ODS Tarragona-logo

ODS Tarragona

News & Politics Podcasts

Ràdio Ciutat amb els ODS. Segueix el podcast ODS Tarragona a Spotify, iTunes, iVoox, Google Podcast, TuneIn i el web de Ràdio Ciutat.

Location:

Spain

Description:

Ràdio Ciutat amb els ODS. Segueix el podcast ODS Tarragona a Spotify, iTunes, iVoox, Google Podcast, TuneIn i el web de Ràdio Ciutat.

Twitter:

@rctgn

Language:

Catalan

Contact:

977088596


Episodes

Aprenentatge del món digital des de l'empresa

7/18/2023
Avui tanquem la paradeta que en diuen, i ho fem parlant d’una iniciativa que ens permet mirar al futur. La digitalització s’ha convertit en un repte per a molts sectors de la societat, entre ells el comerç local. Per a posar-hi solució, el tomb de Reus ha fet una formació per a que les empreses hi puguin ser competitives. Aquesta iniciativa la podem engloabar a l’ODS número 9, dedicat a la innovació. Per a parlar-ne tenim amb nosaltres a Jacint Pallejà, president del Tomb de Reus.

Duration:00:16:37

Summercamp de la ciència de Tarragona

7/18/2023
Estem ja en aquells moments on ha arribat l’estiu i, hi ha moltes propostes interessants per als joves. En aquest cas fem parada al Summercamp de la ciència de Tarragona. Ho podem englobar dins de l’ODS número 4, d’educació de qualitat i el número 9, dedicat a la innovació. Per a parlar-ne tenim una de les seves tècniques, la Judith Boquera.

Duration:00:14:49

La riquesa dels ecosistemes del territori

7/17/2023
Avui us proposem unes visites guiades per a conèixer la riquesa del nostre territori. Dins de l’ODS número 15, dedicat a la vida als ecosistemes terrestres. Per tenir tots els detalls parlem amb l’Héctor Hernández, col·laborador de la secció i membre de l’associació mediambiental la Sínia.

Duration:00:15:46

Com afecta la calor als moviments demogràfics?

7/12/2023
Portem uns dies, ja ho saben, amb unes temperatures malauradament de rècord. Aquesta és una de les conseqüències més visibles del canvi climàtic, però n’hi ha moltes altres. També afecta en gran mesura a la qualitat de vida de cada territori i com als moviments demogràfics nacionals i internacionals. Ho podem englobar en l’ODS número 1, dedicat al fi de la pobresa o al 10, on es tracta la reducció de les desigualtats. Per a parlar-ne ho fem amb Salvador Balcells, membre d’Entrepobles.

Duration:00:19:05

Canvi d'estil de vida de la gent gran

7/12/2023
Per a acomiadar a una de les col·laboradores del programa avui l’hem feta grossa. Amb la Jerusalem, ja ho saben, ens ha estat acompanyant tota la temporada, i acabarem trancant estereotips. I és que l’esperança de vida i la seva qualitat va augmentant amb el pas del temps, i també en la manera de viure de la gent gran. Ho podem englobar dins de l’ODS número 3, dedicat a la salut i el benestar.

Duration:00:23:37

19è Premi Iniciativa Medi Ambient

7/10/2023
Ja s’ha obert el termini per a presentar projectes al 19è Premi Iniciativa Medi Ambient. Ho podem englobar a l’ods número 9, que vol potenciar la innovació. Aquesta iniciativa l’organitza la Diputació de Tarragona i per a parlar-ne ho fem amb Josep Forasté, diputat de Medi Ambient.

Duration:00:15:38

Macroprojectes fotovoltaics

7/6/2023
Avui toca parlar de l’impacte de l’acció humana en allò que ens envolta. Un d’aquests son els macroprojectes fotovoltaics, que podem englobar dins de l’ODS 15, dedicat a preservar els ecosistemes terrestres. Per a parlar-ne ho fem amb Ximo Estellé, membre del GEPEC.

Duration:00:12:26

El tabú amb el topless

7/6/2023
Tornem a tractar un tema de rabiosa actualitat, i és que recentment el Departament d’Igualtat i Feminismes ha recordat que no es pot impedir a les dones fer ‘topless’. La Generalitat ja ho va aprovar l’any 2020, però és ara que ho han notificat per carta a tots els Ajuntaments de Catalunya. Aquesta es pot englobar en l’ods 5, dedicat a la igualtat de gènere. Per a parlar-ne en profunditat ho fem amb la nostra col·laboradora l’Olga, membre del col·lectiu Cau de Llunes.

Duration:00:13:14

La Comunalitat Reus Sud

7/6/2023
Avui tornem a parlar d’un projecte transversal a Reus. I és que la comunalitat Reus Sud és una iniciativa que fa temps que camina, teixint una xarxa de complicitats entre entitats i persones d’aquesta zona. Podem englobar la iniciativa de la que avui parlarem, La Bústia, dins de l’ODS número 5, dedicat a la igualtat de gènere i el 17, on les aliances, una vegada més són essencials per a que idees com aquestes arribin a bon port. Per a parlar de La Bústia parlem amb la Mariona Esteve, secretària de l’Associació Heroïnes Anònimes i coordinadora del projecte.

