Redeye After Hours-logo

Redeye After Hours

Business & Economics Podcasts

Välkommen till Redeye After Hours! Varje vecka levererar vi det bästa av Redeyes analys till er lyssnare i ett temafokuserat format. Podden är för den som vill: -Lära sig mer om intressanta investeringsteman -Få en pitch på de mest kvalitativa och intressanta bolagen Redeye täcker -Bli en bättre investerare -Lära känna bolag på djupet Investeringar är det roligaste vi vet på Redeye och den investeringsglädjen vill vi förmedla till er lyssnare. Vi bryter ned investeringsteman och svåra ämnen inom tech och life science, samt går på djupet av bolag och dess marknader. Tveka inte att höra av er, vi vill att podden ska utvecklas med dess lyssnarpublik. Vi vill ha era synpunkter på Rah.podcast@redeye.se eller på twitter @RedeyeAfterHour!

Location:

United States

Description:

Välkommen till Redeye After Hours! Varje vecka levererar vi det bästa av Redeyes analys till er lyssnare i ett temafokuserat format. Podden är för den som vill: -Lära sig mer om intressanta investeringsteman -Få en pitch på de mest kvalitativa och intressanta bolagen Redeye täcker -Bli en bättre investerare -Lära känna bolag på djupet Investeringar är det roligaste vi vet på Redeye och den investeringsglädjen vill vi förmedla till er lyssnare. Vi bryter ned investeringsteman och svåra ämnen inom tech och life science, samt går på djupet av bolag och dess marknader. Tveka inte att höra av er, vi vill att podden ska utvecklas med dess lyssnarpublik. Vi vill ha era synpunkter på Rah.podcast@redeye.se eller på twitter @RedeyeAfterHour!

Language:

Swedish

Contact:

0763486108


Episodes

#18 - BioArctic - Välkommen in i värmen

10/13/2022
BioArctic ett svenskt biotechföretag som fokuserar på att utveckla sjukdomsmodifierande behandlingar för centrala nervsystemet (hjärnan). Företaget har efter förra veckans rusning ett market cap på ca 24 miljarder. Alzheimers sjukdom är en av de största samhällsutmaningarna vi har idag inom hälsovård, både sett till lidande och samhällskostnader, och problemen förväntas att öka kraftigt kommande årtionden på grund av åldrande befolkning. Samtidigt har det varit mycket utmanande att utveckla läkemedel till Alzheimers och sannolikheten att lyckas få godkänt från fas 1 och framåt har varit knappt 5%. Det är såledeles en stor bedrift som BioArctic har lyckats med. Sen har vi ett meddelande att podden pausas på obestämd tid för att Redeye fokuserar om resurserna gällande format och produktionskapacitet. Jag (Douglas) och Danesh vill tacka alla lyssnare som har lyssnat, engagerat sig på olika sätt även de gäster har haft med. Det varit enormt kul att göra podden. Tack igen!

Duration:00:36:26

#17 - Börspsykologi med Christofer Andersson

10/6/2022
I dessa tider så vet vi hur jobbigt det kan vara mentalt när portföljen går ned och den ser inte ut att stanna. Därför tog vi in experthjälp i form av Christofer Andersson som har skrivit två böcker om börspsykologi. Vi pratar om de vanligaste biasarna som påverkar oss investerare, hur Christofer hanterar det mentala i såna här tider, en post mortem på Wirecard skandalen och de biaser man kan uppleva där, och mycket mer. Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:00:59:38

#16 - Redeye Gaming Day

9/29/2022
Den 20e september hade vi Gaming Day på Space. Vi hade över 20 bolag på scenen som presentera gameplay, svara på frågor från publik och analytiker, och paneldiskussioner. Vi tog med några av paneldeltagarna för att diskutera paneltemat lite djupare och med andra frågor som inte togs upp på scenen. Det är fyra väldigt intressanta diskussioner om en marknad som ändras i rask takt och känt lite motvind på börsen det senaste året. Spelschema (00:02:09) - Brjann Sigurgeirsson, Steamworld Universe & Franchise Director - Hur man bygger IPn inom gaming. (00:23:34) - Adrian Kutowski, Grundare och VD av Audiencly. Ett dotterbolag i Flexion Mobile - Framtidssäkrar marknadsföring via influensermarknadsföring. (00:41:36) - Tommy Palm, Grundare och VD av Resolution Games - VR marknaden tar fart. (01:04:43) - Summering av Gaming day med Per Strömbäck och Tomas Otterbeck. Här hittar ni Gaming Rapporten. Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:01:22:23

#15 - Flexion Mobile med Niklas Köresaar, CFO.

