Bearnaise is the King of the Beasts-logo

Bearnaise is the King of the Beasts

Arts & Culture >

Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant efter 13-skalaen og taler med sin ledsager undervejs.

Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant efter 13-skalaen og taler med sin ledsager undervejs.
More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Description:

Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant efter 13-skalaen og taler med sin ledsager undervejs.

Language:

Danish


Episodes

LOTTE SVENDSEN - DE UNGE ÅR

11/14/2018
More
LOTTE SVENDSEN - DE UNGE ÅR Hun kæftede op i det BZatte hus og blandt Unge Vilde kunstnere, og solidaritetsturen til Nicaragua endte skandaløst, men en dag skete noget, som gjorde hende femogtyve år ældre. Vi spiser på Selma.

Duration:00:55:00

Slentren i Rom

11/7/2018
More
Bearnaise er tilbage i vennebyen og forsøger ihærdigt at finde Roms dårligste restaurant, og så er der amerikanerne ved siden af, som griner foruroligende falsk og forstyrrer skriveroen. Jeg tester to nye steder til Romguiden.

Duration:00:55:00

UD AT SPISE MED EN MESTERKOK: ERIC VILDGAARD

10/31/2018
More
UD AT SPISE MED EN MESTERKOK: ERIC VILDGAARD Over hundrede kilo massiv kokkebasse. Som ung var han så ustyrlig, at de smed ham ud af ungdomsfængsel. Intet, overhovedet intet, tydede på, at han en dag skulle stå på scenen med blussende kinder og våde øjne og modtage en michelinstjerne. Vi spiser på Marv og Ben.

Duration:00:55:00

SLENTRE MED NIKOLAJ STEEN

10/24/2018
More
Bearnaise er dyrenes konge slentrer gennem København med instruktøren og komponisten Nikolaj Steen og taler om alle de barer og klubber, han kom på engang. Vi spiser på Vækst.

Duration:00:55:00

Bearnaise - med Claes Bang

10/17/2018
More
Denne uges gæst er skuespiller og programmets speaker - Claes Bang. Han fortæller om et vanvittigt år med store udenlandske filmroller, men har han mistet jordforbindelsen? Vi spiser hos Jeppe Foldager på Restaurant Kanalen.

Duration:00:55:00

BEARNAISE ER TILBAGE MED HEMMELIG GÆST!

10/10/2018
More
Onsdag den 10. oktober klokken 14.05 begynder en ny sæson af Bearnaise er dyrenes konge på Radio 24Syv (genudsendes lørdag kl 18). Min første gæst har været ude i noget snavs og er tophemmelig, og vi taler en del om hans far, som hedder Don Bjarno. Vi spiser Michelinmad på Studio. Det er radio, jeg selv ville elske at høre.

Duration:00:55:00

AFGØRELSEN: BEARNAISE UDEN OKSE?

4/21/2018
More
AFGØRELSEN: BEARNAISE UDEN OKSE? Jeg tager til Forskningscenter Foulum for at tale med professor Jørgen E. Olesen, den førende forsker i klima og oksekød. Måske kan han hjælpe mig til at bestemme, om jeg skal holde op med at anmelde oksekød. Jeg fortsætter med at spise grønt i Los Angeles (tog derover med sivbåd) og indlogerer mig på Chateau Marmont. Det bliver sidste program inden sommer. Vi vender tilbage i september.

Duration:00:55:01

SKAL JEG HOLDE OP MED AT ANMELDE OKSEKØD?

4/14/2018
More
Vi får så megen regn, at det oversvømmer kældrene, i Sydafrika får de så lidt, at de må rationere drikkevand. Klimaet forandrer sig, og oksekød er en af de største syndere. Skal jeg holde op med at anmelde det i Bearnaise? I to programmer taler jeg med folk, som ved noget, laver mad med naturhak, læser vegetariske kogebøger og laver opskrifter, og til sidst giver jeg mit svar.

Duration:00:55:00

HELT ALENE PÅ FALSLED KRO

4/7/2018
More
HELT ALENE PÅ FALSLED KRO Martin Kongstad har indlogeret sig på Falsled Kro.

Duration:00:55:00

SCHANZ SIGER: KUN EN KATASTROFE KAN REDDE OS

3/31/2018
More
SCHANZ SIGER: KUN EN KATASTROFE KAN REDDE OS Ingen skal fortælle professor Hans-Jørgen Schanz, om han må ryge på universitetet. Idéhistorie på Århus Universitet har ry som hardcore intellektuelt og excentrisk. Man SKAL for eksempel have en kongepuddel for at blive til noget. I dette underholdende møde fortæller Schanz om dannelsestab i frit fald, og om sin forgænger, legendariske Sløk, som poppede hovedpinepiller med ryggen til eksaminanterne og mødte tindrende beruset op til...

