CykelwebbenPodden-logo

CykelwebbenPodden

Cycling >

More Information

Location:

Sweden

Genres:

Cycling

Twitter:

@cykelwebben

Language:

Swedish


Episodes

Avsnitt 23 - Att köpa sin första racer, trainertips, skitrolig Boomwatch mm

9/9/2018
More
Niclas har skördat framgångar på löparbanorna, Daniels motivation är spårlöst försvunnen men trots det kommer vi med matnyttiga tips för ditt första racer-köp. Och trainerköp. Och hur man kan hitta tillbaka till peppen. Och som vanligt massor av annat!

Duration:01:19:45

Avsnitt 22 - Mattias Reck i studion om Watt, träning, proffsen och massa annat!

8/26/2018
More
I vad som kan vara det längsta och nördigaste avsnittet hittills snackar vi om allt möjligt med proffstränare Mattias Reck som är vår första gäst i Cykelwebbenpoddenstudion. Det blev såklart massa snack om Watt, om proffsen som Mattias tränar, lite svensk nostalgi och inte minst så lyfter vi på hatten för damracing!

Duration:00:54:24

Vueltaspecial - Får Porte revansch, köp en legendarisk hoj, stenhårda etapper

8/23/2018
More
Vi går igenom vilka etapper du inte får missa, vilka cyklister du inte får missa och så tipsar vi om att en riktigt snabb hoj är till salu!

Duration:00:43:42

Avsnitt 21 - Bronsdaniel!, cyklingens wrestling och försvunna tempodräkter

8/13/2018
More
Niclas är tillbaka i stan och Daniel har varit i Norge och kört Nordiska mästerskap. Det är fortfarande dödsvarmt i Cykelwebbenpoddenstudion men vi klämmer ändå ur oss lite snack om EM, fenomenet "Post Tour criteriums", försvunna holländska tempodräkter och, som vanligt, en massa annat.

Duration:01:23:01

Avsnitt 20 - Nyfrälst Daniel, MTB-mästare, Tour-snack och massa annat

7/29/2018
More
Mitt i värmeböljan spelar vi in Cykelwebbenpoddens 20e avsnitt och trots att Niclas fortfarande är på sitt lantställe och Daniel genomlider sommaren i city är vi båda rörande överens om massor av grejer. Vi snackar SM i mountainbike och listar alla vinnare, Daniel är nyfrälst vad gäller tubeless och naturligtvis betar vi av en hel del av vad som hänt på Tour de France. Som i skrivande stund vunnits av Geraint Thomas, men det visste vi ju inte när vi spelade in...

Duration:01:09:04

Avsnitt 19 - Massa prylar, lite Tour de France-snack, några lyssnarfrågor och massa annat

7/15/2018
More
Trots geografisk avstånd mellan Niclas och Daniel kommer ännu ett fullmatat avsnitt av Cykelwebbenpodden. Det snackas Eurobike och smarta träningsnyheter, självfallet lite Tour de France och naturligtvis massor av annat spännande!

Duration:00:46:38

Cykelwebbenpodden Tourspecial 2018

7/5/2018
More
Niclas och Daniel går igenom etapperna, favoriterna, spurtarna, utbrytarna med mera, med mera. Vi hinner också med några lyssnarfrågor och ett litet prylsvep. Avsnittet spelades in LIVE på Facebook, och detta är ljudupptagningen!

Duration:00:58:43

Avsnitt 18 - Svenska mästare, lyssnarfrågor och massor av annat

7/1/2018
More
Vi går igenom det svenska supermästerskapet som avgjordes i Båstad och listar ALLA svenska landsvägsmästare 2018! Det prylsveps, snackas cykelkläder, lagtempo och massor av annat. Och så börjar vi försmaka lite på Le Tour de France!

Duration:00:43:55

Avsnitt 17 - Att ta kliv, vi tippar SM, Daniel ska/har cyklat Vättern. Och massa annat!

6/17/2018
More
Vi snackar om hur man tar nästa steg som cyklist, gör ett gediget prylsvep och tippar SM. Och som vanligt massor av annat!

Duration:01:16:36

Avsnitt 16 - Tips för Vätternrundan, intervju med Velochef och Giro-avrundning

6/3/2018
More
Vår alldeles egna expert delar med sig av sina bästa tips inför Vätternrundan. Vad ska du tänka på, vad ska du göra och vad ska du absolut inte göra inför rundan. Här kommer massor av matnyttiga tips! Vi har också träffat Velochef och bland annat snackat lite matlagning utomhus. Och inomhus. Och så sammanfattar vi årets helt galna Giro d'Italia och spekulerar i huruvida Froomes sadelbyte påverkade utgången!!

