Vardagsprat-logo

Vardagsprat

Arts & Culture Podcasts

Podcast by ABF Agera Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Location:

United States

Description:

Podcast by ABF Agera Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Language:

Swedish


Episodes

Kultur, media och förhoppningar med Kristian Ekenberg

9/15/2021
I detta avsnitt av Vardagsprat möter vi den alltid intressanta Kristian Ekenberg. Vi pratar bland annat om kulturen i Gästrikland efter pandemin, konstnärlig kvalité och frisbeegolf Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:45:27

Klass (Del 2) med Ingela Broström & Annica Carlsson Bergdahl

6/11/2021
Här är fortsättningen av samtalet med Ingela Broström och Annica Carlsson Bergdahl. Vi tas in i Norrbottens djupa skogar, vi pratar klassvandring, bildning plus mycket annat Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:40:28

Klass med Ingela Broström & Annica Carlsson Bergdahl

6/3/2021
I detta avsnitt av Vardagsprat pratar om Utställningen "Vi som arbetar med våra kroppar", klass och vikten att berätta. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:42:30

Julia Mickiewicz

11/5/2020
I detta avsnitt av Vardagsprat möter vi Julia Mickiewisz som landade i Sverige för några dagar sedan från förändringens Belarus. Julia har kallats superwomen i sitt land och är i sin roll som aktivist och folkbildare kämpar hon för dom demokratiska värderingarna. Välkommen till Vardagsprat Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:01:04:52

Arbetarrörelsens historia med Ann Nilsén och Jörgen Hammarin

10/27/2020
Sista delen av succéserien arbetarrörelsens historia. I det här avsnittet av vardagsprat möter vi åter igen bildningsikonerna Ann Nilsén samt Jörgen Hammarin. Ni kommer bland annat att möta dom modiga arbetarna från Hofors som skrivit ett argt brev till Hitler, den förrädiska Lump-Lena och höra om militärernas dödsskott i Ådalen. Spotify: http://tiny.cc/5lhzsz Acast: http://tiny.cc/bmhzsz Itunes: http://tiny.cc/dmhzsz Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:01:06:35

Arbetarrörelsens historia med Ann Nilsén och Jörgen Hammarin

10/20/2020
Del 2 av 3 om arbetarrörelsens historia. I det här avsnittet av vardagsprat möter vi åter igen historiegurun Ann Nilsén samt folkbildningsoraklet Jörgen Hammarin som är rektor på Brunnsvik folkhögskola. Ni kommer bland annat att möta den nyförälskade vildmarksskalden Dan Andersson i samtalet om kulturens roll i arbetarrörelsen. Ni får också höra om hur hela ABF på bråkdelen av en sekund försvann på en tågstation. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:57:29

Arbetarrörelsens historia med Ann Nilsén och Jörgen Hammarin

10/13/2020
I det här avsnittet av vardagsprat möter vi länsoraklet Ann Nilsén samt folkbildningsgurun Jörgen Hammarin som är rektor på Brunnsvik folkhögskola. Vi samtalar om arbetarrörelsens historia från slutet av 1800-talet fram till idag. Ni kommer bland annat att bli bekanta med folkbildningens fader Oscar med skägget (Oscar Olsson), humanitäraktivisten Maja Sandler och Kerstin den första (Kerstin Hesselgren) från hofors som var den första kvinnan i riksdagens första kammare. Avsnitt 1 av 3 av vardagsprat som berör arbetarrörelsens historia. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:58:46

ABF Agera | Vardagsprat "PRIDE" med Riksdagsledamot Daniel Andersson

8/22/2020
VARDAGSPRAT ”PRIDE” MED RIKSDAGSLEDAMOT DANIEL ANDERSSON Daniel Andersson är riksdagsledamot och sitter som ordförande för HBT-Socialdemokraterna. Som en del av Pride-veckan i Gävle hör vi honom i ett samtal som rör sig mellan hans egna resa och hur han upplever HBTQ-frågan mår idag. Vardagsprat är en podcast där Reine Lööf möter intressanta personer som vi tror kan ge oss nya insikter och tankar kring olika teman. Vi ställer oss frågan - Vad behöver vi prata om? Vem tror vi kan prata om det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:44:37

