Folkemode pa Kutter Anton-logo

Folkemode pa Kutter Anton

Arts & Culture Podcasts

Under Folkemødet på Bornholm samles nogle af CISUs medlemsorganisationer hvert år på kutteren Anton. I denne podcast-serie kan du høre, hvordan det foregår. De er optaget direkte på dækket med håndholdt mikrofon, så bølgeskvulp, baggrundsstøj og løssluppenhed kan forekomme.

Location:

United States

Description:

Under Folkemødet på Bornholm samles nogle af CISUs medlemsorganisationer hvert år på kutteren Anton. I denne podcast-serie kan du høre, hvordan det foregår. De er optaget direkte på dækket med håndholdt mikrofon, så bølgeskvulp, baggrundsstøj og løssluppenhed kan forekomme.

Language:

Danish


Episodes
Ask host to enable sharing for playback control

2024: Kooperationen - Godt arbejdsmiljø i NGO'er. Er der råd til det?

7/3/2024
Kan man arbejde for en bedre verden og samtidig have ordentlige arbejdsforhold? NGO’er, foreninger, civilsamfundsorganisationer. Kært barn har mange navne, men uanset navnet er det en branche med et ry for at kræve meget af sine medarbejdere til en løn, der sjældent kan konkurrere med fx det private arbejdsmarked; hvor det at arbejde for sagen er en væsentlig motivationsfaktor i jobbet. Det kan være svært som ledelse, der selv er drevet af en vigtig sag at sikre gode og ordentlige arbejdsforhold for sine medarbejdere, der ofte brænder lige så meget for sagen. Men det kan faktisk godt lade sig gøre at skabe gode rammer for arbejdet i en NGO. Et kompetent panel af ledere fra branchen, en fagforening og en arbejdsgiverforening debatterer i dag, hvad man rent praktisk kan gøre, for at sikre sine medarbejdere som værdi- og sagsdrevet arbejdsgiver. Deltagere: Anne Seiersen, direktør, Kooperationen Stine Thuge, Head of National Youth Programme, Mellemfolkelig Samvirke Morten Hofmann Rytter, Formand, DM Civilsamfund Steffen Raun Fjordside, Vicedirektør, Børns Vilkår Moderator: Kim Jensen, Kommunikationskonsulent, CISU

Duration:00:54:24

Ask host to enable sharing for playback control

2024: 100 pct for børnene - Youth on board

7/3/2024
The Youth on Board project in Ghana funded by CISU seeks to drive significant change in education led by the youth, in a post covid world that has resulted in a rise in drop out rates due to teenage pregnancies, period poverty, early marriages etc. How does the youth in Ghana influence policy? What data do they rely on? What results are achieved? This workshop led by John and Rahina, youth activists from Ghana, will highlight how the project has empowered youth to influence educational policies and practices in the wake of the COVID-19 pandemic, which has severely damaged the education scene, especially for girls. A short game will be played, to illustrate the scene.

Duration:00:21:55

Ask host to enable sharing for playback control

2024: RIKO - Danmarks rolle i internationale konflikter

7/3/2024
Debat om Danmarks indflydelse og ansvar i internationale konflikter. I denne debat vil vi udforske Danmarks rolle og position i den internationale orden. Vi vil diskutere, hvordan Danmark kan navigere i komplekse globale relationer og bidrage effektivt til international diplomati og fredsskabelse. Gennem dialog med eksperter og publikum vil vi undersøge nøgleområder, hvor Danmark kan udøve indflydelse og fremme en stabil, retfærdig global orden. Målet er at skabe en platform for refleksion og diskussion om, hvordan Danmark bedst kan positionere sig i et hurtigt foranderligt globalt landskab. Fredsforsker Isabel Bramsen, leder af Lunds Universitets Fredsforskningsinstitut Medvirkende: Jørn Boye Nielsen, RIKOs bestyrelse og forfatter til flere bøger om konfliktløsning

Duration:00:45:45

Ask host to enable sharing for playback control

2023 SDG Network: Det gode partnerskab mellem NGO'er og kommunikatører

6/17/2023
Under Folkemødet på Bornholm samles nogle af CISUs medlemsorganisationer hvert år på kutteren Anton. I denne podcast-serie kan du høre, hvordan det foregår. De er optaget direkte på dækket med håndholdt mikrofon, så bølgeskvulp, baggrundsstøj og løssluppenhed kan forekomme. Fokus på partnerskaber mellem NGO´er og kommunikations branchen for at tage ansvar for bæredygtig udvikling og verdensmålene. Fokus på partnerskaber mellem NGO´er og kommunikations branchen for at tage ansvar for bæredygtig udvikling og verdensmålene.I panelet er bl.a.Jens Henrik Højbjerg, Tidligere Rigspolitichef og dansk repræsentant i FN, New York. Signe Bonnen, Kommunikationsrådgiver Karen Siercke, Poesiens Hus Jens Larsen, medstifter af SDGworld og True Storytelling Institute