Duration:01:34:52

Avsnitt 14 - Om Wattmätare, Emilia Fahlin on fire och tips om hur en gör för att börja tävla

5/7/2018
More
Avsnitt 14 presenteras i samarbete med Canyon och Niclas & Daniel pratar bland annat om att de svenska tjejerna fortsätter att leverera, Daniel kokar över när han tänker på hur svårt det är att börja tävla och det blir en grundläggande genomgång av vad wattmätare egentligen är. Eller effektmätare, som det egentligen heter. Och vi finns numera också på Patreon, där du som lyssnare kan gå in och stötta podden.

Duration:00:44:26

Cykelwebbenpoddens Girospecial

5/2/2018
More
I Cykelwebbenpoddens historiska första specialavsnitt pratar Niclas och Daniel om det annalkande Giro d'Italia som drar igång fredag 4/5 i Jerusalem och avslutas tre veckor senare i Rom. De går igenom upplägget i stort, siktar in sig på några nyckeletapper, kollar in favoriterna och snackar lite kring vilka cyklister som är aspiranter på de olika ledartröjorna.

Duration:00:34:36

Avsnitt 12 - #TheWolfpack, norrmän & danskar och prylar i massor.

4/9/2018
More
Daniel & Niclas är spridda för vinden men levererar trots det ett proppfullt avsnitt. Niclas stör sig på, men är imponerad av #TheWolfpack, Daniel snackar nytt från Shimano och Bontrager och vi undrar hur våra grannländer kan få fram duktiga cyklister på löpande band medan det är skralt i de svenska leden. I taktikskolans del 2 går boysen igenom vikten av laget inom cykelsporten.

Duration:01:24:36

Avsnitt 11 - Taktiskskola, lyssnarfrågor och årets hetaste trend!

3/26/2018
More
Vi följer upp jubileumsavsnitt 10 med ett elfte som är minst lika bra. Niclas är besviken på flera av favoriterna från Milano-Sanremo och Daniel har bland annat spanat nyheter från Canyon. Och en tydlig modetrend i proffsklungan. Vidare är det premiär för inslaget "Taktikskolan" där volym 1 avhandlar utbrytningen. Och inte minst så svaras det på lyssnarfrågor. Och som vanligt massor av annat.

Duration:01:27:52

Cykelwebbenpodden Avsnitt 10

3/12/2018
More
Daniel och Niclas firar tvåsiffrigt och konstaterar att tiden verkligen har gått fort! Det pratas prylar när Daniel dels har spanat en ny byxtrend och inte minst går igenom det här med olika typer av däck. Niclas pratar om den förlegade traditionen med podiumflickor och vi hoppas att den är på väg att försvinna. Och sist men inte minst så har Daniel tagit ett snack med Mattias Reck och fått lite fina tips från en tvättäkta proffscoach!

Duration:01:20:13

Avsnitt 8 - Målsättningar, Maurten & Mycket mer

2/12/2018
More
Niclas & Daniel pratar massor om vad som hänt sen sist innan de går in på kvällens huvudämnen. Daniel har träffat Herman och Tobias från Göteborgsföretaget Maurten och pratar om vad det är som gör att deras sportdryck är löparnas favorit, samt att de nu ska ta sig an cykelvärlden. Tobias bjuder också på lite tips från coachen (och Daniel bjuder på att prata göteborska). Kvällens andra ämne handlar om mål och hur man kan jobba på olika sätt för att sätta upp dem, och jobba mot dem.

Duration:01:17:17

Avsnitt 7 - Träningsappar, Sara Penton & Mycket annat

1/29/2018
More
I avsnitt 7 är det äntligen dags för vårt träningsapps-special! Daniel har testat The Sufferfest, TrainerRoad och inte minst Zwift samt tagit ett snack med grundaren av Facebook-gruppen Swedish Zwift Riders. Niclas eftersnackar Tour Down Under och snackar upp CX-VM. Dessutom har vi träffat och pratat med Sara Penton inför säsongen och som vanligt en herrans massa annat också!

Duration:01:17:24

CykelwebbenPodden Avsnitt 6

1/15/2018
More
Avsnitt 6 är fullmatat och Daniel & Niclas har snackat med både Kim Magnusson om nya proffskontraktet och med Henrik Öijer om Zwift-SM. Annars bjuder Niclas på uppsnack inför Tour Down Under och Daniel på lite anekdoter från förr. Och mycket annat!

Duration:00:45:11

Cykelwebbenpodden Avsnitt 5

1/1/2018
More
Avsnitt 5 är en ganska proffstung nyårsspecial. Daniel och Niclas säger tack och lycka till till Alexandra Engen, snackar Abloc Winter Challenge och Mathieu van der Poels dominans av crosscirkusen. Sedan ger vi oss på en tillbakablick av 2017 och listar de mest spännande övergångarna inför 2018.

Duration:01:10:04

Cykelwebbenpodden Avsnitt 4

12/17/2017
More
Avsnitt 4 av Cykelwebbenpodden! Daniel & Niclas är superpeppade på sin nya jingel (Tack Christer Wahlberg), avhandlar några av 2018 år proffskit, Froomes astmamedicin samt snackar träningsläger. Både själva och med rutinerade proffset Sara Mustonen.

Duration:01:01:09