Aftenpodden-logo

Aftenpodden

News & Politics Podcasts >

More Information

Location:

Norway

Language:

Norwegian Bokmal


Episodes

Jensens jubileum, Ekstrem-Alliansen i Arendal og forum-råd fra Eilertsen

5/29/2019
More
Trine Eilertsen har vært i feiring for Siv Jensen, som fyller 50 år, og forteller fra innsiden. Alliansen har fått godkjenning for å delta med stand under Arendalsuka i august - noe som har fått Ap til å reagere. Vi diskuterer hvor grensen går. Sarah kommer en flau bekjennelse og Eilertsen gir foreldreforum-råd.

Duration:00:44:08

Bompengesjokk, Theresas mareritt-May og en liten spesial

5/23/2019
More
Bompengeaksjonistenes parti ryster det politiske Norge - kan det vare? Og vi ser på om Theresa May faktisk er ved veiens ende. Vi leverer et godt med ubekreftet rykte, og SPOILER: Helt til slutt, men med god varsling: Sarah og Lars diskuterer slutten på GOT.

Duration:00:46:57

Sjamaner, geriljakrigere og abortkrise i Alabama

5/16/2019
More
Prinsessen er blitt sammen med en trollmann, vi diskuterer bunadsgeriljaen, og vi ser på hvordan flere stater i USA nå vil innføre ekstremt streng abortlovgivning.

Duration:00:44:14

Live i Bergen: Steve Bannon og Gard Steiro

5/9/2019
More
Vi debriefer etter Steve Bannons intervju på scenen under mediedagene i Bergen, og har besøk av VG-redaktør Gard Steiro.

Duration:00:42:35

Ekstrautgave om Listhaugs comeback: - De sier hun har lært, det gjenstår å se

5/3/2019
More
Sylvi Listhaug er tilbake i Regjeringen: Trine Eilertsen og Lars Glomnes ser på hva det betyr for Frp, Regjeringen og sentrumspartiene.

Duration:00:14:19

Kan bompengeopprøret knekke Frp?

5/2/2019
More
Vi ser på hvordan motstanden mot bompenger utfordrer Frp før landsmøtet deres i helgen, og på hva Frp kan gjøre. Sylvi Listhaug krones som kronprinsesse på Gardermoen, og den svenske metoo-anklagede journalisten Fredrik Virtanen gir ut bok. Og så vil Trine legge ned konfirmasjonen, da.

Duration:00:49:54

Live i Trondheim: KrF, Resett og Bannon-besøk

4/25/2019
More
Aftenpodden besøkte Trondheim onsdag, og hadde livesending på Studentersamfundet. Vi diskuterer KrF-landsmøtet, barn av IS-foreldre, og en del mer. Så kommer tidligere SV-nestleder Snorre Valen og Høyres stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth og blir med på en prat om Resett, at Steve Bannon skal intervjues på Nordiske Mediedager, og det store spørsmålet: Hvem er den mest trønderske politikeren av dem alle?

Duration:01:31:20

Aftenpodden presenterer: Foreldrekoden med Hedvig Montgomery

4/22/2019
More
Vi er snart tilbake med vår egen podkast, men her kan du høre A-magasinets nye satsing, Foreldrekoden - med Hedvig Montgomery. Hver episode tar for seg ett tema. Den kommer ut hver mandag, og ligger der du finner podkaster. Det ligger allerede klar flere episoder å velge mellom. Bli også med i gruppen Foreldrekoden på facebook, der temaene diskuteres.

Duration:00:23:30

Aftenpodden presenterer: Frosne erobringer

4/15/2019
More
Hør A-magasinets nye podkast om våre kjente - og ukjente - polarhelter. I denne utgaven av Frosne erobringer, forteller Kari Slaatsveen om dem som var villige til å gå litt for langt i jakten på heder og ære. Polarhistorien er full av juksemakere. Finn flere episoder av Frosne erobringer der du hører podkaster allerede i dag.

