Tekstbehandlingsprogrammet-logo

Tekstbehandlingsprogrammet

Literature >

More Information

Location:

Oslo, Norway

Genres:

Literature

Language:

Norwegian Bokmal


Episodes

Ane Barstad Solvang og Frykt og medlidenhet

5/23/2018
More
Ane Barstad Solvang er på besøk hos oss for å snakke om tegneserieromanen Frykt og medlidenhet. Stine Spjelkavik Hansen og Sofus Greni i studio. Tekniker var Joakim Foss Johansen

Duration:00:37:51

Jonas Bergland og Kaveh Rashidi med Manus om Anus

5/16/2018
More
I denne sendinga dukket vi ned i anusens verden. Hva er greia med kroppsbøkene, og hvor stor bok er det egentlig mulig å få pressa inn i anus? Kaveh Rashidi og Jonas Bergland har skrevet Manus om anus og gir deg svar på alle disse spørsmålene med mer. I tillegg til et dykk i anus, tar Sofus et dykk ned i antikvariatet og børster støvet av Sjalusi av Alain Robbe-Grille. I studio var Ingrid Hvidsten og Madelen Sandnes. Tekniker var Joakim Foss Johansen.

Duration:00:44:47

Magnus Helgerud og Si meg hvor du reiser og jeg skal si deg hvem du er

4/25/2018
More
Hvorfor hater turister andre turister? Og hvordan kan antituristen realisere seg selv gjennom nettopp turisme? I dagens sending fikk vi besøk av Magnus Helgerud som er aktuell med boka Si meg hvor du reiser og jeg skal si deg hvem du er, som prøver å gi oss svar på disse spørsmålene. I tillegg gir Torolf oss en smaksprøve fra boka White girl, en samling fiktive postkort fra hvite jenter på reise. I studio var Ingrid Hvidsten og Madelen Sandnes. Tekniker var Joakim Foss Johansen.

Duration:00:36:51

Charterforfattere, bokhylleskam og "Vil du bli litterær?"

4/18/2018
More
Vi sier som Bjørnstjerne Bjørnson: Våren er vakker for den som lenge har hatt vinter. Derfor har vi en liten fest i dagens Tekstbehandlingsprogram! Madelen betror oss hvilken bok skammer seg over i bokhylla, Stine forteller om hvilken forfatter (og morder) hun ville tatt med på chartertur og Ingrid prøver seg som quizmaster i "Vil du bli litterær?" I studio var Ingrid Serine Hvidsten, Madelen Sandnes, Stine Spjelkavik Hanssen. Tekniker var Joakim Foss Johansen.

Duration:00:40:05

The Great Gatsby - en spesialsending

4/16/2018
More
Denne uken har tekstbehandlingsprogrammet hatt spesialsending om The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald. Professor Bruce Bernhard ved Universitetet i Oslo deler sine innsikter om verket. Du får møte et Madelen, siste tilskudd til redaksjonen. I tillegg forteller Sofus en røverhistorie fra da han forvillet seg inn i en High School oppsetning av boka! I studio var: Madelen Wolden Sandnes, Torolf Høstmælingen og Sofus Greni. Teknikk; Aleksander Tidemann.

Duration:00:38:21

Kathleen Rani Hagen og Grunnleggende plantediversitet

4/5/2018
More
Vi har besøk av Kathleen Rani Hagen for å snakke om debutboka hennes, Grunnleggende plantediversitet. Vi snakker litt om kjærlighet og litt om påske. Gjest i studio er også en journalist fra Nationen som er vikar for alle i redaksjonen som har reist på påskeferie.

Duration:00:40:40

Zeshan Shakar og Tante Ulrikkes vei

3/21/2018
More
Tekstbehandlingsprogrammet har hatt besøk av Zeshan Shakar, som i år ble tildelt Vesaas-debutantpris for sin roman Tante Ulrikkes vei. Det blir snakk om fremmedhet, oppvekst, individ og samfunn. I studio var Sofus Greni, Stine Spjelkavik Hansen. Tekniker var Joakim Foss Johansen

Duration:00:40:03

Nils-Øivind Haagensen og Stor

3/14/2018
More
Vi har besøk av Nils-Øivind Haagensen som har gitt ut diktsamlinga Stor. I tillegg er han redaktør i Flamme forlag. Hva betyr det å være Stor, og hvor ville han brukt den røde penna om han var sin egen redøktør? Vi får også høre Torolf rapportere om hva selverklærte kommunister ville varmet hendene sine på i et bokbål etter en revolusjon, og Sofies tanker om Vladimir Sorokins Køen, og køen i hennes eget liv. I studio var Ingrid Serine Hvidsten, Sofie May Rånes og Tekniker Joakim Foss Johansen

Duration:00:38:09

Morten Langeland - Zoonetter

3/1/2018
More
Poeten Morten Langeland har vært i studio og snakket om både zoo- og so-netter, om dyr og menneske, om hvem som stirrer ut av bur og hvem som stirrer tilbake - og ikke minst, om musikk! I studio var Sofus Greni og Stine Spjelkavik Hansen. Teknikker var Joakim Foss Johansen

Duration:00:36:02

Aasne Linnestå Og HU

2/21/2018
More
Aasne Linnestå er på besøk og forteller om den nye diktsamlinga si HU, en diktsamling blant annet inspirert av Draumkvedet. Vi får også høre henne synge fra samlinga. I tillegg får vi høre Stine fortelle om hvordan manglende krim-lesning kan være et ekstra stressmoment i hverdagen og Torolf som anmelder Våke over dem som sover av Sigbjørn Skåden.

