Bearnaise is the King of the Beasts-logo

Bearnaise is the King of the Beasts

Arts & Culture >

Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant efter 13-skalaen og taler med sin ledsager undervejs.

Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant efter 13-skalaen og taler med sin ledsager undervejs.
More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Description:

Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant efter 13-skalaen og taler med sin ledsager undervejs.

Language:

Danish


Episodes

AFGØRELSEN: BEARNAISE UDEN OKSE?

4/21/2018
More
AFGØRELSEN: BEARNAISE UDEN OKSE? Jeg tager til Forskningscenter Foulum for at tale med professor Jørgen E. Olesen, den førende forsker i klima og oksekød. Måske kan han hjælpe mig til at bestemme, om jeg skal holde op med at anmelde oksekød. Jeg fortsætter med at spise grønt i Los Angeles (tog derover med sivbåd) og indlogerer mig på Chateau Marmont. Det bliver sidste program inden sommer. Vi vender tilbage i september.

Duration:00:55:01

SKAL JEG HOLDE OP MED AT ANMELDE OKSEKØD?

4/14/2018
More
SKAL JEG HOLDE OP MED AT ANMELDE OKSEKØD? Vi får så megen regn, at det oversvømmer kældrene, i Sydafrika får de så lidt, at de må rationere drikkevand. Klimaet forandrer sig, og oksekød er en af de største syndere. Skal jeg holde op med at anmelde det i Bearnaise? I to programmer taler jeg med folk, som ved noget, laver mad med naturhak, læser vegetariske kogebøger og laver opskrifter, og til sidst giver jeg mit svar.

Duration:00:55:00

HELT ALENE PÅ FALSLED KRO

4/7/2018
More
HELT ALENE PÅ FALSLED KRO Martin Kongstad har indlogeret sig på Falsled Kro.

Duration:00:55:00

SCHANZ SIGER: KUN EN KATASTROFE KAN REDDE OS

3/31/2018
More
SCHANZ SIGER: KUN EN KATASTROFE KAN REDDE OS Ingen skal fortælle professor Hans-Jørgen Schanz, om han må ryge på universitetet. Idéhistorie på Århus Universitet har ry som hardcore intellektuelt og excentrisk. Man SKAL for eksempel have en kongepuddel for at blive til noget. I dette underholdende møde fortæller Schanz om dannelsestab i frit fald, og om sin forgænger, legendariske Sløk, som poppede hovedpinepiller med ryggen til eksaminanterne og mødte tindrende beruset op til...

Duration:00:55:00

Bearnaise er Dyrenes Konge 24-03-2018

3/25/2018
More
Bearnaise er Dyrenes Konge er madanmeldelse i din radio. Hver uge inviterer forfatter Martin Kongstad en aktuel person på middag og anmelder samtidig restauranten efter 13-skalaen. Det er indlevende, vittige og vidtløftige samtaler krydret med inspiration til din næste spiseoplevelse.

Duration:00:55:00

DJUNA OM NATTEN, MARIA OM DAGEN (DEL 2)

3/17/2018
More
DJUNA OM NATTEN, MARIA OM DAGEN (DEL 2) - et personligt mindeportræt. I dag er det et år siden Maria Gerhardt døde. Bearnaise er dyrenes konge mindes forfatteren og dj´en i to mindeprogrammer. Det første handlede om hendes vej ind i natten, det andet handler om hendes opgør med Djuna Barnes, og det er sammensat af interviews og oplæsning, musik, bidder og stykker fra hist og pist.

Duration:00:55:00

DJUNA OM NATTEN, MARIA OM DAGEN

3/10/2018
More
- et personligt mindeportræt. Den 16. marts 2017 døde forfatteren Maria Gerhardt og dj´en Djuna Barnes. Bearnaise er dyrenes konge sender denne og næste uge programmer sammensat af egne optagelser, Marias egen højtlæsning, musik og bidder fra hist og pist.

Duration:00:55:00

SERVICE MED WASSIM HALLAL

3/3/2018
More
SERVICE MED WASSIM HALLAL Restaurant Frederikshøj ville have haft mindst to Michelinstjerner, hvis den lå i Frankrig, men den ligger i Marselisborg. Bearnaise er dyrenes konge tog til Århus for at finde kimen til Hallals ubændige vilje og være med til service på en af landets bedste restauranter.' Ugens anmeldelse er restauranten på Hotel Royal - Store Torv 4, i Aarhus.

Duration:00:55:00

MICHELINSHOW (Bearnaisereportage)

2/24/2018
More
MICHELINSHOW (Bearnaisereportage) Bearnaise bliver rørt til tårer over Eric Vildgaard fra Jordnær, taler stjerner med Mielcke, Wassim, Domestic, Restorff, Troelsø og Michael Ellis, raser over, at hverken Frederikshøj eller Søllerød får den anden, kalder Michelin en gammel outdated snob og finder sig selv i en schnitzel.

Duration:00:54:59

HOMECOOKING I ROM MED SOFIE WOCHNER.

2/17/2018
More
Bearnaise er dyrenes konge jagter nye restauranter i Rom til sin store Romguide og besøger Sofie og Domenico i Monteverde Vecchio. De har lavet deres lejlighed om til en restaurant.

Duration:00:55:00

MICHELIN-SPECIAL MED RASMUS DINESEN

2/10/2018
More
Mandag den 19. februar klokken 17 offentliggøres den ny Michelinguide, men hvordan er det, at være en af de kokke som lever og ånder for stjernerne? Bearnaise varmer op med historier fra de højeste køkkener fortalt af Rasmus Dinesen, instruktøren bag dokumentarfilmen Michelin Stars; tales from the kitchen. Vi spiser højt på restaurant Trio i Axel Towers.