Duration:00:18:15

Reise-trøbbel, bompengeopprør og Ap-landsmøtet

4/11/2019
More
Jens Kihl er gjest, siden Sarah er på tur. Vi snakker om Ap-landsmøtet, bompengeopprør som brer seg, og om hvorvidt stortingsrepresentanter bør kunne bli sparket, eller trekke seg.

Duration:00:43:37

Ap-landsmøte, Frp-video og Vindmøller

4/4/2019
More
Trine Eilertsen har vært på seminar og snakker om sin store guru, vi ser på situasjonen i Arbeiderpartiet før landsmøtet denne helgen, ler av Frp's lisensvideo og prater om vindmølleutbygging.

Duration:00:47:33

VG-rapporten, SV-landsmøtet og Wara-avgangen

3/28/2019
More
VG-rapporte er levert og publisert, og vi diskuterer kildebruk og offentliggjøring av upublisert materiale. Vi snakker om SV-landsmøtet og en ny vending i det næringspolitiske klimaet på venstresiden, og vi reagerer på Tor Mikkel Waras avgang som justisminister.

Duration:00:48:15

Ny Ap-topp, VG-trøbbel og klimaopprop

3/21/2019
More
Trine Eilertsen har vært på Høyre-landsmøtet, og oppsummere. Vi ser på den nye Ap-nestlederen, hvordan VG ser ut til å ha havnet i en skikkelig krise og vi gjør opp status om Black Box. Og litt klimaopprop og streik, da.

Duration:00:53:59

Ekstrautgave om Wara-saken

3/14/2019
More
Trine Eilertsen og Lars Glomnes snakker om den sjokkerende (eller kanskje ikke?) saken der samboeren til justisminister Tor Mikkel Wara nå er siktet.

Duration:00:11:41

Vy, Lambda, Venstre og Brexit...Altså rimelig høy temperatur

3/14/2019
More
Vi hopper rett inn i de folkelige debattene denne uken, der Trine og Sarah ikke er helt enige. Vi rekker også såvidt innom Hell, Venstre og miljø-generasjonskløft.

Duration:00:45:02

Bonus: Første episode av «Koht vil leve»

3/12/2019
More
Hør den nye podkasten til Aftenposten, om Christine Koht som tar oss med inn i behandlingen av en alvorlig kreftform. Du kan abonnere i Itunes, Spotify og andre steder der du finner podkastene dine, og det kommer nye episoder hver fredag fremover.

Duration:00:22:45

Rajas Venstre-opprør, IS-kvinnene og menn som må ta ansvar

3/7/2019
More
Det er landsmøtesesong, og Venstre går inn i sitt møte med sedvanlig krisestemning. Vi diskuterer hvorvidt Abid Raja gjør opprør eller ikke, og hvordan partiet sliter. Vi diskuterer løsninger på de vanskelige dilemmaene rundt IS-kvinnene, og vi snakker om 8.mars.

Duration:00:49:33

Giske-spesial, bursdagsgate og feige kvinner

2/28/2019
More
Mens Lars er på ferie diskuterer Trine og Sarah saken som aldri slutter å gi, AKA Giske. Hvor viktige er de seks sekundene fra Bar Vulkan, var det riktig av VG å beklage sin sak, burde Sarah gått i bursdagen til Hadia Tajiks kjæreste, og er kvinner feige når vi ikke vil diskutere #metoo på Debatten?

Duration:00:37:41

Sarah fortsetter (hurra!), Giske-omkampen og «rævhol» på jobben

2/21/2019
More
Sarah Sørheim fortsetter i Aftenpodden, tross ny jobb. Med Trine med fra fjelltur, snakker vi om Giske, Repparfjorden-konflikten og - rasismedebatt i strikkemiljøet. Og så kommer Eilertsen med noen råd om hvordan man takler vanskelige kollegaer. (Litt ulyd første seks minuttene, så blir det bedre).

Duration:00:43:46

Ny Oslo-måling, kampen om storbyene og terningkast på kjoler

2/14/2019
More
Vi snakker om Norges Banks årsmiddag, kjoler, en helt fersk måling fra Oslo før kommunevalget, og en runde på hva som skjer i Bergen og Trondheim. Se aftenpodden.no for live-billetter.

Duration:00:51:15