Backstage med Marit Bergman-logo

Backstage med Marit Bergman

Music Podcasts >

More Information

Episodes

Lisa Nilsson om scenkläder som inte luktar, hur dansen hjälpt henne och Marcus & Martinus storhet

11/2/2018
More
Lisa berättar också om varför en stor fisk och kanske en liten trasa kan vara bra att ha till hands på scenen. Marit tar chansen att göra en nedskalad version av Himlen runt hörnet tillsammans med Lisa, som även förklarar varför hon aldrig är rädd för att tappa texten.

Duration:00:55:16

Marie Bergman om scennärvaro, gitarren som trygghet och att förväxlas med Marit

10/19/2018
More
Marie ger också sin syn på hur Melodifestivalen har förändrats och tillsammans trasslar sig hon och Marit ur ett antal ackordhärvor och gör en minnesvärd tolkning av Ingen kommer undan politiken. Marie berättar också om hur den svenska texten till Ingen kommer undan politiken blev till och om det konstigaste stället hon klätt om på.

Duration:00:54:03

Jessica Andersson om Dolly Parton som scenförebild, "porrchocken" och behovet av ensamhet

10/12/2018
More
Jessica berättar också om presenten hon behåller hela livet och sitt förhållande till sångtexter. Texten påverkar även henne och Marit när de tillsammans sjunger sin låt Min lilla hand. Hon är en av de artister som varit med i Melodifestivalen flest gånger och det vill Marit veta mer om. De funderar också kring vad man gör med använda scenkläder och kommer på en väldigt bra lösning.

Duration:00:54:40

Kikki Danielsson om selfieminen, Wizex-bussen och turnémat

10/5/2018
More
Kikki minns när hon trängdes med en bastrumma, vilken artist hon helst skulle vilja se live och hur hon gör för att hålla masken på scenen. Hon går sällan på konsert och Marit tar reda på varför. Kikki berättar också om vad som får henne att tappa texten och vilken mening på engelska hon tar till när hon vill dölja det. Självklart spelar de ihop också, både på svenska och engelska.

Duration:00:54:33

Ola Salo och Marit pratar scenkläder, stagedive och kaoskrafter

9/28/2018
More
Om hur Olas mellansnack förändrats och varför det kan vara dåligt att ha fransjacka på scenen men en bra idé att vara naken. Ibland. Tidigare frontmannen i The Ark berättar även om vilka låtar från den tiden som hängt med i hans solokonserter och varför han "tackar ja till allt" nuförtiden. Dessutom avslöjar Marit indiepopparnas initiationsrit för Ola och försöker få honom att starta kurs.

Duration:00:55:25

Panetoz: Vi hade fyra spelningar på en dag, då försökte den ena ändra tid

9/1/2017
More
Panetoz tipsar om hur man tar hand om stela föräldrar i publiken och avslöjar hur de övertalades att vara med i Melodifestivalen igen.

Duration:00:55:05

Panetoz: Vi hade fyra spelningar på en dag, då försökte den ena ändra tid

8/25/2017
More
Panetoz tipsar om hur man tar hand om stela föräldrar i publiken och avslöjar hur de övertalades att vara med i Melodifestivalen igen. Fördelarna med en bra turnébuss avhandlas och de berättar om när de var förband till sina idoler Magic System. Dessutom lär de Marit dansa till Håll om mig hårt.

Duration:00:55:05

Siw Malmkvist: Det var varmt så man höll på att dö där uppe

8/18/2017
More
Siw berättar om Cornelis Vreeswijks dykförmåga och Ann-Louise Hansons talang i köket. Hon avslöjar även varför hon ibland använder peruk på scenen.

Duration:00:54:26

Siw Malmkvist: Det var varmt så man höll på att dö där uppe

8/11/2017
More
Siw berättar om Cornelis Vreeswijks dykförmåga och Ann-Louise Hansons talang i köket. Hon avslöjar även varför hon ibland använder peruk på scenen. Marit och Siw förenas i bitvis svikande självförtroende och kärleken till Rättvik. Siw minns också hur det var att möta 6000 skrikande fans i Schweiz. Det här är den fjärde delen i säsong 2 av Backstage med Marit Bergman

Duration:00:54:26

Linnea Henriksson: Vi stod liksom och hade en grej ihop. Trodde jag ...

7/28/2017
More
Linnea berättar om när hon growlade på en regnig scen i Tyskland och varför Mick Jagger är hennes scenförebild. Hon avslöjar också vad man absolut inte ska göra när man tappar texten. Andra ämnen som dyker upp är vådan med plastkjol, det fina med ljusslingor och vikten av att ha en flexibel scentekniker. Det här är tredje delen i säsong 2 av Backstage med Marit Bergman.

Duration:00:55:54

Lill Lindfors: Då ser jag att knäskålen har hoppat ur och sitter på sidan

7/14/2017
More
Lill avslöjar varför hon alltid har dubbla scenkläder och hur det är att sjunga om vänner som dött. Marit och Lill utbyter även erfarenheter av silvertejpens alla möjligheter. Lill minns också ett mirakulöst cirkustrick för att få ett knä att läka och tillsammans kommer Marit och Lill på en fantastisk låttitel. Det här är andra delen i säsong 2 av Backstage med Marit Bergman.

