Krop uden stof - en nogen mands podcast-logo

Krop uden stof - en nogen mands podcast

Health & Wellness Podcasts

Hvad sker der, når to mennesker tager alt tøjet af og sætter sig fuldstændigt nøgne over for hinanden og begynder at tale sammen?

Location:

Denmark

Description:

Hvad sker der, når to mennesker tager alt tøjet af og sætter sig fuldstændigt nøgne over for hinanden og begynder at tale sammen?

Language:

Danish


Episodes
Ask host to enable sharing for playback control

Episode 3 - FAQ om nøgenhed

6/29/2022
I denne korte episode er det 'bare mig' der svarer på fem ret hyppige spørgsmål om nøgenhed. Nøgenhed bliver af mange forbundet med noget seksuelt, hvorfor ret mange af de nysgerrige spørgsmål, jeg har mødt gennem tiden, kredser om netop sammenhængen mellem nøgenhed og sex. I episoden antager jeg et naturist-perspektiv, men svarer i øvrigt også på det klassiske spørgsmål - hvad er forskellen på naturisme og nudisme. Eller prøver på det. Spørgsmål såvel som svar er tidligere udgivet på kropudenstof.dk som et blog-indlæg.

Duration:00:14:00

Ask host to enable sharing for playback control

Episode 2 - Nøgenhed som terapi

4/7/2022
I denne anden episode møder jeg med psykolog Anders Fischer Riber, og vi smider tøjet og taler om nøgenhedens terapeutiske potentiale; hvorfor det i teorien KUNNE være en god ide, at bruge nøgenheden som terapi i mødet med klienter med kropsrelaterede komplekser. Meeen også hvorfor "nøgenterapi" ikke ligefrem er en udbredt gren af psykologien. Og så sker der noget uventet, da en uskyldig indsamler pludselig får øje på to nøgne mænd i en sofa - kun iført hovedtelefoner. Og så kommer vi omkring en masse andre mere personlige ting, der udspringer af vores fælles begejstring for at være nøgen.

Duration:00:55:32

Ask host to enable sharing for playback control

Episode 1 - Når krop og identitet ikke stemmer overens

2/27/2022
I denne episode - Episode 1 - smider jeg tøjet og taler med Rei McKay Mansa om, hvordan hen har oplevet at kunne mærke en uoverensstemmelse mellem den biologiske krop og følelsen af egen identitet. Jeg finder også ud af, hvorfor hen aldrig glemmer et dametoilet i Berlin, og så runder vi også lige vendingen "det var jo en anden tid" og andre sproglige fælder, som vedligeholder nogle fortidige problematiske strukturer, som vi bør gøre op med, hvis vi skal rumme forskellige kroppe og mennesker. Og så hører jeg om både fordele og ulemper af lavpraktisk og kropslig karakter ved kønsbekræftende behandling med testosteron.

Duration:00:48:08

Ask host to enable sharing for playback control

Episode 0 - En introduktion

11/7/2021
Denne episode er nærmere en introduktion til podcasten 'Krop Uden Stof - En nøgen mands podcast'. Vært Uffe Jakobsen fortæller om baggrunden for podcasten og præsenterer sig selv som naturist... og så smider han tøjet. For det er en essentiel del af podcasten. Og fremover sker det sammen med et andet menneske.

Duration:00:15:48