Duration:00:55:00

UD AT SPISE MED EN MESTERKOK: NIKOLAJ KIRK

2/3/2018
More
UD AT SPISE MED EN MESTERKOK: NIKOLAJ KIRK En gang i mellem vil alle samme sted hen, og i 1995 var det, som om der ikke fandtes andre restauranter end Olsen i Store Kongensgade. Alle ville fortælle de havde været der, alle ville ses i baren, alle ville spise den mad, som den purunge fantomkok Nikolaj Kirk lavede. Han bestilte barracudaer hjem fordi det lød funky på kortet, og der skulle da zanzibarsauce til, og det syntes han var beurre blanc med vanille. Bearnaise er dyrenes konge...

Duration:00:55:00

MANUS-JAM MED REGNER GRASTEN

1/27/2018
More
MANUS-JAM MED REGNER GRASTEN Bearnaise inviterer den visonære og livsbekræftende filmmand på frokost og foreslår, at vi opfinder et filmmanus over maden. Vi spiser I Bjørnekælderen.

Duration:00:55:00

HVAD SKETE DER I LA, COCO?

1/20/2018
More
HVAD SKETE DER I LA, COCO? Hun var til intim fest hos Prince, i studiet med Pharell og hang ud med Sly Stones datter, alt lignede en succes for den nye superstjerne, men når hun kom hjem i sin lille lejlighed var hun alene. Helt alene. Danmarks bedste og mest rørende ærlige sangerinde fortæller alt til Bearnaisedepartementet , og selvfølgelig spiser vi moderne latinamerikansk bistromad på PMY.

Duration:00:55:00

UD AT SPISE MED LASSE OG MATHILDE (anden del med Danmarks dejligste par)

1/13/2018
More
UD AT SPISE MED LASSE OG MATHILDE (anden del med Danmarks dejligste par) Alle kunne se, hvor meget Lasse og Mathilde lyste sammen, men de vidste ikke selv, at de var forelskede, og da de endelig blev kærester skulle Lasse ned på Sofiekælderen og ses an af Larsen og Gasolindrengene. Vi taler også om, hvorfor Lasse var nødt til at holde op med at drikke, og vi spiser på Stella Maris i Svendborg. Det er radio, man har brug for i januar.

Duration:00:55:00

HJEMME HOS LASSE OG MATHILDE

1/6/2018
More
HJEMME HOS LASSE OG MATHILDE (Varm radio i en kold tid). Jeg mødte Lasse og Mathilde til Folkemøde, og vi talte og grinede uafladeligt i fem timer og aftalte at mødes igen, og en vinterdag tog jeg til deres idylliske hjem på Sydfyn og fik hummersuppe og lokal lam og talte om at møde afmålte Tove Ditlevsen og om at være en del af Gasolins entourage og meget meget mere. En sang fik jeg også. Ugens restaurant er Bar'Vin.

Duration:00:55:00

Bearnaise er Dyrenes Konge 30-12-2017 (2)

12/30/2017
More
ÅRET DER GIK BEARNAISE Skal Verdens-Claes være den nye Bond?. Huset er fuld af gæster bl.a: Line Knutzon, Coco, Jakob Mielcke med flere, når Bearnaise og Ole Troelsø kårer årets bedste retter og de værste. Røde Claus laver Hvalen, og vi blindsmager fem moderne vine valgt af Frederik Bille Brahe og fem klassiske valgt af bourgogne-ekspert Kristian Lauritsen. To timers liveradio fra Restaurant Gammel Mønt.

Duration:00:54:59

ÅRET DER GIK BEARNAISE (1)

12/30/2017
More
ÅRET DER GIK BEARNAISE Skal Verdens-Claes være den nye Bond? Hvordan blev jeg så rædselsfuld, at alle mine venner vendte mig ryggen og er det noget, som Mielcke kender til. Er Hornsleths nye værk lort eller genialt? Skal Bearnaise holde op med at anmelde oksekød? Hvad siger Coco og Line Knutzon? Hvad står der i Mia Sylvesters smagenoter? Huset er fuld af gæster, når Bearnaise og Ole Troelsø kårer årets bedste retter og de værste. Røde Claus laver Hvalen, og vi blindsmager fem moderne vine...

Duration:00:55:00

SANDHEDEN OM REKLAME (eller en af dem)

12/23/2017
More
SANDHEDEN OM REKLAME (eller en af dem) Kasper Wedendahl fortæller ucensureret om livet som reklamefilminstruktør. Han kom direkte fra jobs i Los Angeles, Bangkok, Sydney, Singapore, bare videre, videre på første klasse. Nu stod han i Oslo og hvorfor fanden var der ikke en chauffør til at hente ham i lufthavnen? Han ringede til sin amerikanske producer, vækkede hende og svinede hende til: Why the fuck....! "Oslo is not a job, Kasper. You are there because you were supposed to have a...

Duration:00:55:01

Journalist - Lasse Jensen

12/16/2017
More
Journalist Lasse Jensen har livet gennem været en af de største i DR, og Bearnaise er dyrenes konge er fyr og flamme for at tale om dengang lydmændene havde askebæger og flaskeholder i mixerpulten, og den, der var mindst fuld nede på Lytterkroen, gik op og speakede radioavisen. Vi spiser på Restaurant Kofoed.

Duration:00:54:59