Alliancen-logo

Alliancen

Arts & Culture Podcasts

Podcasts for partiet Liberal Alliance. Drives af Liberal Alliances folketingsgruppes sekretariat. Ris, ros og trusler kan sendes til podcast@liberalalliance.dk

Location:

United States

Description:

Podcasts for partiet Liberal Alliance. Drives af Liberal Alliances folketingsgruppes sekretariat. Ris, ros og trusler kan sendes til podcast@liberalalliance.dk

Language:

Danish


Episodes

Grundlovsdebat med Lars Løkke │ Alex Vanopslagh │ Grundlovsdag 2023

6/7/2023
Hør Alex i debat med Lars Løkke om Grundloven, frihed, ansvar, velfærd og meget mere til Moderaternes grundlovsmøde i Odense d. 5. juni 2023. Husk, at du kan opleve Alex i K.B. Hallen til Alex & Ansvaret d. 21. juni. Du kan købe billet her: https://www.billetlugen.dk/artist/alex-vanopslagh/ Kan du lide, hvad du hører, så følg vores kanal, for der kommer meget mere!

Duration:00:47:51

FN’s klimarapport: Hvad kan vi tage med os? │ Steffen Frølund │ Frølunds Gode Nyheder

5/2/2023
FN’s klimarapport tegner et alvorligt billede af planetens tilstand, men indeholder også optimistiske takter om fremtidens grønne løsninger. Men hvad er egentlig op og ned? Steffen Frølund er som Liberal Alliances klima- og energiordfører på besøg hos den anerkendte klimaforsker og IPCC-forfatter Kirsten Halsnæs for at tage temperaturen på planeten. Kan du lide, hvad du hører? Så følg vores kanal, for der kommer meget mere!

Duration:00:41:56

Ros fra en socialist │ Özlem Cekic │ Landsmøde 2023

4/19/2023
Se Özlem Cekic, tidligere folketingsmedlem for Socialistisk Folkeparti, holde gæstetale til vores landsmøde om hendes egne oplevelser med styrken i "Du kan godt"-mentaliteten i socialt belastede miljøer. Kan du lide, hvad du hører? Så følg med her på kanalen, for der kommer meget mere!

Duration:00:26:58

Nu skal vi videre │ Alex Vanopslagh │ Landsmøde 2023

4/18/2023
Se Alex' landsmødetale fra landsmødet 2023, hvor han ser både frem og tilbage i tiden. Han taler om det seneste vilde år for partiet og om vores rolle i den nye virkelighed med en regering hen over midten.

Duration:00:51:49

Er Frankrig umuligt at styre? │ Henrik Dahl │ Brændpunkter

3/20/2023
For tiden døjer Frankrigs præsident gevaldigt med sine reformer på grund af store folkelige protester. Det kunne næsten være et hvilket som helst år, for Frankrig er notorisk umuligt at regere. Ja, en nation befolket af små Asterix’er, kunne man sige. Bliv meget klogere på dét og meget mere med Aske Munck, cand.scient.pol., der for tiden er udlandsredaktør hos Weekendavisen, som er dagens gæst i ”Brændpunkter”, vores udenrigspolitiske magasin, med Henrik Dahl, folketingsmedlem og udenrigsordfører for Liberal Alliance. Kan du lide, hvad du hører? Så følg vores kanal, for der kommer meget mere!

Duration:00:38:38

Friheden vil sejre │ Alex Vanopslagh │ Gamle Hits

3/16/2023
I "Gamle Hits" genudgiver vi gamle taler, videoer mv., som stadig holder. Her er det Formand Alex Vanopslaghs tale fra Liberal Alliances landsmøde 2022. Husk, at du stadig kan nå at tilmelde dig vores landsmøde 2023, som afholdes lørdag d. 15. april 2023 i Tivoli Congress Center. Det kan du gøre her: https://liberalalliance.membersite.dk/Events/ComingEvents Mere info kan du læse her: https://www.liberalalliance.dk/landsmoede-2023/ Landsmødet er kun for medlemmer, men bare rolig – du kan melde dig ind her: https://www.liberalalliance.dk/meld-dig-ind/

Duration:00:46:41

En liberal feminist │ Sólbjørg Jakobsen │ Samtaleværelset

3/7/2023
Hvad handler ligestillingspolitik egentlig om, når man er liberal? Hvad er forskellen på lige rettigheder og resultatlighed? Er der plads til feminister blandt liberale - og liberale blandt feminister? Og fortjener Liberal Alliance stadig sit prædikat som mandeparti? Bliv klogere på dét og meget mere i samtalen mellem Sólbjørg Jakobsen, ligestillingsordfører for Liberal Alliance, og Nicolai Svejgaard Poulsen, chefrådgiver i Liberal Alliance og vært for ”Samtaleværelset.” Kan du lide, hvad du hører? Så følg vores kanal, for der kommer meget mere!