Duration:00:55:25

Mikael Wiehe: Jag tänker inte på vad jag sjunger, utan hur jag sjunger

7/7/2017
More
Mikael berättar om konsekvenserna av Björn Afzelius magsjuka på Kuba och varför han numera beundrar Patti Smith. Dessutom får vi veta varför han ofta framträtt i hawaiiskjorta. Marit och Mikael pratar också om att hålla masken när man ramlar av scenen och det fina i att kunna spela gitarr och prata samtidigt. Det här är första delen i säsong 2 av Backstage med Marit Bergman.

Duration:00:54:59

Darin: "En av mina ryggkotor gick ur led, men jag kände inget"

6/28/2017
More
Darin om att se sin stora idol Michael Jackson live och om figuren "Darin med röda mulen". Bus från turnélivet avslöjas, liksom hans knep för att undvika att få tinnitus av alla flickskrik. Marit Bergman träffar Darin, som slog igenom i Idol 2004 och som har spelat för både skrikande tonårsflickor och en gungande äldre publik. Det här är första delen i säsong 1 av Backstage med Marit Bergman från 2016.

Duration:00:53:59

Lill-Babs: "Jag har en låt jag är livrädd för att komma av mig i"

6/28/2017
More
Lill-Babs avslöjar vad hon helst äter efter en konsert, hur det är att sjunga om vänner som dött och om sina möten med Arne Domnérus och Sammy Davis Jr. Lill-Babs har varit verksam som artist i över 60 år utan avbrott. Marit och Lill-Babs förenas i konsten att ramla omkull på scen och pratar sig varma om vikten av att vara nervös. Dessutom utbyter de berättelser om vad en överfull urinblåsa kan ställa till med. Det här är andra delen i säsong 1 av Backstage med Marit Bergman från 2016.

Duration:00:53:59

Titiyo: "I min värld så skyndar jag mig så mycket jag kan"

6/28/2017
More
Marit och Titiyo pratar om hur röster kan vara som filtar eller knivar och delar båda med sig av sin taktik för mellansnacket från scenen, där sanningen inte alltid är det mest passande. Marit Bergman och Titiyo har känt varandra i över tio år och har många gemensamma minnen från turnélivet. Titiyo avslöjar varför hon har börjat dricka kaffe i turnébussen och varför hon blir nervös inför drottning Silvia. Hon berättar om när hon sjöng för Princes kompband i minst sagt konstiga kläder och om...

Duration:00:54:00

Dregen: "Det var ett jävla röj, som ett rullande piratskepp"

6/28/2017
More
Dregen och Marit pratar om krocken mellan artistlivet och livet som småbarnsförälder, om turnémagen och om sin gemensamma kärlek till Kiss. De har mötts på och bakom scener i många år. Nu träffas Marit och Dregen för första gången över en kaffe och pratar om livet på turné. Dregen lovar Marit att göra en skiva på småländska och tillsammans gör de en ytterst improviserad version av Johnny B. Goode. Det här är fjärde delen i säsong 1 av Backstage med Marit Bergman från 2016.

Duration:00:53:59

Arja Saijonmaa: "Mitt i sången ser jag hur brösten vandrar sin egen väg"

6/28/2017
More
Arja berättar om turnén med Mikis Theodorakis, vad hon var mest rädd för under Olof Palmes begravning, om sitt förhållande till Evert Taube och hur man räddar en situation när scenkläderna ramlar av. Arja Saijonmaa har stått på de flesta sorters scener i världen och möter här Marit Bergman vid pianot. I ett rum med en kaffetermos visar Arja att hon kan få vilken text som helst att glöda. Det här är femte delen i säsong 1 av Backstage med Marit Bergman från 2016.

Duration:00:53:59

Jill Johnson: "Folk ville klappa i takt, men jag fick säga TYST!"

6/28/2017
More
Jill avslöjar vad Lionel Richie tyckte om att hon vände honom ryggen, berättar varför hon slutat hälsa på publiken i foajén och om tricket för att dölja en missad textrad. Marit och Jill pratar om minnesvärda spelningar utomhus och utbyter även tips på hur man får publiken att slappna av. Det här är sjätte och sista delen i säsong 1 av Backstage med Marit Bergman från 2016. Säsong 2 har premiär 7 juli 2017.

Duration:00:54:00

Jill Johnson: "Folk ville klappa i takt, men jag fick säga TYST!"

9/9/2016
More
Jill avslöjar vad Lionel Richie tyckte om att hon vände honom ryggen, berättar varför hon slutat hälsa på publiken i foajén och om tricket för att dölja en missad textrad.

Duration:00:54:00

Arja Saijonmaa: "Mitt i sången ser jag hur brösten vandrar sin egen väg"

9/2/2016
More
Arja berättar om turnén med Mikis Theodorakis, vad hon var mest rädd för under Olof Palmes begravning, om sitt förhållande till Evert Taube och hur man räddar en situation när scenkläderna ramlar av.

Duration:00:53:59