Tekstbehandlingsprogrammet-logo

Tekstbehandlingsprogrammet

Literature >

More Information

Location:

Oslo, Norway

Genres:

Literature

Language:

Norwegian Bokmal


Episodes

Sofus Greni og Langs det utslåtte håret

1/18/2019
More
Ingrid og Stine får besøk av tidligere redaksjonsmedlem, nå forfatterdebutant, Sofus Greni i studio. I combacket snakker vi blant annet om boka Langs det utslåtte håret, det mannlige blikket, kjærlighet og sjalusi. Som bonus kun i podkasten debreifer vi også etter sendinag. Hva syns Sofus egentlig om spørsmålene våre? Ingrid benytter dessuten anledningen til å spørre forfatteren om noe hun ikke skjønte. Tekniker var Joakim Foss Johansen

Duration:00:55:31

Julespesial

12/5/2018
More
Stine, Sandra og Anna avslutter semesteret med en julesending. Torolf rapper, Sofie har lest "Deilig er Jorden", Sandra tipser om dikt mens vi quizzer og diskuterer om bøker er gode julegaver.

Duration:00:45:32

Heidi Furre og Dyret

11/28/2018
More
Denne uka har vi besøk av forfatter Heidi Furre og snakker om både boka Dyret og graviditet i kunst og litteratur. Furre fant få skjønnlitterære bøker om graviditet da hun selv ventet barn, og ble i høst en del av en "barselsbokbølge". Med i studio er også Furres datter Sonja på to måneder. Vi får også høre Ingrids fremmedordbok om Audiens og Augusts telefondikt. I studio er Stine Spjelkavik Hansen og Anna With. Tekniker er Joakim Foss Johansen.

Duration:00:44:01

Audun Mortensen og Forventninger til ny teknologi

11/23/2018
More
Audun Mortensen er aktuell med boka Forventninger til ny teknologi, og gjester dagens tekstbehandlingsprogram. Hør hvordan han klarer seg i den skreddersydde quizen "Er det utopi eller ny teknologi?" og hvorfor han mener det burde vært ok at hans forrige roman var plagiat. I studio var Ingrid Hvidsten og August Tekrø. Tekniker var Joakim Foss Johansen.

Duration:00:42:22

Japansk og arabisk oversettelse og litteratur med Ika kaminka og Gunvor Mejdell

11/14/2018
More
Japansk og arabisk oversettelse og litteratur med Ika kaminka og Gunvor Mejdell by Tekstbehandlingsprog

Duration:00:57:57

Live på Uhørt med Bendik Wold og Canada Dry

11/7/2018
More
Forfatter Bendik Wold inntar scenen for å snakke om boka Canada Dry, virkelig selvbevissthet og bevisste drømmer. Ingrid og Torolf prøver å bli ambassadører for Crispers - maissnacksen for de som elsker sennep. I tillegg forsøker Sandra å få hele publikum saksøkt i litteraturens navn. På scenen var Ingrid Serine Hvidsten og Torolf Høstmælingen. Bak spakene var Helje Svensson.

Duration:00:49:51

Skumle historier, bibliotekånder, sagn, frykt og skam

11/1/2018
More
Halloween betyr snakk om ting som er skumle. Dessverre har hverken Stine eller Ingrid lest så mye grøss, men de får heldigvis hjelp av tekniker Joakim. Sandra snuser litt på sagn og UiOs sagnkart, Anna er mørkeredd og på jakt etter en kur, August forteller skumle historier og Torolf tar I bruk en utradisjonell metode for å få vite hva folk skal lese I vinter.

Duration:00:51:18

Tina Åmodt og Doris

10/17/2018
More
Tina Åmodt og Doris by Tekstbehandlingsprog

Duration:00:32:45

Tora Sanden Døskeland og Behold meg

10/12/2018
More
Denne uken har vi besøk av Tora Sanden Døskeland som tidligere i høst debuterte med Behold meg. I studio snakker vi om prosadiktene, nærhet, kropp og natur. Torolf gir oss en smakebit av Dag Solstads 16.07.41 mens Ingrid har tatt fram fremmedordboka. I studio var Stine Spjelkavik Hansen og August Tekrø. Øvrige bidrag av Torolf Høstmælingen og Ingrid Serine Ås Hvidsten. Tekniker var Joakim Foss Johansen.

Duration:00:39:12

Superstudent Olav Schewe om boka "Superstudent"

10/3/2018
More
Superstudent Olav Schewe om boka "Superstudent" by Tekstbehandlingsprog

Duration:00:44:13

Amalie Kasin Lerstang og diktsamlingen Vårs

9/26/2018
More
Vi hadde Amalie Kasin Lerstang med i studio for å snakke om den nye diktsamlingen hennes, Vårs. I tillegg ble den endelige dommen felt i om hunder er bedre enn katter.

