de Robert en Erik podcast-logo

de Robert en Erik podcast

Comedy

Dé Nederlandse Sci-fi podcast waarin Robert en Erik nieuwe en oude science fiction films en series bespreken, zoals Star Trek, Star Wars, Stargate, Doctor Who, maar natuurlijk ook de nieuwste SF-series op alle streamingsplatforms!

Location:

Netherlands

Genres:

Comedy

Description:

Dé Nederlandse Sci-fi podcast waarin Robert en Erik nieuwe en oude science fiction films en series bespreken, zoals Star Trek, Star Wars, Stargate, Doctor Who, maar natuurlijk ook de nieuwste SF-series op alle streamingsplatforms!

Language:

Dutch


Episodes

Vers van de pers

9/21/2023
Robert en Erik zijn er weer met een gloednieuwe aflevering van de sci-fi podcast. Vers van de pers melden we het laatste nieuws en lopen we een aantal sci-fi series door. Kende je de serie Foundation of Salvation al? Het laatste nieuws van Star Trek Prodigy, en is er wat te vertellen over Star Wars Ahsoka? Ook is er het nodige commentaar op de nodige streamingdiensten...

Duration:00:42:09

Doctor Who dan??

9/8/2023
Het splinternieuwe 14e seizoen van Doctor Who zit eraan te komen! Met nieuwe acteurs, nieuw bij Disney+ en nieuwe verhalen, belooft het een gave beleving te worden. We delen de laatste nieuwtjes over deze geweldige Britse sci-fi serie, waar je vanaf nu echt naar uit mag gaan kijken!

Duration:00:35:38

Summer vibes!

6/30/2023
Het is zomer! Eigenlijk té mooi weer om naar films en series te gaan kijken. Maar... mocht je het toch niet kunnen laten? Luister dan goed naar onze tips om met een aantal leuke series de zomer door te komen! Natuurlijk bespreken we ook weer de allerlaatste nieuwtjes op sci-fi gebied!

Duration:00:42:19

Om er even op terug te komen, met een bruggetje

6/16/2023
Robert en Erik zijn weer fris en fruitig. We beginnen met een rectificatie naar aanleiding van onze vorige aflevering, vervolgens gaan we van bruggetje naar bruggetje om het hele sci-fi universum door te hoppen. Er is veel om naar uit te kijken en om een mening over te hebben, de kernwoorden zijn Star Trek, Star Wars, Doctor Who en Upload.

Duration:00:43:30

Star Trek of Star Wars?

5/26/2023
Vandaag is Bas van Dun van de Star Wars Podcast te gast bij Robert en Erik, de aflevering staat dan ook in het teken van het grote eeuwige Star Trek versus Star Wars. Wat zijn de verschillen en wat zijn de overeenkomsten? Wat is beter en vliegen de fans elkaar nog (terecht) elkaar in de haren? Veel informatie vanuit beide universums!

Duration:00:46:55

Polska fantastyka naukowa

5/12/2023
Robert en Erik zijn terug van vakantie en er is weer genoeg te bespreken. Robert heeft een bijzondere stream-me-gek tip van een Poolse productie, Erik brengt nieuws over Doctor Who wat misschien ook wel oud nieuws genoemd mag worden en samen bespreken we de aangekondigde Section 31 film van Star Trek. Ook is de laatste aflevering van Picard reden voor een discussie...

Duration:00:41:49

4 Mei: Star Wars dag!

5/4/2023
Het is 4 mei, internationale Star Wars dag! Er is veel nieuws in het Star Wars universum, wat we uitgebreid bespreken. Nieuwe films, nieuwe seizoenen, het gaat mooi worden!

Duration:00:21:46

Dit is wat er aan komt!

4/14/2023
Robert en Erik zijn er weer met een nieuwe aflevering van de sci-fi podcast. We kijken vooruit wat er aan komt op het gebied van films en series voor Star Wars, Star Trek en Doctor Who! Ook praten we je even bij over de toekomst van HBO Max, maken we een klein zijstapje naar the Big Bang Theory en UITERAARD is er een rectificatie :)

Duration:00:43:26

Niet teveel in de zeik nemen!

