Krocken i P3-logo

Krocken i P3

Media & Entertainment Podcasts >

More Information

Episodes

Vi blir andra människor i Irak

5/17/2017
More
Mohamed och Marianna besöker ibland Irak. De berättar om krocken mellan förväntningar och det de möter. De blir andra människor i denna andra miljö. Och hur det känns att komma tillbaka till Sverige. Mohamed och Marianna besöker ibland Irak. De berättar om krocken mellan deras förväntningar och dem de möter. Hur de blir andra människor i denna andra miljö. Och hur det känns att sedan komma tillbaka till Sverige.

Duration:00:31:00

Vi måste vara bättre än andra

5/3/2017
More
Marianna och Mohamed känner att de behöver sköta sig bättre än de som är födda här. De representerar alla som inte är födda här. Mohamed har fått lära sig han representerar islam i allt han gör. Marianna är rädd för att folk ska tro att hon är den sortens invandrare som inte lärt sig prata svenska. Varje gång Marianna börjar ett nytt jobb försöker hon prata i långa meningar med svåra ord för att de hon träffar inte ska tro att hon inte kan. Mohamed känner också att han blir betraktad som...

Duration:00:25:21

Påsken mittemellan

4/26/2017
More
Mohamed och Marianna pratar om påsken som just varit. Marianna firar den storslaget, en fest med hela hennes familj. Mohamed firar inte påsk så han har varit ledig, men utan någon högtid. Mariannas familj försöker ha svenska ingredienser i påsken – så de googlar på påsklåtar att spela på festen. Mohamed tycker det är svårt med högtiderna – när han fastat under Ramadan så har det inte varit någon annan i hans klass som har fastat, så det som i Irak var en stor gemenskap blir ganska ensamt i...

Duration:00:22:01

Stryk i skolan

4/19/2017
More
Mohamed och Mariana har båda gått i skola i Irak. Mariana mycket kort och Mohamed lite längre. I dagens avsnitt berättar Mohamed hur det känns att inte längre behöva vara rädd för stryk från läraren. Mariana berättar om förväntningarna från sina föräldrar om att hon ska vara duktig i skolan och om hur det kändes när hon såg en klasskamrat bli straffad av en lärare för första gången.

Duration:00:26:55

Kompiskrocken

4/12/2017
More
Med tiden har det blivit så att Mariannas kompisar mest är invandrare. Det är enklare med invandrare - de har samma regler hemifrån, säger hon. Mohamed har också slitits mellan familjens krav på att han ska vara hemma och kompisarnas vilja att umgås, sova över och sådant. Han minns lättnaden och samtidigt rädslan när han smitit ut från föräldrarna. Det är enklare att vara småsyskon när det gäller sånt här, tror Mohamed. Och så berättar han om vad hans lillebror har lärt sin kompis.

Duration:00:23:44

Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads