PM Tepi-logo

PM Tepi

Arts & Culture Podcasts

Take a sip of authentic opinions while we chill and relax listening to life issues. Nak sembang? Pm tepi pmtepipodcast@gmail.com instagram.com/pmtepipodcast Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hakim-mukmin/support

Location:

United States

Description:

Take a sip of authentic opinions while we chill and relax listening to life issues. Nak sembang? Pm tepi pmtepipodcast@gmail.com instagram.com/pmtepipodcast Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hakim-mukmin/support

Language:

Malay


Episodes

S2E3: bitter bitter kehidupan

3/2/2023
Kami bincang kenapa kene ada tiang kat dalam lif tuuu?? 🤬 Kenapa orang asyik cop kita "culture shock" ?? 🙄 Akeng makin introvert 😥 Peep pula makin menjadi-jadi extrovertnya 🔊 Kita sedar yang kita makin berubah, is it okay to change? 🤔 *so far kita takde sponsor lagi. Bagi yang nak menyumbang sebagai tanda support, boleh berbuat demikian di link yg tertera di bawah 👇🏻👇🏻👇🏻 tq 🙏🏻 --- Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hakim-mukmin/support

Duration:00:34:09

S2E2: Jumpa muhdpeep borak pasal future kat sbux

9/8/2022
Akeng cite pengalaman jadi barista kat ric**amo coffee ☕ Kami borak pasal kopi sebab kami terpaling cultured kat tempat ni 🕴🏻 Back story about the birth of StudioCrib Creative Lab sebelum Elon Musk cadang nak beli 🤝🏻 Peep plan nak go second season for The Midnight Table Podcast 🎙 Finally we found a proper way to record using 2 mics on 1 laptop, SO THIS EPISODE IS JUST SO LITTTTT!!!! LIKE THIS IS HOW THE REAL PODCASTING SHOULD BE AHHH SIAAAA??!!! --- Support this podcast:...

Duration:00:28:27

S2E1: Sedikit life update & season 2 planning

9/1/2022
Fateh dah kahwin, Hanisah otw tunggu posting dengan harapan dapat 'mengaunselingkan' lebih ramai pelajar di Malaysia dan Akeng masih sama. Bagaimana dengan nasib PM Tepi? Adakah bakal dijual ke Tesla? --- Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hakim-mukmin/support

Duration:00:35:36

Episode 11: Ini Malaysia-lah Bos! (Podcast Kemerdekaan)

9/16/2021
Menjadi sebahagian dari keluarga besar Malaysia itu adalah satu nikmat yang tidak dapat ditafsirkan dengan kata-kata. Inilah negara yang mengajar erti keamanan kepada dunia dan membuktikan bahawa sesungguhnya manusia itu bisa untuk hidup bersama walau berbeza warna kulitnya. Tiada diskriminasi bangsa, malah semuanya dianggap sama. Kerna inilah keunikan tanah kita, Malaysia. --- Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hakim-mukmin/support

Duration:00:45:01

Episode 10: 3 Ways to Increase Your Productivity & Stop Procrastinating

7/4/2021
Bila bercakap soal perjuangan, ramai yang berani bangkit menyahut seruan. Namun ramai yang lupa bahawa lagilah ramai mereka yang berjuang tanpa mengangkat senjata, iaitulah melawan musuh dalam diri; nafsu. Di sini kami berkongsi beberapa tips bagi memaksa diri untuk mula bergerak, melawan nafsu malas dan menjadikan hari lebih produktif. Be productive & you’ll find happiness in it. Keep exploring. Keep growing x --- Support this podcast:...

