FOAMmedic podcast-logo

FOAMmedic podcast

Health & Wellness Podcasts

FOAMmedic – præhospital FOAMed podcast om alt mellem himmel og jord

FOAMmedic – præhospital FOAMed podcast om alt mellem himmel og jord

Location:

Copenhagen, Denmark

Description:

FOAMmedic – præhospital FOAMed podcast om alt mellem himmel og jord

Twitter:

@FOAMmedic

Language:

Danish

Contact:

+45 31653168


Episodes

PHARMA | Adrenalin | ep. 62

7/7/2022
PHARMA er tilbage med lidt lyd til sommervarmen. Vi har denne gang taget fat i Adrenalin og gennemgår det via vores skabelon så vi systematisk kommer det hele igennem. Vi finder også en vinder af PHARMA quizzen og så er der selvfølgelig en ny quiz.

Duration:00:23:38

Forskningssymposium 2022 | ep. 61

3/10/2022
FOAMmedic fik igen i år lov til at være med, denne gang helt fremme på scenen, hvor vi med vores podcastudstyr fangede alle talerne til en snak om deres præsentation, forskning og resultater. Det var en fantastisk dag hvor vi fik masser af ny viden, nye vinkler på processerne, beslutningerne og behandlingen. Men mest af alt fik vi endnu engang indsigt i, hvor vigtig forskning og udvikling er for vores fag og for behandlingen af patienten. Vi blev endnu engang bekræftet i at forskning ikke...

Duration:01:23:35

CphCC 2021 – take home points fra alle talerne | ep. 60

11/25/2021
Copenhagen Critical Care symposium var igen i år tilbage efter et par corona udsættelser. Hvilken fantastisk oplevelse igen at samles til vidensdeling, kollegial snak og det nyeste grej fra industrien. Vi har igen i år lavet en podcast med små korte interviews fra dagen. Vi taler med alle talerne lige efter deres præsentation for at høre deres vigtigste budskaber og få deres take home points. Podcasten er lavet i et samarbejde med os alle 4 i FOAMmedic da arbejdet med at lytte til foredrag,...

Duration:01:12:34

PHARMA | Ketamin | ep. 59

9/26/2021
Denne Pharma episode handler om et nærmest mytisk medikament. Ketamin har gennem historien været anvendt til heste, soldater og patienter i det civile. Det har også en plads i undergrunden som et rusmiddel på dansegulvet eller hos patienter med psykiske lidelser. Læs og lyt med, og hør hvordan Ketamin har fået en plads i ambulancetjenesten de seneste år.

Duration:00:19:32

Double sequential defibrillation – ERC2021 | ep. 58

6/7/2021
I februar 2018 skrev vi et blogpost om Double sequential defibrillation, bedre kendt som "DSD". DSD er brugen af to defibrillatorer på én patient, hvor man afgiver to stød samtidigt, i tilfælde af refraktær ventrikelflimmer. DSD har ikke tidligere været nævnt i de europæriske guidelines for behandling af hjertestop, men i de nye 2021 guidelines er det omtalt, og det kigger vi nærmere på i dette afsnit af FOAMmedic podcast.

Duration:00:10:25

Wee | Stress hyperglykæmi | ep. 57

4/8/2021
Hvad fortæller et blodsukker os? Er det bare en måling vi laver for at se om årsagen til, at patienten er bevidsthedspåvirket, skyldes hypoglykæmi eller diabetisk ketoacidose. Kan blodsukkeret give os andre ledetråde om patientens tilstand? Og kender du begrebet stress hyperglykæmi eller stress induceret hyperglykæmi?

Duration:00:09:18

Wee | Terminal eller ej? | ep. 56

2/27/2021
Hvad betyder det at være terminal. Er det noget man er som patient, eller er det en sygdom som er i et terminalt stadie. Kan det være begge dele og kan det evt. betyder flere ting. Mange af jer har sikkert lige som os flere gange stået i situationer hvor der har været uklarhed omkring hvorvidt patienten er terminal. Det kan være, og har sikkert også været, afgørende for patientforløbet at der ikke har været fuldstændig enighed om dette.

Duration:00:13:14

COVID-19 vaccine | ep. 55

1/9/2021
Er den nye COVID-19 vaccine redningen mod den nuværende pandemi? Er den udviklet for stærkt og muligvis farlig. Og hvad er en mRNA vaccine egentlig for noget. I denne podcast diskutere Karl, Peter, Morten og Martin deres vinkel på den nye vaccine, der vendes for og i mod og vi får fundet fup og fakta på nogle af skramme historierne. Vi byder også ind med vores personlige valg, skal og vil vi vaccineres og har vi nogen skrumpler ved det ud fra den indsigt vi har aktuelt.

Duration:00:54:08

Det bedste fra 2020 | ep. 54

12/30/2020
2020 er ikke gået helt som vi forventede. Ingen kunne have forud set at verden ville blive ramt af en forfærdelig pandemi og at alt hvad der er foregået i år, på den ene eller anden måde er påvirket af COVID-19. I denne klassiker gennemgår vi vores personlige highlight fra FOAMmedics blogpost og podcast i 2020, hvad fik vi ud af og lave dem og har vi efterfølgende gjort os flere tanker. Vi glæder os utrolig meget til endnu et spændende år i 2021, vi er stadig fulde af energi, fuld af ideer...

