Tekstbehandlingsprogrammet-logo

Tekstbehandlingsprogrammet

Literature >

More Information

Location:

Oslo, Norway

Genres:

Literature

Language:

Norwegian Bokmal


Episodes

Skumle historier, bibliotekånder, sagn, frykt og skam

11/1/2018
More
Halloween betyr snakk om ting som er skumle. Dessverre har hverken Stine eller Ingrid lest så mye grøss, men de får heldigvis hjelp av tekniker Joakim. Sandra snuser litt på sagn og UiOs sagnkart, Anna er mørkeredd og på jakt etter en kur, August forteller skumle historier og Torolf tar I bruk en utradisjonell metode for å få vite hva folk skal lese I vinter.

Duration:00:51:18

Tina Åmodt og Doris

10/17/2018
More
Tina Åmodt og Doris by Tekstbehandlingsprog

Duration:00:32:45

Tora Sanden Døskeland og Behold meg

10/12/2018
More
Denne uken har vi besøk av Tora Sanden Døskeland som tidligere i høst debuterte med Behold meg. I studio snakker vi om prosadiktene, nærhet, kropp og natur. Torolf gir oss en smakebit av Dag Solstads 16.07.41 mens Ingrid har tatt fram fremmedordboka. I studio var Stine Spjelkavik Hansen og August Tekrø. Øvrige bidrag av Torolf Høstmælingen og Ingrid Serine Ås Hvidsten. Tekniker var Joakim Foss Johansen.

Duration:00:39:12

Superstudent Olav Schewe om boka "Superstudent"

10/3/2018
More
Superstudent Olav Schewe om boka "Superstudent" by Tekstbehandlingsprog

Duration:00:44:13

Amalie Kasin Lerstang og diktsamlingen Vårs

9/26/2018
More
Vi hadde Amalie Kasin Lerstang med i studio for å snakke om den nye diktsamlingen hennes, Vårs. I tillegg ble den endelige dommen felt i om hunder er bedre enn katter.

Duration:00:43:25

Henrik Ibsen, Peer Gynt og Jan Grønli

9/25/2018
More
Henrik Ibsen, Peer Gynt og Jan Grønli by Tekstbehandlingsprog

Duration:00:36:55

Gine Cornelia Pedersen og Vår i det hinsidige

9/12/2018
More
Vi har Gine Cornelia Pedersen på besøk og snakker om den nye boka hennes, Gud, hemmelige koder i bøker, David Lynch og døden. I studio var Ingrid Serine Hvidsten og Petter Wøien Nøss

Duration:00:39:20

Magnus Helgerud og Si meg hvor du reiser og jeg skal si deg hvem du er

4/25/2018
More
Hvorfor hater turister andre turister? Og hvordan kan antituristen realisere seg selv gjennom nettopp turisme? I dagens sending fikk vi besøk av Magnus Helgerud som er aktuell med boka Si meg hvor du reiser og jeg skal si deg hvem du er, som prøver å gi oss svar på disse spørsmålene. I tillegg gir Torolf oss en smaksprøve fra boka White girl, en samling fiktive postkort fra hvite jenter på reise. I studio var Ingrid Hvidsten og Madelen Sandnes. Tekniker var Joakim Foss Johansen.

Duration:00:36:51

Charterforfattere, bokhylleskam og "Vil du bli litterær?"

4/18/2018
More
Vi sier som Bjørnstjerne Bjørnson: Våren er vakker for den som lenge har hatt vinter. Derfor har vi en liten fest i dagens Tekstbehandlingsprogram! Madelen betror oss hvilken bok skammer seg over i bokhylla, Stine forteller om hvilken forfatter (og morder) hun ville tatt med på chartertur og Ingrid prøver seg som quizmaster i "Vil du bli litterær?" I studio var Ingrid Serine Hvidsten, Madelen Sandnes, Stine Spjelkavik Hanssen. Tekniker var Joakim Foss Johansen.

Duration:00:40:05

The Great Gatsby - en spesialsending

4/16/2018
More
Denne uken har tekstbehandlingsprogrammet hatt spesialsending om The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald. Professor Bruce Barnhart ved Universitetet i Oslo deler sine innsikter om verket. Du får møte et Madelen, siste tilskudd til redaksjonen. I tillegg forteller Sofus en røverhistorie fra da han forvillet seg inn i en High School oppsetning av boka! I studio var: Madelen Wolden Sandnes, Torolf Høstmælingen og Sofus Greni. Teknikk; Aleksander Tidemann.