Duration:00:57:15

Ask host to enable sharing for playback control

2023 Verdens Skove og IWGIA: Kan EU’s lov mod afskovning sikre både natur og mennesker?

6/17/2023
Under Folkemødet på Bornholm samles nogle af CISUs medlemsorganisationer hvert år på kutteren Anton. I denne podcast-serie kan du høre, hvordan det foregår. De er optaget direkte på dækket med håndholdt mikrofon, så bølgeskvulp, baggrundsstøj og løssluppenhed kan forekomme. EU’s nye lov mod afskovning skal stoppe import af varer, der medfører afskovning, men med mennesker? I december sidste år blev EU’s politikere endelig enige om en lov mod afskovning. Den skal sikre, at en række varer importeret og eksporteret til og fra EU, ikke har medført afskovning noget sted i Verden. Loven er blevet kaldt banebrydende og har potentiale til at ændrer måden vi producerer på, men loven er også blevet kritiseret for ikke at tage nok hensyn til oprindelige folk og småbønder i producentlandene. I denne debat stiller vi skarpt på potentielle muligheder og risici, som loven mod afskovning har for oprindelige folk og lokalsamfund i en række lande, som eksempelvis Brasilien, Bolivia og Etiopien. Publikum vil få et indblik i hvordan EU forventer at hjælpe ude i det global Syd, men også hvordan EU’s lovgivning kan ramme helt skævt og påvirke dem der lever i og af skovene negativt.

Duration:00:51:04

Ask host to enable sharing for playback control

2023 Spejderne: Hvordan engagerer man unge i global udvikling?

6/17/2023
Under Folkemødet på Bornholm samles nogle af CISUs medlemsorganisationer hvert år på kutteren Anton. I denne podcast-serie kan du høre, hvordan det foregår. De er optaget direkte på dækket med håndholdt mikrofon, så bølgeskvulp, baggrundsstøj og løssluppenhed kan forekomme. Spejderbevægelsen er med over 60 millioner medlemmer verdens største fredsbevarende ungdomsbevægelse. Spejdermetoden bygger på at man tager ansvar for egen udvikling og den verden man er en del af. Spejderbevægelsen er selvsupplerende på den måde, at mange børn og unge fortsætter som spejderledere eller i anden form for engagement, efter man selv har været deltager. CISU – Civilsamfund i Udvikling er en paraplyorganisation for næsten 300 civilsamfundsorganisationer, som arbejder med global udvikling. En stor del af CISUs medlemsorganisationer består af specialister inden for et særligt område eller gode venner der har igennem mange år har lavet udviklingsindsatser sammen. En del af CISUs medlemsorganisationer oplever udfordringer med at udføre generationsskifte, hvilket blandt andet skyldes manglende engagement af unge medlemmer. Med paneldebatten inviterer spejderbevægelsen til samtale om hvad der skal til for at engagere unge i global udvikling.

Duration:00:22:19

Ask host to enable sharing for playback control

2023 AMIS: De glemte mennesker i og fra Ukraine: De udviklingshæmmede

6/17/2023
Under Folkemødet på Bornholm samles nogle af CISUs medlemsorganisationer hvert år på kutteren Anton. I denne podcast-serie kan du høre, hvordan det foregår. De er optaget direkte på dækket med håndholdt mikrofon, så bølgeskvulp, baggrundsstøj og løssluppenhed kan forekomme. AMIS er en lille frivillig forening, der arbejder for mere inkluderende samfund. Især for de mest udsatte mennesker. I dette arrangement fortæller vi om AMIS' arbejde med udviklingshæmmede i Ukraine og som flygtninge i Danmark... som oplæg til en debat om, hvorfor mennesker med handicap altid kommer bagerst, når der skal hjælpes. Og hvad der skal til for at engagere frivillige til at være med til at hjælpe denne gruppe af udviklingshandicappede og deres familier. Korte oplæg om AMIS' arbejde med udviklingshæmmede som flygtninge i Danmark - og vores arbejde med at udvikle og støtte tilbuddene til dem i Ukraine, hvor vi har arbejdet de sidste 10 år. Der vil være oplæg direkte online fra Ukraine og vores lokalafdeling på Bornholm vil fortælle om deres indsats.Vi vil have særlig fokus på at få en debat om, hvorfor mennesker med handicap altid kommer sidst i hjælpen.