Duration:00:43:45

Falder vi for Putins propaganda? │ Henrik Dahl │ Brændpunkter

3/3/2023
Den danske offentlighed er i høj grad præget af narrativer om Rusland og deres naboer, som er farvet af russisk imperialisme. Det mener Yevgeniy Golovchenko, adjunkt ved Københavns Universitet og ukrainer. Det drøfter han her i ”Brændpunkter”, vores udenrigspolitiske magasin, med Henrik Dahl, folketingsmedlem og udenrigsordfører for Liberal Alliance. Kan du lide, hvad du hører? Så følg vores kanal, for der kommer meget mere!

Duration:00:39:50

Bag kulissen er alle diktaturer elendige │ Alex Vanopslagh │ Ærligt Talt

2/17/2023
Diktaturer er gode til at fremstå stærke og kompetente, men er i virkeligheden elendige til det meste. Lyt til Alex' tanker om styrken i de frie samfund og svagheden i diktaturer her. "Ærligt Talt" er en serie af indtalte debatindlæg fra Liberal Alliances folk, som vi gør tilgængelige for vores gode lyttere. Indlægget her er oprindeligt udgivet i Liberal Alliances nyhedsbrev som eksklusiv læsning for modtagerne af dette. Du kan tilmelde dig her: https://www.liberalalliance.dk/nyhedsbrev/ Kan du lide, hvad du hører? Så følg vores kanal, for der kommer meget mere!

Duration:00:06:55

Løber vi tør for ressourcer? │ Steffen Frølund │ Idépolitik

2/16/2023
Du har sikkert selv hørt historien om, at vi nu har opbrugt Jordens ressourcer for i år. Men hvor stammer den idé fra? Og er det overhovedet rigtigt? Følg med, når Steffen Frølund, folketingsmedlem for Liberal Alliance, udforsker kontrasten mellem Paul Ehrlichs dommedagsprofetier og Julian Simons optimisme. Kan du lide, hvad du hører? Så følg vores kanal, for der kommer meget mere!

Duration:00:05:21

Kan man være woke og borgerlig på samme tid? │ Steffen Larsen │ Idépolitik

1/31/2023
Hvad har to støvede gamle filosoffer fra Oplysningstiden at gøre med wokeness og moderne borgerlighed? En hel del, skal det vise sig, for det gør en verden til forskel, om man deler menneskesyn med John Locke, der så det som samfundets opgave at anspore fejlbarlige mennesker til at tage ansvar, eller Jean-Jacques Rousseau, der så det som samfundets opgave at frisætte den enkelte til at udleve sin gode og perfekte natur. Dén konflikt genfinder vi i dag, hvor vi skal forholde os til wokeness, der vil dekonstruere alle normer og strukturer. Følg med, når Steffen Larsen, folketingsmedlem for Liberal Alliance, ser nærmere på de to oplysningsfilosoffer og deres menneskesyn. Du kan også se det som video her: https://www.youtube.com/watch?v=uQmUQllJyo0 Kan du lide, hvad du hører? Så følg vores kanal, for der kommer meget mere!

Duration:00:08:24

Vi bliver nødt til at tale om Tyskland│Henrik Dahl│Brændpunkter

1/13/2023
Energikrise, EU, Ukrainekrig og meget andet. En gennemgående aktør i alle disse kriser er Tyskland, vores store nabo mod syd. Danmark bliver nødt til at forholde sig langt mere seriøst til vores magtfulde nabo, deres politiske beslutninger og fadæser, og hvilken rolle, vi vil spille i et mere tysk-domineret EU efter Brexit. Sådan mener Mikkel Vedby Rasmussen, professor ved Institut for Statskundskab og dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. Velkommen til første afsnit af ”Brændpunkter”, vores nye udenrigspolitiske magasin med Henrik Dahl, folketingsmedlem og udenrigsordfører for Liberal Alliance. Kan du lide, hvad du hører? Så følg vores kanal, for der kommer meget mere!

