ODS Tarragona-logo

ODS Tarragona

News & Politics Podcasts

Ràdio Ciutat amb els ODS. Segueix el podcast ODS Tarragona a Spotify, iTunes, iVoox, Google Podcast, TuneIn i el web de Ràdio Ciutat.

Ràdio Ciutat amb els ODS. Segueix el podcast ODS Tarragona a Spotify, iTunes, iVoox, Google Podcast, TuneIn i el web de Ràdio Ciutat.

Location:

Spain

Description:

Ràdio Ciutat amb els ODS. Segueix el podcast ODS Tarragona a Spotify, iTunes, iVoox, Google Podcast, TuneIn i el web de Ràdio Ciutat.

Twitter:

@rctgn

Language:

Catalan

Contact:

977088596


Episodes

ODS Fundació Onada

12/2/2021
Arriba una nova iniciativa a la ciutat de Tarragona. Es tracta de la primera Cursa adaptada i inclusiva de la ciutat i es farà al Parc del Francolí. Hem aprofitat també que aquest 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i hem parlat amb l'Elena Rodríguez, responsable de comunicació de la Fundació Onada.

Duration:00:15:47

ODS ESTEM AQUÍ

12/1/2021

Duration:00:15:27

Aspercamp, la visibilització a través de podcasts

11/30/2021
Aspercamp, la visibilització a través de podcasts

Duration:00:21:39

Fundacio Bonanit, 15 anys d'acció social

11/29/2021
15 anys treballant en l'aspecte social i per reduir les desigualtats. La Fundació Bonanit fa el seu 15è aniversari aquest mes de novembre i per això hem volgut conèixer com ha estat l'evolució d'aquesta entitat nascuda a Tarragona i que ofereix llit, cafè i caliu a les persones que no tenen sostre. Hem volgut parlar amb el seu director, José Maria Carreto, per descobrir tots els detalls d'aquest aniversari.

Duration:00:14:31

La prevenció de residus, un reciclatge oblidat

11/25/2021
Ahir ja vam destapar una mica sobre què aniria el programa d’avui i agafem una mica el relleu. I com que demà ja és Black Friday, i de fet ja ho és aquests dies. Avui parlarem de com reciclar aquells aparells elèctrics i electrònics i de l'obligació que tenen els comerços en línia sobre aquests aspecte. Ho fem amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire.

Duration:00:15:29

En busca d'un 'Black Friday' més verd

11/24/2021
El divendres arriba el 'Black Friday', un gran atractiu pels consumidors a l'hora de comprar. Molts d'ells aprofiten per comprar els regals de Nadal. Aquesta iniciativa també provoca més contaminació en CO2, en electricitat i també en residus que no s'acaben reciclant. Algunes iniciatives com el Green Friday ja han aterrat sobre alguns països per combatre el Divendres Negre. Per això, avui hem volgut parlar amb la Natàlia Vergés, cap de l'Oficina de Consum de Reus i del Baix Camp per parlar...

Duration:00:14:34

La contaminació lumínica, camí d'esdevenir ODS 18

11/23/2021
La setmana passada coneixíem la notícia de la Generalitat i que donava la consellera Jordà que presentava l’ampliació fins a 32 municipis de l’àrea de protecció envers la contaminació lumínica del Parc Natural del Montsant. Entre ells s’inclou Falset, i així, la comarca del Priorat és l’única a Catalunya que ha apostat en la seva totalitat per un projecte de protecció envers la contaminació. Per parlar d’això avui hem convidat a Aleix Roig, coordinador de continguts del Parc Astronòmic de...

Duration:00:16:45

La violència de gènere, una xacra pendent

11/22/2021
El 25N està a la cantonada i hem volgut aprofitar per parlar d'aquest dia, el Dia Contra la Violència de Gènere. Hem posat sobre la taula les dades d'aquesta xacra que encara no ha acabat i amb el que ens queda molt camí a recórrer. De tot això hem volgut parlar amb la Irene Delgado, tècnica d’igualtat a la Diputació de Tarragona i presidenta i fundadora de l’Associació 3 violetes.

Duration:00:15:08

Aprenentatge i Servei, els ODS com a projecte universitari

10/28/2021
Els Objectius de Desenvolupament Sostenible es treballen des de l’educació i els universitaris també són capaços d’incloure iniciatives als seus Treballs de Fi de Grau. La Universitat Rovira i Virgili ofereix aquesta possibilitat de guiar als estudiants a través dels objectius de l’Agenda 2030 i endinsar-se en un projecte que es basi en la sostenibilitat. És per això que hem volgut convidat l’Avril Lombardi, tècnica del programa Aprenentatge i Servei de la URV.

