Skrackfilmcirkeln-logo

Skrackfilmcirkeln

Media & Entertainment Podcasts

Skräckfilmcirkeln startade som en studiecirkel på ABF i Eskilstuna 2014 där Fredrik Rosengren bestämde sig för att starta en studiecirkel där man skulle titta på skräckfilm, med en medföljande föreläsning innan varje film räknas varje träff som ett kulturevenemang. Sedan dess har över 100 filmer, dess innehåll, historik och bakgrunder hamnat under mikroskåp och fått en analys av deltagarna. Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Location:

United States

Description:

Skräckfilmcirkeln startade som en studiecirkel på ABF i Eskilstuna 2014 där Fredrik Rosengren bestämde sig för att starta en studiecirkel där man skulle titta på skräckfilm, med en medföljande föreläsning innan varje film räknas varje träff som ett kulturevenemang. Sedan dess har över 100 filmer, dess innehåll, historik och bakgrunder hamnat under mikroskåp och fått en analys av deltagarna. Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Twitter:

@skrackfilmC

Language:

Swedish


Episodes

Episode 141 - A Nightmare On Elm Street 2 - Freddys Revenge (1985)

9/16/2023
Patrik, Fredrik och Matti (från Film Till Fikat) ger sig tillbaka till skräckgenrens guldålder och diskuterar ännu ett segment av filmserien med Freddy Krueger i centrum. Den andra filmen ur den ikoniska skräckfilmsserien tar en annan vändning än det första, och vi går djupare in i temat om rädsla och undertryckt sexualitet. De utforskar regissören Jack Sholder's kontroversiella tolkning av Freddy Krueger och hur det påverkar filmens unika stämning. Skådespelarnas prestationer, specialeffekterna som gjorde filmen minnesvärd och dess inverkan på skräckgenren kommer tas upp i en spännande och tankeväckande diskussion om denna klassiska skräckfilm och dess betydelse inom genren. Så dra på dig din favoritgrön- och rödrandiga tröja och följ med oss när vi granskar skräcken i drömmarnas värld. Dagens film: A Nightmare on Elm Street 2 - Freddys Revenge (1985) En ny familj flyttar in i huset på Elm Street, och snart har barnen återigen mardrömmar om den avlidne barnamördaren Freddy Krueger. Den här gången försöker Freddy besätta en tonårspojke för att orsaka förödelse i den verkliga världen, och kan bara övervinnas om pojkens flickvän kan bemästra sin rädsla Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:01:52:21

Episode 140 - A Nightmare on Elmstreet (1984)

9/9/2023
I detta skräcktakulära avsnitt av ska vi pilla sönder "Nightmare on Elm Street" som om det vore en kritstrecksrandig filmdröm. Släng på dig din coolaste pyjamas och häng med på en djupdykning, där kaffe inte räddar dig från mardrömmar och det bästa sättet att överleva är att bli en expressmanikör med filen i högsta hugg. Tillsammans med Ulf, eller La Ulfa från Podcasten Film till Fikat bjuder vi på ett långt avsnitt med skräck och humor i en drömmig cocktail. Dagens film: A Nightmare on Elm Street (1984) Ett gäng tonåringar i förorten har en sak gemensamt: de jagas alla av Freddy Krueger, en förfärlig, vanskapt mördare som jagar dem i deras drömmar. Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:02:47:41

Episode 139 - Skräckbokcirkeln - Markus Sköld

9/3/2023
Att samtala med författare ger mig möjligheten att dyka djupare in i skapandets process, utforska de inspirationskällor som formar deras berättelser och få en inblick i de tankar som driver deras ordval. Vi kommer att få höra om de ögonblick som förändrade deras syn på skrivande, de utmaningar de mötte längs vägen och de triumfer som har gjort resan värd varenda ansträngning. Patrik har pratat med Markus Sköld som i längden använt hus som inledande inspiration för att få igång sitt berättande. Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:45:47

Episode 138 - Deep Blue Sea (1999)