3/30/2023
Er is weer genoeg te bespreken over de ontwikkelingen in de wereld van Sci-Fi. Erik is deze keer wat kritisch over Star Wars, terwijl Robert vol verwachting uitkijkt naar de nieuwe Sci-Fi film Colonials. We hebben weer een leuke stream-me-gek-tip, én een interessante rectificatie... Luister je snel mee?

Duration:00:34:13

Lekkere voorbereiding

3/4/2023
We zijn weer eens unscripted gegaan! Audio only, maar gegarandeerd gezelligheid en onze ongezouten mening over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van Sci-Fi! Helemaal afluisteren is een must :-)

Duration:00:38:01

Sci-Fi bij de Oscars!

2/10/2023
Op 12 maart 2023 worden de Oscars weer uitgereikt! In deze podcast bespreken we de nominaties uit het Sci-Fi genre en fantaseren we er weer lustig op los!

Duration:00:33:26

Star Trek Picard seizoen 3: wat we nu al weten!

1/20/2023
Aflevering 22 van Robert en Erik werd voor het eerst live gestreamd op Youtube en Twitter! En natuurlijk kan je die live-uitzending ook hier terugluisteren. We bespreken het aankomende derde seizoen van Star Trek Picard, wat weten we hier al van?

Duration:00:52:04

Wat brengt 2023

1/3/2023
Het is 2023 en Robert en Erik zitten er weer klaar voor! Er zijn heel veel goede voornemens voor de podcast, we beginnen met het doornemen van de sci-fi films en series die eraan zitten te komen dit jaar. Ook nemen we de agenda door met betrekking tot conventies en evenementen, waar we er zeker een aantal van zullen gaan bijwonen.

Duration:00:38:54

The way of the oliebol

12/20/2022
Met goede moed zijn Robert en Erik naar de bioscoop gegaan om de nieuwe Avatar film te bekijken: the Way of Water. Onder het genot van een oliebol geven we onze mening, zonder al te veel spoilers. Uiteraard is er ook wat sci-fi nieuws en evalueren we 2022, ons eerste seizoen. Deze 20e aflevering is voor nu de laatste van dit jaar, maar we zijn volgend seizoen weer terug met frisse ideeën en mooie sci-fi content!

Duration:00:34:53

Leven op Mars is geen spelletje

11/24/2022
In deze aflevering duiken we in de wereld van scifi bordspellen! Voor Robert en Erik een nieuwe ervaring, maar gelukkig brengt onze gast, Sanne-de-bordspellen-expert, helderheid in de duisternis

Duration:00:33:17

Iets van een bruggetje

11/16/2022
In aflevering 18 van de Robert en Erik Sci-fi podcast proberen we wat meer structuur in de podcast aan te brengen. Het begin is er. Robert neemt daarom even de regie, en maakt gebruik van bruggetjes, zo komt wel weer van alles voorbij, naast Star Trek, Star Wars en Doctor Who staan we even stil bij War of the Worlds en de nieuwe streamingdienst SkyShowtime. En in het kader van structuur: we blikken vooruit...

Duration:00:29:50

Van de hak op de tak

10/20/2022
Een vermakelijke mix van sci-fi nieuws, weetjes en ervaringen, we gaan van de hak op de tak in deze uitzending, waarbij Star Wars, Star Trek, Doctor Who en Stargate langskomen.

Duration:00:27:59

Waar is dat feestje?

10/6/2022
In deze aflevering komt alles voorbij, we gaan van Star Wars naar Doctor Who en van Stargate naar Star Trek. Robert en Erik introduceren nieuwe rubrieken, zo is er een verassende stream-me-gek tip, is de twitterpoll terug en zijn er natuurlijk weer de nodige rectificaties.

Duration:00:37:00

Destination Star Trek Germany

9/27/2022
Op 24 september zijn Robert en Erik naar Dortmund afgereisd, waar dit weekend Destination Star Trek Germany werd gehouden. De live opnamen vielen wat tegen, maar we hebben wat fragmenten waarmee wij onze kijk geven op deze dag.

Duration:00:35:00

Take two

9/15/2022
We zijn er weer met een nieuwe aflevering van de Robert en Erik podcast, nieuwe stijl! We bespreken alvast ons bezoek aan Destination Star Trek Germany, waar we een speciale podcast aflevering aan zullen wijden, ondertussen zijn er natuurlijk weer acteurs en actrices jarig uit de Star Trek, Star Wars en Doctor Who franchise.

Duration:00:27:25