Green Writing Podcast-logo

Green Writing Podcast

Arts & Culture Podcasts

Taal is leven! Dat begrijp jij als schrijvende ondernemer, ondernemende schrijver of taalprofessional heel goed. Stap uit de ratrace, vind inspiratie in de natuur en keer terug naar jouw eigen natuur met woorden die raken. De Green Writing Podcast inspireert jou met persoonlijke verhalen en zakelijke inzichten waarmee je het beste uit jouw schrijverschap en ondernemerschap haalt. Op die manier ben je onderscheidend, gebruik je al je zintuigen bij het schrijven en bewandel je nieuwe paden. Veel luisterplezier!

Location:

United States

Description:

Taal is leven! Dat begrijp jij als schrijvende ondernemer, ondernemende schrijver of taalprofessional heel goed. Stap uit de ratrace, vind inspiratie in de natuur en keer terug naar jouw eigen natuur met woorden die raken. De Green Writing Podcast inspireert jou met persoonlijke verhalen en zakelijke inzichten waarmee je het beste uit jouw schrijverschap en ondernemerschap haalt. Op die manier ben je onderscheidend, gebruik je al je zintuigen bij het schrijven en bewandel je nieuwe paden. Veel luisterplezier!

Language:

Dutch


Episodes
Ask host to enable sharing for playback control

#27 Gedachten over de Sustainable Development Goals

5/16/2024
De naam Green Writing zegt het al: het werken aan duurzame en toekomstbestendige teksten en vertalingen. Dit uit zich onder meer in met welke klanten ik werk. Toen Green Writing begon, oriënteerde ik me sterker op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties dan nu. Wat zijn deze SDG's en hoe kijk ik hier nu naar? Download 20 creatieve schrijfinzichten voor zakelijke teksten: https://greenwriting.nl/e-book-creatief-zakelijk-schrijven. Schrijf je in voor de Zomerschrijfmaand: https://greenwriting.nl/zomerschrijfmaand-creatief-schrijven. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen op het gebied van teksten, vertaling en internationalisering? Kijk op https://greenwriting.nl. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/27-gedachten-over-de-sustainable-development-goals.

Duration:00:18:15

Ask host to enable sharing for playback control

#26 Teruggaan naar je kern in het ondernemen

5/9/2024
Ondernemen kan al snel een sleur worden. We vergeten dan wat we het allerleukst vinden in onze onderneming. Wat mij afleidt: snippers en slurpers. Die leiden af van wat ik het liefst doe: het creëren van cursussen, teksten en podcasts en het diep in de taal duiken. Wat leidt jou af? Wat houdt je tegen om zoveel mogelijk te doen wat je het liefst doet? Download 20 creatieve schrijfinzichten voor zakelijke teksten: https://greenwriting.nl/e-book-creatief-zakelijk-schrijven. Book to Business | Jouw boek als masterpiece voor verdere groei en ontwikkeling van je bedrijf en expertstatus. Zet je boek in als sleutel tot een onderscheidende en onvergelijkbare positionering waarmee je nationaal en/of internationaal opschaalt: https://greenwriting.nl/book-to-business. Schrijf je in voor de Zomerschrijfmaand: https://greenwriting.nl/zomerschrijfmaand-creatief-schrijven. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen op het gebied van teksten, vertaling en internationalisering? Kijk op https://greenwriting.nl. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/26-teruggaan-naar-je-kern-in-het-ondernemen.

Duration:00:21:55

Ask host to enable sharing for playback control

#25 Krachtige eigenschappen van de ondernemers met wie ik werk

4/9/2024
Ik zie consistent een aantal eigenschappen en vaardigheden terugkeren bij de ondernemers met wie ik werk en graag werk. Maar ze zijn ook relevant voor taalprofessionals. Download 20 creatieve schrijfinzichten voor zakelijke teksten: https://greenwriting.nl/e-book-creatief-zakelijk-schrijven. Book to Business | Jouw boek als masterpiece voor verdere groei en ontwikkeling van je bedrijf en expertstatus. Zet je boek in als sleutel tot een onderscheidende en onvergelijkbare positionering waarmee je nationaal en/of internationaal opschaalt: https://greenwriting.nl/book-to-business. Schrijf je in voor de Zomerschrijfmaand: https://greenwriting.nl/zomerschrijfmaand-creatief-schrijven. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen op het gebied van teksten, vertaling en internationalisering? Kijk op https://greenwriting.nl. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/25-krachtige-eigenschappen-van-de-ondernemers-met-wie-ik-werk.