8/26/2023
Patrik och Fredrik tar sig tillbaka till slutet av 90-talet då hajar, vetenskapligt övermod och en hemlig undervattensanläggning spelade huvudrollen. Spänning, överraskningar och en hel del adrenalinpumpande händelser. Vi hade gärna bjudit in filmexperter och hajexperter för att noggrant utforska de olika aspekterna av filmen, men tyvärr hade ingen tid, eller så hade de glömt bort. Så slå er ner och lyssna medan vi dyker djupare in i vattnet med "Deep Blue Sea." Glöm inte att hålla i er när vi simmar genom filmens skrämmande och intensiva värld. Dagens film: Deep Blue Sea (1999) För att hitta ett botemedel mot Alzheimers sjukdom manipulerar en grupp vetenskapsmän fem hajars hjärnor vid undervattenslaboratoriet Aquatica. En sidoeffekt som de helt missar är att hajarna blir allt mer intelligenta och därför också betydligt mer farliga… Finska regissören Renny Harlin samt Stellan Skarsgård i huvudrollen bidrar till att 'Deep Blue Sea' blir lite av en skandinavisk filmfest, såklart. Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:01:28:34

Episode 137 - Backwoods Horror - Rituals 1977

8/12/2023
I detta avsnitt tar vi oss en promenad i skogen, där våra skor blir stulna eftersom vi ska ta en titt på hur denna underbara genre av film kan skapa en klaustrofobisk och obehaglig atmosfär. Genom att utforska teman som isolering, mänsklig ondska och överlevnad i vildmarken kan vi diskutera dess inflytande på både forntida och samtida skräckfilmer samt utforska vad det är som gör Backwoods Horror så fängslande och skrämmande. Häng med oss när vi dyker in i den skrämmande världen av Backwoods Horror! Dagens film: Rituals (1977) After an airplane drops a doctor and his four colleagues off in the woods to go camping, they realize they're at the mercy of an unseen evil. Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchandise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:01:58:45

Episode 136 - Nya Zeeland Housebound (2014)

7/29/2023
Det är inte bara Damfotbolls-VM som är igång för fullt i Nya Zeeland, Skräckfilmcirkeln har mer att erbjuda. I detta avsnitt kommer vi dyka ner i allt som gör denna fantastiska ö-nation så speciell och unik. Från de bedårande kiwifåglarna till de modiga och äventyrliga kiwi-kiwisarna (de finns ju inte, men vi kan drömma!). Under den tiden inspekterar vi huset vi bor i och inser att något inte stämmer... Dagens film: Housebound (2014) Efter att domstolen dömt Kylie Bucknell till åtta månaders husarrest tvingas hon flytta till sitt barndomshem. Där måste hon bo med sin mamma som är övertygad om att huset är hemsökt. Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700d Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchendise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:01:52:19

Episode 135 - Svensk Djurfilm

7/25/2023
Patrik och Fredrik har intervjuat Linda Ahrnborg som är tränare och instruktör hos företaget Svenska Filmdjur. Läs mer här: https://filmdjur.se/djuragenturen Sedan 1995 har Svenska Filmdjur som filmdjursagentur arbetat med djur i film, reklam och event. Filmdjurs team arbetar med miljötränade djur och hög professionalism för djuren och produktionens säkerhet. Anne-lie Arrefeldt och Linda Ahrnborg driver Filmdjur och deras djuragentur med allt ifrån råttor till kameler och även reptiler,fåglar och små knott. Inget är omöjligt i deras värld. Deras genuina kunskap gör filmdjur unikt. Med över 25 års erfarenhet inom denna branch är dem bland de absolut bästa i Sverige. 2020 kom Lina Söderqvist in som rådgivande konsult inom djursäkerhet och djurtränare för säkert arbete med djur i film. Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700d Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchendise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:39:36

Episode 134 - Skogsrå - Thale (2012)