ABF Agera | Vardagsprat med Ida On

6/1/2020
VARDAGSPRAT MED ARTISTEN OCH PROGRAMLEDAREN IDA ONHon är nyutbildad musikalartist och ny programledare för sommarlov på SVT. Här möter vi henne i ett samtal som bland annat handlar om att klassresa, att vara en förebild och om representation spelar roll. Vi möter henne i början av en karriär som vi tror kommer påverka många och göra denna värld lite bättre. Lyssna och möt Ida On. Vardagsprat är en podcast där Reine Lööf möter intressanta personer som vi tror kan ge oss nya insikter och tankar kring olika teman. Vi har ställt oss frågorna - Vad vill vi prata om? Vem tror vi kan prata om det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:36:19

ABF Agera | Vardagsprat Med Steve Sjöquist

5/25/2020
VARDAGSPRAT MED STEVE SJÖQUIST OM LIVSKRAFT OCH AKTIVISMHan fick diagnosen HIV 1987 och var var minuter från döden 1996. Genom sin aktivism, vilja och stora hjärta har han blivit en stor förebild för massor av människor. Möt Diakonen Steve Sjöquist i ett varmt och fantastiskt samtal om liv och engagemang.Vardagsprat är en podcast där Reine Lööf möter intressanta personer som vi tror kan ge oss nya insikter och tankar kring olika teman. Vi har ställt oss frågorna - Vad vill vi prata om? Vem tror vi kan prata om det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:46:40

ABF Agera | Inför Publicering Av Radioteater

5/20/2020
INTERVJU INFÖR UNIKA RADIOTEATRAR FRÅN GÄVLE Med start idag kommer vi att kunna ta del av resultatet av ett unikt projekt på Brunnsviks folkhögskola. Ett projekt som landade i novellsamlingen ”Han såg sig själv på efterlyst och 15 andra berättelser från Gävle”. Nu har dessa novellsamlingen genom ett samarbete mellan ABF Gästrikebygden, Folkteatern i Gävleborg och Sveriges radio Gävleborg blivit 6 radiopjäser som vi ABF Agera publicerar dom närmaste veckorna. Inför detta så möter vi författaren Max Hebert och Marie Ringfelter som är en vars berättelser vi får ta del av. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:19:28

ABF Agera | Janne Heffler om psykisk ohälsa

5/18/2020
I detta avsnitt av Vardagsprat möter vi Janne Heffler. Författaren till Jannes tid kommer - En överlevnadsguide för brutna själar. Samtalet kommer bland annat in på psykisk ohälsa, manliga normer och Jannes livsresa.Vardagsprat är en podcast där Reine Lööf möter intressanta personer som vi tror kan ge oss nya insikter och tankar kring olika teman. Vi har ställt oss frågorna - Vad vill vi prata om? Vem tror vi kan prata om det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:52:33

ABF Agera | Del 2 av Vardagsprat från Norrsundet

5/11/2020
ABF Agera | Del 2 av Vardagsprat om NorrsundetVad händer med ett brukssamhälle när bruket läggs ner? Vad är egentligen bruksanda och var är Norrsundet på väg? Det är bara några frågor som tas upp när Ronnie Bäcklin, Therese Metz och Tommy Alftberg fortsätter prata i del 2.Vardagsprat är en podcast där Reine Lööf möter intressanta personer som vi tror kan ge oss nya insikter och tankar kring olika teman. Vi har ställt oss frågorna - Vad vill vi prata om? Vem tror vi kan prata om det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:50:50

ABF Agera | Del. 1 av Vardagsprat från Norrsundet

5/6/2020
I denna första del, av två, från fyren i Norrsundet möter vi Tommy Alftberg, Ronnie Bäckling och Therese Metz och samtalar bland annat om nedläggningen av bruket, Norrsundets arbetarteater och "Jävla Finnar". 2008 kom beskedet att Norrsundets bruk skulle läggas ner. Det var startpunkten för en ny resa för orten. Det var också startpunkten för en teaterprocess som landade i pjäsen "Jävla Finnar" där personer på scenen hade jobbat på bruket och berättade om nedläggningen. Pjäsen blev uppmärksammad och fick bland annat möjligheten att åka på en turné runt om i landet. Vardagsprat är en podcast där Reine Lööf möter intressanta personer som vi tror kan ge oss nya insikter och tankar kring olika teman. Vi har ställt oss frågorna - Vad vill vi prata om? Vem tror vi kan prata om det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:44:18