Duration:00:12:39

Ask host to enable sharing for playback control

#24 Internationaal gaan, ja of nee?

3/20/2024
Internationalisering is het internationaal kunnen verkopen en leveren van een product of dienst. Hier zijn 7 zaken om op orde te krijgen voordat je internationaal gaat. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen op het gebied van vertaling en internationalisering? Kijk op https://greenwriting.nl. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/24-internationaal-gaan-ja-of-nee.

Duration:00:16:28

Ask host to enable sharing for playback control

#23 Hoogbegaafdheid en tekstredactie

3/11/2024
Het is de Week van de Hoogbegaafdheid. Tijd om aandacht te besteden aan de samenhang tussen hoogbegaafdheid en taalverfijning: het corrigeren en redigeren van teksten. Hoe zijn tekstredactie en -correctie anders als je hoogbegaafd bent? Ik neem je mee in de kracht van hoogbegaafdheid bij redactie en correctie en geef voorbeelden uit mijn werk. Doe mee aan de Voorjaarsschrijfmaand Creatief Schrijven en ontdek de kracht van creatief schrijven: https://greenwriting.nl/voorjaarsschrijfmaand-creatief-schrijven. Extra startmomenten van de Voorjaarsschrijfmaand tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid: https://greenwriting.nl/voorjaarsschrijfmaand-creatief-schrijven-voor-hoogbegaafden. Download het gratis e-book voor taalprofessionals: https://greenwriting.nl/e-book-voor-taalprofessionals. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen op het gebied van vertaling, tekstredactie, tekstverfijning en opleidingen? Kijk op https://greenwriting.nl. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/23-hoogbegaafdheid-en-tekstredactie.

Duration:00:16:15

Ask host to enable sharing for playback control

#22 Hoogbegaafdheid en vertalen

3/10/2024
Het is de Week van de Hoogbegaafdheid. Tijd om aandacht te besteden aan de samenhang tussen hoogbegaafdheid en de kunst van het vertalen. Hoe is vertalen anders als je hoogbegaafd bent? Beluister deze aflevering als hoogbegaafde vertaler, geïnteresseerde in vertalen of als hoogbegaafden ook internationaal jouw doelgroep zijn. Ik neem je mee in de kracht van hoogbegaafdheid bij het vertalen en geef voorbeelden uit mijn werk. Download het gratis e-book voor taalprofessionals: https://greenwriting.nl/e-book-voor-taalprofessionals. Doe de gratis vertaaltest en test jouw (ver)taalniveau: https://greenwriting.nl/vertaaltest-engels-nederlands. Doe mee aan de Voorjaarsschrijfmaand Creatief Schrijven en ontdek de kracht van creatief schrijven: https://greenwriting.nl/voorjaarsschrijfmaand-creatief-schrijven. Extra startmomenten van de Voorjaarsschrijfmaand tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid: https://greenwriting.nl/voorjaarsschrijfmaand-creatief-schrijven-voor-hoogbegaafden. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen op het gebied van vertaling, tekstredactie, tekstverfijning en opleidingen? Kijk op https://greenwriting.nl. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/22-hoogbegaafdheid-en-vertalen.