9/22/2022
Vi sitter ned med Niklas Köresaar och pratar om honom och om Flexion Mobile för att förstå personerna bakom och bolagets position i en potentiellt enorm marknad. En marknadsposition de har försvarat emot giganter som Unity. Spelschema (00:02:27) - Niklas Köresaar (00:24:29) - Flexion Mobile Vi pratade om Flexion Mobile i avsnitt 2 och en update i avsnitt 15. Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:01:00:20

#14 - Serieförvärvare - Teori och Praktik

9/15/2022
Denna vecka dyker vi djupt ned i serieförvärvare, i teori (outsider perspektivet) och praktiken (hur man faktiskt gör det inifrån). Vi har med oss vår analytiker Niklas Sävås som höll i ett serieförvärvare event den 18e maj tidigare i år och Daniel Zhang förvärvsansvarig på Teqnion. Vi diskuterar brett och djupt vad man letar efter som investerare hos serieförvärvare och hur man förvärvar bolag på ett framgångsrikt sätt. (00:03:05) - Teori med Niklas Sävås (00:59:13) - Praktik med Daniel Zhang Om man vill kolla på serieförvärvareventet kan man göra det på via denna länk. Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:02:13:35

#13 - Konversation med Remco Westermann VD på Media and Games Invest (ENG)

9/8/2022
Denna vecka har vi vår första externa gäst! Remco Westermann, VD av Media and Games Invest som är dubbelnoterat i Sverige och Tyskland. Avsnittet genomförs på engelska. Vi har några motton inom Redeye, ett av dom är: "Being different with a purpose." Det är så vi tänker med intervjuer också, vi vill ställa frågorna som andra inte ställer i intervjuer och komma på djupet av personerna bakom. En enormt viktigt del av Redeyes rating är People för att de är människorna som sätter businessen och exekverar för att få bra siffror. Vill du veta mer om gamingbolag och gamingmarknaden så arrangerar vi Redeye Gaming Day så kan du anmäla dig här. Är ett limiterat antal platser och det är först till kvarn. Skynda fynda!

Duration:00:59:51

#12 - Rapportsvep

9/1/2022
Denna vecka gör vi en summering av fem intressanta rapporter och updates. Vi tar upp bolagen Fortnox, Hexatronic, Calliditas, Flexion Mobile, och Embracer Group. Där vi fokuserar lite extra på Calliditas och Embracer Group för det har varit väldigt intressanta nyheter i dessa bolag. Spelschema (00:02:58) - Hexatronic (00:12:57) - Fortnox (00:20:11) - Calliditas Therapeutics (00:42:54) - Flexion Mobile (00:58:46) - Embracer Group Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:01:35:02

#11 - Initieringsavsnitt: Surgical Science & Truecaller

8/25/2022
Nu är vi tillbaka från hängmattan under sommaren! Vi river igång med ett monsteravsnitt där vi introducerar två nya bolag i Redeyes bevakning. Surgical Science och Truecaller, två väldigt intressanta bolag som ligger helt rätt i två olika trender som de båda är marknadsledare inom. (00:01:35) - Surgical Science (00:45:31) - Truecaller Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:01:44:25

#10 - SaveLend Group

8/11/2022
Sist men inte minst kör SaveLend Group, ett rätt nytt bolag på börsen som har ett högt insiderägande närmare 50%. SaveLend Group ligger idag på alternative pick lista. SaveLend Group är ett fintech bolag med två olika plattformar som skapar synergier för alla inblandade och plattformarna emellan. Skapar en win-win-win situation för alla! För den som vill läsa mer om bolaget: SaveLend Group Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:01:02:28

#9 - Xvivo Perfusion

7/28/2022
Då kommer vi till andra bolaget i vår sommarserie och det är inte mindre än Xvivo Perfusion. Ett medtech bolag inom en väldigt intressant sektor som bidrar med ett enormt värde till mänskligheten genom att öka fönstret för att organ ska kunna sättas i en annan människa förlängs avsevärt. Bolaget har en marknadsledande position inom den äldre tekniken och rullar nu ut en nya teknik, som bolaget börjar applicera på flera organ än lungor. Väldigt intressant bolag och intressant ämne överlag. För den som vill läsa mer om bolaget: Xvivo Perfusion Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:00:35:32

#8 - Smarteye

7/14/2022
Då hoppar vi in i sommarlunken! Men ni blir inte helt utan oss i lurarna, vi kommer varannan vecka släppa ett kortare avsnitt där vi går igenom ett av våra mest intressanta case. Först ut är Smarteye ett väldigt intressant case som har regulatorisk vind i ryggen och design wins som gör att säkerheten i att intäkterna kommer är större än i andra bolag som har förväntad hög tillväxt. För den som vill läsa mer om bolaget: Smarteye Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:00:43:23

