CMOtalk-logo

CMOtalk

Business & Economics Podcasts

Klaas Weima gaat in gesprek met de Chief Marketing Officers van succesvolle bedrijven. Wat is hun geheime wapen in de strijd om aandacht van de consument? Over merkbouw, digitale transformatie en groei.

Location:

Amsterdam, Netherlands

Description:

Klaas Weima gaat in gesprek met de Chief Marketing Officers van succesvolle bedrijven. Wat is hun geheime wapen in de strijd om aandacht van de consument? Over merkbouw, digitale transformatie en groei.

Twitter:

@klaasweima

Language:

Dutch

Contact:

+31626318370


Episodes

E113 | Jurgen Surstedt (Interpolis) over de missie van de schadeverzekeraar om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen

11/25/2023
De afgelopen jaren probeerde schadeverzekeraar Interpolis met aangrijpende campagnes de verkeersveiligheid in Nederland te verbeteren. Was dat altruïsme ten top, of handelde Interpolis daarmee ook uit eigen belang? En: wat doet de verzekeraar met de grote hoeveelheid klantdata die het tot zijn beschikking heeft? Daarover gaat presentator Klaas Weima uitgebreid in gesprek in deze CMOtalk met Jurgen Surstedt, manager merk, reputatie & klantbeleving bij Interpolis. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:33:38

E112 | Egmont Philips (TCS) over waarom banken en verzekeraars bij hun digitale transitie niet zonder een consultancybureau kunnen

11/11/2023
Tata Consultancy Services adviseert grote banken, verzekeraars en andere organisaties op het gebied van digitale groei en transformatie. Maar hoe krijgt TCS bij bedrijven van dat formaat een voet tussen de deur? En: welke kennis heeft het consultancybureau in huis waar het bij hun klanten aan ontbreekt? Daar praat presentator Klaas Weima uitgebreid over in deze CMOtalk met Egmont Philips, directeur Europa digitale marketing & CX praktijk bij TCS. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:33:44

E111 | Ken Serdons (Mollie) over de reorganisatie bij het betaalbedrijf

10/28/2023
Betaalfbedrijf Mollie breidde de afgelopen jaren in rap tempo uit maar moet nu aardig in het personeelsbestand snijden. Welke impact heeft de reorganisatie op de groeiambities van Mollie? En: welke plannen zetten ze voorlopig in de koelkast? Daar praat presentator Klaas Weima uitgebreid over met Ken Serdons, commercieel directeur bij Mollie in deze CMOtalk. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:33:59

E110 | Tisha van Lammeren (Odido) over de metamorfose van T-Mobile

10/14/2023
Telecombedrijf Odido werkte de afgelopen 2 jaar in het diepste geheim aan een naamsverandering. Maar waarom moesten de merken T-Mobile en Tele2 eigenlijk het veld ruimen? En heeft de consument Odido inmiddels al omarmd? Tisha van Lammeren, CCO bij Odido vertelt er uitgebreid over in deze CMOtalk. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:34:38

E109 | Douglas Lamont (Tony’s Chocolonely) over de hobbelige weg richting 100% slaafvrije chocolade

10/7/2023
Chocoladebedrijf Tony’s Chocolonely werkt aan een wereld met 100% slaafvrije chocolade. Wat is de status quo van hun missie? En: hoe gaat het met de internationale uitbreiding van het Nederlandse merk? Chief Chocolonely Douglas Lamont vertelt hier uitgebreid over in deze CMOtalk. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:35:37

E108 | Jan-Willem Evers (Zilveren Kruis) over het positioneren van verschillende merken binnen één organisatie

9/30/2023
Jan-Willem Evers is commercieel directeur van Zilveren Kruis en verantwoordelijk voor marketing, verkoop en merken. Over dat laatste vertelt hij uitgebreid in deze aflevering van CMOtalk. Hoe laat je het merk versterkend zijn in al je markten? En hoe ziet het brand portfolio management eruit bij Zilveren Kruis? En: preventie speelt tegenwoordig een steeds grotere rol in de gezondheidszorg. Maar hoe zorg je er als verzekeraar voor dat mensen structureel hun gedrag aanpassen? See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:33:06