Duration:00:14:02

Dia Internacional de les Cooperatives

7/3/2023
En aquest cas toca parlar d’un dia que es celebrarà demà, i és que l’1 de juliol és el dia internacional de les cooperatives. Per a celebrar-ho, Coopcamp oferirà un seguit de visites a les diferents cooperatives del territori. Tota la tasca que fan aquestes entitats es poden englobar a l’ODS 12 dedicada al consum responsable o al 17, que s’encarrega de teixir aliances. Per a ampliar tota la informació d’aquesta iniciativa tenim amb nosaltres a Maria Santiago, membre de Coopcamp.

Duration:00:11:40

Tractats de lliure comerç

7/3/2023
En aquesta ocasió toca parlar d’una iniciativa global amb impacte també local. Així doncs, aprofundirem sobre els tractats de lliure comerç i el seu impacte aquí Per tant entra dins de l’ODS número 12, dedicat a la producció responsable i el número 17, que busca aliances per a aconseguir objectius. Ens acompanya, des dels estudis de Ràdio Ciutat de Tarragona Salvador Balcells, membre de l’ONG entre pobles.

Duration:00:13:39

Impacte de la intel·ligència artificial en l'educació, positiu o negatiu?

6/28/2023
Avui entrem en una temàtica que està generant moltes opinions dispars dins de les xarxes socials, que és la presència de les intel·ligències artificials. Doncs a la Universitat Rovira i Virgili van celebrar unes jornades on es va analitzar l’impacte d’aquestes dins del sistema educatiu. Podem encabir-ho dins de la nostra agenda cap al 2030 en l’ODS número 4, dedicat a l’educació de qualitat. Per a parlar de tot plegat ho fem amb el Toni Pérez Portabella, membre del departament de comunicació de la URV.

Duration:00:17:06

Descobrim el Projecte Home

6/28/2023
La secció dels ODS intentem donar veu i espai a totes aquelles iniciatives que aporten un valor afegit al nostre territori. En aquest cas, podríem dir que realment salven vides, i és que el Projecte Home s’ha dedicat dècades al tractament i reinserció a la societat a persones amb addicció a les drogues o altres aspectes com la ludopatia. Tot això del que estem parlant forma part de l’ODS número 3, dedicat a la salut i el benestar, com també al número 17, que busca teixir aliances per a aconseguir objectius comuns. Per a parlar del Projecte Home ho fem amb la Maria Sanpedro, membre de la iniciativa aquí a Tarragona.

Duration:00:15:48

La tortuga careta arriba a les platges tarragonines

6/27/2023
De la mateixa manera que mesos enrere parlàvem del corriol camanegre, avui ens centrem en un d’aquells animals clàssics que fan parada a les nostres costes. Així doncs, podem englobar l’arribada de la tortuga careta en l’ODS número 14, dedicat a la preservació de la vida submarina. Així doncs, i abans de que facin parada a les nostres platges, parlem amb Hèctor Hernández, de l’associació mediambiental La Sínia.

Duration:00:13:25

Dia de l'Orgull LGTBI

6/27/2023
Avui toca parlar d’una data que hem de tenir totes i tots al calendari. I és que el 28 de juny és el dia internacional de l’alliberament sexual i de gènere. El podem englobar dins de l’ODS número 5, dedicat a la igualtat entre persones. I per parlar-ne tenim a l’Olga, membre del col·lectiu Cau de Llunes.

Duration:00:12:45

Torna el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

6/22/2023
La música ja haurà donat ales als oients de possibles temàtiques. I és que toca parlar del FICAC, el Festival Itinerant de Cinemes Africàns de Catalunya. El podem englobar dins de l’ODS número 10, que busca reduir les desigualtats. Per a parlar-ne ho fem amb Natàlia González, coordinadora del festival a Tarragona.

Duration:00:12:01

Consum sostenible amb la Safranòria

6/22/2023
Avui toca parlar de La Safranòria, és una entitat que busca preservar i difondre tota la varietat d’espècies que tenim al nostre territori. Ho podem englobar dins de l’ODS número 12, dedicat a garantir la varietat en les modalitat de producció i consum sostenibles. Ho fem amb una membre de l’associació, Mireia Vilamala.

Duration:00:15:17

Descobrim la Fundació Bosc de la Marquesa

6/22/2023
Avui anem, encara que de manera imaginària al Bosc de la Marquesa. Recentment ha nascut una Fundació que porta el nom d’aquesta zona costanera de Tarragona. I per a parlar-ne ho fem amb Santiago Gramunt, director de la Fundació. Pot entrar dins de l’ODS número 15, que busca protegir els ecosistemes terrestres.

Duration:00:13:07

Problemàtiques veïnals al barri del Carme de Reus

6/14/2023
Avui toca parlar d’un projecte que ajuda a millorar la qualitat de vida veïnal de la ciutat. Més concretament al barri del Carme. Ho podem englobar dins de l’ODS número 1, dedicat al fi de la pobresa i 11, que vol potenciar les ciutats sostenibles i de fàcil habitabilitat. Parlem amb Josep Machado, president de la comunitat de Veïns del barri del Carme.

Duration:00:16:23

L'Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals

6/8/2023
Els dimecres els dediquem als ecosistemes naturals que tenim al territori, que s’engloben dins de l’ODS número 15. I avui toca parlar de la CEN, l’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals, i ho fem amb Jesús Ortiz, el seu president.

Duration:00:12:34