Paal 45 - de podcast voor Castricum-logo

Paal 45 - de podcast voor Castricum

Media & Entertainment Podcasts

Paal 45, dé podcast voor Castricum. De twee Castricummers Eelco en Rik praten je bij over het wel en wee in de gemeente. Ook voor nieuwe Castricummers! Laat je grijze bak maar staan en schuif gezellig aan: luister naar Paal 45!

Location:

Netherlands

Description:

Paal 45, dé podcast voor Castricum. De twee Castricummers Eelco en Rik praten je bij over het wel en wee in de gemeente. Ook voor nieuwe Castricummers! Laat je grijze bak maar staan en schuif gezellig aan: luister naar Paal 45!

Language:

Dutch


Episodes
Ask host to enable sharing for playback control

#10 - Kerstbomen, de groene variant, de Torenstraat en een jubileum

12/27/2021
Paal 45, de kersteditie. Op de valreep van 2021 hebben we toch nog een podcast voor jullie! Het is alweer de tiende podcast (of de elfde?), een jubileum. Ook hebben we al meer dan 1000 downloads te pakken. Daar zijn we blij mee! We hebben het deze keer over kerstbomen. Rik herinnert zich het rolletje drop van de brandweer op de Brink en Eelco vertelt hoe hij met Prikbord Castricum een fraai exemplaar heeft weten te bemachtigen. Verder mag de de kerk niet ontbreken (maar niet om naar de mis te gaan) en laten we de middenstand op de Torenstraat nog een keer de revue passeren. Ook hebben we het over de Groene Variant. En dan hebben we het niet over een alternatieve kerstboom. We wensen iedereen in Castricum en omstreken hele prettige feestdagen en een voorspoedig 2022! Veel luisterplezier tot volgend jaar! Laat je grijze bak maar staan en schuif gezellig aan! --- We zijn ook via Whatsapp te bereiken via 06-25463044! Spreek een berichtje in of doe iets met letters. Tips, nieuwtjes of gewoon de groetjes aan de buurman, we vinden het leuk iets van je te horen! -- Volg ons ook op Facebook, Instagram of Twitter.

Duration:00:47:58

Ask host to enable sharing for playback control

#9 - Speculaas, flexwoningen, autoluw en herenboeren

11/23/2021
We doen het deze keer helemaal anders. Paal 45 gaat op pad! Eelco en Rik stappen op de fiets en rijden met microfoon door het dorp. Naar Michael Brakenhoff die ons vertelt over zijn prijswinnende speculaasjes (en over welke podcast hij 's nachts tijdens het bakken luistert). Naar het NS-station waar we willen uitzoeken hoe dat nou zit met dat carillon; gelukkig helpen de dames van Nuijens ons een handje. We gaan naar de flexwoningen waar we twee broers uit Koerdistan spreken. En daarna rijden we door naar de Dorpsstraat om te praten over de autoluwe proef (en een drankje te drinken bij Grand Café Balu). En dan zijn we ook nog op bezoek geweest bij vriend van de show Menno die vertelt over Herenboeren Kennemerland. Veel luisterplezier! Laat je grijze bak maar staan en schuif gezellig aan! De bijeenkomst van Herenboeren Kennemerland op 25 november is alleen online. Kijk voor meer informatie op hun Facebook-pagina. Links Bakkerij Brakenhoff https://www.facebook.com/Bakker-Brakenhoff-Castricum-316126715106151 Bloemen van Nuijens https://www.facebook.com/bloemenvannuijenscastricum/ Flexwoningen https://www.flexwonennh.nl/locaties/puikman-castricum/ Pilot Dorpsstraat https://www.castricum.nl/plannen-en-projecten/dorpsstraat-autoluw Herenboeren Kennemerland https://www.facebook.com/Herenboeren.Kennemerland We zijn ook via Whatsapp te bereiken via 06-25463044! Spreek een berichtje in of doe iets met letters. Tips, nieuwtjes of gewoon de groetjes aan de buurman, we vinden het leuk iets van je te horen! -- Volg ons ook op Facebook, Instagram of Twitter.

