Cassata-logo

Cassata

News & Politics Podcasts >

In Cassata bespreken Margriet Benak en Marjan Koekoek met hun gasten de Drentse politiek en actuele discussies in onze provincie.

In Cassata bespreken Margriet Benak en Marjan Koekoek met hun gasten de Drentse politiek en actuele discussies in onze provincie.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

In Cassata bespreken Margriet Benak en Marjan Koekoek met hun gasten de Drentse politiek en actuele discussies in onze provincie.

Language:

Dutch


Episodes

Cassata #18: Wat maakt de gemeente zo'n moeilijk bedrijf? En wat moet je met lege kerken?

1/19/2019
More
In deze nieuwe aflevering van Cassata gaan we het hebben over het werk bij een gemeente: het rommelt namelijk in de gemeente Midden-Drenthe en dat gebeurde in Drentse gemeenten al wel vaker. Wat maakt de gemeente zo'n moeilijk bedrijf? Verder in Cassata de vraag wat je met lege kerken moet, bijvoorbeeld in Hoogeveen en Meppel. En: de hele wereld vreest de brexit, maar een Drentse ondernemer ziet wel brood in de Britten. Speciale tafelgast is oud-SP'er Ko Vester, nu lijsttrekker voor de OPD...

Duration:01:10:03

Cassata #17: Assen krijgt een stadsmarinier en de Partij voor de Dieren wil drie zetels

1/12/2019
More
In deze nieuwe aflevering van Cassata gaan we het hebben over de stadsmarinier die Assen krijgt. Burgemeester Marco Out legt uit wat zo'n 'superambtenaar' precies gaat doen. Verder gaan we het hebben over zonnepanelen en het capaciteitsprobleem. PvdA-Tweede Kamerlid William Moorlag vindt dat daar iets aan moet gebeuren. En de Partij voor de Dieren gaat voor drie zetels in Provinciale Staten.

Duration:01:11:32

Cassata #16: Provinciale Statenverkiezingen, Herinneringscentrum zoekt geld, theaterspektakel Jumping Jack en een nieuwe binnenstadsregisseur in Assen

1/5/2019
More
In deze eerste Cassata van 2019 staan we stil bij bijzondere gebeurtenissen die Drenthe staan te wachten, zoals het theaterspektakel Jumping Jack op het TT Circuit en het vertrek van Dirk Mulder als directeur bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Daarnaast schuift de nieuwe binnenstadsregisseur van Assen Kjeld Vosjan aan.

Duration:01:12:31

Cassata #15: over FC Emmen, Wildlands en de politicus van het jaar

12/22/2018
More
In deze laatste Cassata van 2018 wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar. Het gaat over Wildlands in Emmen, dat in zwaar weer verkeert. Het gaat over FC Emmen, dat een prachtig jaar achter de rug heeft. En aandacht voor de aanhoudende zoektocht naar de spoorloos verdwenen Willeke Dost uit Koekange.

Duration:01:09:05

​Cassata #14: Drentse energiedoelstellingen, betaalbare rechtshulp en krijgen we er een Drentse Michelinster bij?

12/15/2018
More
Doet Drenthe het goed met zijn energiedoelstellingen? Daarover gaat het in Cassata deze week. Verder waarschuwt de Deken van Noordelijke advocaten voor de afbraak van betaalbare rechtshulp. En wat hebben de gele hesjes van nu overeen met het IJzerkoekenoproer uit 1770?

Duration:01:07:12

Cassata #13: De grote afscheidsshow en Drenthe in beeld voor ondergrondse opslag

12/1/2018
More
Wat doe je met leeggepompte gasvelden en met zoutkoepels in Drenthe? Het ministerie van economische zaken wil er aardgas, waterstof of koolstofdioxide in opslaan en liet er technisch onderzoek naar doen. Maar is die ondergrondse opslag wel zo'n goed idee? Meer daarover in Cassata.

Duration:01:11:19

Cassata #12: Bescherming tegen de wolf, 33 jaar Drents Museum en roman over Srebrenica

11/24/2018
More
Hoe spaar je de wolf, de kool en de geit? Drenthe wil zowel de professionele schapenhouders als hobby-boeren beschermen tegen de wolf, maar hoe doe je dat? Daarover gaat het in deze aflevering van Cassata.

Duration:01:05:03

Cassata #11: Gekozen burgemeesterschap, controle op subsidies en een smeuïge Drentse roman

11/17/2018
More
In deze aflevering van Cassata is vertrekkend wethouder van Emmen, Bouke Arends de tafelgast van presentatrice Margriet Benak. Verder een debat over de gekozen burgemeester. Is het zinvol of zinloos? Burgemeesters Mieke Damsma van Midden-Drenthe en Rikus Jager van Westerveld verschillen daarin van mening. En wordt in Drenthe zomaar gesmeten met miljoenensubdidies, leningen en garantstellingen? Verder aandacht voor een Drentstalige roman van schrijver Lukas Koops over een regionale omroep...

Duration:01:07:10

Cassata #10: Zoektocht Willeke Dost, wederopstanding Kampeerhal en hoe krabbelt Wildlands op?

