Ding-a-Dong-logo

Ding-a-Dong

Music Podcasts >

Een Nederlandse podcast over het Eurovisie Songfestival met Marco Dreijer en GJ Kooijman. Elke twee weken bespreken zij de laatste Songfestival nieuwtjes en duiken zij in de geschiedenis/verhalen achter het mooiste liedjesfestijn van de wereld vanuit Vondel CS.

Een Nederlandse podcast over het Eurovisie Songfestival met Marco Dreijer en GJ Kooijman. Elke twee weken bespreken zij de laatste Songfestival nieuwtjes en duiken zij in de geschiedenis/verhalen achter het mooiste liedjesfestijn van de wereld vanuit Vondel CS.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

Een Nederlandse podcast over het Eurovisie Songfestival met Marco Dreijer en GJ Kooijman. Elke twee weken bespreken zij de laatste Songfestival nieuwtjes en duiken zij in de geschiedenis/verhalen achter het mooiste liedjesfestijn van de wereld vanuit Vondel CS.

Language:

Dutch


Episodes

Seizoen 2, Aflevering 9 - met Sjoerd Oomen over het decor en het creatieve team

12/9/2019
More
In deze aflevering bespreken GJ en gast Sjoerd Oomen (bekend uit o.a. de musical Mamma Mia) de bekendmaking van het volledige creatieve team voor Rotterdam + het decor ontwerp. Ook is er een waslijst aan nationale finales te bespreken en doet Sjoerd een poging om een Songfestival liedje van vroeger te raden. Disclaimer: deze aflevering werd opgenomen de ochtend voor het nieuws over de presentatoren bekend werd en hierover hebben we een extra aflevering opgenomen! Sandro Nicolas bij The...

Duration:01:19:28

Seizoen 2, extra aflevering - met de bekendmaking van de presentatoren en de ticketprijzen

12/8/2019
More
In deze extra aflevering reageren GJ en Marco op de bekendmaking van de drie presentatoren die Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens de shows van het songfestival in Rotterdam. En verder zijn ook de ticketprijzen bekend. Hoe diep moeten we in de buidel tasten om een kaartje te bemachtigen? Reageren op de uitzending? Dat kan via @dingadongcast op Twitter/Facebook/Instagram

Duration:00:47:41

Seizoen 2, Aflevering 8 - met veel nieuws en het thema Open Up!

11/13/2019
More
In deze aflevering bespreken GJ en Marco al het nieuws van de laatste weken. Welke landen doen er wel of niet mee? Zijn die presentatoren nu al bekend? En wat maken ze van het thema "Open Up? Dat, een moeilijke plaat in 'Is Het Lang Geleden?' en een pleidooi voor Jerney Kaagman hoor je in deze uitzending vanuit Vondel CS Reageren op de uitzending? Dat kan via @dingadongcast op Twitter/Facebook/Instagram

Duration:00:48:57

Seizoen 2, Aflevering 7 - met voorkeuren over voorrondes

10/24/2019
More
In deze aflevering bespreken GJ en Marco hun voorkeuren als het gaat om voorrondes. Van interne selecties tot wekenlang stemmen op TV, alles kan. Maar wat is nu het beste om te winnen? Daarnaast bespreken ze de laatste Songfestival nieuwtjes en gaat het in "Is Het Lang Geleden?" weer om een plaat uit het verleden die geraden moet worden. Reageren op de uitzending? Dat kan via @dingadongcast op Twitter/Facebook/Instagram

Duration:00:49:50

Seizoen 2, Aflevering 6 - met onze beste songfestival inzendingen ooit!

10/2/2019
More
In deze aflevering hoor je uiteraard de laatste Songfestival nieuwtjes, gaan we met het spel "Is het lang geleden?" echt terug in de tijd en bespreken GJ en Marco daarna wat hun een aantal van hun favoriete nummers zijn en wat ze nog missen op het songfestival. En wat willen ze nou echt nooit meer zien op het songfestival? Dat hoor je in deze aflevering. Reageren op de uitzending? Dat kan via @dingadongcast op Twitter/Facebook/Instagram

Duration:01:07:17

Seizoen 2, Aflevering 5 - met Martijn Kolkman (Qmusic)

9/19/2019
More
In deze aflevering hoor je uiteraard de laatste Songfestival nieuwtjes, zorgt "Is het lang geleden?" voor veel hilariteit en hebben Marco en GJ een gast: Martijn Kolkman (DJ bij Qmusic). Ze horen hem uit over zijn favoriete Songfestival nummers, zijn kijk op wat een Songfestival hit maakt en geeft hij zijn mening als wereldreiziger over Rotterdam als gaststad! Martijn zit uiteraard op Twitter en Instagram via @martijnkolkman . Zijn reisvlogs Martijn Around The World check je op...

Duration:01:13:13

Seizoen 2, Aflevering 4 - met de Nederlandse inzendingen vanaf 2013 tot de winst van Duncan!

9/3/2019
More
In deze aflevering bespreken Marco en GJ de laatste Songfestival nieuwtjes, bewijst GJ dat zijn Songfestival kennis niet altijd paraat is en bespreken ze de Nederlandse Songfestival inzendingen tussen vanaf 2013. Want wanneer kwam de omslag die leidde tot de winst van Duncan met Arcade?