E107 I Joost Geurtsen (New York Pizza) over merkvoorkeur en growth

9/16/2023
Fastfoodketen New York Pizza zet flinke stappen op digitaal vlak, met de focus op het eigen online platform, maar ontwikkelt zich net zo hard op merkgebied: van merkbekendheid naar merkvoorkeur. CMO Joost Geurtsen vertelt hier uitgebreid over, in deze CMOTalk. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:32:35

E106 I Bart Delmulle over hoe PostNL versnelt met digitale transformatie

9/2/2023
CDO bij PostNL Bart Delmulle vertelt uitgebreid over hoe PostNL de komende jaren transformeert naar een digitale kampioen. Met een hoofdrol voor de klant en de PostNL app. Welke eigenschappen en skills heb je nodig om dit in goede banen te kunnen leiden? See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:34:54

E105 I Hoe Marcel's Green Soap plek verovert op het schap

7/8/2023
Marcel Belt is oprichter van Marcel's Green Soap Company. Zijn ervaringen als marketeer bij multinationals als Unilever en Reckitt Benckiser hielpen in de onderhandelingen met retailers, maar de mogelijkheden op marketplaces als Amazon en bol.com waren pas echt een eyeopener. Marcel deelt nuttige tips, legt uit waarom de lichtgroene consument zo'n mooie doelgroep is en waarom supermarkten hier nog steeds kansen laten liggen. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:31:27

E104 I Renske Thelosen (Dopper) legt uit hoe je echt gedrag verandert

6/24/2023
Dopper vecht al dertien jaar tegen de plastic soup in onze oceanen. Maar mensen kopen er niet minder verpakt water door. Renske Thelosen, marketing lead bij Dopper, gooit het nu over een andere boeg, met een hele nieuwe positionering en een marketingstrategie die mikt op echte gedragsverandering. Kern van de nieuwe strategie: mensen moeten hun Dopper-fles vaker gebruiken en de Dopper Water Tap gaat daar (mede) voor zorgen. Renske vertelt er alles over in deze CMOtalk. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:34:05

E103 I Greo Belgers (BMW) over duurzaam innoveren

6/10/2023
Chief Marketing & Innovation Officer Greo Belgers is bij BMW Financial Services verantwoordelijk voor duurzaamheid, en ontwikkelt nieuwe businessmodellen als car sharing, micro mobility en andere mobiliteitsoplossingen. Wat kunnen we binnenkort op dit vlak verwachten, en hoe organiseer je duurzame transformatie binnen een automobielbedrijf als BMW? Dit, en meer in CMOtalk! See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:34:37

E102 I Mark Appel (Backbase) over marketing bij een unicorn

5/27/2023
De Nederlandse unicorn Backbase wordt gewaardeerd op 2,5 miljard dollar en telt inmiddels 2300 werknemers. Het bedrijf groeide de laatste jaren razendsnel, maar nu de groei wat afvlakt, is marketing aan zet. CMO Mark Appel legt in deze podcast uit wat marketing kan, en moet doen om de groei vol te houden. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:32:46

E101 I Robin Clements (KPN) over 1-op-1 marketing (en de toekomst van lineaire tv)

5/13/2023
KPN geeft misschien wel meer dan de helft van het budget uit aan 1-op-1 marketing. Waarom kiest KPN voor deze vorm, en hoe ziet 1-op-1 marketing er anno 2023 eigenlijk uit? Robin Clements, Executive Vice President Customer Value en CMO van KPN, vertelt er alles over in deze podcast. Daarnaast gaat hij in op het nieuwe streamingplatform van KPN, de toekomst van lineaire televisie (en advertising) en verklaart hij het succes van de Louis de kat-campagne. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:34:37

E101 I Robin Clements (KPN) over 1-op-1 marketing (en de toekomst van lineaire tv)