Duration:00:42:16

Ask host to enable sharing for playback control

#8 - Muziek op het NS-station, autoluwe Dorpsstraat en supermarktnieuws

10/31/2021
Huh?! Een nieuwe podcast van Paal 45?! Jawel, we zijn weer terug met een nieuwe aflevering van Paal 45! Na 4 maanden afwezigheid hebben Eelco en Rik de microfoons eindelijk weer afgestoft. Het werd wel weer eens tijd! Deze aflevering hebben we over het carillon op het NS-station, over de Dekamarkt en andere winkels die gekomen of gegaan zijn in het dorp en bespreken we kort de proef met de autoluwe Dorpsstraat en de flexwoningen voor statushouders. Verder is Rik getrouwd op het strand van Castricum, bespreken we wat horecazaken, en kijken we alvast vooruit naar de volgende aflevering waarin we onder meer aandacht gaan besteden aan de Herenboeren Kennemerland. Veel luisterplezier! We zijn ook via Whatsapp te bereiken via 06-25463044! Spreek een berichtje in of doe iets met letters. Tips, nieuwtjes of gewoon de groetjes aan de buurman, we vinden het leuk iets van je te horen! Laat je grijze bak maar staan en schuif gezellig aan! -- Volg ons ook op Facebook, Instagram of Twitter.

Duration:00:30:41

Ask host to enable sharing for playback control

#7 - Terrassen, campings in Castricum, Timmerdorp en ijs!

6/9/2021
Het is zomer! En dus is Paal 45 terug met een zomerse aflevering, lekker in de tuin opgenomen. Ook Castricum gaat weer langzaam open en daarom hebben we het over terrassen, campings en ijs! Eelco en Rik zijn op de fiets naar De Woude geweest om op het terras te zitten. En dat was niet het enige terras dat bezocht is. Ook zijn de mannen van Paal 45 op bezoek geweest bij Ormsby Field, de boerderijcamping. En we hebben het over het dorp in Castricum dat al decennialang elk jaar in elkaar wordt getimmerd door kinderen: Timmerdorp. En waar haal je het lekkerste ijs in Castricum? Verder uiteraard weer het hoekje van Hoebe, met nieuws over de Oranjelaan, het treinstation en de nieuwbouwplannen voor de Cunera. Veel luisterplezier! We zijn nu ook via Whatsapp te bereiken via 06-25463044! Spreek een berichtje in of doe iets met letters. Tips, nieuwtjes of gewoon de groetjes aan de buurman, we vinden het leuk iets van je te horen! Laat je grijze bak maar staan en schuif gezellig aan! -- Volg ons ook op Facebook, Instagram of Twitter.

Duration:01:03:10

Ask host to enable sharing for playback control

#6 - Terrassen in Castricum, de horlogeman op de markt en en natuurtuin De Doornduyn

4/26/2021
Is Eelco nou eindelijk op De Woude geweest? En heeft Rik op een Castricums terras gezeten? We zijn er weer, met een nieuwe podcast van Paal 45! Met deze keer: het is nu echt zover, de terrassen gaan weer open. We hebben het verder over de culinaire wandeling die je kunt doen in Castricum en we staan stil bij de horlogeman op de markt. We bespreken ook de zoektocht in Castricum naar buurtbemiddelaars, wat bij Eelco zijn James Bond-aspiraties aanwakkert. We besteden opnieuw aandacht aan de kabouters, die nogal mediaschuw blijken te zijn, en een ander onderwerp dat vaker terugkomt is de supermarkt. Is er nou wel of geen plek voor een extra grootgrutter in ons dorp? Rik vertelt over zijn bezoek aan het landgoed de Doornduyn en heeft ook een mooie inbreng voor de rubriek De Blinde Vlek. Eelco heeft vervelend nieuws en voor de Luisteraarsvraag zijn we nog steeds nieuwsgierig of én waar de Castricummer groente en fruit langs de kant van de weg haalt. Laat ons weten! Veel luisterplezier! We zijn nu trouwens ook via Whatsapp te bereiken via 06-25463044! Spreek een berichtje in of doe iets met letters. Tips, nieuwtjes of gewoon de groetjes aan de buurman, we vinden het leuk iets van je te horen! Laat je grijze bak maar staan en schuif gezellig aan! Links: Natuurtuin De DoornduynWord buurtbemiddelaarRapport over een extra supermarkt in CastricumKabouters laten van zich horen -- Volg ons ook op Facebook, Instagram of Twitter.