Duration:00:36:35

Litterær latskap og forfatterselskap på The Well

12/5/2017
More
Hvor skummelt er det å gi bøker i julegave, og hvilken forfatter ville du tatt med deg på The Well? I denne sendinga feirer vi at alle de nyeste i redaksjonen er samla og har hjemmefest. Vi får også høre et kåseri av Torolf om hvorfor forfattere er late – og bør forbli det. I studio var Ingrid Serine Hvidsten, Sofus Greni og Torolf Høstmælingen. Tekniner var Joakim Foss.

Duration:00:40:38

Inger Johanne Sæterbakk og 1000 dagar

11/7/2017
More
I studio har vi hatt besøk av Inger Johanne Sæterbakk som er aktuell med boka 1000 dagar! Vi tar en trip down memory lane tilbake til ungdomstida, ei mildt sagt kaotisk tid.

Duration:00:36:31

Kristin Berget med Og når det blir lyst blir det helt fantastisk

10/19/2017
More
Kristin Berget har vært innom for å snakke om sin siste diktsamling. Vi diskuterer diktenes tematisering av miljø, religion og ikke minst kjærlighet. I studio var Eline Hystad, Sofus Greni og tekniker var Joakim Foss Johansen

Duration:00:42:56

Ellen Sofie Lauritzen og Snakkes til uka

10/10/2017
More
Snakkes til uka er spekket med beretninger fra livet som singel app-dater. Ellen Sofie Lauritzen går i dybden både i seg selv, og i hva som faktisk skjer med oss når neste mulige partner bare er en sveip unna. Vi snakker om ghosting, benching og dating, og i tillegg får vi første episode av en helt ny spalte: fremmedordboka. I studio var Anna Gamme og Idunn Svarverud. Innslag var Ingrid Hvidsten.Tekniker var Joakim Foss Johansen.

Duration:00:35:29

Endre Ruset og Noriaki

9/18/2017
More
Denne gangen har vi fått besøk av Endre Ruset i studio. Vi snakker om hans ferske diktsamling Noriaki, Noriaki Kasai, haiku og hopping.

Duration:00:37:22

Mari Tveita Stagrim og Det jeg leter etter, finnes ikke her

9/5/2017
More
I denne sendinga fikk vi besøk av Mari Tveita Stagrim som nettopp har gitt ut sin første roman, Det jeg leter etter, finnes ikke her. Vi fikk også et gjenhør av redaksjonsmedlem Mari Nyberget sin anmeldelse av Frode Grytten sin diktsamling Menn som ingen treng. I studio var Idunn S. Svarverud og Ingrid Hvidsten. Tekniker var Theodor Skaufel.

Duration:00:34:54

Rita Paramalingam og La meg bli med deg

8/24/2017
More
Stine og Idunn får besøk i studio av Rita Paramalingam som nylig debuterte med romanen La meg bli med deg. Debuten tar for seg tunge tema som omsorgssvikt og voldtekt, men også tenåringsliv og vennskap. Rita leser fra boka og forteller om hvordan det er å skrive en bok når man aldri har gjort det før. Tekniker er Theodor Svennevig.

Duration:00:35:11

Utesending med Runa Fjellanger

8/15/2017
More
Vi sparket igang semesteret med utesending i Glassbaren utenfor Chateau Neuf. Debutant Runa Fjellanger var kveldens gjest, og snakket om sin roman «På motorveiene». I studio Mari Nyberget, Ørjan Liland og tekniker Aleksander Tidemann.

Duration:00:36:43

TBP tar sommerferie med reprisebonanza

6/19/2017
More
Siste sending før sommerferien er satt sammen av utdrag fra tidligere sendinger. Blant annet hører vi lesning fra Marie Aubert, Victoria Kielland, Frederik Svindland en liten haug andre, og to innslag fra tidligere i år.

Duration:00:45:06

Lars Lenth og Menn som hater ulver

5/30/2017
More
I denne sendingen hadde vi besøk av forfatter, programleder, musiker og fluefisker Lars Lenth. Tidligere i år ga han ut romanen Menn som hater ulver, og det er den han snakker om hos oss. Redaksjonsmedlem Stine Spjelkavik Hansen har anmeldt tegneserieskaper Ida Eva Neverdahl sin novellesamling I'm a girl, it's fantastic. I studio: Johanne Furnes, Mari Nyberget og tekniker Theodor Skaufel.

Duration:00:37:54