Duration:01:16:40

Seizoen 2, extra aflevering - met de bekendmaking van de stad die het songfestival mag organiseren

8/30/2019
More
In deze korte extra aflevering reageren GJ en Marco live op de bekendmaking van de stad die het songfestival volgend jaar mag gaan organiseren. Wordt het Rotterdam of toch Maastricht? Je hoort het hier...

Duration:00:15:48

Seizoen 2, Aflevering 3 - met de Nederlandse inzendingen tussen 2010 en 2012

8/19/2019
More
In deze aflevering bespreken Marco en GJ de laatste Songfestival nieuwtjes, bewijst Marco dat zijn Songfestival kennis niet altijd paraat is en bespreken ze de Nederlandse Songfestival inzendingen tussen 2010 en 2012. Want hebben we wel de juiste nummers gestuurd en liep altijd alles wel gesmeerd? Dat wordt besproken in deze aflevering!

Duration:00:56:32

Seizoen 2, Aflevering 2 - met de Nederlandse inzendingen tussen 2000 en 2009

8/8/2019
More
In deze aflevering bespreken Marco en GJ de laatste Songfestival nieuwtjes, bewijst GJ dat zijn Songfestival kennis niet altijd paraat is en bespreken ze de Nederlandse Songfestival inzendingen tussen 2000 en 2009. Dat levert nogal wat discussie, rake opmerkingen en hilarische momenten op.

Duration:01:10:16

Seizoen 2, Aflevering 1 - met Duncan's overwinning en bidbooks

7/20/2019
More
In deze eerste aflevering van seizoen 2 bespreken Marco en GJ de laatste Songfestival nieuwtjes, kijken zij terug op Duncan's overwinning en waar Duncan de komende maanden heen gaat. Ook hebben ze een uitgesproken mening over de nasleep van zijn overwinning en de race om het Songfestival in 2020 te mogen organiseren.

Duration:00:59:19

Seizoen 2 komt er aan!

7/18/2019
More
Met een nieuw seizoen op komst kijken Marco en nieuwe co-host GJ vooruit want het Songfestival komt naar Nederland. Wat kun je verwachten tijdens een van de mooiste Eurovisie jaren ooit?

Duration:00:01:11

Seizoen 1 Aflevering 6 - met Roel

5/13/2019
More
In deze aflevering van de Ding-a-Dong Podcast bespreekt Marco met Roel Janssen de overgebleven inzendingen voor het songfestival van dit jaar, namelijk de nummers van Wit-Rusland, Cyprus, Estland, Hongarije, Moldavië, Montenegro, Roemenië en Engeland. Verder zien we Gerard Joling op het MET gala, erkennen we San Marino niet als land, branden we alle jurken weg en zijn we stiekem een beetje fan van Sieneke.

Duration:01:21:07

Seizoen 1 Aflevering 5 - met Bram

4/23/2019
More
In deze aflevering van de Ding-a-Dong Podcast bespreekt Marco met Bram Louts de ingezonden nummers van Armenië, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Letland, Servië en Slovenië. Verder vertellen we je weer wanneer je kan plassen, zijn we fan van Frankrijk en weten we niet waarom de zangeres van Ierland nou steeds over 22 zingt.

Duration:01:12:52

Seizoen 1 Aflevering 4 - met Brandon

4/9/2019
More
In deze aflevering van de Ding-a-Dong Podcast bespreekt Marco met Brandon Lee Hoop de ingezonden nummers van Azerbeidzjan, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Malta, Macedonië, Noorwegen en San Marino. Verder komt Soundos langs in een karaokebar, Madonna komt langs op het songfestival en Nederland is 16de van de 18!

Duration:01:10:44

Seizoen 1 Aflevering 3 - met Julian en Brandon

3/27/2019
More
In deze aflevering van de Ding-a-Dong Podcast bespreekt Marco met Julian Urgert en Brandon Lee Hoop de ingezonden nummers van Albanië, Australië, Finland, Georgië, Israël, Litouwen, Polen en Zweden. Luister om te horen door welk nummer Marco van zijn stoel af gleed!

Duration:00:59:59

Seizoen 1 Aflevering 2 - met Ilias, Ramon & Julian

3/21/2019
More
In deze aflevering van de Ding-a-Dong Podcast bespreekt Marco met Ilias Hader, Ramon Heinhuis en Julian Urgert de ingezonden nummers van IJsland, Griekenland, Rusland, Portugal en Zwitserland. Ook wordt het Junior Songfestival nog even besproken en uiteindelijk sturen we Wende Snijders ft. Ronnie Flex naar het songfestival..

Duration:01:07:39

Seizoen 1 Aflevering 1 - met Matthijs

3/13/2019
More
In deze aflevering van de Ding-a-Dong Podcast hebben Matthijs Janssen en Marco het over de politiek van het songfestival, bedenken we hoe je nou eigenlijk moet winnen en gaan we los op het nummer van Spanje!

Duration:00:29:58