Duration:00:44:13

Ny regering, ny virkelighed│Alex Vanopslagh│Samtaleværelset

1/6/2023
Hvad skal man som liberal mene om den nye SVM-regering over midten? Hvad er skidt og hvad er kanel i det nye regeringsgrundlag? Hvad bliver Liberal Alliances rolle i den nye valgperiode? Bliver den løjerlige regeringskonstruktion en parentes i historien, eller bliver dansk politik kun mere kaotisk i fremtiden? Bliv klogere på dét og meget mere i samtalen mellem Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance, og Nicolai Svejgaard Poulsen, chefrådgiver i Liberal Alliance og vært for ”Samtaleværelset.” Kan du lide, hvad du hører? Så følg vores kanal, for der kommer meget mere!

Duration:00:38:51

Det liberale menneskesyn│Alex Vanopslagh│Samtaleværelset

12/6/2022
Hvad er det liberale menneskesyn, og hvordan skiller det sig ud i velfærdsdanmark? Er Liberal Alliance et Jordan Peterson-parti? Hvad er det for et frihedsbegreb, Liberal Alliance står for? Bliv klogere på dét og meget mere i samtalen mellem Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance og ansigtet på vores ”Du kan godt”-kampagne, og Nicolai Svejgaard Poulsen, rådgiver for Liberal Alliance og vært for ”Samtaleværelset.” Kan du lide, hvad du hører? Så følg vores kanal, for der kommer meget mere!

Duration:00:39:33

Episode XII│Valgkamp│Alliancen

10/21/2022
Midt i den hektiske valgkamp vender Ole og Alex verdenssituationen. De er optimistiske på vores egne vegne, men den er selvfølgelig ikke hjemme endnu. Denne gang sender vi også med video, og dén kan du se på: https://youtu.be/8q_Rfs7h96Y

Duration:00:42:39

Episode XI│Tip en 13’er│Alliancen

10/10/2022
Med tre Kloge Åger i studiet er det oplagt at lave en lille valgquiz - Tip en 13'er om det folketingsvalg, som nu er i gang. Og du kan quizze med derude - gå ind på www.liberalalliance.dk/Tip13 Den/dem med flest rigtige efter valget vinder en rundvisning på Borgen med Alex. Held og lykke!

Duration:00:33:49

Episode X│Nej til midten!│Alliancen

10/3/2022
Kunne de store systempartier ikke bare droppe deres ævl og kævl og danne en bred regering hen over midten og lukke yderfløjene ude? Som et lille fløjparti er Liberal Alliance selvfølgelig ikke så store fans af dén idé, og her kan du høre Alex, Ole og Henrik diskutere hvorfor. Der bliver også plads til at vende Henrik Dahls nye bog "Ved voksenbordet", der bl.a. handler om problemerne med netop den slags teknokratisk og bureaukratisk midterpolitik.

Duration:00:28:02

Episode IX│Kun for mænd?│Alliancen

9/8/2022
Det er ikke nogen hemmelighed, at Liberal Alliance er mest populære blandt mænd og ikke så populære blandt kvinder. Der er også kun mænd i den lille folketingsgruppe. Men det satser Sólbjørg Jakobsen og Katrine Daugaard, som er vores spidskandidater i Nordjylland og på Fyn, på at ændre! Ole har dem i studiet til en samtale om deres syn på køn og (liberal) politik.

Duration:00:26:17

Episode VIII│Liberale gråzoner│Alliancen

7/20/2022
Hvad stiller vi op, når der ikke er simple liberale svar på politiske spørgsmål? Hvem er så ægte liberal? Alex, Ole og Henrik taler bl.a. om miljø, corona og wokeness - emner, der splitter liberale - og forsøger at finde frem til, hvad vi skal gøre.

Duration:00:30:32

Episode VII│Ellemann eller Pape?│Alliancen

7/6/2022
Hvilke styrker har Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape hver især, som kunne gøre dem til gode statsministre? Hvordan oplever Alex, Ole og Henrik dem i det daglige politiske arbejde? Og hvad kendetegner overhovedet en god statsminister set med Liberal Alliances øjne? Lyt med til overvejelserne her.

Duration:00:30:56