Duration:00:20:25

Ask host to enable sharing for playback control

#21 Hoogbegaafdheid en schrijven

3/5/2024
Het is de Week van de Hoogbegaafdheid. Tijd om aandacht te besteden aan de samenhang tussen hoogbegaafdheid en het schrijverschap. Hoe is schrijven anders als je hoogbegaafd bent? Beluister deze aflevering als hoogbegaafde schrijver, tekstschrijver of copywriter of als hoogbegaafden jouw doelgroep zijn. Ik neem je mee in de kracht van hoogbegaafdheid bij het schrijven en geef voorbeelden uit mijn werk. Download 20 creatieve schrijfinzichten voor zakelijke teksten: https://greenwriting.nl/e-book-creatief-zakelijk-schrijven. Doe mee aan de Voorjaarsschrijfmaand Creatief Schrijven en ontdek de kracht van creatief schrijven: https://greenwriting.nl/voorjaarsschrijfmaand-creatief-schrijven. Extra startmomenten van de Voorjaarsschrijfmaand tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid: https://greenwriting.nl/voorjaarsschrijfmaand-creatief-schrijven-voor-hoogbegaafden. Download het gratis e-book voor taalprofessionals: https://greenwriting.nl/e-book-voor-taalprofessionals. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen op het gebied van vertaling, tekstredactie, tekstverfijning en opleidingen? Kijk op https://greenwriting.nl. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/21-hoogbegaafdheid-en-schrijven.

Duration:00:18:37

Ask host to enable sharing for playback control

#20 Grote versus boetiekvertaalbureaus

2/11/2024
Wat gebeurt er achter de deuren van grote vertaalbureaus versus kleinere boetiekvertaalbureaus? Dat is een wereld van verschil. En dat merk je in het resultaat: de vertalingen. Vind je goede vertalingen belangrijk? Kies dan voor een boetiekvertaalbureau. Doe mee aan de Voorjaarschrijfmaand Creatief Schrijven en ontdek dit voorjaar in 1 maand de kracht van creatief schrijven: https://greenwriting.nl/voorjaarsschrijfmaand-creatief-schrijven. Download het gratis e-book voor taalprofessionals: https://greenwriting.nl/e-book-voor-taalprofessionals. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen op het gebied van vertaling, tekstredactie, tekstverfijning en opleidingen? Kijk op https://greenwriting.nl. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/20-grote-versus-boetiekvertaalbureaus.

Duration:00:17:36

Ask host to enable sharing for playback control

#19 De zee als inspiratiebron voor het schrijven

10/28/2023
De zee is mijn inspiratiebron. Ik doe geen onderzoek meer naar de zee en het leven daarin, maar nog steeds inspireert de zee mij. Ik schrijf er soms over. Dan is het als een stijlelement verweven in mijn schrijven, als een eindeloze metafoor vol inspiratie. Doe mee aan de Adventskalender Creatief Schrijven en ontdek de kracht van creatief schrijven: https://greenwriting.nl/adventskalender-creatief-schrijven. Download het gratis e-book voor taalprofessionals: https://greenwriting.nl/e-book-voor-taalprofessionals. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen op het gebied van vertaling, tekstredactie, tekstverfijning en opleidingen? Kijk op https://greenwriting.nl. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/19-de-zee-als-inspiratiebron-voor-het-schrijven. Soundscapes: https://bigsoundbank.com

Duration:00:22:33

Ask host to enable sharing for playback control

#18 5 trends voor taalprofessionals

10/22/2023
Wat zijn de belangrijkste trends voor copywriters, tekstschrijvers, correctoren, redacteuren en vertalers? Het ondernemerschap als taalprofessional is blijvend veranderd. Dat komt deels door de tijd waarin we leven. Trends blijven natuurlijk trends: het precieze gebruik van sociale media verandert bijvoorbeeld elk jaar. Dat gebeurt al jaren. Elk ecosysteem verandert continu richting een nieuwe balans. Zo kan je dat als ondernemende taalprofessional ook zien. Download het gratis e-book voor taalprofessionals: https://greenwriting.nl/e-book-voor-taalprofessionals. Download 20 creatieve schrijfinzichten voor zakelijke teksten: https://greenwriting.nl/e-book-creatief-zakelijk-schrijven. Doe de gratis vertaaltest en test jouw (ver)taalniveau: https://greenwriting.nl/vertaaltest-engels-nederlands. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen op het gebied van vertaling, tekstredactie, tekstverfijning en opleidingen? Kijk op https://greenwriting.nl. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/18-5-trends-voor-taalprofessionals.