Duration:01:08:40

PHARMA | Atropin | ep. 53

11/5/2020
FOAMmedic ser i dette afsnit af PHARMA på et af de helt gamle ALS medikamenter. Atropin røg lidt i baggrunden af det hele da det i 2010 røg ud af ALS guiden til avanceret genoplivning. Men det er ikke røget ud af vores bevidsthed og flere forskellige patienter har stadig god gavn at netop Atropin. Atropin er et super spændende medikament at dykke ned i. For at forstå funktionen af Atropin skal vi nemlig genopfriske helt grundlæggende dele af det autonome nervesystem, receptorer og meget mere.

Duration:00:25:38

Top 5 Udstyr | Ep. 52

9/25/2020
Hvis du kun måtte vælge 5 stykker udstyr til din ambulance eller akutstue, hvilke 5 skulle det være og hvorfor? I dette episode fortsætter vi vores tankeeksperiment, hvor vi i sidste episode diskuterede vores top 5 mediciner. Denne gang vælger vi udstyr eller utensilier.

Duration:00:32:05

Top 5 Medicin | Ep. 51

9/7/2020
Vi elsker at dygtiggøre os, vi elsker nye kompetencer, udstyr, mediciner og viden. Men nogen gange er det måske sundt at stoppe op og tænke over hvad vi allermest har brug for. Skære helt ind til benet og tvinge sig selv til at mærke efter hvad du ikke kan undvære. I denne episode har jeg inviteret tre vidunderlige mennesker hjem til en snak om hvilke mediciner de ville vælge hvis de kun måtte vælge 5! Mine tre gæster er: Paramediciner og ambulanceinstruktør i Hovedstadens Beredskab. Leif...

Duration:00:32:03

Jeg er Karls tarmsystem | ep. 50

8/3/2020
Velkommen til sidste kapitel, i vores podcastserie om organer. Dette fjerde kapitel handler om Tarmsystemet. Du bliver inviteret med ind i kroppen hvor organerne fortæller deres egen historie om hvilke grundfunktioner de udfører. Med fokus på hvordan det enkelte organ arbejder med den medicin der indtages. Episoden her er en del af det prækursus materiale vi har udarbejdet til vores FOAMmedicPHARMA kursus.

Duration:00:11:29

Jeg er Karls lunge | ep. 49

8/3/2020
Velkommen til kapitel 3 af 4, i vores podcastserie om organer. Dette tredje kapitel handler om Lungerne. Du bliver inviteret med ind i kroppen hvor organerne fortæller deres egen historie om hvilke grundfunktioner de udfører. Med fokus på hvordan det enkelte organ arbejder med den medicin der indtages. Episoden her er en del af det prækursus materiale vi har udarbejdet til vores FOAMmedicPHARMA kursus.

Duration:00:14:12

Jeg er Karls lever | ep. 48

8/3/2020
Dette andet kapitel i serien om Karls organer handler om leveren. Du bliver inviteret med ind i kroppen hvor organerne fortæller deres egen historie om hvilke grundfunktioner de udfører. Med fokus på hvordan det enkelte organ arbejder med den medicin der indtages. Episoden her er en del af det prækursus materiale vi har udarbejdet til vores FOAMmedicPHARMA kursus.

Duration:00:13:29

Jeg er Karls nyre | ep. 47

8/3/2020
Du bliver inviteret med ind i kroppen hvor organerne fortæller deres egen historie om hvilke grundfunktioner de udfører. Med fokus på hvordan det enkelte organ arbejder med den medicin der indtages. Episoden her er en del af det prækursus materiale vi har udarbejdet til vores FOAMmedicPHARMA kursus. Velkommen til kapitel 1 af 4, i vores podcastserie om organer. Dette første kapitel handler om Nyrerne.

Duration:00:11:37

Sugning, de store spørgsmål | ep. 46

7/29/2020
Sugning er en essentiel del af patientbehandlingen. Men i mange år har der været påstande, uklarheder om hvordan vi måtte udføre denne procedure. I denne episode kigger vi lidt ind i hvad der måske har ligget til grund for de uklarheder og kommer med vores bud på hvad vi må og bør kunne udføre.

Duration:00:16:50

#3 COVID-19 | ERC opdatering til COVID-19 patienter| ep. 45

4/30/2020
ERC kom i denne uge med den længe ventede retningslinje for genoplivning af COVID-19 patienter. Derfor har vi brugt natten på at lave en kort gennemgang af de vigtigste pointer vedr. ALS til voksne som er smittede og syge af COVID-19

Duration:00:12:07

#2 COVID-19 | Hvad sker der på ITA | ep. 44

4/27/2020
I første COVID-19 episode fortalte vi kort om sygdommen og hvilken skade den forårsager i lungerne. Men hvad sker der egentlig på intensivafdelingerne når patienterne ikke kan oxygenere mere, når de er udtrættede og ikke kan mere selv. Det har Morten undersøgt, han har nemlig stillet alle sine spørgsmål til sin kone Sandra Viggers, den liste har vi nu taget med til podcaststudiet for at dele med jer hvad der egentlig sker på ITA.

Duration:00:19:23

#1 COVID-19 | Hvad er corona | ep. 43

4/16/2020
Midt i pandemien har mange svært ved at forstå hvad der er virus og hvad der er sygdommen. Selve historien om coronavirus kan være svær at holde rede på, hvor kommer den fra, er der flere og giver de samme symptomer. Derfor er dagens emne netop Coronavirus og COVID-19. Vi har set på hvordan coronavirus smitter og hvornår er det sygdom og hvorfor hedder den som den gør. Lyt med i den første episode hvor vi ser lidt nærmere på selve sygdommen COVID-19 og coronavirus familien.

Duration:00:11:21