Mer leseglede-logo

Mer leseglede

Arts & Culture Podcasts

Vi snakker om bøker og lesing, i håp om å inspirere deg til å legge fra deg telefonen og plukke opp ei bok, og få mer leseglede. Bli medlem i Bokklubben du også!

Location:

Norway

Description:

Vi snakker om bøker og lesing, i håp om å inspirere deg til å legge fra deg telefonen og plukke opp ei bok, og få mer leseglede. Bli medlem i Bokklubben du også!

Language:

Norwegian Bokmal

Contact:

4722028700


Episodes
Ask host to enable sharing for playback control

Knut Nærum er på besøk!

3/14/2024
En av Norges morsomste menn er også krimekspert – og nå også filmaktuell. Hør om gammel og ny krim (gjett hva Knut Nærum foretrekker), påskekrimmens opprinnelse (ikke som vi trodde!) og filmatiseringen av Døde menn går på ski.

Duration:00:46:20

Ask host to enable sharing for playback control

Kriminelt god påske!

3/14/2024
Det får du i hvert fall hvis du følger påskekrimtipsene til Bente, Runhild og Erlend. Denne våren kan du velge fra øverste hylle; enten det er fra nestorene i sjangeren eller nye bekjentskaper - skummelt i solveggen blir det uansett!

Duration:00:38:33

Ask host to enable sharing for playback control

Historisk, erotisk fantasy? Ja, takk! Sagaen om isfolket er tilbake

2/29/2024
Hilde Susan Jægtnes’ frittstående forløper til Sagaen om Isfolket, Solens sønn, føk rett til topps på bestselgerlista. Hør forfatteren fortelle om hvorfor og hvordan hun tok for seg dette ikoniske universet i engasjert samtale med Ingeborg Volan. I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no. Bli medlem du også!

Duration:00:31:20

Ask host to enable sharing for playback control

Randi Fuglehaug gir oss Skallebank. Vi snakker om årets påskekrim 2024.

2/14/2024
Randi Fuglehaug har skrevet årets påskekrim! Og da hun var gjest i podkasten for å fortelle om romanen Skallebank, klarte hverken redaktør Bente, krimekspert Erlend eller programleder Britt å skjule sin begeistring for hovedpersonen Agnes, lokalpolitikere på Voss og et grotesk funn i smalahove-teltet. I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no. Bli medlem du også!

Duration:00:46:21

Ask host to enable sharing for playback control

Den eventyrlige sjangeren fantasy

2/6/2024
Av og til vil man bare forsvinne inn i et nytt univers. Og det er ingen sjanger som lar deg blir revet med så mye som fantasy. Det er februar, og denne måneden skal vi utforske den eventyrlige og magiske sjangeren fantasy. Ingeborg og Bokklubbens fantasy-entusiast Victor får besøk av to norske fantasyforfattere, H.L Phoenix og Catharina Natalie Wandrup, for å forstå og nerde om hvorfor akkurat fantasy kan ligge så nært hjertet til både barn og voksne. Og vi har lesetips for deg som vil prøve sjangeren for første gang, eller dykke enda dypere! I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no. Bli medlem du også!

Duration:00:41:52

Ask host to enable sharing for playback control

Vetle Lid Larssen forteller om sin nye, kritikerroste roman De stjernekyndige

1/31/2024
Bente og Ingeborg er så begeistret at de fikk Vetle Lid Larssen inn i studio for å fortelle om denne lesefesten av en roman. Hør den sprudlende samtalen om en ekstrem vitenskapekspedisjon som fant sted i 1769 i Vardø, om astronomi, jesuitter, 20 kasser rødvin, en kongepuddel, en mulig svindel – og uendelig mye mer! I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no. Bli medlem du også!

Duration:00:32:22

Ask host to enable sharing for playback control

Feelgood nå!