Duration:00:38:54

Ask host to enable sharing for playback control

2023 Kvinderådet: Kvinders oplevelser med flugt og et nyt liv i Danmark

6/17/2023
Under Folkemødet på Bornholm samles nogle af CISUs medlemsorganisationer hvert år på kutteren Anton. I denne podcast-serie kan du høre, hvordan det foregår. De er optaget direkte på dækket med håndholdt mikrofon, så bølgeskvulp, baggrundsstøj og løssluppenhed kan forekomme. I dette afsnit diskuterer de medvirkende flugt, en mere kønssensitiv tilgang til beskyttelse og mødet med det danske samfund Kom og hør om kvinders oplevelser med flugt, mødet med det danske samfund, myndigheder og systemer og bliv klogere på grundlæggende rettigheder for mennesker med flugterfaringer. Vi undersøger kvinders oplevelser med at være på flugt og muligheder for at få beskyttelse. Sammen udforsker vi indholdet af konventionerne og konsekvenserne af et historisk mandeorienteret fokus, som stadigvæk kan spores i danske myndigheders sagsbehandling, og som resulterer i, at kvinder ofte får en dårligere beskyttelse end mænd. Debattører: Charlotte Slente, Generalsekretær, DRC Dansk Flygtningehjælp· Rolin Ali, fortæller DFUNK · Haya Termanini, fortæller DFUNK· Arrangører: Kvinderådet, Dansk Flygtningehjælp og DFUNK

Duration:01:07:17

Ask host to enable sharing for playback control

2023 Den Danske Helsinki Komité for menneskerettigheder: I skyggen af krigen i Ukraine

6/17/2023
Under Folkemødet på Bornholm samles nogle af CISUs medlemsorganisationer hvert år på kutteren Anton. I denne podcast-serie kan du høre, hvordan det foregår. De er optaget direkte på dækket med håndholdt mikrofon, så bølgeskvulp, baggrundsstøj og løssluppenhed kan forekomme. I dette afsnit diskuterer deltagerne Civilsamfundet i tusmørkezonen ved EUs grænser mod sydøst: det vestlige Balkan, Moldova og Georgien

Duration:00:48:41

Ask host to enable sharing for playback control

2023 LIVKOM: NVC School Rusinga, Kenya

6/17/2023
Under Folkemødet på Bornholm samles nogle af CISUs medlemsorganisationer hvert år på kutteren Anton. I denne podcast-serie kan du høre, hvordan det foregår. De er optaget direkte på dækket med håndholdt mikrofon, så bølgeskvulp, baggrundsstøj og løssluppenhed kan forekomme. I dette afsnit fortæller Kirsten Kristensen om organisationen LIVKOM, Livsberigende Kommunikation, og organisationens arbejde. I en samtale med Kim Jensen, CISU, dykker hun især ned i arbejdet med ikke-voldelig skolegang i Kenya. På en ø i Victoria Søen arbejder organisationen lige nu på at etablere en skole helt uden vold. Og det er bemærkelsesværdigt i et område, hvor skoleelever udsættes for rå vold.

Duration:00:17:30

Ask host to enable sharing for playback control

2023 Crossing Borders: Localising the SDGS in African Youth and Ukrainian democracy (engelsk)

6/16/2023
Under Folkemødet på Bornholm samles nogle af CISUs medlemsorganisationer hvert år på kutteren Anton. I denne podcast-serie kan du høre, hvordan det foregår. De er optaget direkte på dækket med håndholdt mikrofon, så bølgeskvulp, baggrundsstøj og løssluppenhed kan forekomme. With the aim to include and put the local youth in the driving seat, Localising the SGDS project seeks to create a model on how to raise awareness, educate and provide the local youth in Ghana, Uganda and Zambia with the tools to contribute toward the achievement of the SDGS. The second project is Crossing Borders Ukraine Democracy Hubs which educate and empower Ukrainian Youth to learn and engage in debate competitions about democracy. Thus, we want to invite the winners to Bornholm and present the outcome of their project, and also experience the democracy festival. For this we hope to get 2 spots of 2 hours on the CISU to showcase the two projects. For the localising the SDGS, we will invite 1 persons from Ghana, 1 Uganda and 1 from Zambia.

