CMOtalk-logo

CMOtalk

Business & Economics Podcasts >

CMOtalk is dé maandelijkse inspiratie boost voor marketing- en communicatieprofessionals. Klaas Weima van reclamebureau Energize interviewt Nederlandse Chief Marketing Officers over actuele marketingthema’s.

CMOtalk is dé maandelijkse inspiratie boost voor marketing- en communicatieprofessionals. Klaas Weima van reclamebureau Energize interviewt Nederlandse Chief Marketing Officers over actuele marketingthema’s.
More Information

Location:

Amsterdam, Netherlands

Description:

CMOtalk is dé maandelijkse inspiratie boost voor marketing- en communicatieprofessionals. Klaas Weima van reclamebureau Energize interviewt Nederlandse Chief Marketing Officers over actuele marketingthema’s.

Twitter:

@KlaasWeima

Language:

Dutch

Contact:

020-2402800


Episodes

#35 | Theo van Uffelen (Aegon) over de transitie naar een klantgerichte organisatie.

7/13/2018
More
Sinds vier jaar is Theo van Uffelen marketingdirecteur Particulier bij Aegon. In deze podcast vertelt hij over zijn persoonlijke overstap naar de financiële dienstverlening en de zakelijke transformatie van een klassieke organisatie naar een meer klantgerichte. [04:22] Theo van Uffelen trof Aegon in een behoorlijk turbulente staat aan toen hij daar begon. Ontdek zijn verhaal vanaf 04:22. [09:59] De stap van fast moving naar financiële dienstverlening was voor Theo echt een haakse bocht. Je...

Duration:00:31:05

#34 | Ard Bossema (Koninklijke Grolsch) over creativiteit in marketing, de nieuwe pay-off en bier.

6/15/2018
More
In 2013 startte Ard Bossema bij Koninklijke Grolsch en het Britse SABMiller en keerde in 2016 terug als CMO en boardmember. In deze podcast legt hij uit wat het belang is van creativiteit in marketing, de nieuwe pay-off ‘Proef karakter’, innovatie en natuurlijk bier.

Duration:00:32:07

E33 | Adriana Hoppenbrouwer over HEMA; een merk waar je verliefd op wordt.

5/11/2018
More
Ruim tien jaar geleden verhuisde ze naar Nederland om aan haar grootste uitdaging ooit te beginnen: het oer-Hollandse merk HEMA weer op de kaart zetten. In deze aflevering vertelt Adriana Hoppenbrouwer, CMO van HEMA, digital marketing, klantentrouw en de internationalisatie van het Nederlandse iconische merk.

Duration:00:36:35

E32 | Joris Aperghis (WE Fashion) over fysieke winkels vs machine learning.

4/3/2018
More
Hoe zorg je ervoor dat klanten je niet alleen online, maar ook nog in de winkelstraat kunnen vinden? In deze aflevering van CMOtalk Joris Aperghis, CEO van WE Fashion. Hij vertelt je alles over hoe hun fysieke winkels dienen als wervingsplatform en machine learning kan helpen om de klantrelatie nog persoonlijker te maken. En hoe WE branded content inzet om hun doelgroep te bereiken.

Duration:00:35:45

Kees van den Heuvel (GGN) over datasegmentatie, blockchain en de nieuwe Privacy Wetgeving.

2/27/2018
More
GGN zit met 3,6 miljoen debiteuren in haar database op een schat aan data. Kees van den Heuvel, commercieel directeur bij de grootste creditmanagementorganisatie van Nederland, vertelt in het gesprek met Klaas Weima over datasegmentatie, blockchain en de impact van de nieuwe Privacy Wetgeving.

Duration:00:27:26

Roy van Keulen, Jumbo

12/21/2017
More
Roy van Keulen startte dit jaar als directeur Online bij Jumbo Supermarkten. Klaas Weima en Elsbeth Eilander – chef van Tijdschrift voor Marketing spraken hem op het Adobe Symposium over de geheimen van retail, digitale transformaties en over het favoriete seizoen van iedere supermarkt: Kerst.

Duration:00:30:01

Marcel Aalders, Prominent

9/5/2017
More
Marcel Aalders is marketingdirecteur bij stoelenmaker Prominent en nummer vier op Marketeer of the Year-lijst. Klaas Weima van Energize interviewde hem voor CMOtalk over de nieuwe merkpositionering en het succes achter de aanhoudende omzetgroei van de meubelmaker uit Nunspeet. Een gesprek over een nuchtere kijk op marketing en customer centricity.

Duration:00:29:59

Arno de Jong, Nederlandse Loterij

7/11/2017
More
Arno is Directeur Brands en Portfolio Management bij de Nederlandse Loterij. Omdat Arno in zijn carrière al vele fusies meemaakte, was hij de juiste man op de juist juiste plek om aan de slag te gaan bij het fusiebedrijf. Klaas Weima sprak met de meester van de veranderingsprocessen en staat samen met hem stil over bij kenteringen in zowel zijn carrière als privéleven.

