Alkuja-logo

Alkuja

Family >

More Information

Location:

Finland

Twitter:

@OP_ryhma

Language:

Finnish


Episodes

OPxSlush: Liikenteen tulevaisuus

12/3/2018
More
Miten maailma makaa liikenteen tulevaisuuden suhteen? Onko tulevaisuus robottiautojen vai yhteiskäyttöisten kulkupelien? Katoavatko polttomoottoriautot kokonaan sähköautojen tieltä. Liikenteen tulevaisuudesta ovat keskustelemassa Maas Globalin Jonna Pöllänen, Autotuojat ja -teollisuus ry:n Tero Kallio ja VTT:n Matti Kutila. Isäntänä @rajalantumppi

Duration:00:45:20

OPxSlush: Tekoäly

11/28/2018
More
Tekoäly siellä, täällä ja tuolla. Tekoäly on vallannut palstatilaa mediasta ja ihmiskunta pelkää tekoälyn kaappaavan työn, naiset ja vallan. Mikä meitä tekoälyssä oikein pelottaa ja mitä se oikeastaan on? Podcastissa Alina Kangasluoman ja Ida-Liina Huurtelan vieraina ovat Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osaston apulaisprofessori Teemu Roos ja ohjelmoinnin puolestapuhuja sekä lastenkirjailija Linda Liukas.

Duration:00:52:57

Suhdannekatsaus: Mitä Suomen taloudelle kuuluu vuonna 2019?

11/20/2018
More
"Suomen talouden ennustaminen on hirvittävän helppoa", toteaa OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen. Miten Suomen taloutta ennustetaan ja miksi taviksen pitäisi olla kiinnostunut asiasta? Miltä työllisyystilanne näyttää ensi vuonna, mitä bruttokansantuote tarkoittaa ja mitä merkitystä sillä on tavallisen ihmisen taloudelle? Podcastissa Ida-Liina Huurtelan ja Tuomas Rajalan haastateltavina ovat OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen ja ekonomisti Henna Mikkonen.

Duration:00:35:03

OPxSlush: Biohakkerointi

11/16/2018
More
Voiko ihmisen tuunata huippuvireeseen niin kuin auton? Haastateltavina Kisko Labsin toimitusjohtaja Antti Akonniemi sekä älysormusvalmistaja Ouran markkinointijohtaja Marjo Piirto. Haastattelijoina Alina Kangasluoma ja Tuomas Rajala OPxSlush on podcast-sarja, jossa tarkastellaan teknologiaa ja innovaatiota inhimillisellä otteella. Sarjan tarkoitus on selvittää, miten elämme huomenna.

Duration:00:48:52

OP Sijoittajakoulu -podcast: #2 Voivottelusta voiton tavoitteluun. Muistithan sijoitussuunnitelman?

8/27/2018
More
Takaako huolella tehty sijoitussuunitelma menestyksen sijoitusmarkkinoilla? Miten sijoitussuunnitelma laaditaan ja miksi se on sijoittajan olennainen työkalu? Keskustelemassa Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri

Duration:00:53:26

OP Sijoittajakoulu -podcast: #3 Miten asuntomoguliksi tullaan? Eli kaikki asuntosijoittamisesta.

8/26/2018
More
Miten asuntosijoittamiseen pääsee käsiksi? Ida-Liinan ja Tuomaksen vieraana mm. asuntosijoittamisella taloudellisen riippumattomuuden saavuttanut Terhi Majasalmi. Päästäkseen Terhin kaltaiseksi asuntomoguliksi, täytyykö olla paljon rahaa, tietoa vai silkkaa tuuria?

Duration:00:39:54

OP Sijoittajakoulu -podcast: #4 Voiko sijoittamalla pelastaa maailman?

8/26/2018
More
Sijoitusvoitot tulevat aina jonkun selkänahasta. Voiko omilla sijoituspäätöksillä rakentaa parempaa maailmaa? Entä voiko vastuullisilla valinnoilla oikeasti tehdä rahaa? Vastuullisesta sijoittamisesta keskustelemassa rahabloggari ja kirjailija Julia Thuren sekä OPn ESG-yksikönpäällikkö Elina Rinta.

Duration:00:32:54

OP Sijoittajakoulu -podcast: #1 Onko sijoittaminen vain valkokauluksisten hupia?

8/26/2018
More
Miksi jokaisen pitäisi kiinnostua sijoittamisesta ja miten sijoittaminen aloitetaan? Tuomas Rajalan haastateltavana Nuorten osakesäästäjien Jamilla Heiskanen sekä Raoul Lehtonen.

