CykelwebbenPodden-logo

CykelwebbenPodden

Cycling >

More Information

Location:

Sweden

Genres:

Cycling

Twitter:

@cykelwebben

Language:

Swedish


Episodes

Avsnitt 28 - Off season även i podden. Massa prylar dock! Och lyssnarfrågor.

11/19/2018
More
Daniel försöker sälja av prylar men det går sådär, vi snackar cross, avhandlar massor av prylar och en hel del lyssnarfrågor. Och Niclas börjar redan peppa för Tour Down Under!

Duration:01:08:49

Avsnitt 27 - Crosstips från crosscoach, budget från Canyon, Lyssnarfrågor osv mm

11/5/2018
More
Vi bjuder på matnyttiga tips från den svenska mästaren i cykelcross, ett matigt prylsvep, svarar på lyssnarfrågor och kör massor av annat cykelsnack. Ett klassiskt avsnitt av er favoritcykelpodd helt enkelt!

Duration:01:20:31

Avsnitt 26 - Jacob Wihk i studion, vi fyller 1, rekordlångt snack om massa grejer

10/22/2018
More
Vi firar att vi fyller ett år med att ha Jacob Wihk med oss i studion och också genom att släppa vårt längsta avsnitt hittills! Det blir massor om Jacob, såklart ett prylsvep, lite snack om sociala medier och såklart MASSOR AV ANNAT!

Duration:01:06:02

Avsnitt 25 – VM, Emilia Fahlin, Remco, Skor och massa annat

10/7/2018
More
Vi går grundligt igenom landsvägs-VM och avhandlar bland annat Emilia Fahlins imponerande körning, Remco Evenepoel, försöker reda ut varför vi faktiskt gillar Alejandro Valverde och Daniel nördar loss om Tobbe Ludvigssons skor. Och som vanligt massor av annat!

Duration:00:54:32

Avsnitt 24 - Daniel har kraschat, galna världsrekord har slagits och vi snackar upp inför VM

9/23/2018
More
Det blev ett 24e avsnitt trots att Daniel spenderat några dagar på sjukhus! Vi snackar tjejer som slagit världsrekord, wrappar upp Vueltan, peppar inför VM och massor av annat!

Duration:01:29:53

Avsnitt 23 - Att köpa sin första racer, trainertips, skitrolig Boomwatch mm

9/9/2018
More
Niclas har skördat framgångar på löparbanorna, Daniels motivation är spårlöst försvunnen men trots det kommer vi med matnyttiga tips för ditt första racer-köp. Och trainerköp. Och hur man kan hitta tillbaka till peppen. Och som vanligt massor av annat!

Duration:01:19:45

Avsnitt 22 - Mattias Reck i studion om Watt, träning, proffsen och massa annat!

8/26/2018
More
I vad som kan vara det längsta och nördigaste avsnittet hittills snackar vi om allt möjligt med proffstränare Mattias Reck som är vår första gäst i Cykelwebbenpoddenstudion. Det blev såklart massa snack om Watt, om proffsen som Mattias tränar, lite svensk nostalgi och inte minst så lyfter vi på hatten för damracing!

Duration:00:54:24

Vueltaspecial - Får Porte revansch, köp en legendarisk hoj, stenhårda etapper

8/23/2018
More
Vi går igenom vilka etapper du inte får missa, vilka cyklister du inte får missa och så tipsar vi om att en riktigt snabb hoj är till salu!

Duration:00:43:42

Avsnitt 21 - Bronsdaniel!, cyklingens wrestling och försvunna tempodräkter

8/13/2018
More
Niclas är tillbaka i stan och Daniel har varit i Norge och kört Nordiska mästerskap. Det är fortfarande dödsvarmt i Cykelwebbenpoddenstudion men vi klämmer ändå ur oss lite snack om EM, fenomenet "Post Tour criteriums", försvunna holländska tempodräkter och, som vanligt, en massa annat.

Duration:01:23:01

Avsnitt 20 - Nyfrälst Daniel, MTB-mästare, Tour-snack och massa annat

7/29/2018
More
Mitt i värmeböljan spelar vi in Cykelwebbenpoddens 20e avsnitt och trots att Niclas fortfarande är på sitt lantställe och Daniel genomlider sommaren i city är vi båda rörande överens om massor av grejer. Vi snackar SM i mountainbike och listar alla vinnare, Daniel är nyfrälst vad gäller tubeless och naturligtvis betar vi av en hel del av vad som hänt på Tour de France. Som i skrivande stund vunnits av Geraint Thomas, men det visste vi ju inte när vi spelade in...

