Cassata-logo

Cassata

News & Politics Podcasts >

In Cassata bespreken Margriet Benak en Marjan Koekoek met hun gasten de Drentse politiek en actuele discussies in onze provincie.

In Cassata bespreken Margriet Benak en Marjan Koekoek met hun gasten de Drentse politiek en actuele discussies in onze provincie.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

In Cassata bespreken Margriet Benak en Marjan Koekoek met hun gasten de Drentse politiek en actuele discussies in onze provincie.

Language:

Dutch


Episodes

Cassata #2: Scheidend voorzitter van VNO-NCW Noord wil Lelylijn, de werelderfgoed status van de Koloniën van Weldadigheid, Drentse boerin wordt lobbyist in Brussel

9/14/2019
More
In Cassata een pleidooi voor de Lelylijn, de werelderfgoed status van de Koloniën van Weldadigheid, een Drentse boerin die in Brussel gaat lobbyen voor LTO Nederland en speciale tafelgaste is de nieuwe directeur van de NOM Dina Boonstra.

Duration:01:32:50

Cassata #1: De Hoogeveense ijsbaansoap, een Drent die burgemeester van Zwolle wordt, de nieuwe directeur van Huus van de Taol en De Weltmeister

9/7/2019
More
In Cassata de Hoogeveense ijsbaansoap die uitdraait op een 'natte droom', met burgemeester Peter Snijders die als Drent Zwolle gaat besturen, over het ruige theater- en muziekspektakel Weltmeister dat losgaat in Emmen, met het roerige radioforum. En de neie baos van het Huus van de Taol Renate Snoeijing is speciale tafelgaste.

Duration:01:33:48

Cassata #39: De aanhouding van verdachten windmolenterreur, de nazorg voor veteranen en theaterspektakel Mammoet

6/22/2019
More
In Cassata burgemeester Jan Seton en ondernemer Ben Timmermans over de aanhouding van verdachten van windmolenterrorisme, Jurist Ferre van de Nadort over de gebrekkige nazorg bij Defensie aan getraumatiseerde veteranen, en speciale tafelgaste Suzanna Jansen neemt ons alvast mee naar het Buinerveld: het decor deze zomer voor het theaterspektakel Mammoet

Duration:01:09:04

Cassata #38: De toekomst van Groningen Airport Eelde, het vervullen van kinderwensen en het pensioen van hoogleraar Dirk Strijker

6/15/2019
More
In Cassata gaat het vandaag over het rapport van Harm Post over de toekomst van Groningen Airport Eelde, aftredende wethouders, het vervullen van kinderwensen, en het afscheid van hoogleraar plattelandsontwikkeling Dirk Strijker..

Duration:01:09:02

Cassata #37: Afscheid Dirk Mulder, het pensioenakkoord en asbestdaken

6/8/2019
More
In Cassata gaat het vandaag over het asbestdakenverbod dat van de baan is: wat zijn de gevolgen? FNV-regiocoördinator Wieke Berends over het pensioenakkoord, en of dat echt het beste akkoord ooit is. En speciale tafelgast is Dirk Mulder, die na 33 jaar afscheid neemt van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Duration:01:06:05

Cassata #36: Stront aan de knikker voor boeren, het Hello Festival en waarom zijn er steeds meer probleemkinderen?

6/1/2019
More
In Cassata onrust in boerenland nu het stikstofprogramma PAS is afgeschoten: wat zijn de gevolgen? Promovendus Bert Wienen uit Assen over het overmatig labelen van probleemkinderen in het onderwijs. En speciale tafelgast is Richard de Groot, organisator van het Hello Festival in Emmen.

Duration:01:08:39

Cassata #34: Europese Verkiezingen, de Formule 1 en FC Emmen

5/18/2019
More
Drie kandidaten uit eigen streek Jan Huitema van de VVD, Ralph du Long van de PvdA en Sjoukje van Oosterhout van GroenLinks vertellen waarom het belangrijk is dat we gaan stemmen voor het Europees Parlement. En met voorzitter en interim-directeur van FC Emmen Ronald Lubbers blikken we vooruit op nog een seizoen eredivisie.

Duration:01:12:05

Cassata #33: Jumping Jack, jeugdzorg en de zoektocht naar pleegouders

5/11/2019
More
In Cassata gaat het vandaag over het dreigement van gemeenten, om de jeugdzorg terug te geven aan het Rijk vanwege miljoenentekorten. De kop is eraf voor BUOG met het motortheaterspektakel Jumping Jack.

Duration:01:10:24

Cassata #32: Geen Nacht van de vluchteling, Bevrijdingsfestival en het Manifest van Saeftinghe

5/4/2019
More
In Cassata gaat het vandaag over het niet doorgaan van de tocht in de Nacht van de Vluchteling na ernstige bedreigingen. Waarom kan in 2019 niet, wat de Appèlgroep Westerbork jarenlang deed met haar stille tochten naar het kampterrein?

Duration:01:07:02

Cassata #31: Drentse formatie en paasvuurverbod

4/20/2019
More
In Cassata gaat het vandaag over de formatie in Drenthe. Waar ging het precies mis met Forum voor Democratie?

Duration:01:07:37

Cassata #30: Landbouwgif en 150 kinderboeken

4/13/2019
More
In Cassata komt dit keer akkerbouwer Johan Emmens uit Rolde praten over nut en noodzaak van glyfosaat, de gele splijtzwam tussen boeren en burgers. Tegenover hem zit Judith van den Berg van de Natuur- en Milieufederatie Drenthe die het gif wil uitbannen.