1/25/2024
Når det er kaldt og mørkt ute, vil vi ha det varmt og godt inne – og feelgood er varme i bokform. Månedens sjanger i Bokklubben er derfor feelgood – men hva ER egentlig feelgood? Entusiastene Ingeborg og Runhild får eksperthjelp av Kjersti Herland Johnsen, redaktør i Gyldendal OG forfatter av varme feelgood bøker, til å forklare. Og som vanlig er det mange gode lesetips å hente! I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Duration:00:44:34

Ask host to enable sharing for playback control

Hva skal vi lese nå? Redaktørene gir oss sine beste lesetips

1/18/2024
Nytt år, nye muligheter til å lese mer! Men hva skal vi lese? Og har det noe for seg å ha et leseprosjekt? Redaktørene Erlend, Bente og Runhild forteller om hva som beveger seg; hvilke bøker bør vi kaste oss over nå og hva har vi å glede oss til denne våren? Til slutt røper de sine egne lesemål. I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Duration:00:37:32

Ask host to enable sharing for playback control

Ingeborg har Jon Fosse-fobi, men får hjelp av Linda Eide

12/1/2023
Hva er egentlig greia med Jon Fosse? Hvem er han, denne karen? Og kan en Bokklubb-sjef med Fosse-skrekk få hjelp til å komme i gang med Norges ferske nobelprisvinner? Ingeborg får hjelp av hele Norges Linda Eide, vår egen Runhild Skjølaas og sist, men ikke minst: Jon Fosse sin redaktør på Samlaget, Cecilie Seiness.

Duration:00:31:36

Ask host to enable sharing for playback control

Bokbadet spesial - Maskiner som tenker med Inga Strümke

11/15/2023
Inga Strümke vil hjelpe oss alle til å forstå nok om kunstig intelligens til at vi kan ta vare på demokratiet. Det har det blitt bestselger-bok av. Her kan du høre forfatter Inga Strümke i samtale med bademester Anne Grosvold. I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Duration:00:27:17

Ask host to enable sharing for playback control

Tyskland på 200 sider med Erik Fosnes Hansen

11/7/2023
Erik Fosnes Hansen forteller i denne episoden med overskudd og glimt i øyet om hvorfor og hvordan han har skrevet om Tysklands historie på 200 sider. Skandinavia og Tyskland har både kranglet og kriget, og Tyskland har alltid hatt stor betydning for oss litt lenger nord, både kulturelt og som handelspartner. Mange av våre kjæreste tradisjoner er opprinnelig tyske, som adventslys og juletreet, samtidig som vår nære histories krigstraumer er knyttet til Tysklands invasjon av Norge i 1940. Erik Fosnes Hansen er ikke historiker. Han er historieforteller. I denne episoden har vi hatt en fornøyelig samtale med verdens beste (?) "historie-historieforteller". Hør den du også! Og les boka!! I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Duration:00:30:30

Ask host to enable sharing for playback control

Simon Stranger - Om krigens gråsoner, om mordere og redningsmenn

10/20/2023
Simon Stranger skrev seg inn i lesernes hjerter med boka Leksikon om lys og mørke i 2018, der han nøster opp historien om det beryktede Rinnan-huset som ble hans jødiske svigerfamilies hjem i Trondheim etter krigen. Nå er han tilbake med en frittstående oppfølger, Museum for mordere og redningsmenn, hvor vi møter familien igjen under de dramatiske krigsårene da det ble livsfarlig å være av jødisk herkomst. Det skal vise seg at grenselosene som hjalp familien over til Sverige, bare uker tidligere sto bak en fæl forbrytelse mot et annet jødisk ektepar som hadde lagt livet sitt i deres hender. I denne episoden snakker Mie med forfatter Simon Stranger om hans forhold til 2. verdenskrig, og om gråsonene fra krigen, som rommer mye mer enn svart/hvitt-historiene om helter og skurker som vi er vant til å høre om. ----- I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing, i håp om å inspirere deg til å legge fra deg telefonen og plukke opp ei bok. Bli medlem i Bokklubben du også. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Duration:01:00:21

