Finnish Therapy-logo

Finnish Therapy

Podcasts >

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition.

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition.
More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Genres:

Podcasts

Description:

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition.

Language:

Danish


Episodes

Pia Raug: "Jeg har udtjent min kulturpolitiske værnepligt"

2/18/2018
More
Pia Raug føler, hun har aftjent sin kulturpolitiske værnepligt i det organisatoriske arbejde i musikken, efter 26 år havde hun brug for at synge igen. Hun har altid været spirituel interesseret og altid haft let ved at kunne mærke det rum, hun optrådte i. Hun husker sig selv som en – lykkeligvis – naiv kvinde, der startede i showbusiness i starten af 70'erne.

Duration:00:54:59

Christian Have: "Jeg kunne godt tænke mig at have et Firma, der ikke er som...

2/11/2018
More
Christian Have fyrede sig selv som direktør for Have Kommunikation for mange år siden. I dag bruger han tiden på at forstå, hvordan verden – og vi mennesker - er skruet sammen. Han opdagede en masse nye sidder af sig selv ved at opgive sin position i sit firma. Han har en gang tidligere i sit liv lavet et karrierebrud. Han stoppede pludseligt i popgruppen Mabel efter 7 års succes. Det er vigtigt for Christian at give den hjælp, han har fået i sit liv videre til andre.

Duration:00:55:00

Öslem Cekic: "Jeg føler mig meget forbundet til mine rødder"

2/4/2018
More
Öslem Cekic er meget optimistisk med sit liv efter perioden i Folketinget. Hun sad i folketinget i 8 år, men har kun få gode erindringer. Hun følte sig moppet i sin folketingsgruppe, som medførte at hun gik ned med stress. Som ung fandt hun ud af, at hvis hun skulle bryde den sociale arv, skulle hun kæmpe ekstra hårdt. Det synes hun, at hun har gjort.

Duration:00:55:00

Anette Heick "Jeg har en stor selvtillid, men mit selvværd kan godt vakle"

1/28/2018
More
For Anette Heick er det gode liv forbundet med oplevelser i hverdagen. Hendes barndom var fyldt med kærlighed. Hun oplever sig selv som meget handlingsorienteret. Det er forbundet med stor livskvalitet at arbejde inden for flere forskellige genre.

Duration:00:54:59

Morten Grundwald: "Det er ikke så vigtig hvordan du har det, men hvordan du...

1/21/2018
More
Morten Grundwald føler sig meget priviligeret i sit arbejdsliv. Han bruger udelukkende intuitiv tilgang til sine arbejdsvalg – og så har han altid villet eksperimentere. Hans livsholdning har altid været: "Det er ikke så vigtigt, hvordan du har det, men hvordan du ta'r det".

Duration:00:55:00

Linda P: "Jeg kunne slet ikke være i selskab med mig selv"

1/14/2018
More
Linda P har haft en turbulent liv med destruktiv adfærd. Da hendes far fortalte hende, at han fortrød at han havde fået en datter, kastede det hende ud i en mangeårig tvivl om sin seksualitet. Et sammenbrud forud for en koncert på Skanderborg Festival i 2014 ændrede alt. Herefter fulgte en længere periode hos en psykolog.

Duration:00:55:00

Henrik Dahl

1/7/2018
More
Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han også har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition. Det er udgangspunktet for Finnsk Terapi, et ugentligt samtaleprogram, hvor Finn Nørbygaard møder en række kendte danskere og bringer her sin samtaleterapeutiske værktøjskasse i spil.

Duration:00:55:00

Nikolaj Kopernikus: "I min barndom var der ikke nogen grænser"

12/31/2017
More
Nikolaj Kopernikus føler, at han er i en fase i sit liv, hvor han kan begynde at få glæde at sine livserfaringer. Han oplever, at tvivl er en ressource. Han føler, at han har taget flere gode end dårlige beslutninger i sit liv. Han er optaget af – og tror på - at der er mere mellem himmel og jord.

Duration:00:55:00

Andrea Elisabeth Rudolph: "Jeg vil have mere af det gode liv"

12/24/2017
More
Andrea Elisabeth Rudolph er meget optaget af at få balance i sit liv, men føler sig meget udfordret af en travl business hverdag og en nyfødt. Opstarten af hendes firma for skønhedsprodukter gav på et tidspunkt stress. Hun er sulten efter udfordringer. At være alene er for Andrea den højeste luksus.

Duration:00:54:59

Dorthe Kollo: "Jeg var en meget naturlig barnestjerne"

12/17/2017
More
Dorthe Kollo føler, at hun er født ind i showbiz og er stadig aktiv i en alder af 70. Hun vil helst ikke betegnes som ”slagersangerinde”. Det var først efter en længere sygdomsperiode, grundet en svulst på stemmebåndet, at hun via stemmetræning lærte at synge rigtigt. Siden har opmærksomhed på den kropslige velbefindende været en grundpille i hendes livstilfredshed.