Duration:00:31:58

Ask host to enable sharing for playback control

2023 ACT For Life: Hop på båden, der vil ændre dit liv

6/16/2023
Under Folkemødet på Bornholm samles nogle af CISUs medlemsorganisationer hvert år på kutteren Anton. I denne podcast-serie kan du høre, hvordan det foregår. De er optaget direkte på dækket med håndholdt mikrofon, så bølgeskvulp, baggrundsstøj og løssluppenhed kan forekomme. I dette afsnit fremfører Mette Nielsen fra Act for Life først en gribende monolog om kvindes flugt fra Afghanistan og derefter taler hun og Kim Jensen fra CISU om organisationens arbejde og muligheder.

Duration:00:25:26

Ask host to enable sharing for playback control

2022: UFF HUMANA - Genbrug i praksis, ikke i teorien

6/30/2022
Tekstilindustrien er en af de mest miljøbelastende industrier i verden. Mode, ringe kvalitet og billige priser har ført til øget produktion af tøj, der hurtigt smides væk. Det er vigtigt at ændre dette mønster, og sætte fokus på genbrug, genanvendelse og bæredygtig produktion. Brugt tøj indsamles af godgørende organisationer, som sælger det genbrugelige tøj i genbrugsbutikker, eller til udlandet. Vi i UFF-Humana arbejder i forhold til Affaldshierakiet, hvor genbrug er højeste prioritet, derefter genanvendelse og til sidst forbrænding med energiudnyttelse. Vi modtager tøj, sko og tekstiler, som er rent og tørt. Vi sælger tøjet til professionelle tøjsorteringscentraler i Europa, og indtægterne fra salget betaler for driften af tøjindsamlingen og for vores øvrige aktiviteter. Overskuddet doneres til vores 3 formål: Ulandshjælp, miljøarbejde og oplysning. Vi har kontrakt med et eksternt konsulentfirma, som kontrollerer og dokumenterer mængder og kvaliteter fra indsamling til slutbruger.

Duration:00:30:09

Ask host to enable sharing for playback control

2022: We Do Democracy - Skal vi nu også til at forsvare demokratiet?

6/30/2022
Hvordan var det nu lige med det der demokrati? Er det ikke noget vi bare har? Eller tager vi det i virkeligheden for givet, og er der måske mere brug for at holde det ved lige, end du går og tror? I en tid hvor demokratiet verden over sejler på en nedadgående kurve og demokratiske stater invaderes og forsøges undertrykket, bliver vi nødt til at kigge vores demokrati dybt i øjnene og give det et grundigere eftersyn. At tale om hvad det kan - og ikke kan - i sin nuværende form. Om hvordan vi kan udvikle det, så det kan endnu mere. Deltag i dialogen, hvor deltagere på scenen, dig og resten af kutterens besætning giver demokratiet et serviceeftersyn. Eventet er en del af den finske fremtidsfond SITRA’s serie af dialoger om demokratiet ”Democracy Defenders Dialogues”. Deltagere Navn Titel og organisation Olesia Karpova Ukrainsk flygtning på Bornholm Vibe Klarup Generalsekretær Amnesty International Danmark, formand Foreningen Folkemødet Carolina Magdalena Meier Generalsekretær Dansk Folkeoplysnings Samråd Oskar Luge Aktivist i Extinction Rebellion Johan Galster Partner og stifter af We Do Democracy

Duration:01:01:24

Ask host to enable sharing for playback control

2022: GENTÆNK – Youth Rethinking the future of Sustainability

6/30/2022
GENTÆNK – Rethinking the future – A talk show by young people and for young people. Two hours talk show hosted by Civil Connections and SDGWORLD discussing the future of Ownership, Sustainability, Identity, and local grassroots communities. Come and join help us to dream the future and create local action. Meet for example representative from youth organizations and investors in the future.