7/15/2023
Det är dags för ett fängslande avsnitt där vi ska prata om forna tiders väsen, legender och varelserna som fascinerar oss och hemsöker våra fantasier. Vi ger oss ut på en resa in i de nordiska myternas värld, där forntida sagor blir levande och varelser vi aldrig trott existerar börjar ströva omkring i samhället. Bristen på kunskap hos Patrik och Fredrik har resulterat i att vi kallat in vår eminente vän Historie-Martin som fyller i kunskapsluckorna och historierna kring de mytologiska väsena. Dagens film: Thale (2012) Städarna Elvis och Leo, (Erlend Nervold, Jon Sigve Skard) städar en avlägse stuga efter ett brott, när de upptäcker en källare, där stöter de på Thale (Silje Reinåmo), en kvinna med särskilda egenskaper. Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700d Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchendise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:02:18:11

Episode 133 - Tintorera: Killer Shark 1977

7/1/2023
Välkommen till det kåtaste avsnittet någonsin i Year of The Shark! Det är både B&B&D som gäller när vi drar till Mexiko för att ragga och dansa tillsammans med våra två polyamorösa partners. Triggervarning: Programmet innehåller diskussioner gällande sex, pornografi och våld bör du undvika detta avsnitt. Dagens film: Tintorera: Killer Shark (1977) A paradise of pleasure becomes an island of death for two men face to face with a man-eating tiger shark. Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700d Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchendise: https://www.streamlabs.com/thepatrikstreamer/merch Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:01:42:42

Episode 132 - Mind

6/24/2023
Patrik har intervjuat Johanna Nordin, Chef för kunskap och utveckling på organisationen Mind. Mind är en organisation som arbetar för psykiskt välbefinnande och har flertalet stödlinjer och stödchattar. På skrackfilmcirkeln.com finns det länkar till platser du kan vända dig till om du mår dåligt Music by @INOSSI Listen: https://bit.ly/3mIA24Z Watch: • INOSSI - Promise ... Music supported by @FreeBackgroundMusicForCreators #BackgroundMusicWithoutLimitations Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:34:29

Episode 131 - Sand Sharks (2012) & Snow Sharks (2014)

6/17/2023
Föreställ dig att du går på en solig strand, sanden strilar mellan dina tår och du hör vattnets brus och tänker AAAH den perfekta sommaren! Men det är FEL Plötsligt gnager det i dina förhådnade stortår och när du blickar nedåt ser du inte sand, utan ett stort gap. Så glöm solbränna, maneter och sjögräs, de här hajarna vill ha något köttigt! Men vänta.. det är mer.. Trodde du att en skidsemester kommer rädda dig? De där hajarna på stranden har ju släktingar uppe i fjällen. De vill ha blod, som glass, eller öl, eller whiskey. Plocka med dig några extra stavar och vinterbikini, för uppe i lavinerna går det hårt utför. Sand Sharks (2012) Det är dags för århundradets strandparty i White Sands men snart börjar ett gäng oinbjudna gäster att terrorisera omgivningen. Hajexperten Sandy Powers anlitas för att lokalisera de förhistoriska havsmonstren innan smörgåsbordet av festsugna ungdomarna anländer. Snow Sharks (2014) Ett gäng ungdomar har samlats i en liten bergsby för att uppleva det årliga Bikini Ski Day partyt. När en åkare råkar utlösa en ravin väcks en blodtörstig förhistorisk jättehaj till liv som hugger efter allt som rör sig. Den ogenomträngliga terrängen avskärmar ungdomarna från omvärlden och den lokala sheriffen tvingas anlita snowboardåkare för att få stopp på eländet innan hela berget förvandlas till en matplats åt bestarna. Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:01:55:30

Episode 130 - Filmmusik - Battleground (2006)

6/3/2023
För första gången sedan podcasten startade är det Patriks tur att sitta bakom rodret i detta avsnitt. Historien om filmmusik, episka kompositörer och vad hände egentligen den där dagen 1927 när man sprang in i studior och skrek om nån ny jazzsjungande film och hur hela industrin ändrades - det får ni veta här. Dagens film: Battleground (Ur antalogiserien "Nightmares and Dreamscapes") Jason Renshaw, a professional hit man, successfully murders the CEO of a prestigious toy company only to face the biggest fight of his life when a package from the toy company is delivered to his house with surprising, deadly contents. Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700d Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchendise: https://www.redbubble.com/people/SFCPodcast/ Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:01:16:02

