Roster i Radio & TV... och en del andra stallen-logo

Roster i Radio & TV... och en del andra stallen

Arts & Culture Podcasts

Intervjupodd där vi träffar olika människor som på olika sätt gör sin röst hörd. Det kan vara en programledare i Radio eller TV. Det kan vara en ljudboksröst. Det kan vara vem som helst som hörs någonstans där andra människor kan höra den. Det som oftast stämmer överens med dessa människor är att vi hör dem överallt - men vi vet väldigt lite om dem. Det här är podden som försöker råda bot på detta.

Location:

Sweden

Description:

Intervjupodd där vi träffar olika människor som på olika sätt gör sin röst hörd. Det kan vara en programledare i Radio eller TV. Det kan vara en ljudboksröst. Det kan vara vem som helst som hörs någonstans där andra människor kan höra den. Det som oftast stämmer överens med dessa människor är att vi hör dem överallt - men vi vet väldigt lite om dem. Det här är podden som försöker råda bot på detta.

Language:

Swedish


Episodes
Ask host to enable sharing for playback control

Episod 14 - Mange Johansson

3/10/2024
Välkommen till 'Röster i Radio & TV och en del andra ställen,' podcasten där vi utforskar de röster som fyller vår vardag med magi. Jag är Mattias Pettersson, er guide genom ljudets fantastiska värld. I dagens avsnitt har vi äran att välkomna Magnus "Mange" Johansson, en av Sveriges mest erfarna radioprofiler. Med en karriär som började i sportradions kuliss och snabbt utvecklades till att bli en centralgestalt i flera uppskattade radiostationer. Häng med oss när vi utforskar Magnus unika karriär, från hans tidiga dagar till de minnesvärda ögonblick som gjort honom till en ikon inom svensk radio.

Duration:00:22:44

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 13 - Jocke Ljungberg

1/20/2024
Välkommen till 'Röster i Radio & TV och en del andra ställen,' podcasten där vi utforskar de röster som fyller vår vardag med magi. Jag är Mattias Pettersson, er guide genom ljudets fantastiska värld. I dagens avsnitt är vi stolta över att välkomna Jocke Ljungberg, en man vars röst har varit ett fast inslag i svenskarnas morgnar och eftermiddagar, och en legendar inom svensk radio. Vi kommer att dyka in i hans fascinerande karriär, från hans tidiga dagar till de minnesvärda showerna som har underhållit och berikat våra liv.

Duration:00:24:53

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 12 - Jesse Wallin

11/28/2023
"Välkomna till 'Röster i Radio & TV och en del andra ställen,' podden där vi tar er med bakom mikrofonen till de röster som skapar magi i etern. Jag är Mattias Pettersson, er nyfikna guide på denna soniska upptäcktsfärd. I dagens avsnitt har vi en man vars röst har varit soundtracket till många svenskas morgnar och eftermiddagar. Han är en radiolegendar som har gjort morgonpendlingsstunder lite roligare och fått oss att skratta medan trafiken står still. Jag pratar om Jesse Wallin, en man vars röst har resonerat genom radiokanaler som Rix FM, Mix Megapol, och Radio City. Under vår pratstund kommer Jesse att dela med sig av sin resa genom radiorummet, från sina tidiga dagar till de minnesvärda morgonprogrammen 'Morrongänget', 'Jesse, Loogna & Martina', samt 'Rix MorronZoo'. Det blir en resa genom frekvensbandet, fylld med skratt, musik och de oväntade äventyr som bara radio kan erbjuda. Så om du är sugen på en nostalgisk tripp ned minnesradion, tryck på 'Play' nu! Och kom ihåg, om du har tankar, idéer eller bara vill skicka ett hej, tveka inte att maila till podd@toneofchoice.se och göra din röst hörd!"

Duration:00:22:03

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 11 - Annika Kits

11/14/2023
Välkomna till 'Röster i Radio & TV och en del andra ställen,' podden där du får hänga med röster som fyller din vardag, från reklamsnuttar till telefonköer. Jag är Mattias Pettersson, din guide på denna soniska resa. I dagens avsnitt har vi en röst som kan vara både djup och mogen eller ljus och ung, beroende på projektet. Hon är en voice over-proffs med en förmåga att anpassa sin röst som en kameleont ändrar färg. Jag pratar om Annika Kits, känd från en mängd olika projekt, allt från ICA-reklamer till IVR-telefonsystem. Under vår pratstund kommer Annika att berätta om hur hon började inom voice over, vilka utmaningar hon mött, och hur hennes erfarenhet som sångerska hjälper henne i jobbet. Det blir en djupdykning i hur man bygger tillit genom röst och ton. Om du är nyfiken på vad som döljer sig bakom rösten som instruerar dig i ditt nästa byggprojekt eller får dig att stanna kvar i telefonkön, tryck då på 'Play' nu! Vill du dela med dig av dina tankar eller kanske bara säga hej? Skicka ett mail till podd@toneofchoice.se och gör din röst hörd!

