De Nationale Autoshow | BNR-logo

De Nationale Autoshow | BNR

Automotive

Al het nieuws over auto's en mobiliteit, met Meindert Schut en Wouter Karssen (Autoblog.nl). Elke vrijdag live om 15:00 uur, en altijd on demand als podcast.

Al het nieuws over auto's en mobiliteit, met Meindert Schut en Wouter Karssen (Autoblog.nl). Elke vrijdag live om 15:00 uur, en altijd on demand als podcast.

Location:

Amsterdam, Netherlands

Genres:

Automotive

Description:

Al het nieuws over auto's en mobiliteit, met Meindert Schut en Wouter Karssen (Autoblog.nl). Elke vrijdag live om 15:00 uur, en altijd on demand als podcast.

Language:

Dutch


Episodes

Ivo van Hulten ontwerpt het interieur van Porsche

5/29/2020
De Nederlander Ivo van Hulten bepaalt het interieurdesign van Porsche. Wat heeft hij voor ons in petto? Verder een gesprek met de BOVAG over het wel of niet behouden van de lage bijtelling voor elektrische auto's. Het Louwman Museum gaat maandag weer open. En Wouter test de Volkswagen T-Roc Cabriolet.

Duration:00:48:03

Van dit automerk kun je dit najaar lid worden

5/22/2020
Eind dit jaar betreedt Lynk & Co de Europese automarkt. Het merk gooit het over een totaal andere boeg. Verder aandacht voor het Concours dElegance Paleis Soestdijk. Autocoureur Rinus van Kalmthout over zijn debuut in de IndyCar. En Wouter test de Aston Martin Vantage.

Duration:00:52:41

Stoelendans in Formule 1 losgebarsten

5/15/2020
Thuiswerken zorgt voor een forse daling van het gebruik van tankpassen, blijkt uit onderzoek van Travelcard. Verder CBR-baas Alexander Pechtold over het weer opstarten van de auto-examens. Robert Doornbos analyseert de stoelendans in de F1. En Meindert test de Mercedes-AMG CLA 45 Coupé S.

Duration:00:48:39

Markt tweedehands auto's kruipt uit een diep dal

5/8/2020
De markt voor tweedehands auto's kreeg een flinke knauw toen de coronacrisis in ons land losbarstte, maar er zijn tekenen van herstel. Verder aandacht voor de stand van zaken in de Nederlandse autosport. Rij-instructeurs mogen weer aan het werk. En presentator Wouter test de Porsche 911 Turbo S.

Duration:00:49:15

Automarkt krijgt harde klap door corona, en nu?

5/1/2020
De Nederlandse autobranche gaat gebukt onder de coronacrisis. De autoverkoop halveerde in april. We spreken de RAI Vereniging. Verder contact met Jan Lammers over de Dutch Grand Prix. We maken kennis met de nieuwe voorzitter van de BOVAG, Han ten Broeke. En in de rij-impressie hoor je meer over de Opel Corsa-e.

Duration:00:50:15

Bram Schot over zijn afscheid bij Audi, de coronacrisis en meer

4/24/2020
Tot voor kort was hij de CEO van Audi. De Nationale Autoshow spreekt uitgebreid met Bram Schot over zijn afscheid bij het Duitse autoconcern, de gevolgen van de coronacrisis voor de auto-industrie, de reorganisatie van Audi, de toekomst van de automarkt en nog veel meer.

Duration:01:03:38

Toekomst elektrische auto in gevaar door coronacrisis?

4/17/2020
Moet de bijtelling van 8 procent voor elektrische auto's ook volgend jaar gelden om zo de zakelijke markt te redden? Verder een gesprek met de baas van de grootste autodealerholding van Nederland. We spreken F1-commentator Olav Mol uitgebreid. En een rij-impressie in de Polestar 1.

Duration:00:50:16

Harde klap voor toeleveranciers door coronacrisis

4/10/2020
Het stilleggen van de autoproductie in Europa bezorgt leveranciers van auto-onderdelen een flinke dreun. Verder aandacht voor de Aston Martin V12 Speedster die deze week voor het eerst te zien was in Nederland. Leasemaatschappij MisterGreen schiet noodlijdende ondernemers met een Tesla Model 3 te hulp. En Wouter test de Audi RS Q8.

Duration:00:51:02

Auto-industrie in zwaar weer door coronacrisis

4/3/2020
In de Europese auto-industrie staan door de coronacrisis ruim een miljoen banen op het spel. Ook aandacht voor Donkervoort, de oer-Hollandse autobouwer. Verder: de gevolgen van de coronacrisis voor autoleasemaatschappijen. En: de baas van KIA Nederland over het succes van het merk in Nederland.