Ask host to enable sharing for playback control

Lesesirkel - Lungeflyteprøven av Tore Renberg

10/12/2023
Tore Renbergs første historiske roman, Lungeflyteprøven, er basert på en sann historie om en etterforskning og rettssak i opplysningstidens spede barndom. Eller som Bokklubbens direktør Ingeborg Volan sier det: "Lungeflyteprøven er litt som om TV-seriene Dexter og CSI møter hverandre på 1600-tallet". Hvis ikke dette innbyr til samtale, så vet ikke vi. I denne episoden er vi tre lesere med ganske forskjellige lesepreferanser som snakker i dybden om Renbergs nye bok Lungeflyteprøven. Her må vi presisere at denne episoden er for deg som har lest boka. Her røpes både handling og slutt, så om du ikke har lest enda anbefaler vi at du gjør det før du lytter. Du hører programleder Mie i samtale med bokklubbdirektør Ingeborg og podkastprodusent Britt, alle tre ivrige lesehester. God lytting! ---- I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing, i håp om å inspirere deg til å legge fra deg telefonen og plukke opp ei bok. Bli medlem i Bokklubben du også. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Duration:00:31:55

Ask host to enable sharing for playback control

Oliver Lovrenski - 19 år og brakdebutant

10/5/2023
Forlagene nærmest sloss om å få utgi debutboka til 19 år gamle Oliver Lovrenski, "Da vi var yngre". Anmelderne er ekstatiske. Boka om en guttegjeng med en mildt sagt belastet oppvekst beskrives som en rå, varm og autentisk oppvekstroman fra dagens Oslo. Redaktør i Aschehoug, Benedicte Treider, beskriver det første møtet med manuset som noe helt unikt. - Det var som å sitte med gata i hendene, sier hun, og vi andre som har lest er enige. Vi i Bokklubben har nå gleden av å publisere debutantens aller første podkastintervju. I denne episoden hører du forfatter Oliver Lovrenski i samtale med redaktør i Aschehoug, Benedicte Treider, og Bokklubbens Runhild Skjølaas og Mie Storbekken. ---- Vi snakker om bøker og lesing, i håp om å inspirere deg til å legge fra deg telefonen og plukke opp ei bok. Bli medlem i Bokklubben du også. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Duration:00:31:10

Ask host to enable sharing for playback control

Lesesirkel - En dag vil vi le av det av Thomas Korsgaard

9/14/2023
Thomas Korsgaard er et stjerneskudd på den danske litteraturhimmelen som har høstet god kritikk for trilogien om Tue. I sommer kom bok nummer to i norsk utgave, og vi var flere i Bokklubben som leste den og ble svært begeistret. Podkastprodusent Britt ble faktisk så begeistret at hun rett og slett maste seg til å få være med i en lesesirkelepisode. Nå er episoden klar, og her må vi presisere at denne episoden er for deg som har lest boka. Her røpes både handling og slutt, så om du ikke har lest enda anbefaler vi at du gjør det først. Du hører programleder Mie i samtale med redaktør Bente og podkastprodusent Britt, alle tre ivrige lesehester. God lytting! ---- I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing, i håp om å inspirere deg til å legge fra deg telefonen og plukke opp ei bok. Bli medlem i Bokklubben du også. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Duration:00:32:29

Ask host to enable sharing for playback control

Ut på (littera)tur

9/14/2023
Bøker som gir deg lyst til å dra på tur. Du visste kanskje ikke at det kan være spennende å lese om folk som bor i telt? Mie har oppdaget en sjanger hun ikke kjente til, nemlig friluftslitteraturen. Langt ute på de litterære viddene kom hun også over polarlitteraturen med alle sine skildringer av strabasiøse ekspedisjoner, is i skjegg og koldbrann i tær, og da skjønte hun at dette måtte bli en podkastepisode. Ukas gjest er redaktør Bente Einan Eriksen. Hun er friluftsmenneske og mangeårig redaktør i Bokklubben Villmarksliv, og kommer med sine aller beste tips til bøker som gir deg lyst til å dra på tur. Du finner alle bøkene vi snakker om i episoden på www.bokklubben.no. Liste over bøker som nevnes finner du på Instagram her. I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing, i håp om å inspirere deg til å legge fra deg telefonen og plukke opp ei bok, og få mer leseglede. Bli medlem i Bokklubben du også. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Duration:00:38:54