Duration:00:49:59

Ask host to enable sharing for playback control

#5 - Storm in Castricum, een piepgeluid en buitenlandse luisteraars

4/12/2021
Het is weer hoog tijd voor een nieuwe aflevering van Paal 45! Eelco en Rik hebben een hoop te bespreken. Met deze keer: luistert Arnold Schwarzenegger naar Paal 45? En hebben we liever een bouwmarkt of een bioscoop? Verder is Muttathara weer open, heeft Castricum nog steeds een sterrenrestaurant en zagen we op Facebook een mysterieus bericht over een piepgeluid. En passant hebben we het ook nog over bollenpellen. Oud-wethouder Marcel Steeman en zijn zoontje willen minister van Verkeer en Waterstaat van Legoland worden en er is nieuwe horeca in het dorp. Natuurlijk staan we even stil bij de storm die het Castricumse strand heeft geteisterd. Plus: Rik vergelijkt het gedoe met de beruchte spoorwegovergang met voetballen en Eelco heeft een scoop over Reza van Reza Repair. Kortom: voor komkommertijd hebben we een aardig vol programma! Veel luisterplezier! We zijn nu trouwens ook via Whatsapp te bereiken via 06-25463044! Spreek een berichtje in of doe iets met letters. Tips, nieuwtjes of gewoon de groetjes aan de buurman, we vinden het leuk iets van je te horen! Laat je grijze bak maar staan en schuif gezellig aan! -- Links: Is eindelijk de tijd rijp voor fietspaden in Lego-land?Apicius handhaaft MichelinsterPaasstorm slaat strandhuisjes en strandpaviljoen in zee: 'Nog nooit zo veel schade meegemaakt'Muttathara na upgrade klaar voor de herstart -- Volg ons ook op Facebook, Instagram of Twitter.

Duration:00:42:35

Ask host to enable sharing for playback control

#4 - Nachtelijk stemmen, nieuw restaurant, de Maranathakerk en de start van het kampeerseizoen

3/21/2021
Hee, nu al een nieuwe podcast? Ja, nu al een nieuwe podcast! Luister nu naar de nieuwe aflevering van Paal 45, dé podcast voor Castricum. Eelco en Rik praten je bij over het wel en wee in de gemeente. Met deze keer: Eelco en Rik gaan 's nachts proberen als eerste te stemmen in Castricum, het hoekje van Hoebe - er komt een nieuw restaurant in de Dorpsstraat, we kunnen meedenken over de nieuwe bestemming voor de Maranathakerk en Rik ontdekt een vogelmuseum - en we hebben het over de start van het kampeerseizoen in Castricum. En natuurlijk onze vaste rubrieken; Rik heeft een mooie Blinde Vlek, en bij de Luisteraarsvraag hebben we het over tankstations! Laat je grijze bak maar staan en schuif gezellig aan! -- Volg ons ook op Facebook, Instagram of Twitter.

