Networks:

NRK Norway

Description:

P3s ukentlige filmshow! Birger Vestmo anmelder nye filmer og DVD'er

Language:

Norwegian


Episodes

Ukas premierer og Birger er på Berlinalen

2/16/2018
More
Superheltfilmen Black Panther og journalistdramaet The Post er ukas store kinopremierer. Vi anmelder også babyskrekkfilmen Still/Born, den nnorske musikkfilmen Los Bando og ransactionfilmen Den of Thieves. På seriefronten er Homeland tilbake med sesong 7 og Netflix går for 90-tallsnostalgien med Everything Sucks!. Og så er Berlinarlen i gang - Birger er på plass i Tyskland.

Duration:00:37:41

Ukas premierer og castingtips til Børning 3

2/9/2018
More
Aksel Hennie dukket plutselig opp på Netflix i The Cloverfield Paradox, Alan Ball har laget et nytt komplekst familiedrama med Here and Now og Island leverer friske krimpust med den nye Viaplay-serien Stella Blomkvist. På kino imponerer Florida Project. Finnene viser fram påkostet krigshistorie i Unknown Soldier, Nederlendere reiser til Nord-Norge i Forsvunnet og vi blirr ikke spesielt tent av Fifty Shades Freed.

Duration:00:38:43

Ukas kinopremierer og ny Netflix-serie

2/2/2018
More
I denne podcasten anmeldes premierefilmene "I, Tonya", "C'est la vie!", "Coco" og "Let The Sunshine In". Vi har også sett de første seks episodene av den store Netflix-serien "Altered Carbon". Og så blir det spennende nyheter fra filmens og serienes verden. Programleder er Birger Vestmo.

Duration:00:24:36

Ukas premierer og våre Oscar-reaksjoner

1/26/2018
More
I denne podkasten anmeldes premierefilmene "All The Money In the World", "Call Me By Your Name", "Maze Runner: Dødskuren" og "Per Fugelli - siste resept". Vi ser på serien "Counterpart", der Morten Tyldum har regissert den første episoden, vi har testa spillet "Iconoclasts" og du får høre Armie Hammer fra "Call Me By Your Name" fortelle om forskjellen på å spille i store og små filmer. Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Duration:01:00:04

Ukas premierer og Tromsø Internasjonale Filmfestival

1/19/2018
More
I ukas podkast anmeldes filmene «Downsizing», «Three Billboards outside Ebbing, Missouri» og «Pitch Perfect 3», og vi tar en titt på HBO Nordics nye serie Britannia. Birger er på Tiff, Tromsø Internasjonale Filmfestival, og du får det beste derfra, samt et lengre intervju med regissør Asif Kapadia som gjestet festivalen. Han har laget fiksjonsfilmer som «The Warrior» og «Far North», men har blitt enda mer kjent for sine dokumentarfilmer, «Senna» – om den avdøde Formel 1-sjåføren Ayrton...

Duration:00:48:28

Ukas premierer og Filmpolitiet er 20 år!

1/12/2018
More
I dag anmeldes premierefilmene "The Greatest Showman", "Jumanji: Welcome To The Jungle", "Darkest Hour", "The Commuter", "Spacewalker" og "Wonder Wheel". Fra tv-ruta anmeldes "The End Of The F...... World" og "The Magicians". Og så markerer vi at Filmpolitiet er 20 år! Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Duration:00:51:40

Ukas premierer og Golden Globe-spådommer

1/5/2018
More
I denne podkasten anmeldes premierefilmene "Insidious: The Last Key" og "Rett vest", samt tv-serien "Hvite gutter". Vi spår også hvem som vinner de gjeveste Golden Globes-prisene natt til mandag. Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Duration:00:41:20

Det beste fra 2017, og det vi gleder oss til i 2018

12/29/2017
More
Vi oppsummerer 2017 og kårer de beste spillene, filmene og seriene. Så drar vi fram krystallkula og spår hva vi tror blir de kuleste filmene, spillene og seriene i 2018.

Duration:00:31:08

Julens kinopremierer

12/22/2017
More
Vi har anmeldt alle julens 7 kinopremierer. De er "The Disaster Artist", "Battle of the Sexes", "The Party", "Happy End", "Ferdinand", "Den 12. mann" og "En fantastisk kvinne". Vi snakker også om den nye Mamma Mia-filmen og hvem som skal spille Gandalf i den nye LoTR-serien.

Duration:00:45:21

Et dypdykk i The Handmaid's Tale - årets beste serie!

12/22/2017
More
Vi får besøk av Are Sende Osen fra "På tro og Are" for å nerde om The Handmaid's Tale. Vi diskuterer hvorfor serien ble så bra, hvorfor den har skapt diskusjoner om feminisme, politikk og religion, hvem forfatteren Margaret Atwood er, hvorfor hun skriver i sjangeren "speculative fiction" og så ser vi også på den andre Atwood-serien Alias Grace. Til slutt får vi også Ares beste serietips fra 2017.