ABF Agera | Vardagsprat med Pelle Olsson och Reine Lööf

4/29/2020
I detta avsnitt av Vardagsprat har vi äran att samtala med fotbollstränaren Pelle Olsson. Vi kommer bland annat in på ledarskap, Skutskär och 4-4-2. Vi snackar också om hans tid i Gefle IF, Djurgården IF och Sandviken IF.Vardagsprat är en podcast där Reine Lööf möter intressanta personer som vi tror kan ge oss nya insikter och tankar kring olika teman. Vi har ställt oss frågorna - Vad vill vi prata om? Vem tror vi kan prata om det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:01:12:41

ABF Agera | Del 2 av vardagsprat med Bengt Söderhäll och Reine Lööf

4/22/2020
ABF-agera | Vardagsprat Hej på er! Här kommer dagens första bidrag från ABF Agera. I denna andra del av samtalet med Bengt Söderhäll kommer vi in på sjuordspoesi, Stig Dagerman och en trasmatta. Vi bjuds också på sång och musik. Vardagsprat är en podcast där Reine Lööf möter intressanta personer som vi tror kan ge oss nya insikter och tankar kring olika teman. Vi har ställt oss frågorna - Vad vill vi prata om? Vem tror vi kan prata om det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:43:41

ABF Agera | Vardagsprat | Del 1. Bengt Söderhäll och Reine Lööf

4/17/2020
ABF Agera | Konversera | VardagspratHej på er!Här kommer nästa avsnitt av vår podcast "Vardagsprat".I detta 6:e avsnitt möter Reine Lööf världsmedborgaren Bengt Söderhäll. Dom kommer bland annat in på Poesi, bandy och om att ta en tur på cykeln till Frankrike.Vardagsprat är en podcast där vi möter intressanta personer som vi tror kan ge oss nya insikter och tankar kring olika teman. Vi har ställt oss frågorna - Vad vill vi prata om? Vem tror vi kan prata om det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:42:25

ABF Agera | Comradio-teater med Max Hebert

4/15/2020
ABF Agera | KultureraHej på er! ABF Agera är nu stolt över att kunna publicera ett antal radiopjäser om, och med, personer från Gästrikland. Comradio är en del av ABF Gästrikebygdens projekt "foajé X"; en unik satsning som synliggör och gestaltar människors berättelser. I denna status hittar ni en intervju med Max Hebert, dramatiker i projektet, som berättar lite om arbetet i samtal med Reine Lööf. I den andra länken (nedan) hittar ni första avsnittet av denna radioteater. I första delen får ni höra berättelsen om Hulda Crooks, 91 år, bergsklättrare.https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6326194 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:11:59

ABF Agera | Vardagsprat | Ahmed Amin

4/13/2020
Hej på er! Här kommer nästa avsnitt av vår podcast "Vardagsprat".I detta avsnitt möter Reine Lööf politikern Ahmed Amin. De kommer bland annat in på ämnen som samhällsklyftor, engagemang och politiska utmaningar.Vardagsprat är en podcast där vi möter intressanta personer som vi tror kan ge oss nya insikter och tankar kring olika teman. Vi har ställt oss frågorna - Vad vill vi prata om? Vem tror vi kan prata om det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:46:50

ABF Agera | Vardagsprat | Del 2. Reine Lööf samtalar med Sara Skoog Waller om våld i nära relationer

4/8/2020
ABF Agera | Konversera | VardagspratHej på er!Dagens första bidrag från ABF Agera är nästa avsnitt av vårt inslag "Vardagsprat": del två av samtalet mellan Reine Lööf och Sara Skoog Waller. I detta avsnitt fortsätter mötet mellan Reine Lööf och forskaren Sara Skoog Waller. De kommer bland annat in på våld i nära relationer, teater och att promenera. Vardagsprat är en podcast där vi möter intressanta personer som vi tror kan ge oss nya insikter och tankar kring olika teman. Vi har ställt oss frågorna - Vad vill vi prata om? Vem tror vi kan prata om det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:38:24