Probaterem - Faklya Radio-logo

Probaterem - Faklya Radio

Music Podcasts

Az élőzenénél soha nem volt őszintébb kifejező eszköz és nem is lesz soha! Éppen ezért létrehoztunk egy virtuális próbatermet, ahol minden szerdán feltörekvő zenekarokkal és már befutott zenészekkel és legendákkal beszélgetünk a zenéről, a szakmáról, az újdonságról, a Rock and Rollról és arról az egész életérzésről, ami mindnyájunkat összeköt, hiszen ha már kattintottál, akkor minden bizonnyal egy alomból vagyunk.

Az élőzenénél soha nem volt őszintébb kifejező eszköz és nem is lesz soha! Éppen ezért létrehoztunk egy virtuális próbatermet, ahol minden szerdán feltörekvő zenekarokkal és már befutott zenészekkel és legendákkal beszélgetünk a zenéről, a szakmáról, az újdonságról, a Rock and Rollról és arról az egész életérzésről, ami mindnyájunkat összeköt, hiszen ha már kattintottál, akkor minden bizonnyal egy alomból vagyunk.

Location:

Hungary

Description:

Az élőzenénél soha nem volt őszintébb kifejező eszköz és nem is lesz soha! Éppen ezért létrehoztunk egy virtuális próbatermet, ahol minden szerdán feltörekvő zenekarokkal és már befutott zenészekkel és legendákkal beszélgetünk a zenéről, a szakmáról, az újdonságról, a Rock and Rollról és arról az egész életérzésről, ami mindnyájunkat összeköt, hiszen ha már kattintottál, akkor minden bizonnyal egy alomból vagyunk.

Language:

Hungarian


Episodes

Babus Laci és Barátai

9/22/2021
Babus Laci és Barátait lassan senkinek nem kell bemutatni, hiszen számos neves zenészből tevődik össze, akik profizmusuk mellett az örömzenéjükkel kápráztatják el a közönséget. Most azt is megtudtuk hogyan jöttek össze és a kulisszák mögé is betekintést nyertünk.

Duration:01:06:02

The Fallen

9/15/2021
Beszélgettünk indulásról, névválasztásról, koncertekről, dalírásról, illetve milyen a világ egy feltörekvő zenekar szemével. A próbaterem vendége a The Fallen.

Duration:01:13:14

Mick Jagger és börtönrock? Igen! Ez a Don Gatto

8/18/2021
Szekszárdról érkezett a telefonvonal másik végére Acélos Balázs a Don Gatto zenekarból, akitől mindent megtudtunk a banda alakulásáról egészen a Németországban adott börtön koncerten keresztül a Wackent megjárt fesztivál élményekig. És természetesen rengeteg olyan történet is előkerült, ami fémjelzi a formáció életét, bár sajnos arról nem kaptunk információt, hogy mikor lesz saját sofőrjük, hogy ne nekik kelljen vezetni a bulikra.

Duration:01:06:13

Jubilál a Dying Wish

8/18/2021
A zenekar a hétvégén rendezi meg 25 éves jubileumi koncertjét, aminek apropója keretén belül meginterjúvoltuk Ács Sanyit a banda képviseletében. Egy olyan beszélgetésnek lehettünk részesei, ahol a múlt, a jelen és a jövő valóban találkozott egymással.

Duration:00:56:35

The MilfGlue, avagy a szolnoki punk rock and roll betyárok

8/11/2021
Újabb zenekar érkezett hozzánk Szolnokról, most a The MilfGlue képviseletében, akiknek nem mondták el, hogy a rock and roll húsz évvel ezelőtt hódított. Még szerencse, hogy erről tudomásuk sem volt, hiszen végre olyan zenekarral beszélgethettünk ismételten, akiknek a régi alapok új köntösbe öltöztetése abszolút nem okoz gondot és új színt visz a zenei palettára. Már nagy szükség volt erre, találkozunk a koncerteken!

Duration:01:04:49

Bebiztosította magát a The Sick Unicorn

7/14/2021
Jelenlegi podcast interjúnkból szinte mindent megtudtunk a zenekar múltjáról, jelenéről és szerencsére a jövő tervekről is szó esett az új videóklip kapcsán. Egy évet vártunk erre a találkozásra, mert személyesen minden sokkal jobb, mint online. A The Sick Unicorn simán viszi tovább az élőzene lángját!!

Duration:00:59:19

Nu metál és a Seriouskid

7/7/2021
Amikor a régi az új és az új az sokkal jobb, mint a régi, az maga a Seriouskid, amire mindenki csak azt mondja, hogy Tegyél rá!!!! Ha szeretted a Limp Bizkit-et, a Korn-t, a Deftones-t és az akkori korszak hasonló zenekarait, akkor most újdonságban lesz részed. Kattanj rá és vidd tovább te is fáklya lángját!

Duration:01:05:44

Samas a Fáklyában

6/30/2021
Ismét egy igen népszerű és zseniális zenekar látogatott el a Fáklya Rádió stúdiójába személyesen a Samas képviseletében. Érintett a múlt eseményeit, a család összetartó erejét és az új tervekről is rengeteg szó esett. Hamarosan újabb klippel jönnek a srácok, akkor újra találkozhatunk velük reményeink szerint.