Duration:00:16:46

Els hàbits de consum a les Jornades Científiques Mediterrània

10/26/2021
Les Jornades Científiques Mediterrànis són un eix central de la Fundació Mare Terra en la seva lluita per fomentar els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Enguany, el tema central serà el de la reducció de consum amb un consum més sostenible. Per parlar sobre aquestes jornades i conéixer l’objectiu d’aquesta activitat hem parlat amb el president de Fundació Mare Terra, Ángel Juárez.

Duration:00:14:19

Virante, el nou cotxe d’hidrogen verd

10/21/2021
El transport sostenible és un dels objectius d’aquests Objectius de Desenvolupament Sostenible. Un dels vehicles que s’està desenvolupament a la província és el de la província de Tarragona, el model Virante de l’empresa Tecnovelero. Per això, hem convidat al programa Carrer Major a l’Aida Llunart, responsable d’Operacions de l’empresa Tecnovelero, per parlar sobre el nou cotxe d’hidrogen i elsa avantatges i desventatges d’aquest nou automòbil.

Duration:00:15:20

La cimera mediambiental de Glasgow al punt de mira

10/21/2021
La cimera mediambiental de Glasgow hauria de servir per a que els màxims representants dels diferents estats del Món pactin unes línies d’actuació per actuar de cara a l’Agenda 2030. Putin ja ha assegurat que no assistirà a la cita. Com afecta això als ciutadans dels diferents països? S’aconseguirà alguna cosa amb aquesta nova cimera? Ho hem volgut discutir amb l’activista de Fridays For Future, Gio Gonzales a una nova edició de la secció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Duration:00:16:43

La importància d’una eina sobre finançament pels ODS

10/18/2021
Fa unes setmanes parlavem de l’eina que seguia el cost dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, però més preguntes arribaven al nostre cap sobre per què són importants aquestes eines. Per això hem volgut indagar en alguns dels eixos més interessants d’aquests Objectius de Desenvolupament Sostenible i ho farem de la mà de Josep Lluís Alcoceba, responsable de Projecte Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya a Oficina de Compromís Social de la Universitat Rovira i...

Duration:00:18:35

La Creu Roja i la pobresa energètica

10/14/2021
Creu Roja va ser pràcticament un dels impulsors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. De fet, un dels seus objectius inicials era el d’impulsar la pau, la sanitat, la igualtat… Tot això ha fet que des de la Creu Roja hagin sigut un dels primers a incorporar els ODS al seu paper. Per això, a la nostra secció del Carrer Major hem volgut entrevistar l’Anna Sabaté, Coordinadora Territorial a Tarragona de la Creu Roja.

Duration:00:13:40

La Campanya Banca Armada en busca de la pau

10/7/2021
El Centre Delàs és un dels centres que investiga el finançament a les empreses que fabriquen armes amb la Campanya Banca Armada. No només això sinó que també ho fa en altres àmbits com per exemple el de la Pau, la Justícia i les Institucions Sòlides com explica l’ODS 16. Per això hem convidat avui a l’investigador del Centre Delàs, Edu Aragón.

Duration:00:53:14

FEM Francolí i la conservació ambiental

10/5/2021
A la secció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marxem fins al riu Francolí on el passat dissabte es va celebrar la Jornada FEM Francolí que serveix per conéixer millor l’ecosistema fluvial. Per parlar d’això i de l’Associació Aurora hem convidat a l’Àlex Benítez, tècnic de projectes i educació ambiental.

Duration:00:14:02

El Festival d’Educació per la Sostenibilitat, conscienciar a través de l’art

10/1/2021
Al Carrer Major hem viatjat fins a l’Espluga de Francolí per entrar al Museu de la Vida Rural i és que allà s’ha estrenat la tercera edició del Festival d’Educació per la Sostenibilitat. El Festival, amb una durada de dia i mig, tractarà el ODS número 12, el de la Producció i Consum Responsables. Per parlar sobre el Museu, el FES i el futur dels Objectius de Desenvolupament Sostenible hem convidat a la directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó.

Duration:00:14:31

El comerç just i la sostenibilitat amb l’Ateneu

10/1/2021
El Comerç Just sembla el principal objectiu de l’Ateneu CoopCamp però hi ha molts més ODS a complir, entre ells la reducció de desigualtats o la producció i consum responsables. Per això aquest dijous hem parlat amb Tais Bastida, membre de la Secretaria Tècnica de l’Ateneu CoopCamp

Duration:00:13:37