Panurama-logo

Panurama

Music Podcasts >

Keskusteluja musiikin tekemisestä laajalla skaalalla, vibrafonisti Panu Savolaisen isännöimänä.

Keskusteluja musiikin tekemisestä laajalla skaalalla, vibrafonisti Panu Savolaisen isännöimänä.
More Information

Location:

Finland

Description:

Keskusteluja musiikin tekemisestä laajalla skaalalla, vibrafonisti Panu Savolaisen isännöimänä.

Language:

Finnish


Episodes

6. Musiikin opettaminen, vieraana Mauno Järvelä

11/21/2019
More
Mitä oikein opetetaan, kun opetetaan musiikkia, ja mikä on musiikin opettamisen tulevaisuus? Onko soittopuuhissa mitään väliä, kuka on ammattilainen ja kuka amatööri? Tästä kertomassa näkemyksiään mm. kehittämästään Näppäri-pedagogiikasta tunnettu suomalaisen kansanmusiikin elävä legenda, viulisti Mauno Järvelä. Panu Savolainen haastattelee Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla heinäkuussa 2019.

Duration:00:32:43

5. Teatteri & musiikki, vieraana Vuokko Hovatta

11/11/2019
More
Vuokko Hovatta on tehnyt pitkäjänteisesti vakuuttavaa uraa niin näyttelijänä kuin laulajanakin parissa. Mitä yhtäläisyyksiä näissä on, ja onko laulaja aina vähän myös näyttelijäkin? Voisiko teatterikoulutus olla hyödyllistä myös muusikoille? Panu Savolainen haastattelee.

Duration:00:33:22

4. Rivimuusikkous, vieraana Antti Lötjönen

10/31/2019
More
Basisti Antti Lötjönen on jo jonkin aikaa ollut yksi halutuimmista muusikoista suomalaisissa jazzyhtyeissä. Minkälaista työtä rivimuusikko tekee, ja miten niitä töitä saadaan? Onko bändiliiderin ja rivimuusikon välillä valta-asetelmia? Panu Savolainen haastattelee.

Duration:00:37:16

3. Lastenmusiikki, vieraana Soili Perkiö

10/17/2019
More
Mitä tehdään eri tavalla silloin, kun musiikkia tehdään lapsille? Minkälainen musiikin kuuntelija lapsi oikein on? Lukuisia lasten rakastamia hittejä jo vuosia säveltänyt, musiikkikasvatuksen lehtori Soili Perkiö kertoo ajatuksiaan tästä tuiki tärkeästä musiikin osa-alueesta. Panu Savolainen haastattelee.

Duration:00:29:40

2. Traditiot musiikissa, vieraana Jaakko Kuusisto

10/10/2019
More
Mitä musiikilliset traditiot ovat, ja millä tavoin ne voivat vaikuttaa musiikin tekemiseen? Millä tavoin suhde traditioon on muuttunut uran varrella? Näistä ja vähän muustakin Panu Savolaisen kanssa keskustelemassa monenlaisilla musiikkikentillä toimiva viulusti, kapellimestari, säveltäjä ja festivaalijohtaja Jaakko Kuusisto.

Duration:00:39:57

1. Esiintyminen, vieraana Vieno Kekkonen

10/3/2019
More
Puhetta esiintymisestä ja vähän muustakin. Mikä saa laulajan nousemaan yleisön eteen yhä uudestaan ja uudestaan, ja mikä auttaa esiintymisjännitykseen? Ajatuksiaan ja muistojaan kertomassa suomalaisen musiikin legenda, laulaja Vieno Kekkonen, jonka ensimmäisestä julkisesta esiintymisestä on kulunut miltei 80 vuotta.

Duration:00:34:10