Duration:01:05:56

Cassata #29: Wat heeft de Werkgroep Vrouwen Kiezen in Drenthe opgeleverd?

4/6/2019
More
Cassata gaat vandaag onder meer over vrouwen in de politiek. We kijken naar de oogst van Werkgroep Vrouwen Kiezen in Drenthe, want wat heeft drie jaar extra aandacht voor vrouwen in de politiek opgeleverd? Verder praten we over nut en noodzaak van het vers opgerichte Drents Gasberaad. Speciale tafelgast vandaag is Tanja Klip, het enige verkiesbare Eerste Kamerlid uit onze provincie.

Duration:01:06:42

Cassata #28: De windmolenterreur in de Veenkoloniën

3/30/2019
More
Cassata gaat zaterdag 30 maart over de windmolenterreur in de Veenkoloniën met burgemeester Jan Seton van Borger-Odoorn en windmolenboer Harbert ten Have, de eerste 100 dagen van stadregisseur Kjeld Vosjan in Assen, en over 12 jaar provinciale politiek, die VVD-Statenlid en vice-voorzitter Johan Baltes nu achter zich laat.

Cassata #27: Terugblik op de Statenverkiezingen en vooruitblik op de formatie

3/23/2019
More
Drie dagen na de verkiezingen praat presentatrice Margriet Benak met de Drentse lijsttrekkers van de PvdA, Forum voor Democratie, VVD en GroenLinks na over de Statenverkiezingen. Ook blikken ze vooruit op de formatie. Verder neemt Ko Vester uit Schipborg na twaalf jaar afscheid van de Drentse politiek. Ook vertellen de drie Drentse Kamerleden hoezeer politiek Den Haag is opgeschrikt door de grote overwinning van Forum voor Democratie.

Duration:01:25:36

Cassata #26: De vier Drentse regeringspartijen willen verder met de klus

3/16/2019
More
De 26ste Cassata is een bijzondere! Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen zijn er vier speciale tafelgasten, namelijk de lijsttrekkers van de vier Drentse regeringspartijen. Komt dit vierspan straks weer op de bok in Drenthe?

Duration:01:10:24

Cassata#25: Over de biografie van Jacques Tichelaar en de Ronde van Drenthe

3/9/2019
More
Deze week kwam het boek Slagkracht uit. Een biografie van oud-commissaris van de koning Jacques Tichelaar. De hoofdpersoon zelf en de auteur zijn te gast in Cassata. Ook de 'koningin' van de Ronde van Drenthe is er: Femmy van Issum. Ze praat over 60 jaar wielerspektakel in Drenthe. In het Radioforum worden actuele kwesties besproken.

Duration:01:07:28

Cassata#24: Over tekorten in de jeugdzorg, de Statenverkiezingen en toneelstuk IJs

3/2/2019
More
Sinds de kosten van de jeugdzorg zijn verlegd van het Rijk naar de gemeenten, ontstaan er in Drenthe steeds grotere tekorten. Hent Hamming schreef het theaterstuk IJs, dat gaat over de jarenlange mishandeling door zijn vader. En we praten verder over de komende Provinciale Statenverkiezingen.

Cassata#23: Over de Statenverkiezingen, de waterschapsverkiezingen en de toekomst van FC Emmen

2/23/2019
More
Over een kleine maand zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. Maar op dezelfde dag zijn ook de waterschapsverkiezingen. In Cassata vertelt dijkgraaf Geert Jan ten Brink van Hunze en Aa's over het belang van de waterschappen. Verder schuift directeur van FC Emmen Wim Beekman aan. Hij stopt per 1 maart. Hoe staat de club ervoor en wat zijn zijn hoogtepunten? Tafelgast is Hans Kuipers, lijsttrekker voor GroenLinks bij de komende Statenvenkiezingen.

Duration:01:09:34

Cassata #22: Hoe moet het verder met de zorg in Drenthe en Drents duo laat aardbevingen van binnen beleven

2/16/2019
More
De ziekenhuiszorg in Drenthe wordt verder geconcentreerd. Afgelopen maandag werd, na maanden broeden, een plan gepresenteerd door het zogeheten kernteam. Daarin zitten onder meer afvaardigingen van ziekenhuizen en Huisartsenzorg Drenthe. Twee leden van dit kernteam schuiven aan. Verder praten we met Rienk Kamer en Sake Elzinga over hun multimediale expositie over Groningse aardbevingen. Tafelgast is Anry Kleine Deters, lijsttrekker voor D66 bij de komende Statenverkiezingen.

Cassata #21: Een boekje over 'echt rooie' Drenten en verontwaardiging over de snelle spoorkaart voor 2040

2/9/2019
More
Noord-Nederland staat niet op de snelle spoorkaart voor 2040 en de nieuwe werkgeversvoorman Ton Schroor is daar verontwaardigd over. In Cassata vertelt hij op welk spoor hijzelf zit. Verder oud-Kamerlid Harm Brouwer, die zijn inspiratie haalde uit gesprekken met 'echt rooie' Drenten en daar een boekje over schreef. Tafelgast is Frank Duut, hij is opnieuw lijsttrekker voor 50PLUS bij de komende Statenverkiezingen.

Duration:01:12:16