Ask host to enable sharing for playback control

Bøkene du burde lese i høst

9/7/2023
Bokhøsten (2023) er over oss, og det er nå de mest spennende utgivelsene kommer som perler på ei snor. Her er kjente forfattere som bryner seg på nye sjangere, debutanter med sterke stemmer, og flere etterlengtede gjensyn med univers som vi lesere for lengst har blitt glade i. Det er med andre ord mye å se frem til! I ukas episode har programleder Mie invitert Bokklubbens tre redaktører, Erlend, Bente og Runhild, i studio for å snakke om hvilke titler vi bør glede oss aller mest til i høst. ---- I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing, i håp om å inspirere deg til å legge fra deg telefonen og plukke opp ei bok. Bli medlem i Bokklubben du også. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Duration:00:47:56

Ask host to enable sharing for playback control

Å bli angrepet av romaner - En prat med Tore Renberg

8/30/2023
Blant bøkene som har fått den ene sekseren på terningen etter den andre i høst finner vi Lungeflyteprøven av Tore Renberg. Bokklubbens Ingeborg Volan beskriver Lungeflyteprøven slik: "litt som om TV-seriene Dexter og CSI møter hverandre på 1600-tallet". I denne episoden hører du Ingeborg i samtale med Tore Renberg om den nye boka, skriveprosessen, og den gode mottakelsen boka har fått etter lansering. ---- I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing, i håp om å inspirere deg til å legge fra deg telefonen og plukke opp ei bok. Bli medlem i Bokklubben du også. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Duration:00:35:22

Ask host to enable sharing for playback control

Lesesirkel - Hvis det skulle komme et menneske av Thomas Korsgaard

7/6/2023
Mie har besøk av Bokklubbens redaktører Erlend, Bente og Runhild i studio for en lesesirkel-episode om boka Hvis det skulle komme et menneske av Thomas Korsgaard. NB: Denne episoden er laget for deg som har lest boka. Vi kommer til å røpe både handling og slutt, så har du ikke lest enda så anbefaler vi at du gjør det, og kommer tilbake til denne episoden når du har lest. Om forfatteren: Thomas Korsgaard er et nytt stjerneskudd på den danske litteraturhimmelen. Han debuterte som 21-åring med romanen Hvis det skulle komme et menneske, om den unge gutten Tue som vokser opp på en gård på Jylland i Danmark. Boka er en del av en oppvekst-trilogi fra et samfunnslag man sjeldent hører fra i litteraturen, og forfatteren har innrømmet at boka er delvis selvbiografisk. ---- I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing, i håp om å inspirere deg til å legge fra deg telefonen og plukke opp ei bok. Bli medlem i Bokklubben du også. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Duration:00:31:28

Ask host to enable sharing for playback control

Pride spesial om skeive barnebøker

6/23/2023
Det er ikke mange år siden at vi måtte ut av landet for å finne barnebøker med skeive foreldrepar, og det var først i 2019 at det kom ut en norsk barnebok med en homofil gutt i hovedrollen. Hvorfor har det tatt så lang tid å komme hit? Hvor går veien videre? Og ikke minst, hvorfor er det viktig med skeiv representasjon i barnelitteraturen? I ukas podkastepisode har Mie snakket med tre gjester som på hver sin måte befatter seg med skeiv tematikk i barnelitteraturen: forfatter Tom Erik Fure, forfatter og illustratør Nora Dåsnes, og lærer og instagrammer Sebastian Solli, som driver en instagramkonto for skeive barnebøker: Bok på snei. I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing, i håp om å inspirere deg til å legge fra deg telefonen og plukke opp ei bok. Bli medlem i Bokklubben du også. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Duration:00:54:36