Duration:01:19:04

Ask host to enable sharing for playback control

2022: Den Danske Helsinki Komité for menneskerettigheder: Debat om manglende retsstilling for udlændinge

6/30/2022
En debat om den manglende retsstilling for udlændinge specielt i ægtefællesammenføringssager har ministeren netop nedsat et udvalg – til et serviceeftersyn. Men et yderligere emne er udlændinges generelt dårlige retsstilling, fx hvis udlændinge får en bøde (går over for rødt lys) kan vedkommende risikere at få frataget sin midlertidige opholdsret i Danmark. Hvis en udlænding er ulovligt i Danmark, men bliver opdaget og viser et falsk identitet, får vedkommende i dag et sted mellem 10 og 40 dages fængsel. Dette afsoner udlændingen, der jo er klar over, at han/hun har forbrudt sig på reglerne, men hvis vedkommende så samtidig søger asyl, bliver han/hun fængslet, fordi lovgivningen giver mulighed for, at en asylansøger, der har forbrudt sig på loven, kan fængsles indtil deres asylsag bliver behandlet.

Duration:00:31:34

Ask host to enable sharing for playback control

2022: Den Danske Helsinki Komité for menneskerettigheder: Politisering af religion som trussel mod menneskerettigheder

6/30/2022
Politisering af religion som en trussel mod menneskerettigheder og legitimering af overgreb, ved Emir Poljo, Bosnien-Herzegovinas ambassadør til Danmark, Karsten Fledelius, Helle Vallø og Hanne Severinsen, Den Danske Helsinki-Komité for Menneskerettigheder, med eksempler fra Bosnien, Rusland og Ukraine.

Duration:00:59:05

Ask host to enable sharing for playback control

2022: IWGIA: CBS møder Dansk Industri møder IWGIA og menneskerettigheder

6/30/2022
Vi har Marie Gad fra Dansk Industri, Helle Løvstø Severinsen fra IWGIA og Jacobo Ramirez fra CBS på scenen til en identitetsforbytningsevent. I den afslappede atmosfære på dækket af kutteren Anton vover vi for en stund at lægge vores egne dagsordener lidt på hylden og i stedet bytte udfordringer. Emnet er store internationale forretningseventyr indenfor bæredygtige investeringer, due diligence og menneskerettighedsproblematikker. Marie (DI) som jo til dagligt repræsenterer industrien giver et bud på, hvad hun tænker må være den største udfordring for civilsamfundsorganisationerne og deres partnere. Helle (IWGIA) hopper ud i at præsentere investorernes og virksomhedernes største udfordringer. Jacobo (CBS) giver bud på løsninger i dette minefelt af ofte modsatrettede behov og ønsker. Vi vil gerne invitere publikum til at være med til at tænke ’omvendt’ og hjælpe os med at se tingene fra hinandens perspektiv.

Duration:00:58:25

Ask host to enable sharing for playback control

2022: AMIS - En lille NGOs rejse gennem 25 år – dilemmaer på vejen!

6/30/2022
Når vi har arbejdet med projekter for de mest udsatte mennesker, f.eks. mennesker med udviklingshandicap, i mere en 25 år er der meget at fortælle. AMIS – tidligere Det Europæiske Hus -er en lille NGO, der har arbejdet i mange af de tidligere sovjetstater og i Danmark. Der er mange og spændende fortællinger om dette arbejde. Og dem vil vi gerne fortælle om. Men som oplæg til en debat om den ”lille” NGO i dagens udviklingsarbejde vil vi fokusere på nogle dilemmaer som f.eks. ”de store organisationer tager det hele og æder de små”, ”stigende administrative og tekniske krav til projektarbejde fra ansøgning til rapport”, ”manglende evne til at samarbejde blandt NGO’erne”. Ole Hammer har skrevet en jubilæumsbog i anledning af AMIS/DEHs 25 års jubilæum. Den er udgangspunktet for debatten. Men vi vil gerne debattere de dilemmaer, som vi har oplevet og oplever mere og mere. Indledere: Henrik Haubro og Ole Hammer

Duration:00:40:31

Ask host to enable sharing for playback control

2022: Levende Hav- Havets råstoffer og nyt land

6/30/2022
Efter mange års kamp for at få skabt et mere bæredygtigt og skånsomt fiskeri, ser det endelig ud til at lysne forude. Regeringen vil have forbudt fiskeriet med bomtrawl; der kommer nye trawlfrie zoner og der er nu også skabt et statskontrolleret mærke for skånsomt fangede fisk. Men denne store indsats, for at få minimeret brugen af bundslæbende og gravende fiskeredskaber, og en forbedret havnatur, ser nu ud til at drukne i jagten på sand, ral, grus og sten til store nye havneprojekter og kunstige nye øer. Målt på havnaturen synes bundtrawl at være myggestik, sammenlignet med de voldsomheder der følger med opgravning, sugning af råstoffer og dumpninger af de store mængder af havneslam der følger med de nye store projekter.

Duration:00:46:00