Duration:00:38:21

Kathleen Rani Hagen og Grunnleggende plantediversitet

4/5/2018
More
Vi har besøk av Kathleen Rani Hagen for å snakke om debutboka hennes, Grunnleggende plantediversitet. Vi snakker litt om kjærlighet og litt om påske. Gjest i studio er også en journalist fra Nationen som er vikar for alle i redaksjonen som har reist på påskeferie.

Duration:00:40:40

Zeshan Shakar og Tante Ulrikkes vei

3/21/2018
More
Tekstbehandlingsprogrammet har hatt besøk av Zeshan Shakar, som i år ble tildelt Vesaas-debutantpris for sin roman Tante Ulrikkes vei. Det blir snakk om fremmedhet, oppvekst, individ og samfunn. I studio var Sofus Greni, Stine Spjelkavik Hansen. Tekniker var Joakim Foss Johansen

Duration:00:40:03

Nils-Øivind Haagensen og Stor

3/14/2018
More
Vi har besøk av Nils-Øivind Haagensen som har gitt ut diktsamlinga Stor. I tillegg er han redaktør i Flamme forlag. Hva betyr det å være Stor, og hvor ville han brukt den røde penna om han var sin egen redøktør? Vi får også høre Torolf rapportere om hva selverklærte kommunister ville varmet hendene sine på i et bokbål etter en revolusjon, og Sofies tanker om Vladimir Sorokins Køen, og køen i hennes eget liv. I studio var Ingrid Serine Hvidsten, Sofie May Rånes og Tekniker Joakim Foss Johansen

Duration:00:38:09

Morten Langeland - Zoonetter

3/1/2018
More
Poeten Morten Langeland har vært i studio og snakket om både zoo- og so-netter, om dyr og menneske, om hvem som stirrer ut av bur og hvem som stirrer tilbake - og ikke minst, om musikk! I studio var Sofus Greni og Stine Spjelkavik Hansen. Teknikker var Joakim Foss Johansen

Duration:00:36:02

Aasne Linnestå og HU

2/21/2018
More
Aasne Linnestå er på besøk og forteller om den nye diktsamlinga si HU, en diktsamling blant annet inspirert av Draumkvedet. Vi får også høre henne synge fra samlinga. I tillegg får vi høre Stine fortelle om hvordan manglende krim-lesning kan være et ekstra stressmoment i hverdagen og Torolf som anmelder Våke over dem som sover av Sigbjørn Skåden.

Duration:00:36:35

Roskva Koritzinsky og Jeg har ennå ikke sett verden

2/16/2018
More
Roskva Koritzinsky er på besøk og forteller om den nye novellesamlinga si, Jeg har ennå ikke sett verden, og om hvorfor hun aldri skal skrive roman igjen. I tillegg får vi høre hvilke romankarakterer Stine gjerne kunne tenkt seg å date og Sofus gir oss et nytt dypdykk ned i antikvariatet. I studio var Ingrid Serine Hvidsten, Torolf Høstmælingen og tekniker Ullerikke Svenne.

Duration:00:37:30

Valentines ftw.

2/16/2018
More
Stine, Ingrid og Torolf snakker om kjærlighet i bøker. Ingrid har dessuten møtt Aune Sand fra Champagnemus forlag, et møte vi får høre fra. Sand leser fra Jordbærmus. Sofus' har laget innslag om bøker han har fått fra gamle flammer. Eline er tekniker.

Duration:00:43:42

Joakim Kjørsvik og Folk jeg husker

2/16/2018
More
Joakim Kjørsvik er aktuell med boka Folk jeg husker. Vi snakker med forfatteren om både boka og minner. Ingrids spalte Fremmedordboka er tilbake. Stine og Sofus i studio.

Duration:00:36:20

Instagrampoesi med Ellen Wisløff (Renpoesi) og Alexander Fallo

2/16/2018
More
Vi har besøk av Ellen Wisløff (Renpoesi) og Alexander Fallo for å snakke om instagrampoesi. Vi har dessverre et par tekniskeproblemer, men bare hold ut. Stine og Sofus i studio.

Duration:00:50:48

Litterær latskap og forfatterselskap på The Well

12/6/2017
More
Hvor skummelt er det å gi bøker i julegave, og hvilken forfatter ville du tatt med deg på The Well? I denne sendinga feirer vi at alle de nyeste i redaksjonen er samla og har hjemmefest. Vi får også høre et kåseri av Torolf om hvorfor forfattere er late – og bør forbli det. I studio var Ingrid Serine Hvidsten, Sofus Greni og Torolf Høstmælingen. Tekniner var Joakim Foss.

Duration:00:40:38