Duration:00:55:00

Peter Høeg: ”Jeg er jo en grøn begynder i meditation, selvom jeg har gjort...

12/10/2017
More
Peter Høeg har en melankolsk grundstemning og føler ofte, at han er ”spærret inde” i den melankoli. Han har mediteret hele sit liv, men føler sig alligevel som en begynder. Hans store læremestre er Bob More og Jes Berthelsen. Den omstændighed, at han inden for en rimelig årrække skal dø, gør, at livets kostbarhed bliver tydeligere. Hans fokus er det lodrette udviklingsperspektiv

Duration:00:55:00

Jytte Abildstrøm: "Jeg så kun halvanden cowboyfilm, for jeg holdt med...

12/3/2017
More
Jytte Abildstrøms liv har været fyldt med musik, historier og masser af kærlighed. Hele hendes liv efterfølgende har været storytelling bygget på humor. Hun advarer derimod mod satire og sarkasme, som er for meget hån. I dag er hun optaget af balance – balance mellem den tekniske udvikling og mennesket og balancen mellem naturen og mennesket.

Duration:00:54:59

Linse Kessler: "Jeg ønsker mig et par tunge hængebryster"

11/26/2017
More
”Linse Kessler befinder sig rigtig godt i showbiz og er taknemmelig for den kendthed, hun har opnået. Hun føler, at det hun sælger er ægthed. Under hendes ligefremme væsen ligger der et bankende hjerte for de svage i samfundet, fortæller hun. Hun oplever, at hun er god til business.”

Duration:00:54:59

Tammi Øst: "Jeg var sindssygt meget alene som barn"

11/19/2017
More
Tammi Øst kom ind i skuespilfaget ved en tilfældighed. Hun kan ofte føle, at hun er afhængig af sit fag. Hendes tanker løber ofte hurtigt, så hun har fundet ud af, at strikning er et godt modtræk. Hun har opdaget at manglende opmærksomhed på kropslige signaler kan give stress.

Duration:00:54:59

Pia Olsen Dyhr: "Jeg har dattertid fra 07-08".

11/12/2017
More
Pia Olsen Dyhr føler, at hun startede som politiker i 96, da hun blev formand for SF ungdom. Hun har lært, at hun godt kan skifte standpunkt over tid. Hendes udfordring i jobbet som politiker er bl.a., at tiltroen til politikere er så lav. Hun føler, at hun som politiker er af ”håndværkertypen”, hvor målet er de bedst mulige løsninger.

Duration:00:54:59

Finnsk Terapi: Timm Vladimir: "Jeg kunne nemt være endt i et misbrug"

11/5/2017
More
Timm Vladimir er meget optaget af sin madskole. Han ved, at vejen til succes er hårdt arbejde. Det tog Timm mange år at leve naturligt med sin kendthed, men i dag kan han hvile i sig selv. På scenen føler han, at han stadig gøgler.

Duration:00:55:00

Monica Ritterband: "Jeg vil ikke dø, før jeg har været lykkelig nok"

10/29/2017
More
Hun føler, at hun tidligere i sit liv havde nemt ved at dømme folk; den side oplever hun er blevet mindre med årene. I flere år var hun journalist på Ekstra Bladet, men sagde op fordi hun følte, at jobbet forråede hende. Melankoli har altid været en følgesvend i Monicas liv og hænger sammen med, oplever hun, at hendes forældre ofte ikke var deres opgave som forældre voksen.

Duration:00:54:59

Jeanette Ottesen: "Jeg blev skilt som 25-årig"

10/22/2017
More
Jeanette Ottesen skal føde til december, og graviditeten har vendt op og ned på hele hendes liv. Det har været svært at acceptere, at hun ikke længere har fuld kontrol over sin krop. Hendes håb er, at hun efter fødslen igen kan genoptage sin svømning på eliteplan. Hun erkender, at det at sidde i ”Finnsk Terapi” og skulle fortælle om sit indre liv, er uvant for hende, fordi sportsverdenen sjældent er interesseret i den side. Hendes temperament har flere gange givet konflikter ift. til...

Duration:00:55:00

Sørine Gotfredsen: "Jeg var et ret ucharmerende barn"

10/15/2017
More
Sørine Gotfredsen elsker at være alene og uden pligter. For hende er det mest meningsfulde, man kan forestille sig at være præst. Som tidligere sportsjournalist er hun optaget af at iagttage mennesket i de mest ekstreme øjeblikke. I kristendommen har hun fundet frem til sin ydmyge plads i livet.

Duration:00:55:00

Katrine Wiedemann: "Jeg kan føle mig svag, når jeg slapper af"

10/8/2017
More
Katrine Wiedemann føler, at hun har været utrolig heldig ved både at instruere og være skribent på dagbladet Information. Sårbarheden er størst, når hun skriver, hvor hun bedre kan gemme sig bag jobbet som instruktør. Men synergien mellem de to er vitaliserende. Hun oplevede sin barndom som kedelig, men netop kedsomheden gav afsættet til skabende aktiviteter.

Duration:00:55:03

See More