#7 - What happens in the studio, stays in the studio

6/30/2022
Vi bjuder in Hjalmar Ahlberg igen, men vi kommer denna gång prata gamblingmarknaden och om våra två mest kvalitativa case inom temat. Först börjar vi lite allmänt om storlek på marknader och hur den växer, vad som driver marknaden, regulatoriska läget osv. sen hoppar vi in på våra case Better Collective och Evolution. Ett enormt bra avsnitt som vill få en intro till gamblingmarknaden, Better Collective, och Evolution. Detta är sista avsnittet i ordinarie schema inför sommaren. Sen kommer vi släppa varannan vecka och då går vi igenom ett case, lite kortare men lite djupare och främst väldigt intressanta case. Spelschema (viss avvikelse kan ske beroende på spelare) (00:01:03) - Gamblingmarknaden (00:24:56) - Better Collective (00:52:45) - Evolution Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:01:32:14

#6 - Defensiva Aktier

6/23/2022
Defensiva aktier i dubbelbemärkelse denna vecka, då pratar försvarsaktier och om bolag som man kan anse defensiva i dessa tider. Vi diskuterar försvarsmarknaden och två förvarsaktier W5 Solutions och Invisio, även får vi två updates om gamingbolagen Embracer och Remedy, där vi diskuterar mycket i hur man ska se på ägandeskapet i dessa bolag. Avsnittet fick ett inslag av ESG, främst hur perceptionen av ESG i dessa tider kopplat till vilken branschen bolagen är aktiva i och hur ägandeskapet påverkar. Ett svårt ämne att vara uttömmande om och alla drar sin gräns i sanden där det passar dem. Ett avsnitt som bjuder på mycket! Kom gärna med fler frågor ifall det var något du tyckte vi missa eller kunde förklara bättre. Vi tar mer än gärna feedback! Spelschema (viss avvikelse kan ske beroende på spelare) (00:02:00) - Försvarsmarknaden (00:14:29) - W5 Solutions (00:40:56) - Invisio (1:00:22) - Embracer Group (1:25:57) - Remedy Entertainment Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:01:31:03

#5 - Två göteborgare, två case, och två updates

6/16/2022
Denna vecka bjuder vi in två göteborgare för att prata om två nya case för podden och två updates på bolag vi har tidigare haft i podden. De två nya casen presenteras av Fredrik Nilsson, de är Hexatronic och Fortnox. Två väldigt intressanta bolag som har bidragit en hel del till avkastningen i Top Picks genom åren. Även får vi uppdateringar på Media and Games Invest och Thunderful från Viktor Lindström, som var med i avsnitt 2. Kom gärna med fler frågor ifall det var något du tyckte vi missa eller kunde förklara bättre. Vi tar mer än gärna feedback! Spelschema (viss avvikelse kan ske beroende på spelare) (00:03:10) - Hexatronic Group (00:22:28) - Fortnox (00:47:19) - Media and Games Invest (00:59:00) - Thunderful Group Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:01:06:00

#4 - Life Science Outlook och våra 5 picks

6/9/2022
Denna vecka utforskar vi ännu mer inom life science och tar in tre life science analytiker som berättar mer om medtech och biotech marknaden i allmänhet och våra 5 picks i sektorerna. Vi pratar om trenderna, M&As, IPOs, och massa annat inom medtech och biotech sektorerna men även Calliditas Terapeutics, Biovica, Genovis, Bonesupport, och Xbrane Biopharma som är våra fem picks i dessa sektorer. Vi får ursäkta ljudet i bakgrunden det var både konsert, bilar med studenter som tuta, och mer oväsen i närheten. Avsnittet spelades in den tredje juni. Vill man kolla på eventet från i Januari så hittar man det här: Life Science Outlook 2022 Kom gärna med fler frågor ifall det var något du tyckte vi missa eller kunde förklara bättre. Vi tar mer än gärna feedback! Spelschema (viss avvikelse kan ske beroende på spelare) (01:57) - Medtech sektorn (09:10) - Trender inom medtech (12:35) - Värderingar inom medtech (13:35) - M&A (16:39) - Mest intressanta subsektorer inom medtech (20:05) - Godkännanden (23:14) - Genovis (42:55) - Biotech sektorn (46:12) - Big Pharmas värderingar och kassor (48:54) - Värderingar i olika faser (50:52) - IPOer (52:32) - Summering av biotech sektorn (54:02) - Xbrane Biopharma (1:13:00) - Biovica International (1:32:58) - Calliditas Terapeutics (1:44:25) - Bonesupport Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:02:02:20