Duration:00:55:00

Lars og Pernille viser rundt i Puglia

3/24/2018
More
Lars og Pernille Lembcke var lige fyldt tyve, da de flyttede til Puglia sammen, den italienske hæl, hvor byerne har navne som Fasano og Polignano a Mare, mozzarella koster ingenting og fisk og skaldyr springer op på tallerkenen. Bearnaise er dyrenes konge lader sig guide og hører om smuglerne, de gamle familier som faldt over pengene og om, hvordan Lars skulle lære at spise rå fisk og søpindsvin, før han kunne få lov at handle med de lokale. Det er drømmeradio langt fra sjap og...

Duration:00:55:00

DJUNA OM NATTEN, MARIA OM DAGEN (DEL 2)

3/17/2018
More
DJUNA OM NATTEN, MARIA OM DAGEN (DEL 2) - et personligt mindeportræt. I dag er det et år siden Maria Gerhardt døde. Bearnaise er dyrenes konge mindes forfatteren og dj´en i to mindeprogrammer. Det første handlede om hendes vej ind i natten, det andet handler om hendes opgør med Djuna Barnes, og det er sammensat af interviews og oplæsning, musik, bidder og stykker fra hist og pist.

Duration:00:55:00

DJUNA OM NATTEN, MARIA OM DAGEN

3/10/2018
More
- et personligt mindeportræt. Den 16. marts 2017 døde forfatteren Maria Gerhardt og dj´en Djuna Barnes. Bearnaise er dyrenes konge sender denne og næste uge programmer sammensat af egne optagelser, Marias egen højtlæsning, musik og bidder fra hist og pist.

Duration:00:55:00

SERVICE MED WASSIM HALLAL

3/3/2018
More
SERVICE MED WASSIM HALLAL Restaurant Frederikshøj ville have haft mindst to Michelinstjerner, hvis den lå i Frankrig, men den ligger i Marselisborg. Bearnaise er dyrenes konge tog til Århus for at finde kimen til Hallals ubændige vilje og være med til service på en af landets bedste restauranter.' Ugens anmeldelse er restauranten på Hotel Royal - Store Torv 4, i Aarhus.

Duration:00:55:00

MICHELINSHOW (Bearnaisereportage)

2/24/2018
More
MICHELINSHOW (Bearnaisereportage) Bearnaise bliver rørt til tårer over Eric Vildgaard fra Jordnær, taler stjerner med Mielcke, Wassim, Domestic, Restorff, Troelsø og Michael Ellis, raser over, at hverken Frederikshøj eller Søllerød får den anden, kalder Michelin en gammel outdated snob og finder sig selv i en schnitzel.

Duration:00:54:59

HOMECOOKING I ROM MED SOFIE WOCHNER.

2/17/2018
More
Bearnaise er dyrenes konge jagter nye restauranter i Rom til sin store Romguide og besøger Sofie og Domenico i Monteverde Vecchio. De har lavet deres lejlighed om til en restaurant.

Duration:00:55:00

MICHELIN-SPECIAL MED RASMUS DINESEN

2/10/2018
More
Mandag den 19. februar klokken 17 offentliggøres den ny Michelinguide, men hvordan er det, at være en af de kokke som lever og ånder for stjernerne? Bearnaise varmer op med historier fra de højeste køkkener fortalt af Rasmus Dinesen, instruktøren bag dokumentarfilmen Michelin Stars; tales from the kitchen. Vi spiser højt på restaurant Trio i Axel Towers.

Duration:00:55:00

UD AT SPISE MED EN MESTERKOK: NIKOLAJ KIRK

2/3/2018
More
UD AT SPISE MED EN MESTERKOK: NIKOLAJ KIRK En gang i mellem vil alle samme sted hen, og i 1995 var det, som om der ikke fandtes andre restauranter end Olsen i Store Kongensgade. Alle ville fortælle de havde været der, alle ville ses i baren, alle ville spise den mad, som den purunge fantomkok Nikolaj Kirk lavede. Han bestilte barracudaer hjem fordi det lød funky på kortet, og der skulle da zanzibarsauce til, og det syntes han var beurre blanc med vanille. Bearnaise er dyrenes konge...

Duration:00:55:00

MANUS-JAM MED REGNER GRASTEN

1/27/2018
More
MANUS-JAM MED REGNER GRASTEN Bearnaise inviterer den visonære og livsbekræftende filmmand på frokost og foreslår, at vi opfinder et filmmanus over maden. Vi spiser I Bjørnekælderen.

Duration:00:55:00

HVAD SKETE DER I LA, COCO?

1/20/2018
More
HVAD SKETE DER I LA, COCO? Hun var til intim fest hos Prince, i studiet med Pharell og hang ud med Sly Stones datter, alt lignede en succes for den nye superstjerne, men når hun kom hjem i sin lille lejlighed var hun alene. Helt alene. Danmarks bedste og mest rørende ærlige sangerinde fortæller alt til Bearnaisedepartementet , og selvfølgelig spiser vi moderne latinamerikansk bistromad på PMY.

Duration:00:55:00