Duration:01:23:35

Tengerszemnyi zene

6/23/2021
Újabb feltörekvő tehetség érkezett a Fáklya Rádió stúdiójába, ha még csak telefonon is, de óriási hangulatban lehetett részünk. Mindent megtudtunk a zenekar alakulásától napjainkig, a jövő terveket is átszőve. Ők már biztosan viszik tovább a Fáklya lángját.

Duration:01:02:59

Dallamos zúzda Ipolyságból: Chapter5

6/16/2021
Külön öröm számunkra, amikor olyan magyar bandákkal készíthetünk podcast interjút, akik határainkon túlról érkeznek hozzánk. Ezen alkalommal Ipolyságot hívtuk fel és a Chapter5 zenekarral sikerült telefonon beszélnünk, akiknek nemcsak a szíve nagy, de a zenéjük is óriási! Ők már viszik tovább a fáklya lángját, hallgasd meg és te is ezt fogod tenni, ezt garantáljuk!

Duration:01:09:05

A rocker szív Effekt

5/12/2021
Újabb fantasztikus beszélgetésnek lehettünk fül tanúi az Effekt zenekar képviseletében, akik egy családként viszik tovább az élőzene lángját!

Duration:01:21:28

Időutazás a Lady Macbeth-tel

5/5/2021
Nemrég ünnepelte 35. évének fennállását a Lady Macbeth zenekar, akik visszatérve újra stúdióba ültek és már ki is jöttek egy új klippel. A folytatásban számos meglepetést ígértek a közönségnek, bízunk benne, hogy mielőbb hallhatjuk és láthatjuk őket élőben is!

Duration:01:07:37

Dirty Hard Rock és a Whiskey Roll

4/14/2021
A speciális helyzet miatt ugyan az internet segítségét kérve, de hibátlan riport keretein belül láttuk vendégül a Whiskey Roll zenekart, akik új felállásban, immáron egy családként zúzzák tovább a dirty rockot! Nem is az a lényeg, hogy Janis Joplint vagy Dolores O'Riordant halljuk vissza zenéik közben, mert hogy az ugyanúgy Gabi és ahogyan az előbbiekből, így a Whiskey Rollból is csak egy van!

Duration:01:03:13

Ózd, Kohó, Remorse

4/7/2021
A borsodi város nemcsak kohójáról és az acélgyártásról ismeretes, hanem a kőkemény riffeket játszó Remorse zenekarról is, akik már több, mint 30 éve zúzzák a dallamokat. Oláh Zsolt volt vendégünk a banda képviseletében és rengeteget beszéltünk az új albumról.

Duration:00:57:20

Vaskos Stoner ez a Woodstock Barbie

3/24/2021
A zenekar életébe betekintve meg kell mondjuk, hogy ezt a stílust csak egy módon lehet csinálni: jól! A Woodstock Barbie azonban ezen is túltett, nem is csoda, hogy sorra játsszák dalaikat a külföldi rádiók és a külföldi tehetségkutatók élvonalában is szerepelnek. Vigyétek tovább még sokáig ti is a fáklya lángját!

Duration:01:01:14

The Wallkids: Az élet szabadon

3/17/2021
Egerből érkezett a Próbaterembe A The Wallkids zenekar képviseletében Gibbon, akivel teljes egyetértésben nemcsak az élet nagy dolgait beszéltük meg nosztalgiával egybekötve, de minden mást is, ami jelenleg minden embert érint...

Duration:01:00:19

Akusztikus Utánpótlás és a Last Breath

3/10/2021
Ifjonti titánok érkeztek virtuális próbatermünkbe, akiket már senkinek nem kell bemutatni, hiszen tőlük hangos a média. Óriási bejelentést is tettek műsorunkban, de azt is megtudtuk, hogy változatlanul hasít majd tovább a zenekar szekere.

Duration:01:01:42

Zenei Orgazmus és a Sexnuggets

3/3/2021
Budapestről érkezett hozzánk a Sexnuggets zenekar, akik oly sok stílus szimbiózisával építkeznek, hogy mint kiderült, akár Orgasm Funk is lehetne stílusuk meghatározása. Viccet félre téve mindent megtudtunk a zenekar múltjáról, jelenéről és jövőbeni terveikről is sikerült beszélgetnünk. Köszönjük a jelenlétet, legközelebb személyesen folytatjuk ott, ahol abbahagytuk.

Duration:00:57:30

Szabadtéri 4akkordos Performansz és a Gumipank

2/24/2021
Ez a Próbaterem is sokkal több volt, mint egy átlagos beszélgetés, ugyanis az Sz4P színesítette jelenlétével műsorunkat, akik a társadalom kritika és a görbe tükör mellet számos mély mondanivalóval rendelkeznek. Tömören stílusosan úgy is fogalmazhatnánk, hogy pont egy olyan zenekar érkezett hozzánk, akik nemcsak viszik tovább a fáklya lángját, de táplálják is azt.

Duration:01:06:37

Ha Budapest és stoner, akkor csak a The Royal Freak Out

2/17/2021
Sajátos zenekar sajátos szövegvilággal, ráadásul igen sajátos módon indultak el a saját útjukon is. Ez bizony a budapesti The Royal Freak Out, akik angol honban kezdték meg pályafutásukat és számtalan hazai fellépés mellett határainkon túlra is eljutottak már, ahol óriási szeretettel fogadta őket az ottani közönség. És nemcsak azért, mert a dalaik között ki lehet kérni még egy sört, hanem mert mind zenéjükkel, mind szövegvilágukkal egyediséget hordoznak magukban.

Duration:01:05:40