11/10/2018
More
In deze aflevering van Cassata gaat presentatrice Margriet Benak in gesprek met oud-rechercheur Dick Gosewehr over de nieuwe zoektocht naar de vermiste Willeke Dost uit Koekange. Verder aandacht voor de wederopstanding van de Kampeerhal in Roden. En hoe denkt Wildlands uit een diep dal omhoog te krabbelen? Tafelgast is directeur Peter Sluiter van het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

Duration:01:05:36

Cassata#9: Wildlands in de problemen, Formule 1 en nabestaanden zelfdoding

11/3/2018
More
In deze aflevering van Cassata gaat presentatrice Marjan Koekoek in gesprek met hoogleraar plattelandsgeografie en econoom Dirk Strijker van de RUG over risico's en kansen bij Wildlands, want het gaat niet goed met de dierentuin in Emmen.

Duration:01:08:37

Cassata#8: Fashion Outlet Assen, roman 'De Lijst' en columnbundel 'Uitgesproken!'

10/27/2018
More
In deze aflevering van Cassata gaat presentatrice Margriet Benak in gesprek met ondernemer Kees Woltering van de Fashion Outlet Zevenaar, die de juridische missie voor een Outlet in Assen 'kansloos' noemt. Verder presenteert Rob Stoker uit Emmen zijn tweede roman 'De Lijst' en Hein Klompmaker en Dirk Mulder hebben hun columns laten bundelen.

Duration:01:04:31

Cassata #7: ijsbaansoap Hoogeveen, hoe haal je toeristen naar Drenthe, Dutchbatters in toneelstuk Srebrenica, Hans Engels is burgemeester

10/20/2018
More
In Cassata de ijsbaansoap in Hoogeveen, waarmee de gemeente zich volgens de Rekenkamer op zeer glad ijs begeeft, met grote kans in een financieel wak te rijden.

Duration:01:09:55

Cassata #6: ijsbaansoap, Maalkop, het Drents en de bereikbaarheid van Emmen

10/13/2018
More
Het was de bedoeling dat je op 1 januari 2020 zou kunnen schaatsen in Hoogeveen, maar dat gaat niet lukken. Gedeputeerde Staten wil de gemeente Hoogeveen niet het gevraagde uitstel verlenen. Dus wat nu? En welke rol heeft de provincie zelf gespeeld bij de hele ijsbaansoap?

Cassata #5: gasloos, dementievriendelijk en vrouwen op de arbeidsmarkt

10/6/2018
More
Netwerkbeheerder Rendo en de gemeente Assen proberen het goede voorbeeld te geven om Drenthe van het gas af te krijgen. Daarover gaat het onder meer in deze aflevering van Cassata. Ook wordt de vraag beantwoord wat een dementievriendelijk Drenthe is? En waarom lonkt Hoogeveen nu ook ineens naar de Regio Zwolle? Speciale tafelgast is FNV-vrouw Ina von Pickartz, die in de bres springt voor betere kansen voor vrouwen op de noordelijke arbeidsmarkt.

Duration:01:08:13

Cassata #4: Zuipkeet, Brexit en moord op IKON-journalist

9/29/2018
More
Houden we nog wel zicht op jongeren, als disco's sluiten en er steeds meer informele jeugdhonken komen? Verder gaan we in op de vraag of Drenthe iets te duchten heeft van de Brexit. En het neefje van de doodgeschoten IKON-journalist Jan Kuiper vertelt over de impact van de moord en van het goede nieuws dat daarover deze week kwam.

Duration:01:09:14

Cassata #3: waterstof, museumuitleen en VN-tribunaal

9/22/2018
More
Een Drentse delegatie ging op waterstof-expeditie in Amerika, want in onze provincie moeten meer bussen op waterstof gaan rijden. Verder aandacht voor de uitleen van Drentse museumstukken aan Iran. En de strijd tegen windmolens gaat door en wel voor het VN-tribunaal in Genève. In het radioforum een nabeschouwing op de Miljoennota en er wordt gesproken over het vertrek van de directeur van Wildlands Adventure Zoo en de verdubbeling van de N34.

Cassata #2: Prinsjesdag, FC Emmen en windmolenterreur

9/15/2018
More
Wat denkt Drenthe komende Prinsjesdag te kunnen oogsten in Den Haag? Verder spreekt Margriet met FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers over de toekomst van de club. Zo komt het stadion ter sprake en vragen we ons af waar FC Emmen gaat eindigen. In het radioforum wordt gesproken over 'windmolenterreur', de situatie rond Lili en Howick en het verdwijnen van de Noordshow uit Assen.

Duration:01:10:21

Cassata #1: Leven na de Vrijbuiter, laaggeletterdheid en de affaire Pechtold

9/12/2018
More
In de eerste aflevering van de Cassata-podcast praat presentatrice Margriet Benak met haar gasten over het leven in Roden na de Vrijbuiter. Ook wordt gesproken over laaggeletterdheid. Tafelgast is Dirk Bruinsma van de Peergroup omdat de première van het theaterstuk 'De Affaire Vermaning' is.

Duration:01:10:32