Duration:00:45:51

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 10 - Martin Loogna

10/31/2023
"Röster i Radio & TV och en del andra ställen" är podden där du får en VIP-biljett rakt in i studion och livet hos de röster du hör dagligen. Vi snackar med röster från allt mellan himmel och jord; radio, TV, reklam, med mera! I det här avsnittet träffar jag, Mattias Pettersson, en sann radioveteran som har varit med sedan... tja, innan kommersiell radio ens var en grej. Möt Martin Loogna, morgonshowens obestridda kung och ägare av sin egen kanal, Skärgårdsradion. Vi dyker rakt in i Martins liv, från hans första steg i radiovärlden till hur han har navigerat i en bransch som ständigt förändras. Vi pratar utmaningar, triumfer och varför han valde att starta Skärgårdsradion. Så om du någonsin undrat vem det är som får dig att skratta, gråta eller svära i trafiken när du lyssnar på radio, så har du kommit rätt. Sätt på kaffebryggaren, tryck på play och förbered dig på en riktigt intressant pratstund. Några tankar? Kommentarer? Maila oss på podd@toneofchoice.se och bli en del av konversationen. Upplev röster som du aldrig hört dem förut!

Duration:00:25:00

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 9 - Micke Dahl

5/29/2023
Röster i Radio & TV och en del andra ställen är en unik podd där du får möjligheten att lära känna de röster som du hör till vardags på ett närmare och personligt sätt. Vi träffar röster från alla möjliga ställen som radio, TV, reklamer, lokaltrafiken och mycket mer. Du får en bakom kulisserna titt på deras arbete, utmaningar och drömmar. I varje episod av podden träffar vi en ny röst och i denna episod har jag den stora äran att få intervjua en av Sveriges mest kända röster, Micke Dahl, även känd från Mix Megapol och Rockklassiker, samt som speaker på FriidrottsVM och Stockholm Marathon. Du har säkert hört hans röst på radion och kanske på stora sportevent. Under intervjun kommer vi att få veta mer om Mickes liv och karriär, hur han blev en av de mest kända rösterna i Sverige och hur han har utvecklat sin karriär inom röstvärlden. Vi kommer också att diskutera hans syn på branschen och vad han ser som viktiga faktorer för att bli framgångsrik inom röstyrket. Så om du är nyfiken på vad som ligger bakom rösterna du hör till vardags, missa inte den här podden. Du kommer att bli förvånad, inspirerad och underhållen av de röster du kommer att träffa. Sätt igång din poddapp och bli en del av den här unika resan idag! Vill du komma i kontakt med oss så skicka oss ett mail på podd@toneofchoice.se

Duration:00:19:02

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 8 - Johanna Hermann Lundberg

5/10/2023
Röster i Radio & TV och en del andra ställen är en unik podd där du får möjligheten att lära känna de röster som du hör till vardags på ett närmare och personligt sätt. Vi träffar röster från alla möjliga ställen som radio, TV, reklamer, lokaltrafiken och mycket mer. Du får en bakom kulisserna titt på deras arbete, utmaningar och drömmar. I varje episod av podden träffar vi en ny röst och i denna episod har jag den stora äran att få intervjua en av Sveriges mest kända röster, Johanna Hermann Lundberg, även känd som Fröken Ur. Du har säkert hört hennes röst i Stockholms tunnelbana, på otaliga telefonsvarare runt om i Sverige och även som TV-hallåa och radiopratare. Under intervjun kommer vi att få veta mer om Johannas liv och karriär, hur hon blev Fröken Ur och hur hon har utvecklat sin karriär inom röstvärlden. Vi kommer också att diskutera hennes syn på branschen och vad hon ser som viktiga faktorer för att bli framgångsrik inom röstyrket. Så om du är nyfiken på vad som ligger bakom rösterna du hör till vardags, missa inte den här podden. Du kommer att bli förvånad, inspirerad och underhållen av de röster du kommer att träffa. Sätt igång din poddapp och bli en del av den här unika resan idag! Vill du komma i kontakt med oss så skicka oss ett mail på podd@toneofchoice.se