#3 Läkemedel - från Ax till Limpa

6/2/2022
Efter att ha varit i kända vatten i två avsnitt så kastar oss ut i djupt vatten för att lära oss om biotech, vi bjuder in biotechanalytikern Fredrik Thor för att lära oss mer. Hur man tar ett läkemedel från forskningsprojekt till kommersialisering, men även diskuterar vi och reflekterar runt hur man ska agera och tolka de olika studierna bolagen presenterar under sin resa till kommersialisering. Ett väldigt lärorikt avsnitt för oss och förhoppningsvis för dig också, men även för den lite mer kunnig. Kom gärna med fler frågor ifall det var något du tyckte vi missa eller kunde förklara bättre. Vi tar mer än gärna feedback! Spelschema (viss avvikelse kan ske beroende på spelare) (00:52) - Välkommen Fredrik Thor (01:13) - Vad är Orphan Drugs? (01:58) - Fas-1 studie (04:12) - Selection Bias i Fas-1 studie (06:14) - Hur många läkemedel klarar fas-1 studier (06:50) - Fas 2 studie (08:56) - Hur många läkemedel klarar fas-2 studier (13:41) - Vad är viktigt med label i ett case? (14:50) - Hur ser ett licenseringsavtal ut? (17:27) - Fas-3 studie (19:30) - Utformning av studie (20:10) - Vad tar man hänsyn till i fas-3 studien? (22:05) - Hur beter sig biotechaktier vid varje avslutad studie? (27:44) - Ansökan för att godkänna bolag (28:25) - USAs betydelse i kommersialiseringen (30:30) - Vad är riskerna efter att ha fått ett positiv utfall i en fas-3 (34:06) - Nyemissioner i biotechbolag (35:27) - Varför noterar sig biotechbolag i USA och i Sverige (37:30) - Skillnaden mellan att värde biotechbolag och andra bolag (43:55) - Får man en edge i kunna läsa och förstå studiedata? (45:41) - Statistik och tips (48:29) - Tips när man investerar i biotech Vi vill mer än gärna ha er feedback! Hör av er på rah.podcast@redeye.se eller på twitter till @RedeyeAfterHour.

Duration:00:51:43

#2 Case Time! - 7 Gaming-Case

5/26/2022
I avsnitt 2 följer vi upp senaste veckans avsnitt om gamingmarknaden med 7 stycken gamingcase, de är de gamingcase vi har eller har haft i Top Picks och Alternative Picks. En kort pitch om bolaget sen skjuter Douglas och Danne frågor till analytikern för att få veta mer om bolaget och Redeyes investment case. Bolagen vi behandlar är Embracer, Remedy, Flexion Mobile, Starbreeze, Media and Games Invest, Thunderful, och Stillfront. Avsnittet spelades in den 29e februari och den 4e april, så vi förstår att vissa case kan verka utdaterade främst relaterat till aktiekursen och värderingen, se senaste updaten för uppdaterade siffror. Vi tyckte ändå de var intressanta. Hör gärna av dig vad du tycker! Spelschema (viss avvikelse kan ske beroende på spelare) (00:03:14) - Embracer Group (00:23:58) - Remedy Entertainment (00:32:24) - Flexion Mobile (00:42:50) - Starbreeze (00:53:26) - Media and Games Invest (01:13:50) - Thunderful Group (01:27:08) - Stillfront Group Vi tar gärna emot feedback så hör av er på rah.podcast@redeye.se eller @RedeyeAfterHour på twitter!

Duration:01:41:43

#1 Ready Player One! - Gamingmarknaden

5/19/2022
Vi börjar starkt med ett gamingavsnitt där vi tar avstamp i vår senaste gamingrapport och pratar om de hetaste trenderna inom gaming. I avsnittet behandlar vi ökad konsumtion av digital underhållning, digital distribution, AAA mot indiespel, skillnader mellan gaming, mobilspel, och konsolspel, hur VR och AR går, plattformar inom gaming, metaverse, och senaste M&A händelserna. Avsnittet spelades in 21 februari 2022. För den som vill kolla på rapporten så hittar ni den här. 00:00 - Välkommen (01:35) - Intro till gamingmarknaden (07:02) - Transformationen från fysisk distribution till digital och nu till streaming (10:26) - Olika spel: AAA-spel vs indiespel (20:41) - Skillnaderna mellan spel på konsol, dator och mobil (26:03) - Plattformar inom gaming (EPIC vs Apple/Google) (34:33) - VR/AR och Metaverse (47:01) - Ny affärsmodeller: GaaS och Streaming av tv-spel (59:01) - Esport (1:03:59) - M&A (1:15:03) - Summering Kontakta oss gärna på: rah.podcast@redeye.se eller på twitter @RedeyeAfterHour

Duration:01:18:32