Episode 129 – Evil Dead Rise (2023) feat. Podden Som Fruktade Solnedgången

5/24/2023
Patrik och Fredrik har haft Nicklas och Kristoffer från Podden Som Fruktade Solnedgången på besök i Eskilstuna för att se premiären av Evil Dead Rise! Öl, mat, chips och goda vänner gjorde en vanlig helg till en superhelg! Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:01:57:56

Episode 128 - Rollspel - The Innkeepers (2011)

5/6/2023
Släpp lös din inre krigare, trollkarl eller assasin och följ med Skräckfilmcirkeln ut på ett episkt uppdrag. Så ta tag i dina tärningar, välj din karaktär och gör dig redo att uppleva det ultimata podcastavsnittet som har allt; drakar, demoner och hemsökta hotell - lyssna med dina vänner om det gör er glada - för skratt är trots allt alltid den bästa medicinen. Patrik och Fredrik gästas av ännu en av Skräckfilmcirkelns deltagare: Anders, som gästade studiecirkeln med en föreläsning om rollspel och kommer i detta avsnitt berätta om själva fenomenet. Dagens film: The Innkeepers (2011) The Yankee Pedlar Inn är ett anrikt hotell som numera huserar fler dammråttor än gäster. Efter hundra års tjänst ska portarna slås igen och lämna de två sista anställda utan jobb, men innan dess lyckas entusiasten Luke lura med sig Claire på spökjakt. Om de bara visste vilka hemska hemligheter som vilar i korridorerna… The Innkeepers är en unikt gastkramande och komisk spökfabel om ett par vanliga människors möte med det övernaturliga. Med ett spetsat öra för dialog, och med inspiration hämtad från 80-talsrysare á la Poltergeist, bjuder regissören Ti West på en ektoplasmisk spökrunda där han slår fast sin position som skräckfilmens stora hopp. Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700d Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchendise: https://www.redbubble.com/people/SFCPodcast/ Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:02:30:55

Episode 127 - Giallo - Deep Red/Profondo Rosso (1975)

4/22/2023
Gör dig redo att dyka in i den blodiga Giallovärlden med filmen Deep Red/Profondo Rosso i centrum. I det här avsnittet tar sig Patrik och Fredrik en vild åktur genom Dario Argentos ikoniska skräckfilm från 1975. Intensiva dödsfall, fantastiska kameraarbete och härliga soundtrack. Så ta en stor låda popcorn, sänk ljuset och följ med när vi utforskar en blodig värld av Giallofilmer. Dagens film: Deep Red/Profondo Rosso (1975) Deep Red följer jazzpianisten Marcus Daly (David Hemmings) när han blir involverad i en mordutredning efter att ha bevittnat det brutala mordet på en medium vid namn Helga Ulmann (Macha Meril). Marcus slår sig ihop med en journalist vid namn Gianna Brezzi (Daria Nicolodi) för att avslöja sanningen bakom mordet, men när de gräver djupare blir de själva måltavlor för mördaren. Utredningen leder dem till en skrämmande herrgård och en ondskefull dockmakare, där de upptäcker en chockerande hemlighet som kopplar mordet till en tragisk händelse från det förflutna. Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700d Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchendise: https://www.redbubble.com/people/SFCPodcast/ Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:02:22:01

Episode 126 - The Great White (1981)

4/8/2023
Patrik och Fredrik har på begäran från lyssnare fått till sig att filmen The Great White från 1981 skulle vara underbar och underhållande, nu sitter de här och gråter efter Bruce och Jaws! Dagens film: The Great White (1981) An enormous and angry 35 foot Great White Shark takes revenge on humans when they build a beach just for swimmers by a coastal town. Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700d Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchendise: https://www.redbubble.com/people/SFCPodcast/ Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:01:41:58

Episode 125 - Det Mörka Psyket

4/2/2023
Patrik är tillbaka med ett bonusavsnitt där han, efter att ha bingeat podcasten Det Mörka Psyket, tagit kontakt med programledarna Shilan och Katarina för att höra deras version av hur det fungerar att skapa en podcast om tunga ämnen som bland annat Incels, Svartsjuka, Vanföreställningssyndrom. Musik: The Music Box " - Vivek Abhishek PYC - Move Your Body Belsemora https://www.youtube.com/@Belsemora https://www.facebook.com/Belsemora Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700d Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchendise: https://www.redbubble.com/people/SFCPodcast/ Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:00:38:19