Duration:01:09:04

Avsnitt 19 - Massa prylar, lite Tour de France-snack, några lyssnarfrågor och massa annat

7/15/2018
More
Trots geografisk avstånd mellan Niclas och Daniel kommer ännu ett fullmatat avsnitt av Cykelwebbenpodden. Det snackas Eurobike och smarta träningsnyheter, självfallet lite Tour de France och naturligtvis massor av annat spännande!

Duration:00:46:38

Cykelwebbenpodden Tourspecial 2018

7/5/2018
More
Niclas och Daniel går igenom etapperna, favoriterna, spurtarna, utbrytarna med mera, med mera. Vi hinner också med några lyssnarfrågor och ett litet prylsvep. Avsnittet spelades in LIVE på Facebook, och detta är ljudupptagningen!

Duration:00:58:43

Avsnitt 18 - Svenska mästare, lyssnarfrågor och massor av annat

7/1/2018
More
Vi går igenom det svenska supermästerskapet som avgjordes i Båstad och listar ALLA svenska landsvägsmästare 2018! Det prylsveps, snackas cykelkläder, lagtempo och massor av annat. Och så börjar vi försmaka lite på Le Tour de France!

Duration:00:43:55

Avsnitt 17 - Att ta kliv, vi tippar SM, Daniel ska/har cyklat Vättern. Och massa annat!

6/17/2018
More
Vi snackar om hur man tar nästa steg som cyklist, gör ett gediget prylsvep och tippar SM. Och som vanligt massor av annat!

Duration:01:16:36

Avsnitt 16 - Tips för Vätternrundan, intervju med Velochef och Giro-avrundning

6/3/2018
More
Vår alldeles egna expert delar med sig av sina bästa tips inför Vätternrundan. Vad ska du tänka på, vad ska du göra och vad ska du absolut inte göra inför rundan. Här kommer massor av matnyttiga tips! Vi har också träffat Velochef och bland annat snackat lite matlagning utomhus. Och inomhus. Och så sammanfattar vi årets helt galna Giro d'Italia och spekulerar i huruvida Froomes sadelbyte påverkade utgången!!

Duration:01:34:52

Avsnitt 15 - Giro-observationer, Taktikskola och SCFs kameraförbud. Och massa annat.

5/20/2018
More
Vi fyller moppe! Och firar med att snacka om hur man får upp en lagkompis på pallen, om att Rapha nu har kontroll över HELA kontaktytan mellan din rumpa och din cykel och Niclas bjuder på lite observationer från Girot (men ha i åtanke att vi spelade in i förra veckan och därför inte hann med helgens sjukt fina etapper). Och givetvis massor av annat.

Duration:01:22:22

Avsnitt 14 - Om Wattmätare, Emilia Fahlin on fire och tips om hur en gör för att börja tävla

5/7/2018
More
Avsnitt 14 presenteras i samarbete med Canyon och Niclas & Daniel pratar bland annat om att de svenska tjejerna fortsätter att leverera, Daniel kokar över när han tänker på hur svårt det är att börja tävla och det blir en grundläggande genomgång av vad wattmätare egentligen är. Eller effektmätare, som det egentligen heter. Och vi finns numera också på Patreon, där du som lyssnare kan gå in och stötta podden.

Duration:00:44:26

Cykelwebbenpoddens Girospecial

5/2/2018
More
I Cykelwebbenpoddens historiska första specialavsnitt pratar Niclas och Daniel om det annalkande Giro d'Italia som drar igång fredag 4/5 i Jerusalem och avslutas tre veckor senare i Rom. De går igenom upplägget i stort, siktar in sig på några nyckeletapper, kollar in favoriterna och snackar lite kring vilka cyklister som är aspiranter på de olika ledartröjorna.

Duration:00:34:36

Avsnitt 13 - Vett & Etikett, Campa växlar upp och ännu mera nörderi!

4/22/2018
More
Både våren och Daniel har kommit till Stockholm medan Niclas är kvar på Mallis. Det hindrar oss inte från ett fullmatat 13e avsnitt! Som vanligt avhandlar vi allt möjligt som hänt innan Daniel gör ett prylsvep (idag om bland annat lyxiga grejer från Cane Creek/EE och att Campagnolo går till 12-delat). Vi avslutar med en liten vett & etikett-skola för gruppcykling!

Duration:01:17:08

Avsnitt 12 - #TheWolfpack, norrmän & danskar och prylar i massor.

4/9/2018
More
Daniel & Niclas är spridda för vinden men levererar trots det ett proppfullt avsnitt. Niclas stör sig på, men är imponerad av #TheWolfpack, Daniel snackar nytt från Shimano och Bontrager och vi undrar hur våra grannländer kan få fram duktiga cyklister på löpande band medan det är skralt i de svenska leden. I taktikskolans del 2 går boysen igenom vikten av laget inom cykelsporten.

Duration:01:24:36