Duration:00:52:26

Ask host to enable sharing for playback control

#3 - Monstertrein, Castricumse kabouterhuisjes, verkiezingen en nog meer supermarkt

3/13/2021
Luister nu naar een nieuwe aflevering van Paal 45, dé podcast voor Castricum. Eelco en Rik praten je bij over het wel en wee in de gemeente. Met deze keer: de monstertrein, het hoekje van Hoebe - nog een keer over supermarkten, vertraging bij het station en op het strand, kabouterhuisjes in het bos en Rik bestelt de 1000e hamburger - en we staan wat langer stil bij de verkiezingen in onze gemeente. En natuurlijk onze vaste rubrieken; heeft Eelco wel een Blinde Vlek deze keer, en bij de Luisteraarsvraag: wat vinden wij van de uitkijktoren op de Papenberg? Ook hebben we een nieuwe vraag aan jullie over een ontzettend alledaags onderwerp. Laat je grijze bak maar staan en schuif gezellig aan! -- Volg ons ook op Facebook, Instagram of Twitter.

Duration:00:50:41

Ask host to enable sharing for playback control

#2 - Gedoe over de Cunera-school, de Deen gaat heen en de lekkerste koffie in town haal je bij...?

2/19/2021
Luister nu de nieuwe aflevering van Paal 45, dé podcast voor Castricum. Eelco en Rik praten je bij over het wel en wee in de gemeente. Ook voor nieuwe Castricummers! Laat je grijze bak maar staan en schuif gezellig aan. Met deze keer: het hoekje van Hoebe met het laatste nieuws. Bijvoorbeeld over de opname van Merel Westrik op Duin en Bosch, spoorwegovergangen die dicht gaan, een kookboek uit de regio en ojee: de Deen verdwijnt uit Castricum! Plus: waar moet de nieuwe Cunera-school verrijzen. Verder kan Rik niet meer op de Klimop komen en vind Eelco het schaatsen leuker om naar te kijken dan om te doen. Plus de rubriek De Blinde Vlek en de luisteraarsvraag. Die luidt deze keer: de nieuwe uitkijktoren op de Papenberg: mooi of lelijk? Laat het ons weten in de comments of stuur ons een berichtje. --- Wil je meer weten over het kookboek uit de regio? https://kookboekuitderegio.nl/product/kookboek-uit-kennemerland/ -- Volg ons ook op Facebook, Instagram of Twitter.

Duration:00:40:37

Ask host to enable sharing for playback control

#1 - De spoorbomen bij station Castricum, zandkasteel en een nieuwe supermarkt

2/7/2021
Luister nu de nieuwe aflevering van Paal 45, dé podcast voor Castricum. Eelco en Rik praten je bij over het wel en wee in de gemeente. Ook voor nieuwe Castricummers! Laat je grijze bak maar staan en schuif gezellig aan. Met deze keer: het hoekje van Hoebe met het laatste nieuws over het postkantoor, de verhuizing van het PostNL-punt van Kantoorboekhandel Laan naar Vivant Rozing, de verbouwing van de Albert Heijn Castricum, een zandkasteel te koop op Prikbord Castricum en de nieuwe locatie van Zwembad De Witte Brug. En verder: hoe zit het met de beruchte spoorwegovergang bij de Beverwijkerstraatweg? De Fietsersbond Castricum hield een enquête. Plus de rubriek De Blinde Vlek en de luisteraarsvraag. Die luidt deze keer: waar haal jij het liefst je coffee-to-go in Castricum? Laat het ons weten in de comments of stuur ons een berichtje. Volg ons ook op Facebook, Instagram of Twitter.

Duration:00:42:59

Ask host to enable sharing for playback control

#0 - Zwembad de Witte Brug, drukte in het bos, en de Papenberg wordt verbouwd

1/25/2021
Luister nu de eerste aflevering van Paal 45, dé podcast voor Castricum. Castricummers Eelco en Rik praten je bij over het wel en wee in de gemeente. Ook voor nieuwe Castricummers! Laat je grijze bak maar staan en schuif gezellig aan! Spoiler-alert: het geluid van onze eerste aflevering is voor 50% (Rik) niet erg best. De andere 50% (Eelco) is goed te doen. In aflevering 2 is dit allemaal opgelost! Met deze keer: De Witte Brug, drukte in het bos, de Papenberg wordt verbouwd, de rubriek De Blinde Vlek en de luisteraarsvraag! Volg ons ook op Facebook, Instagram of Twitter.

Duration:00:43:11