Duration:00:25:04

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 7 - Björn Danielsson

4/26/2023
Röster i Radio & TV och en del andra ställen är en unik podd där du får möjligheten att lära känna de röster som du hör till vardags på ett närmare och personligt sätt. Vi träffar röster från alla möjliga ställen som radio, TV, reklamer, lokaltrafiken och mycket mer. Du får en bakom kulisserna titt på deras arbete, utmaningar och drömmar. I varje episod av podden träffar vi en ny röst och i denna episod har jag den stora äran att få intervjua en radioprogramledare och framstående voice over-artist, Björn Danielsson. Vi känner igen Björns röst från diverse radiostationer, däribland Mix Megapol, men han har numera helt övergått till att arbeta som voice over-artist. Han har hörts i reklam för Tesla, Stena Line och många fler, samt i spel som Conquerors Blade. Under intervjun kommer vi att få veta mer om Björns liv och karriär, hur han började i radiobranschen och hur han utvecklat sin karriär som voice over-artist. Vi kommer också att diskutera hans syn på branschen och vad han ser som viktiga faktorer för att bli en framgångsrik radioprogramledare och voice over-artist. Så om du är nyfiken på vad som ligger bakom rösterna du hör till vardags, missa inte den här podden. Du kommer att bli förvånad, inspirerad och underhållen av de röster du kommer att träffa. Sätt igång din poddapp och bli en del av den här unika resan idag! Vill du komma i kontakt med oss så skicka oss ett mail på podd@toneofchoice.se

Duration:00:27:16

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 6 - Maria Franceschi

4/12/2023
Röster i Radio & TV och en del andra ställen är en unik podd där du får möjligheten att lära känna de röster som du hör till vardags på ett närmare och personligt sätt. Vi träffar röster från alla möjliga ställen som radio, TV, reklamer, lokaltrafiken och mycket mer. Du får en bakom kulisserna titt på deras arbete, utmaningar och drömmar. I varje episod av podden träffar vi en ny röst och i denna episod har jag den stora äran att få intervjua en radioprogramledare och legendarisk voice over-röst, Maria Franceschi. Under sin karriär har hon gjort sig känd genom att sprida glädje och underhållning till lyssnare på stationer som bland annat Z Radio och Mix Megapol. Dessutom har hon också varit rösten bakom många välkända varumärken, inklusive Tele2 och Comviq. I denna intervju kommer vi att ta reda på mer om hennes liv och karriär, hur hon började i radiobranschen och hur hon utvecklat sin karriär som voice over-röst. Vi kommer också att diskutera hennes syn på branschen och vad hon ser som viktiga faktorer för att bli en framgångsrik radioprogramledare och voice over-artist. Så om du är nyfiken på vad som ligger bakom rösterna du hör till vardags, missa inte den här podden. Du kommer att bli förvånad, inspirerad och underhållen av de röster du kommer att träffa. Sätt igång din poddapp och bli en del av den här unika resan idag! Vill du komma i kontakt med oss så skicka oss ett mail på podd@toneofchoice.se

Duration:00:43:03

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 5 - Robin Calmegård

3/22/2023
Röster i Radio & TV och en del andra ställen är en unik podd där du får möjligheten att lära känna de röster som du hör till vardags på ett närmare och personligt sätt. Vi träffar röster från alla möjliga ställen som radio, TV, reklamer, lokaltrafiken och mycket mer. Du får en bakom kulisserna titt på deras arbete, utmaningar och drömmar. I varje episod av podden träffar vi en ny röst och i denna episod har vi nöjet att få lära känna Robin Calmegård. Robin älskar allt som har med Internet, marknadsföring, radio och musik att göra, och inte att förglömma, ostbågar! (men det senare pratar vi inte om). Robin är programledare och onlineprojektledare på ViaPlay Group med radiostationerna RIX FM, Bandit Rock, Lugna Favoriter, STAR FM, Power Hit Radio. Han är en verklig sociala medier entusiast och när han sänder live på Rix FM på söndagar, kan du också, oftast, hitta honom live på TikTok. Så om du är nyfiken på vad som ligger bakom rösterna du hör till vardags, missa inte den här podden. Du kommer att bli förvånad, inspirerad och underhållen av de röster du kommer att träffa. Sätt igång din poddapp och bli en del av den här unika resan idag! Vill du komma i kontakt med oss så skicka oss ett mail på podd@toneofchoice.se

Duration:00:27:33

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 4 - Hasse Eriksson

3/8/2023
Röster i Radio & TV och en del andra ställen är en unik podd där du får möjligheten att lära känna de röster som du hör till vardags på ett närmare och personligt sätt. Vi träffar röster från alla möjliga ställen som radio, TV, reklamer, lokaltrafiken och mycket mer. Du får en bakom kulisserna titt på deras arbete, utmaningar och drömmar. I varje episod av podden träffar vi en ny röst och i denna episod har vi nöjet att få lära känna Hasse Eriksson, en välkänd röst i svensk radio och TV. Hasse har en imponerande karriär bakom sig och har både varit programledare och programchef för radiostationer som Lugna Favoriter och Star FM. Utöver sin radiokarriär är Hasse även välkänd från ett otal filmtrailers, där hans röst har gett liv åt många kända filmer. I denna episod får vi höra om Hasses erfarenheter och utmaningar från hans framgångsrika karriär och en unik inblick i hans arbete. Så om du är nyfiken på vad som ligger bakom rösterna du hör till vardags, missa inte den här podden. Du kommer att bli förvånad, inspirerad och underhållen av de röster du kommer att träffa. Sätt igång din poddapp och bli en del av den här unika resan idag! Vill du komma i kontakt med oss så skicka oss ett mail på podd@toneofchoice.se

