FOAMmedic podcast-logo

FOAMmedic podcast

Health & Wellness Podcasts

FOAMmedic – præhospital FOAMed podcast om alt mellem himmel og jord

FOAMmedic – præhospital FOAMed podcast om alt mellem himmel og jord

Location:

Copenhagen, Denmark

Description:

FOAMmedic – præhospital FOAMed podcast om alt mellem himmel og jord

Twitter:

@FOAMmedic

Language:

Danish

Contact:

+45 31653168


Episodes

COVID-19 vaccine | ep. 55

1/9/2021
Er den nye COVID-19 vaccine redningen mod den nuværende pandemi? Er den udviklet for stærkt og muligvis farlig. Og hvad er en mRNA vaccine egentlig for noget. I denne podcast diskutere Karl, Peter, Morten og Martin deres vinkel på den nye vaccine, der vendes for og i mod og vi får fundet fup og fakta på nogle af skramme historierne. Vi byder også ind med vores personlige valg, skal og vil vi vaccineres og har vi nogen skrumpler ved det ud fra den indsigt vi har aktuelt.

Duration:00:54:08

Det bedste fra 2020 | ep. 54

12/30/2020
2020 er ikke gået helt som vi forventede. Ingen kunne have forud set at verden ville blive ramt af en forfærdelig pandemi og at alt hvad der er foregået i år, på den ene eller anden måde er påvirket af COVID-19. I denne klassiker gennemgår vi vores personlige highlight fra FOAMmedics blogpost og podcast i 2020, hvad fik vi ud af og lave dem og har vi efterfølgende gjort os flere tanker. Vi glæder os utrolig meget til endnu et spændende år i 2021, vi er stadig fulde af energi, fuld af ideer...

Duration:01:08:40

PHARMA | Atropin | ep. 53

11/5/2020
FOAMmedic ser i dette afsnit af PHARMA på et af de helt gamle ALS medikamenter. Atropin røg lidt i baggrunden af det hele da det i 2010 røg ud af ALS guiden til avanceret genoplivning. Men det er ikke røget ud af vores bevidsthed og flere forskellige patienter har stadig god gavn at netop Atropin. Atropin er et super spændende medikament at dykke ned i. For at forstå funktionen af Atropin skal vi nemlig genopfriske helt grundlæggende dele af det autonome nervesystem, receptorer og meget mere.

Duration:00:25:38

Top 5 Udstyr | Ep. 52

9/25/2020
Hvis du kun måtte vælge 5 stykker udstyr til din ambulance eller akutstue, hvilke 5 skulle det være og hvorfor? I dette episode fortsætter vi vores tankeeksperiment, hvor vi i sidste episode diskuterede vores top 5 mediciner. Denne gang vælger vi udstyr eller utensilier.

Duration:00:32:05

Top 5 Medicin | Ep. 51

9/7/2020
Vi elsker at dygtiggøre os, vi elsker nye kompetencer, udstyr, mediciner og viden. Men nogen gange er det måske sundt at stoppe op og tænke over hvad vi allermest har brug for. Skære helt ind til benet og tvinge sig selv til at mærke efter hvad du ikke kan undvære. I denne episode har jeg inviteret tre vidunderlige mennesker hjem til en snak om hvilke mediciner de ville vælge hvis de kun måtte vælge 5! Mine tre gæster er: Paramediciner og ambulanceinstruktør i Hovedstadens Beredskab. Leif...

Duration:00:32:03

Jeg er Karls tarmsystem | ep. 50

8/3/2020
Velkommen til sidste kapitel, i vores podcastserie om organer. Dette fjerde kapitel handler om Tarmsystemet. Du bliver inviteret med ind i kroppen hvor organerne fortæller deres egen historie om hvilke grundfunktioner de udfører. Med fokus på hvordan det enkelte organ arbejder med den medicin der indtages. Episoden her er en del af det prækursus materiale vi har udarbejdet til vores FOAMmedicPHARMA kursus.

Duration:00:11:29

Jeg er Karls lunge | ep. 49

8/3/2020
Velkommen til kapitel 3 af 4, i vores podcastserie om organer. Dette tredje kapitel handler om Lungerne. Du bliver inviteret med ind i kroppen hvor organerne fortæller deres egen historie om hvilke grundfunktioner de udfører. Med fokus på hvordan det enkelte organ arbejder med den medicin der indtages. Episoden her er en del af det prækursus materiale vi har udarbejdet til vores FOAMmedicPHARMA kursus.

Duration:00:14:12

Jeg er Karls lever | ep. 48

8/3/2020
Dette andet kapitel i serien om Karls organer handler om leveren. Du bliver inviteret med ind i kroppen hvor organerne fortæller deres egen historie om hvilke grundfunktioner de udfører. Med fokus på hvordan det enkelte organ arbejder med den medicin der indtages. Episoden her er en del af det prækursus materiale vi har udarbejdet til vores FOAMmedicPHARMA kursus.

Duration:00:13:29

Jeg er Karls nyre | ep. 47

8/3/2020
Du bliver inviteret med ind i kroppen hvor organerne fortæller deres egen historie om hvilke grundfunktioner de udfører. Med fokus på hvordan det enkelte organ arbejder med den medicin der indtages. Episoden her er en del af det prækursus materiale vi har udarbejdet til vores FOAMmedicPHARMA kursus. Velkommen til kapitel 1 af 4, i vores podcastserie om organer. Dette første kapitel handler om Nyrerne.

Duration:00:11:37

Sugning, de store spørgsmål | ep. 46

7/29/2020
Sugning er en essentiel del af patientbehandlingen. Men i mange år har der været påstande, uklarheder om hvordan vi måtte udføre denne procedure. I denne episode kigger vi lidt ind i hvad der måske har ligget til grund for de uklarheder og kommer med vores bud på hvad vi må og bør kunne udføre.

