Karriere pa hovedet-logo

Karriere pa hovedet

News & Politics Podcasts

Vi stiller spørgsmål ved den traditionelle opfattelse af en god karriere. Ligger lykken i arbejdet eller udenfor? En podcast fra fagbladet Akademikerbladet, udgivet af den akademiske fagforening DM

Location:

Denmark

Description:

Vi stiller spørgsmål ved den traditionelle opfattelse af en god karriere. Ligger lykken i arbejdet eller udenfor? En podcast fra fagbladet Akademikerbladet, udgivet af den akademiske fagforening DM

Language:

Danish


Episodes

Når karrieren er et kald

12/20/2023
Klimakampen er John Nordbos arbejde og personlige interesse og har været det i et halvt menneskeliv. Og han føler egentlig ikke, han har et valg. ”Jeg føler mig ikke lidt forpligtet, jeg føler mig meget forpligtet. Det er helt sikkert.” Vært: Lasse Højsgaard. Redaktør: Troels Kølln. Produceret af DM Akademikerbladet.

Duration:00:30:48

Sådan tager du den svære beslutning om et nyt arbejdsliv

12/8/2023
Vi er opdraget til at tænke langsigtet om uddannelse og karriere, men måske skal vi tænke mere kortsigtet og tilpasse arbejdslivet løbende til den livsfase, vi er i. Sådan lyder et af rådene fra Anne Willemoes og Nana Christiansen, der selv har været igennem svære beslutningsprocesser og droppet gode faste jobs for at omlægge deres arbejdsliv.

Duration:00:32:25

Udlandsdansker - derfor skal du skabe din karriere i udlandet

11/22/2023
Som dansk tilflytter i Berlin måtte Marianne Danling lære sproget og kulturen fra bunden, og det blev grundlaget for hendes arbejde som kulturrådgiver for store virksomheder. Og selv om mange ting fungerer bedre i Danmark, er det her, hun føler sig hjemme. ”Der er simpelthen plads til noget mere, og det kan jeg virkelig godt lide.”

Duration:00:26:27

Pauser i arbejdslivet - hvorfor vente til vi er gamle?

11/8/2023
Helen Kobæk, tidligere topchef i PenSam, foreslår, at vi vender hele pensionssystemet på hovedet, så vi kan bruge nogle af pengene til at holde pauser i vores arbejdsliv. Ideen om at arbejde uafbrudt til pensionen og så stoppe fra den ene dag til den anden, hører industritiden til, mener hun.

Duration:00:28:07

29 år samme sted - det er ’bare’ et lønarbejde

10/26/2023
Efter 29 år på samme arbejdsplads lader Kell Sønnichsen sig ikke stresse af forventningen om karriereudvikling og hyppige jobskifter. ”Det er ikke i mit arbejde, jeg realiserer mig selv”, forklarer han i dette afsnit af 'Karriere på hovedet'.

Duration:00:26:51

Camilla droppede EU-karriere for natur og bedre tid

8/9/2023
Da Camilla Mikkelsen flyttede til Danmark efter 12 år i Bruxelles, valgte hun det måske mindst oplagte sted, set ud fra et akademisk karrieresynspunkt: Samsø. Men karrieren var simpelthen ikke en prioritet. Det var i stedet grønne omgivelser og tid til et roligt familieliv.

Duration:00:27:23

De farlige karrieredrømme

7/26/2023
Det kan være en hård landing, når store forventninger til karriere og arbejdsliv rammer virkeligheden, som aldrig er helt så rosenrød, som vi går og bilder hinanden ind. En "genre blottet for ærlighed" siger forfatteren Martin Ellermann, som har skrevet om temaet i flere af sine romaner, i denne afsnit af Karriere på hovedet.

Duration:00:27:19

Få råd til en ny karriere

7/12/2023
Arbejdslivet kommer til at have pauser og omstillinger, og så er det rart med en ’fuck you’-konto, der giver ro til at træffe de rigtige valg, fortæller Pernille Wahlgren i dette afsnit af 'Karriere på hovedet'. Med sine aktieinvesteringer i rygge kunne hun selv bryde med en karriere, der var gået i stå.

Duration:00:27:54

Fra topchef til taxachauffør

6/9/2023
I dette afsnit af Karriere på hovedet møder vi Jesper Grunwald, som har haft en flot chef-karriere i DR, men som i dag er taxa-chauffør. Hør Jesper Grunwald fortælle om hans op- og nedtur, og hvordan man kan finde værdier og glæde i arbejdet - både som chef og som taxachauffør.

Duration:00:29:55

Hvad er meningsfyldt arbejde?

6/8/2023
Mening i arbejdet er en følelse, der opstår, når vi bliver optagede af noget. Men hvis vores arbejde ikke lever op til vores værdier, vil det føles meningsløst. Sådan fortæller Inger-lise Vanja Pedersen, der forsker i eksistentiel karrierevejledning, i dette afsnit af Karriere på hovedet.

Duration:00:28:21