Duration:01:03:28

Episode 09: Children's Mental Health, School's Law & Addiction

6/13/2021
Kanak-kanak pun manusia. Their feelings, their emotions, their ideas; matters. *Dapatkan tudung berkualiti dengan harga berpatutan di ig shop @thenajiah --- Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hakim-mukmin/support

Duration:00:53:38

Episode 08: How to Deal With Self-doubt

5/31/2021
Selalu rasa tak yakin dengan diri sendiri? Ada rasa nak 'give up' belajar? Rasa macam diri ni dah tak ada masa depan? Di sini kami kongsikan beberapa tips dan kisah yang mungkin boleh membantu anda dalam berdepan dengan masalah ini. Disclaimer: Kami bukanlah pakar psikologi, tapi tips ini hanyalah sekadar perkongsian dari pengalaman peribadi buat anda para pendengar podcast pm tepi. --- Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hakim-mukmin/support

Duration:00:53:12

Episode 07: Palestine, cyberbully and women's right

5/12/2021
Disclaimer: Yahudi yang di'mention' dalam episod ini bukanlah merujuk kepada semua Yahudi, tapi hanyalah untuk Zionis yang telah mencabul kehormatan bumi Palestin. Bukan semua Yahudi adalah Zionis. --- Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hakim-mukmin/support

Duration:00:45:59

Episode 06: Kompaun & Mental Health (A very random discussion)

5/2/2021
Selamat menyambut Ramadan al-Kareem kepada seluruh umat Islam. Episod kali ni memang random, it's more to nak warm up balik sebab dah lama tak record podcast. Enjoy ! Hope you guys get the message. --- Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hakim-mukmin/support

Duration:00:50:03

Episode 05: Sweet Hustle (ft Syafiq)

3/14/2021
Syafiq adalah seorang mahasiswa di sebuah universiti awam dan telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 20kg dalam masa kurang dari setahun! Satu kejadian telah berlaku dalam hidupnya menyebabkan beliau menyahut seruan untuk BERMULA! Dengan berbekalkan motivasi, “big why” dan disiplin, beliau berjaya mengubah hidup ke arah yang lebih sihat dan bertenaga. (Disclaimer: Bukan duta milo) --- Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hakim-mukmin/support

Duration:01:09:32

Episode 04: Logik Korea dan Common Sense

3/7/2021
Banyak sangat benda baru yang viral sekarang melibatkan 'common sense'. Bukanlah nak dikata generasi sekarang kurang adab atau 'common sense' tapi sama-samalah kita nilai sendiri. Juga kita renungi bersama nasib bangsa yang kian kronik moralnya. --- Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hakim-mukmin/support

Duration:00:46:33

Episode 03: Trust Issue

1/31/2021
Tidak semua yang datang dalam hidup itu indah. Terkadang yang datang itu menambah luka lalu membuat kau tersentak dari tidur yang panjang. Barulah kau sedar akan hakikat dunia ini yang penuh dengan tipu daya: "The world is not going to be easy for you" Perlu kau sedar, ada masa kau perlu beralah, juga ada masa untuk kau bertegas, stand for yourself. Because no one will do that except this body, this soul; you. Bukanlah niat untuk mengapi-apikan kemarahan di dada tapi buat pengajaran buat...

Duration:00:42:43

Episode 02: Lagu dan Realiti

10/25/2020
Pada aku, lagu dan kehidupan itu bergerak seiring. Seawal bayi, kita sudah didendangkan dengan alunan zikir harian atau lagu-lagu rakyat yang dilontarkan oleh ibu-ibu kita mengiringi tidur kita di dalam buaian. Seiring dengan perkembangan tamadun manusia, bidang muzik juga turut berkembang mengisi alam. Maka pada episod kali ini, kami bentangkan pandangan mengenai sesetengah lirik lagu yang mungkin ada mendatangkan kesan dalam kehidupan. Bukanlah tujuan di sini untuk menunjuk hebat...

Duration:00:48:49

Episode 01: Kelawar oh Kelawar!

10/20/2020
Tahun 2020 dan isu covid-19 adalah satu benda yang tidak asing lagi, malah seolah satu simpulan yang begitu serasi ikatannya. Untuk episod pertama, aku rasa wajar sekali isu ini diulas, melihatkan kesannya yang mendalam untuk seluruh negara amnya dan sektor pendidikan khasnya. Juga diulas tentang pandangan sisi anak muda berkenaan kancah politik yang bermain sewaktu musim covid ini. Disclaimer: This is authentically our opinions, no bias to any party. --- Support this podcast:...

Duration:00:39:20