Johans Podd-logo

Johans Podd

Arts & Culture Podcasts >

Vännerna Johan och Johan gör podd för att få ett tillfälle att prata ostört med varandra i en hektisk värld.

Vännerna Johan och Johan gör podd för att få ett tillfälle att prata ostört med varandra i en hektisk värld.
More Information

Location:

Sweden

Description:

Vännerna Johan och Johan gör podd för att få ett tillfälle att prata ostört med varandra i en hektisk värld.

Language:

Swedish


Episodes

Två vresiga tomtar

12/7/2019
More
Det närmar sig jul och vi undrar vart trollen och de vresiga tomtarna tagit vägen bland våra traditioner. Som så många andra pratar vi om julkalendern. Det bjuds in till rimstuga. Konsten att dricka te utvecklas ytterligare. Vi slår fast att årets julklapp alla år är LEGO.

Duration:00:54:37

Bokhyllor, bibeln och en bunker

11/30/2019
More
Vi inspireras av att Johans son vill resa till Indien och meditera med bumbibjörnar. Beskrivningen av en vacker plats misstas för en bunker. Vad står i våra bokhyllor förutom bibeln? Det blir också mer andningsövningar där Johan visar att han kan låta som en didgeridoo.

Duration:00:58:46

Medicin mot mask och kapitalism

11/23/2019
More
En timme om vården. Det blir oundvikligen politiskt när vi pratar privatisering. Det blir också personligt utifrån våra olika erfarenheter som vårdtagare. Vi slinker in en sväng på apoteket där det saknas maskmedicin och andra piller. Men hittar vi botemedlet mot kapitalism?

Duration:00:54:16

Meningen med livet

11/16/2019
More
Gud vilade på sjunde dagen men på sjunde timmen tar vi oss an den stora frågan om meningen med livet. Vi levererar svaret genom ett samtal om att göra gott, evolution, Big Bang, sökande och att vara ett med en flock hästar. Vi lanserar också en teori om hur alla lever oändliga liv i sammanflätade parallella universum.

Duration:00:48:31

Mörda mördarsniglar och en sammanhängande lumparhistoria

11/9/2019
More
Köket är klart så Johan får en kylskåpsmagnet med en gubbstruts i present av Johan. Vi pratar om olika sätt att mörda mördarsniglar. Ena Johan har hängt på Astrid Lingrens Värld och shoppat trollstav. Andra Johan känner sig osammanhängande och uppmanas dra en lumparhistoria. Lagom till att Internet firar 50 år funderar vi på hur länge vi ska behöva skriva http://www.

Duration:00:58:54

Motstånd och nivåer av trädkramande

11/2/2019
More
Vännerna brottas med förpackningen för två sockerbitar och ett allmänt sötsug. Ett par skidbrallor hann slängas innan de nådde rätt Johan eller fick testa telemark. En älg blir inte bortskrämd av att få ett betongäpple i rumpan. Vikten av motstånd vrids och vänds på. Ena Johan är mainstream när han kramar träd. Allt i den uppdaterade poddvillan som nu har ett kök igen.

Duration:01:02:42

Hallochvinfest, långfil och att gräva labyrinter

10/26/2019
More
Vi minns långfil och pratar nya mejeriersättningar, uppfinner after dagis och hallochvinfest. Vi inser också att det nu finns en halloweenlåda i källaren bredvid julsakerna och diskuterar pumpapyssel. Mot slutet avslöjas stora kreativa idéer när vi planerar att gräva labyrinter och andra konstverk. Tebjudningen har uppdaterats med tekanna när det oändliga samtalet går in på sin fjärde timme.

Duration:00:49:03

Tid, pengar och att inte äta kött

10/19/2019
More
Två slitna vänner träffas efter en hård vecka de inte vill prata om. Det leder till samtal om hur vi hanterar tid, ett slag för veganism och en känga till kött, ett erkännande att vi inte känner igen våra pengar samt många andra fina trådar för Sverige i tiden. Tröttheten späs på av ett intrikat kvällste och ena Johan testar att podda på pilsner.

Duration:01:03:04

Mindfulness och mäns rädsla för Greta

10/12/2019
More
Johan och Johan testar att spela in podd sittande på golvet. Det leder till ett samtal som på olika sätt kretsar kring miljö och hållbarhet. Om mindfulness i hushållssysslor, varför vissa män är rädda för Greta, lyckan i att slänga kapsyler i metall, att förverkliga sig själv och det vi spolar ner i toaletter.

Duration:00:55:57

Nikotin, tatueringar och att känna sig själv

9/29/2019
More
Vi är två vänner som känt varandra i över 20 år som träffas och pratar för sällan. Därför sätter vi oss ner tillsammans framför varsin mikrofon en gång i veckan och samtalar om det som faller oss in. Denna gång om att snus inte luktar lika mycket längre, att rökare är tuffa och trevliga, hur ett krogbesök leder till en tatuering och om att känna sig själv.

Duration:00:46:48