5/13/2023
KPN geeft misschien wel meer dan de helft van het budget uit aan 1-op-1 marketing. Waarom kiest KPN voor deze vorm, en hoe ziet 1-op-1 marketing er anno 2023 eigenlijk uit? Robin Clements, Executive Vice President Customer Value en CMO van KPN, vertelt er alles over in deze podcast. Daarnaast gaat hij in op het nieuwe streamingplatform van KPN, de toekomst van lineaire televisie (en advertising) en verklaart hij het succes van de Louis de kat-campagne. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:35:19

Jubileumeditie: De top 10 tips uit 100 CMOtalks

5/1/2023
In deze speciale jubileumuitzending van CMOtalk deelt Klaas Weima de top 10 marketingtips uit 100 afleveringen. We bespreken de belangrijkste thema's waar marketeers op dit moment mee te maken hebben, zoals duurzaamheid, purpose, personalisatie, diversiteit en digitale transformatie. Luister naar inspirerende inzichten van toonaangevende Nederlandse marketeers en ontdek hoe je jouw marketingstrategie kunt verbeteren. De tips die Klaas selecteerde kwamen (destijds) van: Roel WelsingConny BraamsArjan Dijk Tex GunningBrenda SmithGuido BoschCaroline van TurennoutBoukje Taphoorn evin Capota Annemarie Swijtink Mis deze inspirerende jubileumuitzending niet en verrijk je marketingkennis met waardevolle inzichten van toonaangevende Nederlandse CMO’s en Klaas Weima . Luister nu! See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:28:14

E100 I Peer Swinkels (Swinkels Family Brewers) over marketing op het hoogste niveau

4/29/2023
Een plek veroveren in de boardroom: het blijft een uitdaging voor ambitieuze marketeers. En wat is de beste route voor een CMO om commissaris te worden? In deze feestelijke 100e aflevering van CMOtalk bespreken Klaas Weima en Alfred Levi samen met CEO van Swinkels Familiy Brewers, Peer Swinkels, hoe je dit het beste kunt aanpakken. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:37:13

E99 I Boudewijn den Herder (Essent) over het creëren van klantwaarde

4/15/2023
Hoe creëert een energieleverancier klantwaarde in tijden van energiecrisis en inflatie? Boudewijn den Herder, CCO van Essent, vertelt hoe Lean Management principes het bedrijf helpen om verder te innoveren. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:34:58

E98 I Wieke Vrielink (Schiphol) over customer experience

3/30/2023
Schiphol heeft een moeilijk jaar achter de rug, met drukte en chaos op de luchthaven. Hoe creëer je waarde voor reizigers onder zulke moeilijke omstandigheden? Met een verbeterde app bijvoorbeeld, of time slots en wachtverzachters voor passagiers. Wieke Vrielink, Head of Marketing & Customet Experience bij Schiphol, vertelt er alles over in deze podcast. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:33:40

E97 I Frans Leenaars (TUI) over duurzaamheid in de reisbranche

3/18/2023
Tui is eigenaar van 18 cruiseschepen en 160 vliegtuigen. Daarmee is het bedrijf de 7e grootste vliegmaatschappij in Europa. Tegelijkertijd promoot Tui de trein bij wintersportgangers, en dat niet alleen: Tui wil in 2030 energieneutraal zijn. Hoe? Frans Leenaars, CMO bij Tui, vertelt er alles over in deze podcast. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:32:36

BONUS | Live: Michiel Muller (Picnic) over ondernemerschap en marketing

3/11/2023
Klaas Weima interviewt Michiel Muller live, tijdens het jaarlijkse CMOTalk diner. Michiel schudt bestaande markten graag op, nu met retailbedrijf Picnic en eerder met de onbemande tankstations van Tango en ANWB-challenger RouteMobiel. Waar komt die bevlogenheid vandaan? 'Nieuwsgierigheid denk ik wel, en willen weten of het gaat lukken om door muren heen te knallen, om het idee tot een succes te brengen. Want dat moet je echt willen, dat is ondernemen.' 'Marketing is werken aan gedragsverandering. Als mensen bij mij komen met een superidee voor een onderneming, vraag ik altijd: hoe ziet je eerste klant eruit? Als ze daar niet over na hebben gedacht, dan wordt het lastig.' See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:13:33