Duration:01:12:17

Star Wars: The Last Jedi - spesial

12/19/2017
More
En real nerdeprat for alle som har sett den nye filmen. Birger, Marte og Sigurd elsker porgs, digger Luke, er uenig om Snoke og krangler litt om det rett og slett blir for mye gammel Star Wars i den nye Star Wars.

Duration:01:02:19

Ukas premierer og vi har møtt Luke Skywalker!

12/15/2017
More
Star Wars: The Last Jedi er ukas kinopremiere! Vi anmelder filmen (uten å spoile) og Birger har vært i London og pratet med regissør Rian Johnson, Mark Hammil, John Boyega og Benicio Del Toro. Vi har også sett Harald Zwarts nye krigsfilm Den 12. mann og vi har kåret årets 10 beste TV-serier. I tillegg snakker vi om Disneys oppkjøp av Fox og vi anbefaler og advarer mot Juleprinsen - en ny film på Netflix.

Duration:00:55:58

Våre julefilmfavoritter

12/8/2017
More
Filmpolitiet deler av sine personlige julefilmfavoritter. Med tre ulike forhold til julenostalgi og favorittsjangere diskuterer Birger, Marte og Sigurd flere kjente klassikere, noen skjulte perler og et par meget alternative sjangerfilmer. Felles for alle anbefalingene er at de kan være ganske så perfekt selskap i adventstiden!

Duration:00:41:12

Ukas premierer og NRK begynner med e-sport

12/8/2017
More
Karpe Diem har gått til filmen, og vi fikk gåsehud av Adjø Montebello. Vi anmelder også Paddington 2, Kometen og seriegodbiten The Crown sesong 2. På spillfronten er Xenoblade Chronicles 2 ukas storspill og så skal vi se nærmere på NRKs satsing på e-sport. Programledere er Marte Hedenstad og Sigurd Vik

Duration:00:34:00

Ukas kinopremierer og årets julekalender-serie!

12/1/2017
More
I denne podcasten anmeldes premierefilmene "Solsidan - Filmen", "The Villainess" og "City of Ghosts: Raqqa", seriene "Jul i Blodfjell", "The Marvelous Mrs. Maisel" og "Dark", samt spillet "Ode". Og vi snakker om "Avengers: Infinity War", "Lord of the Rings", "He-Man" og "Hellboy"! Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Duration:00:40:12

Ukas premierer pluss to dokumentaranbefalinger

11/24/2017
More
I denne podcasten anmeldes premierefilmene "Hjemsøkt", "Daddy's Home 2", "Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta", "The Killing of a Sacred Deer", "Winnerbäck" og "Neruda". Du får anbefalinger av dokumentarfilmene "Jim & Andy: The Great Beyond" og "Spielberg". Og så diskuterer vi nyheter om blant annet "Døden på Nilen", "Justice League", Alexander Skargård, Jude Law, "Star Wars Battlefront 2" og seks nye norske serier, Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Duration:01:02:55

Ukas premierer og to gullserier!

11/17/2017
More
I denne podkasten anmeldes premierefilmene "Justice League", "Suburbicon", "God's Own Country", "Lovløst land", "Lumière! Eventyret begynner" og "Ekspedisjon Knerten". Dom felles over seriene "Godless" og "The Punisher". Og vi diskuterer kontroversen rundt spillet "Star Wars Battlefront II". Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Duration:00:57:11

Hvordan blir «Ringenes Herre» som TV-serie?

11/10/2017
More
Amazon og Netflix krangler om å få rettighetene for å lage TV-serie av «Ringenes Herre». Det er gode nyheter for Tolkien-fans og fantasyentusiaster! Men hva MÅ med en serie fra Midgards univers inneholde? Hvor mange sesonger kan det bli? Hvor skal serien starte? Og hvem i all verden vil kunne ta over rollen som Gandalf fra Ian McKellen?! Spørsmålene er mange og vi kaster oss ut i fabuleringen om hvor bra en slik TV-serie kan bli.

Duration:00:48:01

Ukas premierer og ny annonsert Star Wars-trilogi!

11/10/2017
More
I denne podkasten anmeldes premierefilmene "Mord på Orientekspressen", "Jigsaw", "Jupiters måne", "The Foreigner" og "Wind River". Jeremy Renner og Elizabeth Olsen forteller om sistnevnte films tematikk og innspilling. Dessuten skal vi diskutere den nye Star Wars-trilogien, som nettopp er annonsert, og du får dommen over spillet "Assassin's Creed Origins"! Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Duration:00:50:57

Stranger Things 2-spesial

11/6/2017
More
Vi har kost oss med «Stranger Things 2»! Nå må sesongen diskuteres. Hva var det beste og verste med sesongen? Ble det for mye 80-tallsreferanser? Og hva mer fikk vi egentlig vite om the Upside Down? Vi deler ut eggos og mouthbreather og krangler om Billy var kul eller ikke.

Duration:01:08:43

See More