Duration:00:50:27

Reijo Karhinen: pääjohtajan viimeinen työpäivä

3/9/2018
More
Toimittaja Veera Luoma-aho haastatteli pääjohtaja Reijo Karhista hänen viimeisenä työpäivänään. Keskustelusta syntyi podcast, jossa Reijo Karhinen kertoo pitkän uransa käännekohdat ja siitä saamansa opit. - Millainen kokemus on ollut toimia asiakasomisteisen finanssialan yrityksen johtotehtävissä viidellä eri vuosikymmenellä? - Reijo Karhinen käy tarinoidensa kautta läpi finanssialan myllerrykset, teknologisen kehityksen ja asiakkaan nousun keskiöön – sekä sen, miten hänestä itsestään tuli...

Duration:00:53:42

Alkuja / Jakso 6: Isyys – Tommi Koivisto ja Tuomas Rajala

11/12/2016
More
Alkuja-podcastin kuudennessa jaksossa keskustelemassa ovat suositun Isyyspakkaus-blogin Tommi Koivisto ja mediatyöläinen Tuomas Rajala. Ohjelman juontaa Maria Veitola. Jakson teemana on isyys. Millaisia paineita ja toisaalta ihanuutta isyyteen kuuluu? Mitä isät kaipaavat elämästään ennen lapsia? Mikä lasten kanssa on ärsyttävintä – entä parasta?

Duration:00:43:07

Alkuja / Jakso 5: Onko lapsen parempi maalla vai kaupungissa - Olga Temonen & Hanne Valtari

10/21/2016
More
Alkuja-podcastin viidennessä jaksossa Maria Veitolan kanssa ovat keskustelemassa yrittäjä Olga Temonen ja Lähiömutsi-bloggaaja Hanne Valtari. Jaksossa keskustellaan siitä, onko lapsen parempi asua maalla vai kaupungissa. Kaupunkilaislapset menettävät kosketuksensa luontoon ja maalaislapset muihin ihmisiin. Kasvaako maalla luonnossa viihtyviä erakoita? Tuleeko kaupunkilaislapsista uusavutonta pullamössöä?

Duration:00:41:51

Alkuja / Jakso 4: Ero lapsiperheessä - Maaret Kallio & Karoliina Sallinen

9/26/2016
More
Alkuja-podcastin neljännessä jaksossa keskustelemassa ovat psykoterapeutti Maaret Kallio ja bloggaaja Karoliina Sallinen. Jakson aiheena on ero lapsiperheessä. Miksi pienten lasten vanhemmat eroavat? Voiko eron hoitaa hyvin? Ohjelman juontaa Maria Veitola.

Duration:00:37:34

Alkuja / Jakso 3: Täydellinen vanhemmuus ja sen tavoittelu - Reetta Räty & Katri Sorsa

8/15/2016
More
Alkuja-podcastin kolmannessa jaksossa keskustelemassa ovat toimittaja Reetta Räty ja bloggaaja Katri Sorsa. Ohjelman juontaa Maria Veitola. Jakson teemana on täydellinen vanhemmuus ja sen tavoittelu. Miten kohdata omat ja ympäristön odotukset? Mitä sitten kun vanhemmuudesta tulee suoritus ja oma jaksaminen ei riitä? Onko lapsen paras sama kuin vanhemman paras?

Duration:00:45:37

Alkuja / Jakso 2: Työ ja vanhemmuus, vaikea yhtälö? - Tuomas Enbuske & Tuulia Sinijärvi

6/30/2016
More
Alkuja-podcastin toisessa jaksossa keskustelemassa ovat toimittaja Tuomas Enbuske ja markkinointipäällikkö Tuulia Sinijärvi. Ohjelman juontaa Maria Veitola. Jakson teemana on työelämän ja vanhemmuuden yhteensovittaminen: miten lapset vaikuttaa työelämään vai vaikuttaako mitenkään? Pitääkö urasta tinkiä lasten vuoksi tai lasten kanssa vietetystä ajasta uran vuoksi?

Duration:00:41:35

Alkuja / Jakso 1: Elämänmuutos - Sanna Stellan & Koko Hubara

5/7/2016
More
Alkuja-podcastin ensimmäisessä jaksossa keskustelemassa ovat näyttelijä Sanna Stellan ja bloggaaja Koko Hubara. Ohjelman juontaa Maria Veitola. Jakson teemana on elämänmuutos: mikä kaikki muuttui, kun perheeseen tuli lapsi? Maria ja hänen vieraansa kertovat, mitä he olisivat halunneet tietää ennen lapsenhankintaa ja mitä neuvoja he antaisivat vauvaa odottaville tai lapsenhankintaa harkitseville.

Duration:00:53:54

Alkuja: Ensimmäiset neljä minuuttia

5/5/2016
More
OP aloittaa oman podcastinsa äitienpäivänä 2016. Lapsen tulo ei aloita vain yhtä uutta elämää. Se mullistaa jokaisen perheenjäsenen todellisuuden. Ohjelman juontaa Maria Veitola. Kuuntele tästä ensimmäiset neljä minuuttia!

Duration:00:03:52