Duration:00:43:25

Henrik Ibsen, Peer Gynt og Jan Grønli

9/25/2018
More
Henrik Ibsen, Peer Gynt og Jan Grønli by Tekstbehandlingsprog

Duration:00:36:55

Gine Cornelia Pedersen og Vår i det hinsidige

9/12/2018
More
Vi har Gine Cornelia Pedersen på besøk og snakker om den nye boka hennes, Gud, hemmelige koder i bøker, David Lynch og døden. I studio var Ingrid Serine Hvidsten og Petter Wøien Nøss

Duration:00:39:20

Jenny Hval og romanen Å Hate Gud

8/29/2018
More
Jenny hval er på besøk, vi snakker om romanen hennes Å Hate Gud, hat generelt og hvordan hat hverken er gud eller djevelen. I tillegg får vi en liten visitt av Munch. I studio var Madelen Wolden, Torolf Høstmælingen og tekniker var Joachim Johansen

Duration:00:42:06

Livesending med Erlend Loe

8/16/2018
More
Vi er har besøk av Erlend Loe i Betonghaven! Erlend Lor forteller om hvordan det er å være fanget i den naivistiske stilen og gir oss en eksklusiv opplesning fra sin upubliserte roman, Dyrene i Afrika. I studio var Ingrid Serine Hvidsten og Stine Spjelkavik Hansen. Tekniker var Ullerikke.

Duration:00:43:53

Ane Barstad Solvang og Frykt og medlidenhet

5/23/2018
More
Ane Barstad Solvang er på besøk hos oss for å snakke om tegneserieromanen Frykt og medlidenhet. Stine Spjelkavik Hansen og Sofus Greni i studio. Tekniker var Joakim Foss Johansen

Duration:00:37:51

Jonas Bergland og Kaveh Rashidi med Manus om Anus

5/16/2018
More
I denne sendinga dukket vi ned i anusens verden. Hva er greia med kroppsbøkene, og hvor stor bok er det egentlig mulig å få pressa inn i anus? Kaveh Rashidi og Jonas Bergland har skrevet Manus om anus og gir deg svar på alle disse spørsmålene med mer. I tillegg til et dykk i anus, tar Sofus et dykk ned i antikvariatet og børster støvet av Sjalusi av Alain Robbe-Grille. I studio var Ingrid Hvidsten og Madelen Sandnes. Tekniker var Joakim Foss Johansen.

Duration:00:44:47

Magnus Helgerud og Si meg hvor du reiser og jeg skal si deg hvem du er

4/25/2018
More
Hvorfor hater turister andre turister? Og hvordan kan antituristen realisere seg selv gjennom nettopp turisme? I dagens sending fikk vi besøk av Magnus Helgerud som er aktuell med boka Si meg hvor du reiser og jeg skal si deg hvem du er, som prøver å gi oss svar på disse spørsmålene. I tillegg gir Torolf oss en smaksprøve fra boka White girl, en samling fiktive postkort fra hvite jenter på reise. I studio var Ingrid Hvidsten og Madelen Sandnes. Tekniker var Joakim Foss Johansen.

Duration:00:36:51

Charterforfattere, bokhylleskam og "Vil du bli litterær?"

4/18/2018
More
Vi sier som Bjørnstjerne Bjørnson: Våren er vakker for den som lenge har hatt vinter. Derfor har vi en liten fest i dagens Tekstbehandlingsprogram! Madelen betror oss hvilken bok skammer seg over i bokhylla, Stine forteller om hvilken forfatter (og morder) hun ville tatt med på chartertur og Ingrid prøver seg som quizmaster i "Vil du bli litterær?" I studio var Ingrid Serine Hvidsten, Madelen Sandnes, Stine Spjelkavik Hanssen. Tekniker var Joakim Foss Johansen.

Duration:00:40:05

The Great Gatsby - en spesialsending

4/16/2018
More
Denne uken har tekstbehandlingsprogrammet hatt spesialsending om The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald. Professor Bruce Barnhart ved Universitetet i Oslo deler sine innsikter om verket. Du får møte et Madelen, siste tilskudd til redaksjonen. I tillegg forteller Sofus en røverhistorie fra da han forvillet seg inn i en High School oppsetning av boka! I studio var: Madelen Wolden Sandnes, Torolf Høstmælingen og Sofus Greni. Teknikk; Aleksander Tidemann.

Duration:00:38:21