Duration:00:17:13

Ask host to enable sharing for playback control

#17 De stem van mijn opa

10/11/2023
Ik hoorde de stem van mijn opa terug terwijl ik hem nooit heb gekend. Ik maakte een reis in de tijdmachine doordat er een audio-interview met hem is overgeleverd. Dit interview heb ik vanaf een cassettebandje laten digitaliseren. Voor het eerst hoorde ik hoe mijn opa klonk en sprak. Een lang vervlogen tijd kwam terug tot leven. In deze podcastaflevering deel ik mijn eerste gedachten hierbij. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen op het gebied van vertaling, tekstredactie, tekstverfijning en opleidingen? Kijk op https://greenwriting.nl. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/17-de-stem-van-mijn-opa/. Soundscapes: https://bigsoundbank.com

Duration:00:18:48

Ask host to enable sharing for playback control

#16 Hoe ga je om met verandering?

10/6/2023
Omgaan met verandering: hoe doe jij dat? Soms gaat verandering geleidelijk, soms heel snel. Lanceer jij als ondernemer steeds een nieuw product of dienst, of ben je meer van het evergreen-aanbod? Vaak kan je sturen op je voorkeuren. Hoe richt jij jouw ecosysteem in en hoe voed je het, zodat je ook goed omgaat met verandering? Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen op het gebied van vertaling, tekstredactie, tekstverfijning en opleidingen? Kijk op https://greenwriting.nl. Download het gratis e-book voor taalprofessionals: https://greenwriting.nl/e-book-voor-taalprofessionals. Doe de gratis vertaaltest Engels-Nederlands: https://greenwriting.nl/vertaaltest-engels-nederlands. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/16-verandering-hoe-ga-je-daarmee-om.

Duration:00:22:25

Ask host to enable sharing for playback control

#15 Vrouwenmarketing en mannenmarketing

10/1/2023
Komen vrouwen nog steeds van Venus en mannen nog steeds van Mars? Wel als je de typische vrouwenmarketing en mannenmarketing gelooft. Hoe houdt zulke marketing jou klein, ook als ondernemer? En wat ga je zien als je de harde kaders van typisch voor vrouwen of mannen loslaat? In deze aflevering vertel ik het je. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen? Kijk op https://greenwriting.nl. Doe de gratis creatieve schrijfoefening: https://greenwriting.nl/creatieve-schrijfoefening. Doe de gratis vertaaltest: https://greenwriting.nl/vertaaltest-engels-nederlands. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/15-vrouwenmarketing-en-mannenmarketing.

Duration:00:13:00

Ask host to enable sharing for playback control

#14 Mijn radio-avontuur

9/22/2023
Ik was te gast bij Werkverkenners. Hoe heb ik het ervaren om op de radio en in een podcast te gast te zijn? Hoe heb ik me voorbereid? Er zat maar weinig tijd tussen het eerste contactmoment en de opnames. In deze aflevering vertel ik er meer over. Werkverkenners: https://open.spotify.com/show/6dj9XDttBXnAfo5tTGjus0 Aflevering Hoogbegaafden en andere neurodivergenten: https://www.bnr.nl/podcast/werkverkenners/10526391/hoogbegaafden-en-andere-neurodivergenten of via Spotify: https://open.spotify.com/episode/2m7lVQc43rdNaxmWgh8tR8 Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen op het gebied van vertaling, tekstredactie, tekstverfijning en opleidingen? Kijk op https://greenwriting.nl. Download het gratis e-book voor taalprofessionals: https://greenwriting.nl/e-book-voor-taalprofessionals. Hoogbegaafd en aan het werk? Word lid van de International High IQ Society: https://www.ihiqs.org en Stichting Hoogbegaafd!: https://stichtinghoogbegaafd.nl/ Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/14-mijn-radio-avontuur.