Duration:00:52:36

Doorstaan autodealers de coronacrisis?

3/27/2020
Moeilijke tijden voor autodealers. Hoe trotseren zij de coronacrisis? Hein Noortman is blind, maar kocht toch zijn droomauto. Verder aandacht voor de zorgheldenauto-actie van Auto.nl. Goed nieuws voor autoliefhebbers: de brandstofprijs daalt! En Meindert test de Renault Megane RS Trophy-R.

Duration:00:48:36

Coronacrisis treft autosector hard

3/20/2020
De autosector krijgt het zwaar te verduren door de coronacrisis. Fabrieken zijn dicht, de autoverkoop stort in en er wordt nauwelijks nog schade gereden. De gevolgen zijn groot. De laatste stand van zaken hoor je in De Nationale Autoshow met Meindert en Wouter.

Duration:00:51:03

Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor de autobranche?

3/13/2020
Welke gevolgen heeft het coronavirus voor de automarkt? Aandacht voor de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/h. Verder: autofabrikanten moeten de CO2-uitstoot van nieuwe auto's verminderen anders riskeren ze hoge boetes. En: The Road to Zandvoort.

Duration:00:47:16

Wat je niet in Genève te zien kreeg, hoor je hier!

3/6/2020
De Autosalon van Genève ging niet door, maar in De Nationale Autoshow bespreken we het belangrijkste nieuws dat je daar had moeten zien! Onder meer de baas van Volkswagen Nederland en de topvrouw van BMW Nederland zijn te gast. En je hoort ook een nieuwe aflevering van The Road to Zandvoort.

Duration:00:47:22

Geen Autosalon van Genève door coronavirus!

2/28/2020
De Autosalon van Genève gaat niet door. Wat zijn de gevolgen? Verder aandacht voor de terugkeer van Honda in Nederland. Meindert test de Porsche Taycan. We gaan verder met de zoektocht naar de ideale youngtimer. En The Road to Zandvoort met Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix-organisatie.

Duration:00:47:41

De ultieme Range Rover coupé uit Nederland

2/21/2020
Formule 1-analist Robert Doornbos vertelt vanuit Barcelona over de eerste testweek in de F1. Verder aandacht voor een bijzonder coachbuilding project van een Nederlandse ontwerper. Wouter test de Audi Q3 RS. En in The Road to Zandvoort: Frits van Eerd, JUMBO-topman.

Duration:00:48:45

Leaseauto's niet aan te slepen

2/14/2020
De Nederlandse autoleasesector floreert. De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen presenteert in De Nationale Autoshow nieuwe cijfers. Verder aandacht voor het (gevaarlijke) werk van weginspecteurs. En: een nieuwe aflevering van The Road to Zandvoort met de man die verantwoordelijk is voor het mobiliteitsplan.

Duration:00:47:17

Deze Nederlander bepaalt het design van Ford

2/7/2020
Oldtimerbeurs Rétromobile is geopend in Parijs. Met RM Sothebys blikken we terug op de veiling. Verder is de Europese designbaas van Ford te gast. Hij vertelt meer over zijn nieuwe creaties. En Wouter test de snelste SUV ter wereld.

Duration:00:48:17

De zoektocht naar de ideale youngtimer

1/31/2020
Welke impact heeft de Brexit op Nederlandse autotoeleveranciers? We bespreken het met branchevereniging NEVAT. Verder beginnen we een zoektocht naar een leuke, betaalbare youngtimer voor presentator Meindert Schut. En in The Road to Zandvoort is ProRail te gast.

Duration:00:46:03

Moeten we het fileprobleem accepteren?

1/24/2020
De baas van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) geeft tekst en uitleg over een opvallend file-onderzoek dat eerder deze week werd gepresenteerd. Verder aandacht voor grote prijsverschillen bij laadpalen voor elektrische auto's. Hoe kan dat? En in een nieuwe aflevering van The Road to Zandvoort ontvangen we autocoureur en ondernemer Michael Bleekemolen.

Duration:00:47:13

Het (model)offensief van Toyota

1/17/2020
Toyota presenteerde deze week in Amsterdam meerdere nieuwe modellen en een compleet nieuw merk. Je hoort meer over dit offensief in De Nationale Autoshow. Verder aandacht voor het vervangen van snelheidsborden vanwege de verlaging van de maximumsnelheid. En vandaag begint een nieuwe reeks van The Road to Zandvoort.

Duration:00:44:20