Duration:00:16:50

#3 COVID-19 | ERC opdatering til COVID-19 patienter| ep. 45

4/30/2020
ERC kom i denne uge med den længe ventede retningslinje for genoplivning af COVID-19 patienter. Derfor har vi brugt natten på at lave en kort gennemgang af de vigtigste pointer vedr. ALS til voksne som er smittede og syge af COVID-19

Duration:00:12:07

#2 COVID-19 | Hvad sker der på ITA | ep. 44

4/27/2020
I første COVID-19 episode fortalte vi kort om sygdommen og hvilken skade den forårsager i lungerne. Men hvad sker der egentlig på intensivafdelingerne når patienterne ikke kan oxygenere mere, når de er udtrættede og ikke kan mere selv. Det har Morten undersøgt, han har nemlig stillet alle sine spørgsmål til sin kone Sandra Viggers, den liste har vi nu taget med til podcaststudiet for at dele med jer hvad der egentlig sker på ITA.

Duration:00:19:23

#1 COVID-19 | Hvad er corona | ep. 43

4/16/2020
Midt i pandemien har mange svært ved at forstå hvad der er virus og hvad der er sygdommen. Selve historien om coronavirus kan være svær at holde rede på, hvor kommer den fra, er der flere og giver de samme symptomer. Derfor er dagens emne netop Coronavirus og COVID-19. Vi har set på hvordan coronavirus smitter og hvornår er det sygdom og hvorfor hedder den som den gør. Lyt med i den første episode hvor vi ser lidt nærmere på selve sygdommen COVID-19 og coronavirus familien.

Duration:00:11:21

PHARMA | Salbutamol | ep. 42

4/1/2020
FOAMmedic PHARMA ser denne gang på et af de allerførste medikamenter vi fik i medicinmapperne. Salbutamol eller ofte bedre kendt som Ventoline er nemlig fokus for denne episode. Inhalationsmedicin er spændende fordi det modsat mange af vores andre medikamenter primært har lokal virkning. Derfor har salbutamol ikke så mange bivirkninger eller stor systemisk optag. Der er mange ting at være opmærksom på ved anvendelsen af salbutamol. I PHARMA serien ser vi hovedsageligt på farmakologien, men...

Duration:00:18:36

PHARMA | Tranexamsyre | ep. 41

3/22/2020
FOAMmedic PHARMA er tilbage. Tranexamsyre er et medikament som mange anvender præhospitalt allerede. Det er et medikament som har potentiale til at gøre en forskel og det kan måske mere end det vi umiddelbart kender til det. Hør med her når vi gennemgår tranexamsyre ved hjælp af vores drejebog.

Duration:00:15:54

Fiskerbænken | ep. 40

3/12/2020
Alle der arbejder i et mentalt højrisikojob har brug for et sted at tømme hovedet for tanker, et sted hvor nogen lytter uden at kræve noget. Denne podcast handler om netop sådan et sted, #Fiskerbænken, et sted hvor nogen ser samme vej, et sted hvor nogen lytter, måske endda uden der bliver sagt noget. Et sted hvor vi kan dele vores tanker med vores skyttegravsbrødre. Lyt med når Karl Høeg og Rikke Høgsted i denne episode vender begreb Fiskerbænken

Duration:00:26:50

Tranexamsyre til traumatisk hjerneskade CRASH 3 | ep. 39

2/25/2020
Tranexamsyre virker til store blødninger det ved vi. Men der har været usikker om det virker til blødninger efter hoved traumer. I denne episode går vi i dybden med tranexamsyre og sammen med blødningsekspert Jakob Stensballe diskuterer vi resultaterne af CRASH-3 studiet som netop har set på blødninger efter hovedtraumer.

Duration:00:47:43

Forskningssymposium 2020 Region Midt | Ep. 38

1/21/2020
Torsdag den 9. januar blev der af Præhospitalet Region Midt afholdt forsknings symposium i Århus. Vi var så heldige at deltage og fik en masse spændende viden, men ud over det så var vi også inviteret til at optage en podcast hvor vi tog en snak med næsten alle talerne. Her får du lidt baggrund og deres vigtigste "take home points" fra netop deres oplæg. Vi snakker om mentale højrisiko jobs, "point of care testing, præhospital ultralyd, precharge ved hjertestop og meget mere.

Duration:01:20:52

Wee | Er der en teamleder tilstede? | ep. 37

1/16/2020
Som teamleder kræver det at man kan holde ro og overblik. Det kræver ligeledes viden om det behandlingsforløb man har gang i, og hvilke strenge man kan spille på for at forbedre patientens overlevelse. Men hvem fra teamet bør være teamleder og giver det mening at det er den med det øverste behandlingsloft, der skal varetage teamlederrollen, som vi ofte ser det præhospitalt? Er det overhovedet muligt at holde overblikket som teamleder, når man skal have 'heads down' på komplicerede...

Duration:00:10:56

Det Bedste Fra 2019… | Ep. 36

12/23/2019
I episoden her er vi taget ud på brandstationen i Hvidovre. Vi har samlet hele holdet til en hyggelig snak om året der er gået. Vi har alle fire valgt emner der har betydet noget særlig for os hver især, og så genhører vi små bidder af de udvalgte episoder. Hvad drengene ikke ved er at der er forberedt en quiz til dem og at vi igennem episoden aflytter vores telefonsvarer, hvor der er kommet fine julehilsener fra nær og fjern. Abonner eller hent via iTunes, Podbean, TUNE IN, Spotify,...

Duration:01:04:54