Duration:00:21:26

Ask host to enable sharing for playback control

#13 5 jaar Green Writing - 5 inzichten

7/14/2023
Green Writing bestaat vijf jaar! In die tijd is er veel veranderd. In deze podcast ga ik, Alice, in op vijf van mijn belangrijkste inzichten uit het ondernemerschap. En dat voor het eerst vanuit de nieuwe podcastruimte. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen? Kijk op https://greenwriting.nl. Download het gratis e-book voor taalprofessionals: https://greenwriting.nl/e-book-voor-taalprofessionals/. Ben jij een ondernemer en wil je graag internationaliseren? https://greenwriting.nl/contact/. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/13-5-jaar-green-writing-5-inzichten/.

Duration:00:36:03

Ask host to enable sharing for playback control

#12 Met deze klanten wil je niet werken

6/26/2023
Hoe herken je klanten met wie je beter niet kunt gaan samenwerken? Hoe herken je een samenwerking met een klant die niet goed werkt? En hoe stop je met klanten met wie je niet prettig kunt samenwerken? Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen? Kijk op https://greenwriting.nl. Download het gratis e-book voor taalprofessionals: https://greenwriting.nl/e-book-voor-taalprofessionals/. Ben jij een ondernemer en wil je graag internationaliseren? https://greenwriting.nl/contact/. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/12-met-deze-klanten-wil-je-niet-werken/.

Duration:00:13:20

Ask host to enable sharing for playback control

#11 Platformsites, ja of nee?

5/21/2023
Heb je er als zelfstandige of opdrachtgever wel eens aan gedacht om een platformsite te gebruiken? Doe het niet! Ik leg je uit waarom je beter geen gebruik maakt van deze service-arme, salesgedreven verdienmodellen. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen? Kijk op https://greenwriting.nl. Ben jij een ondernemer en wil je graag internationaliseren? https://greenwriting.nl/contact/. Doe de gratis vertaaltest: https://greenwriting.nl/vertaaltest-engels-nederlands. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/11-platformsites-ja-of-nee/.

Duration:00:11:28

Ask host to enable sharing for playback control

#10 De massively unpopular rebel

5/21/2023
Ben je niet zo'n populair persoon? Hoe ga je om met impopulariteit? Ik deel een aantal levensinzichten. Wat ik niet met je deel is hoe jij populair wordt. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen? Kijk op https://greenwriting.nl. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/10-de-massively-unpopular-rebel/.

Duration:00:14:28

Ask host to enable sharing for playback control

#9 Amerikanisering, ja of nee?

5/18/2023
Amerikaanse invloeden gaan verder dan alleen taalgebruik. Wat is typisch Amerikaans voor ondernemers en wat juist niet? Hoe is de Amerikaanse communicatie, marketing en werkwijze anders dan de Nederlandse? Ik deel hierover mijn inzichten. Welke keuzes maak jij? Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen? Kijk op https://greenwriting.nl. Ben jij een ondernemer en wil je graag internationaliseren? https://greenwriting.nl/contact/. Doe de gratis vertaaltest: https://greenwriting.nl/vertaaltest-engels-nederlands. Meer informatie over de korte vertaalopleiding Engels-Nederlands (6 maanden): https://greenwriting.nl/korte-vertaalopleiding-engels-nederlands. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/9-amerikanisering-ja-of-nee.

Duration:00:22:01

Ask host to enable sharing for playback control

#8 Zo kies je een goede vertaler

4/14/2023
Vertalen is een ambacht. Mensen die jouw internationale teksten lezen, moeten zich aangesproken voelen. Besteed daar dus zorg en aandacht aan. Dat doe je door een goede vertaler te kiezen. Ik deel vier zaken waar je op moet letten als je zelf voor een vertaler kiest. Wil je meer weten over wat Green Writing voor jou kan betekenen? Kijk op https://greenwriting.nl. Bekijk de shownotes: https://greenwriting.nl/8-zo-kies-je-een-goede-vertaler.

Duration:00:09:20