Duration:00:30:17

CMOtalk - Marcel de Groot, VodafoneZiggo.

5/8/2017
More
Voor CMOtalk sprak Klaas Weima van Energize met Marcel de Groot, Directeur Consumentenmarkt van VodafoneZiggo. Een openhartig gesprek over de implicaties van de fusie, leiderschap en waarom het fusiebedrijf voorlopig heeft gekozen voor een tweemerkenbeleid.

Duration:00:25:10

CMOtalk - Marteyn Roose, Centraal Beheer Achmea

4/4/2017
More
Marteyn Roose is Manager Marketing bij Centraal Beheer Achmea. Hij is een fact based man die eerder gelooft in een holistische benadering dan alles maar te segmenteren en in hokjes te plaatsen. In deze CMOtalk legt Marteyn het verschil in bedrijfscultuur uit en deelt hij zijn visie op de toekomst van marketing.

Duration:00:31:39

CMOtalk - Fleur Dujardin, Inshared

2/28/2017
More
Fleur Dujardin is CEO bij InShared. De snelst groeiende online verzekeraar van Nederland. Ze zit relatief nog maar kort op haar positie, maar bouwt desalniettemin voortvarend aan het merk. In deze CMOtalk een openhartig gesprek over leiderschap, cultuur, fouten maken en ambitie.

Duration:00:25:55

CMOtalk - Koen Cluistra, KPN

12/6/2016
More
Koen Cluistra is EVP Brands & Marketing bij KPN. Na diverse functies opgeklommen en dichter op het vuur dan ooit. In deze CMOtalk een gesprek over de veranderlijke telecommarkt en dreigende overnames. En over hoe Koen vol vertrouwen en met een open blik naar de toekomst kijkt.

Duration:00:27:59

CMOtalk - Tex Gunning, TNT Express

7/7/2016
More
Tex Gunning is CEO bij TNT Express. Hij is een sociaal en spiritueel geëngageerd marketeer en heeft ervaring met grote bedrijfsveranderingen. In deze CMOtalk een inkijkje in waarom hij door sommigen relatief onorthodox wordt bevonden en over zijn holistische benadering van het vak.

Duration:00:30:41

CMOtalk - Peter Dorr, Ziggo

6/14/2016
More
Peter Dorr is Chief Commercial Officer bij Ziggo. Hij vindt het betrekken van medewerkers bij de dagelijkse bedrijfsvoering één van de belangrijkste succesfactoren. In deze CMOtalk verteld hij alles over zijn eigen kijkgedrag en wat de toekomst volgens hem nog allemaal gaat brengen.

Duration:00:28:16

CMOtalk - Kim Potters, AkzoNobel

4/4/2016
More
Kim Potters is marketing director bij AkzoNobel. Ze meent dat verhalen het beste kunnen worden ondersteund met afbeeldingen. 'Dat is veel makkelijker te onthouden.' Ze praat openhartig over het zogenaamde glazen plafond, verantwoord ondernemen en haar hekel aan ellenlange marketingplannen.

Duration:00:25:30

CMOtalk - Erik van Engelen, Eneco

3/31/2016
More
Erik van Engelen is Directeur Consumenten van Eneco en was eerder al Marketeer of the Year. Hij kijkt niet uit naar een droombaan, omdat hij die al heeft. In deze CMOtalk zijn verhaal over innovatie, passie, leiderschap en de slagkracht van een grote corporate.

Duration:00:25:58

CMOtalk - Maarten Vernooij, Philips Lighting

1/20/2016
More
Maarten Vernooij is Marketing Director Benelux Philips Lighting. Een belangrijke drijfveer voor zijn overstap van Unilever was de aanstaande transitie van conventionele naar LED verlichting. In deze CMOtalk zijn verhaal over verandering, werken in het buitenland en hoe hij zijn marketingteam tot een van de beste van Nederland maakte.

Duration:00:29:18

CMOtalk - Peter Zijlstra, Mercedez-Benz

11/12/2015
More
Peter Zijlstra is Manager Marketing & Brand Communication Mercedes – Benz en speelt van jongs af aan met autootjes. Nu houd hij, en zijn team van 10 marketeers, zich bezig met advertising, sponsoring, CRM, media, online (search, social media , display, content, digital signage) en retail marketing.

Duration:00:26:01

CMOtalk - Tisha van Lammeren, T-Mobile

10/30/2015
More
Tisha van Lammeren is Directeur Consumer Marketing T-Mobile. Ze bekleedde verschillende managementfuncties, met name in het domein marketing en customer operations. In deze CMOtalk deelt ze haar visie over propositie- en productmarketing, innovatie en customer experience.

Duration:00:28:26

CMOtalk - Marieke van Balen, PepsiCo

10/1/2015
More
Marieke van Balen is Marketing Directeur Benelux van PepsiCo. Ze heeft de afgelopen jaren veel introducties van diverse sub-merken succesvol neergezet. In CMOtalk praat ze over haar doel om de shopper te bereiken, te engageren met relevante campagnes en daarbij te accelereren op digital.

Duration:00:25:03