Duration:00:26:55

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 3 - Thomas Hindersson

2/22/2023
Röster i Radio & TV och en del andra ställen är en unik podd där du får möjligheten att lära känna de röster som du hör till vardags på ett närmare och personligt sätt. Vi träffar röster från alla möjliga ställen som radio, TV, reklamer, lokaltrafiken och mycket mer. Du får en bakom kulisserna titt på deras arbete, utmaningar och drömmar. I varje episod av podden träffar vi en ny röst och i denna episod har vi nöjet att få möta Thomas Hindersson, en välkänd röst i svensk radio och TV. Thomas har en imponerande karriär bakom sig och har varit programledare för Mix Megapol, Radio Disney, NRJ och har även varit hallåa i TV4 - idag hörs han på Radio Nostalgi. Vi får höra om Thomas Hinderssons erfarenheter och historia från hans framgångsrika karriär, och en unik inblick i hans arbete, utmaningar och drömmar. Så om du är nyfiken på vad som ligger bakom rösterna du hör till vardags, missa inte den här podden. Du kommer att bli förvånad, inspirerad och underhållen av de röster du kommer att träffa. Sätt igång din poddapp och bli en del av den här unika resan idag! Vill du komma i kontakt med oss så skicka oss ett mail på podd@toneofchoice.se

Duration:00:29:11

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 2 - Rolf Arsenius

2/11/2023
Röster i Radio & TV och en del andra ställen är en unik podd där du får möjligheten att lära känna de röster som du hör till vardags på ett närmare och personligt sätt. Vi träffar röster från alla möjliga ställen som radio, TV, reklamer, lokaltrafiken och mycket mer. Du får en bakom kulisserna titt på deras arbete, utmaningar och drömmar. Låt oss gå på en resa tillsammans där vi möter nya, talangfulla röster i varje episod av vår podd! I detta avsnitt har vi nöjet att presentera den kända rösten, Rolf Arsenius - en veteran inom svensk radio och TV med en imponerande bakgrund som programledare för en rad prestigefyllda organisationer som Sveriges Radio, Sveriges Television, Megapol och Vinyl 107. Idag tar han rollen som en kunnig mediekonsult och mediatränare. Så om du är nyfiken på vad som ligger bakom rösterna du hör till vardags, missa inte den här podden. Du kommer att bli förvånad, inspirerad och underhållen av de röster du kommer att träffa. Sätt igång din poddapp och bli en del av den här unika resan idag! Vill du komma i kontakt med oss så skicka oss ett mail på podd@toneofchoice.se

Duration:00:28:33

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 1 - Sandra Charléz

1/31/2023
Röster i Radio & TV och en del andra ställen är en unik podd där du får möjligheten att lära känna de röster som du hör till vardags på ett närmare och personligt sätt. Vi träffar röster från alla möjliga ställen som radio, TV, reklamer, lokaltrafiken och mycket mer. Du får en bakom kulisserna titt på deras arbete, utmaningar och drömmar. I varje episod träffar vi en ny röst och i denna episod har vi nöjet att få möta Sandra Charléz. Sandra är en välkänd röst i svensk radio och TV med en lång karriär som programledare för bland annat Mix Megapol och Sveriges Radio. Idag arbetar hon på Munck Studios och vi får höra hennes historia och erfarenheter från en lång och framgångsrik karriär. Så om du är nyfiken på vad som ligger bakom rösterna du hör till vardags, missa inte den här podden. Du kommer att bli förvånad, inspirerad och underhållen av de röster du kommer att träffa. Sätt igång din poddapp och bli en del av den här unika resan idag! Vill du komma i kontakt med oss så skicka oss ett mail på podd@toneofchoice.se

Duration:00:21:42

Ask host to enable sharing for playback control

Episod 0 - presentation

1/12/2023
Det här är episod 0 av denna Podcast - en presentation av vad som komma skall. I stora drag är det en podcast som intervjuar människor som vi HÖR i vår vardag. Det kan vara radiopratare, programledare, röstartister, helt enkelt alla som vi kan höra på något sätt. Ofta hör vi dem utan att få reda på något om dem. En del är förstås kändisar och vi känner dem rätt väl - men det gäller inte alla. vYv1oBsXNYHnNLuarTyJ

Duration:00:05:04