Episode 124 - Psycho (1998)

3/25/2023
Patrik och Fredrik är tillbaka på dårhuset, förhoppningsvis för sista gången - I detta sista avsnitt av franschisen Psycho, tar vi oss an remaken från 1998. Här kommer vi utforska beslutet att göra om filmen, hur den mottogs och framför allt - hur vi mottog den. Dagens film: Psycho (1998) Marion Crane (Anne Heche) är en ung kvinna som är missnöjd med sitt liv och desperat efter förändring. Hon stjäl en stor summa pengar från sin arbetsgivare och ger sig av för att starta ett nytt liv med sin pojkvän. På vägen stannar hon vid Bates Motel, som drivs av den obekväme men vänlige Norman Bates (Vince Vaughn), som bor med sin dominerande mamma. Efter Marions mystiska försvinnande börjar hennes syster Lila (Julianne Moore) och pojkvän Sam (Viggo Mortensen) att undersöka vad som hänt med henne. Samtidigt kämpar Norman med sina egna inre demoner och pressen från sin mammas inflytande över honom. När historien rullas upp blir det tydligt att något ondskefullt pågår på Bates Motel och att Normans mamma kanske inte är den hon verkar vara. Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700d Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchendise: https://www.redbubble.com/people/SFCPodcast/ Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:01:36:12

Episode 123 - Psycho III (1986) & Psycho IV - The Beginning (1990)

3/11/2023
”Psycho”! Patrik och Fredrik är tillbaka med filmen som bevisar att det ibland kan vara det läskigaste i världen när en kille i peruk kommer med kniv. Följ med oss när vi tar en djupdykning i dessa klassiska skräckfilmer och försöker förstå vad som gör och gjorde Norman Bates så, ja, psykopatisk. Dagens filmer: Psycho III (1986) Några år har gått och Norman Bates driver fortfarande Bates Motel samtidigt som han försöker hålla sina våldsamma impulser under kontroll. En dag checkar en ung kvinna vid namn Maureen in på motellet, och Norman blir förälskad i henne eftersom hon liknar hans tidigare offer, Marion Crane. Samtidigt kommer en journalist vid namn Tracy till staden för att undersöka morden och lyckas då avslöja de mörka hemligheterna från Normans förflutna. Psycho IV: The Beginning Ett radioprogram som leds av Fran Ambrose pratar om barn som mördar sina föräldrar, då ringer Norman Bates för att prata om sitt liv och händelserna som ledde honom att bli en mördare. Som tonåring börjar Norman utveckla en ohälsosam besatthet av sin mor och blir svartsjuk på varje man som försöker komma mellan dem. När Norma börjar dejta en man vid namn Chet Rudolph, blir Norman arg och dödar honom. Han försöker sedan dölja mordet genom att iscensätta det som en olycka. Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700d Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchendise: https://www.redbubble.com/people/SFCPodcast/ Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:02:16:20

Episode 122 - Psycho II (1983)- feat. Podden Som Fruktade Solnedgången

2/25/2023
Patrik och Fredrik får sällskap i dårhuset av Niklas och Kristoffer från Podden Som Fruktade Solnedgången. Frågan är - har Mother inverkan på dem eller är det något annat som mördar i motellet? Dagens film: Psycho II (1986) År 1960 mördade Norman Bates ett antal människor. Nu, 22 år senare, friskförklaras han och skrivs ut från mentalsjukhuset. Han återvänder till det gamla viktorianska huset och Bates Motel och till en anställning vid ett närliggande matställe. Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/62fa3442223bf20012ed700d Besök hemsidan: www.skrackfilmcirkeln.se Facebook: /skrackfilmcirkeln Instagram: @skrackfilmcirkeln Twitter: @SFC_podcast Patreon: www.patreon.com/skrackfilmcirkeln Merchendise: https://www.redbubble.com/people/SFCPodcast/ Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Duration:02:00:55